Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני שלום

בהמשך לתשובה שלך לגבי חיישן עם 2 חוטים ללא מעגל חימום

אני שואל

האם בחיישן חמצן עם 4 חוטים כגון של סיויק 2002 1.6 במידה ונשרף המעגל חימום אז החיישן עובד ורק לוקח לו יותר זמן להכנס לעבודה כתוצאה מכך שאין חימום.או שהוא לא עובד כלל.

תודה

user_online.gifreport.gif

פורסם
דני שלום

בהמשך לתשובה שלך לגבי חיישן עם 2 חוטים ללא מעגל חימום

אני שואל

האם בחיישן חמצן עם 4 חוטים כגון של סיויק 2002 1.6 במידה ונשרף המעגל חימום אז החיישן עובד ורק לוקח לו יותר זמן להכנס לעבודה כתוצאה מכך שאין חימום.או שהוא לא עובד כלל.

תודה

user_online.gifreport.gif

אתה שואל וזה יפה, אבל איפה השאלה בכלל? אפילו שאלה מובנת או סימן שאלה לפחות אין.

לפי מה שהבנתי אתה רוצה לחבר חיישן בעל 4 חוטים , כאשר מעגל החימום תקול בחיישן, וזה אפשרי להשתמש רק בחוטים של החיישן בתנאי שההברגה של החיישן תתאים.

אם ברכבך החיישן בעל 2 חוטים אז תוכל לחבר חיישן בעל 4 חוטים ולהשתמש רק ב2, מעגל החימום לא נחוץ כי גם ככה אתה משתמש רק בחוטים של החיישן ללא המעגל חימום.

פורסם

אני אחדד את השאלה

בעבר קראתי בפורום שכשאר חיישן חמצן מתקלקל בד"כ זה בגלל מעגל החימום בו

היום אני קורא בפורום שיש חיישנים עם 2 חוטים כלומר ללא מעגל חימום

אם כך האם חיישן עם 4 חוטים שמתקלקל לו החימום עדיין פעיל ?

אם כן אז למה נחוץ מעגל החימום בו?

פורסם

ברוב המקרים החיישן פעיל ועובד.

תפקיד החימום הוא לחמם את החיישן כאשר המנוע ומערכת הפליטה קרים, החיישן מתחיל לתפקד רק כאשר החיישן חם.

בחיישן עם 2 חוטים (ללא חימום) החיישן לא מתפקד בזמן שהוא קר אלא רק כאשר הוא מתחמם ממערכת הפליטה ואז מתחיל לשדר נתונים למחשב.

תפקיד מעגל החימום הוא לחמם את החיישן בהתחלה כדי שהוא יתחיל לשדר נתונים מהר יותר.

פורסם

בדיוק, ויותר מכך, כאשר מעגל החימום תקול, תדלק נורית "צ'ק אנג'ין" (אמורה להדלק בכל אופן), ועל כן, לא יהיה מנוס מהחלפת הרכיב (החיישן כולו).

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מחיר חיישן חמצן אונברסלי תוצרת טומקו אמריקה למאזדה 323 98 1.8.

שני חוטים 200 ש"ח כולל מע"מ.

ארבעה חוטים 250 ש"ח כולל מע"מ.

יש לגזור את הקונקטור ולחבר/להלחים את החוטים.

בצעתי זאת באותו הרכב מודל 96.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
דני מה שטוב(ואולי לא) זה שבמאזדות בשנים האלו אין מנורה צ'ק אינג'ין

אתה רציני? :shock:

נשמע לי מוזר מאוד. גם לא תואם להיינס שברשותי שמצביע על הליך אבחון למזדות בשנים מוקדמות יותר בעזרת נורת הCHECK ENGINE וקיצור מגעים בשקע הדיאגנוסטיקה. נשמע לי תמוה עד לא חוקי שדווקא בשנים המתקדמות יותר הנורה הזו תיעלם מלוח השעונים.

פורסם

חנן אני רציני ואין שום נורה CHECK ENGINE

ואפשר לחבר לד בשקע הדיאגנוזטיקה + גישור כלשהו ולמשוך את קודי התקלות לפי הבהובי הלד.

או להתחבר למחשב ניהול בעזרת סורק תקלות מיוחד לא משהו "סטנדרטי" לשקע הדיאגנוזטיקה (לא OBDII) ולמשוך את קוד התקלה.

פורסם

לא אתווכח לגבי קיומה או אי קיומה של נורית "צ'ק אנג'ין" במאזדות כאלה או אחרות.

תמוה הדבר בעיני, למיטב זכרוני אמורה להיות נורית כזו, בכל אופן, בחיבור סקנר לשקע האבחון, היתה מתחילה להבהב נורית בלוח השעונים.

באמת שאינני זוכר מה היה כתוב בנורית זו. בכל אופן, אין לי ספק שנורית בלוח השעונים היתה מהבהבת.

כל זאת, מעבר לכך שלא סביר (ולא אתווכח, כי אינני זוכר בוודאות כל דגם מאזדה שבדקתי בעברי) שאין נורית צ'ק אנג'ין, לא אוסיף דבר.

יותר מכך, רכב עם ניהול מנוע (ולא ברמות ניהול מנוע של היום, וגם לא של ה10 שנים האחרונות) ללא צ'ק אנג'ין, היה מקובל בשנות ה80 .

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני אני בטוח ב 100% שאין נורה בשם צ'ק אנג'ין עם הסמל של המנוע.

לפותח השרשור, ברכבך החיישן בעל 4 חוטים, בדקתי אצלי בלאנטיס 97 והחיישן בעל 4 חוטים ואין שינוי ב98 המנוע זהה (1.8)

• תוכן חדש...