Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט אונו 92, 60S , החלפתי גיר לא מזמן והוא עושה לי בעיות בהילוך חמישי (אין בעיה עם שאר ההילוכים, חוץ מחריקה אחת לכמה זמן עם הילוך שלישי). כשאני מנסה להעביר להילוך חמישי אני שומע חריקות וצעקות של הגיר ואני ממש לא מצליח להעביר לחמישי אלא רק אחרי הרבה מאוד נסיונות והרבה משחקים עם הגז (כל מיני קיק דאונים). לפעמים כשאני מפעיל מזגן (שמן הסתם מפעיל את המגבר טורים) אז ההילוך נכנס בפחות נסיונות :-) (נשמע מוזר אני יודע). יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

עשיתי חיפוש ומצאתי את הת'רד הזה בו מדובר על רעשים תו"כ נסיעה ושהחלפת השמן גיר פתרה את הבעיה, האם זה יכול להיות המקרה אצלי גם?

פורסם

האם הקלאץ' תקין?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
האם הקלאץ' תקין?

אמור להיות, הוחלף לפני כמספר חודשים.

מה המוסך שהחליף את הגיר אומר?

הגיר הוחלף לפני כשבוע וחצי, המוסכניק עשה היום סיבוב על הרכב וטוען שהכל תקין, הוא "מעביר" להילוך חמישי ואח"כ לא לוחץ על הגז (ולכן אי אפשר לשים לב שההילוך לא השתלב...), אמרתי לו שההילוך לא השתלב ושהוא צריך ללחוץ על הגז, הוא לחץ על הגז וראה שהוא לא השתלב, ואח"כ הצליח לשלב ולחץ על הגז ואמר "אתה רואה! הכל בסדר" קטע די מסריח... מחרתיים אקפוץ אליו שוב פעם ואהיה קצת יותר אסרטיבי :(

בינתיים אני רוצה להבין מה האופציות שלי,

פורסם
הגיר שופץ או הוחלף לאחר מפירוק מבלי לדעת מה טיב הגיר?ואם שופץ, האם ידוע לך החלקים שהוחלפו?

אני יודע שהייתה בעיה עם הגיר שהובא מפירוק ולכן נלקח איזשהו חלק חיצוני מהגיר הישן שלי (שהיה שחוק וקרוע) והורכב יחד עם הגיר מפירוק.

פורסם
דרוש את המגיע לך מהמוסך שהחליף את הגיר עד לשביעות רצונך בעניין.

אני אנסה :)

בכל מקרה הייתי רוצה לשמוע דעה של מישהו בקשר למקור הבעיה הזו, האם מדובר בגיר דפוק לגמרי או שזה יכול להיות משהו אחר?

פורסם

לא צריך להחליף את הגיר או להורידו מהרכב. יש לפתוח את מכסה הפח בזנב הגיר(6 ברגים 10 מ"מ) ולהחליף את גלגלי השיניים. הבעיה אינה בקלאצ', עובדה שאין בעיה בשאר ההילוכים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

קטע מטורף, אני חושב שגיליתי מה הבעיה, בעקבות החלפת הגיר כנראה שהמוט הילוכים טיפה זז ועכשיו המנעול של הרב בריח מפריע לידית להגיע עד הסוף, כשאני דוחף חזק מאוד את הידית והיא מזיזה את המנעול אז ההילוך עובר בלי בעיה :)

אצל איזה בעל מקצוע אני יכול להזיז את המנעול? למישהו יש מושג כמה שירות כזה אמור לעלות?

פורסם

מאחר והיה זה הגיר שזז ולא המנעול נראה לי שיותר הגיוני יהיה לכוון את ידית ההילוכים מאשר להזיז את המנעול.

• תוכן חדש...