Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב עשיתי חיפוש אבל לא מצאתי מקרה שמתאים לבעיה שלי. ככה:

בזמן כיבוי/הדלקה, מעבר בין אופציות הUSB-CD-TUNER, והחלפת תחנות ברדיו ישנו פיצוץ חזק.

בניגון רגיל אין שום בעיה, גם לא במעבר בין השירים בUSB או בCD.

מערכת:

פיוניר 7950

מגברים:

לייטינג אודיו 4 ערוצים מגביר מורל טמפו 5'' ורמקולים אחוריים JBL GTO937

sherwood (מונו) שני ערוצים בגישור לסאב אלקטרובאס פשוט.

בהתחלה זה נשמע שזה מגיע מהסאב, ניתקתי את החיבורים במונו ונוכחתי לגלות שהפיצוצים מגיעים מרמקולים האחוריים.

שללתי את המונו והסאב והמשכתי הלאה..

החזרתי את הRCA של הסאב וניתקתי את הRCA של האחוריים ומהסאב יצא רעש חזק ונוראי ! (כמו הרעשים של ה"נמלים" בטלוויזה שלא נמצאים על ערוץ).

מיד לאחר מכן ניתקתי את הRCA של הסאב (כשהאחוריים עוד מנותקים) והרעשים נעלמו, אני מחזיר את הסאב הרעשים חוזרים.

אני מחזיר את האחוריים הכל פיקס... שוב, נשארו רק הפיצוצים במעברים שציינתי.

מכאן, שרוב הסיכויים שזה גם לא היציאות במגבר הלייטינג.

כלומר, או שאני סובל את הפיצוצים במעברים וסאב והאחוריים יכולים להמשיך להיות מחוברים.

או שאני מנתק את הRCA של האחוריים כדי להפטר מהפיצוץ והסאב מרעיש ומחייב ניתוקו גם כן.

יש לציין, שלא נגעתי בחיבורים של הקומפוננט כי עבדו כמו שצריך גם שהיו את הרעשים וגם הפיצוצים.

אני מניח שמקור הבעיה מגיע מהHU, משהו נשרף או נדפק שם ?

ושולח רעשים לסאב בעת ניתוק האחוריים? יש אחריות עדיין.

עזרתכם ? :wink:

ועוד שאלה,

לפני מס' ימים פירסם איתמר שיטת הארקה לRCA למכשירי פיוניר, לפני שאני עושה זאת לכל יציאה

אני יכול להריץ מגוף הHU כבל אחד (אפילו עבה) ובסמוך למגברים לפצל לכל RCA ?!

(כמובן שלערוץ אחד מכל RCA אלא אם ניתן אחרת..)

פורסם

אוקיי.. מכיוון שאין מענה. עדכון.

בשלב ראשוני הHU נשלח לתיקון הוא יחזור מחר או מחרתיים.

המתקין שרכשתי ממנו את המערכת פרש מהתחום ככה שאין עם מי לדבר לגבי האחריות.

התיקון אמור לעלות לי 120 שקל.

הבעיה לטענת המתקין שאצלו אובחנה הבעיה ונשלח לתיקון, היציאות האחוריות מהHU מקצרות.

הוא לא שולל RCA או שהאחד המגברים דפק (וימשיך לדפוק) את המערכת.

הוא יבצע בדיקות לשאר הרכיבים ברגע שהמכשיר יחזור.

זה מה שעושה לדעתכם את הפיצוצים?

והשאלה לגבי הארכה לRCA ממתינה לתגובתכם :lol:.

פורסם

אם כבר פותחים את המכשיר, למה שלא יסדרו כבר את המוליכים של ה RCA על הדרך? ככה לא תצטרך לעשות הארקה חיצונית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אפשר ?!?

אתקשר אליו מחר על הבוקר !!!

אני מקווה שזה כבר לא יהיה מאוחר מידי.

אבל בהנחה שהמכשיר סגור ובדרך חזרה עד שההודעה תגיע אליהם,

התאוריה של כבל אחד עבה מהמכשיר למגברים ופיצולם משם לכל RCA ניתנת וישימה ?

או שזה "תאורטית" בלבד.. ולא ניתן לדעת אם זה יעבוד כמו הארכה נפרדת לכל RCA ?

איתמר, תודה על התגובה.

פורסם

לא הבנתי מה אתה מנסה להשיג דרך זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא להריץ שלושה כבלים מיותרים לכל RCA

אם ניתן להריץ רק כבל אחד.

כמו שמריצים כבל "+" עבה ומפצלים אותו עם שני כבלים פחות עבים לכל "+" במגבר בנפרד.

גם ככה הכל דחוס במעברים.

וחוץ מזה, כבר מתוח לי כבל אחד במעבר מיותר, לכן השאלה :lol:

פורסם

זה לא שלושה כבלים מיותרים, לכל אחד מהם יש ייעוד, אחד קדמיים, אחד אחוריים ואחד שולט על הסאב.

אפשר לחסוך כבל אחד, אבל אז לא יהיו לך את מלוא השליטה על הרמקולים הקדמיים והאחוריים.

איתמר.

פורסם

אוקיי.. אני חושב שאני מבין אותך.

אבל הסיכוך של הRCA הוא לא במקרה ה"-" שבסופו של דבר מתרכז באותה נקודה ? גוף הרכב ?

ככה שלא משנה מאיזה RCA תריץ מהמגברים הם בסופו של דבר יתחברו לאותו הבורג בגוף המערכת... הלא כן ?

ציטוט מהמאמר המעולה שלך! :-)

שלב 5: את הקצה השני של הכבל יש לחשוף ולחבר אותו באמצעות נעל כבל (אפשר גם בלי) לאחד הברגים שבגופו של הרדיו-דיסק. משחררים את אחד הברגים, שמים תחתיו את הכבל וסוגרים אותו חזק.

פורסם

אם נסביר את זה בשפה פשוטה, הגיד המרכזי של ה RCA מוליך וה"טבעת" החיצונית היא המינוס \ מבודדת.

מאחר והבעייה היא בהד-יוניט, אין טעם לחבר את ההארקה למגבר, כי לא עשינו בזה שום דבר.

במקרה שלך אם עוד לא מאוחר מדי - שווה לבקש מהטכנאי לסדר ולשדרג את הנתק הפנימי במכשיר.

איתמר.

פורסם

אוקיי.. הבנתי את כוונתך.

אנסה לתפוס אותם על הבוקר כדי שיסדרו גם את זה.

גם אם המכשיר בדרך חזרה אבקש מהמתקין לתקן את זה, סה"כ זה בטח כמה הלחמות פשוטות.

(אין לי ניסיון בהלחמות למרות שזה נשמע פשוט...

אבל בתקשורת נתונים, מרכזיות, סיב אופטי וכו' יש לי המון ידע שרכשתי מחיל האויר, שלא עוזר לי כרגע :-D )

אם לא יסכים, אני אנסה את התאוריה של כבל אחד, אני מאמין שזה יעבוד.

תודה רבה רבה איתמר !

• תוכן חדש...