Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר הוא מיצובישי סיגמא, מנוע 3.0 V6, אטמוספרי כמובן, ולאחרונה גליתי שתי תופעות מעניינות:

-לא משתמשים באותו שמן מנוע כל פעם (לא יודע מה עלולות להיות הסכנות, אם בכלל).

-השמן הנוכחי הוא turbo motor super 15w-40, שכתוב עליו במפורש "השמן החדיש למנועי בנזין ודיזל המתקדמים ביותר", ושורה מתחת: "מיועד למנועים עם מגש אוויר (טורבו)"

הרכב קצת שורף שמן (לצערי, אין לי מספרים לחלוק). אולי סוג השמן בעייתי?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

שים את השמן לפי הוראות יצרן. לא יודע באיזה מוסך אתה מטפל, אבל יש מוסכים שצריך להסתכל לצערי בשבע עניים.

כמה ק"מ עבר הרכב? אולי מנוע שחוק וכבר צריך שמן בצמיגות גבוהה מידי.

הבעייה במוסכים מסויימים שהם שמים לא את השמן שצריך, אלא מה שיש להם במלאי.

אני תמיד קונה שמן ושאר נוזלים לבד ומביא למוסך שימצאו לי, ככה ממליץ לעשות לכל אחד ואחת ממכם שמטפל לא במוסך מורשה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איזה שנה הרכב, כמה ק"מ עברת?

בעיקרון אין בעיה עם הצמיגות 15W40, אבל בנוסף

חשוב לרכוש שמן איכותי מיצרן מוכר.

בהצלחה

פורסם

היצרן הוא דלקול, הרכב בציר 92 עם 170K מאחוריו אאל"ט.

אפשר הסבר קצר על צמיגות, ההשפעה שלה, הקשר לקילומטראז' ואיך 15W40 מבטא מה?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

דלקול הוא שמן פשוט לא גרוע בו נגיד אבל הייתי משתמש בשמן גרמני כמו L&M ESSO או כל חברה אחרת איכותית.

הצמיגות בסך הכל בסדר לשנתון הרכב אבל זה לא הכל יש גם תקנים שהשמן צריך לעמוד בהם.

קנה שמן איכותי לדעתי יהיו הבדלם בתוצאות. צריכה של 100 גרם לכל 1000 ק"מ זה סביר לשנתון זה.

תלוי גם מה סגנון הנהיגה שלך, טורים גבוהים יכולים לגרום לצריכה של שמן מנוע.

בברכה

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

ישנם שמנים טובים יותר מדלקול.

כמו שכבר אמרו לפני אססו וליקווי מולי, בנוסף קסטרול, מוטול ועוד הרבה הרבה שמנים מעולים.

הצמיגות מומלצת ע"י היצרן ורשומה בספר רכב, ומתיחסת לטמפ' הסביבה, בה עובד המנוע.

כאשר מנוע עבר ק"מ מאוד גבוה, ומתחיל לצרוך שמן, יש נוהגים לעלות את הצמיגות כפתרון זמני

פורסם

השמן של דלקול 15-40 , מתאים לרכב הנ"ל , לפי הוראות היצרן .( ואיכותו טובה)

ומשתמשים בו , גם במוסכי היבואן .

וברכב ישן , זו הצמיגות הנדרשת , ואפשר לבדוק מעבר , גם ל 20-50.

כמובן - לבדוק שאין נזילות , שריפה דרך גומיות שסתומים , ומצב מנוע כללי .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...