Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חח זה טוב נחמד לצחוק ביום שישי.

יובל אקמול לקחנו? אם הצגתי אותך כמארגן הקורס וזה מוטעה אני מתנצל. ודעתי האישית היה טוב אם כן היית שם ועד שניים מהנהגים המובילים בארץ. מי יודע הכי טוב מאשר אלו שעוסקים בקטע שנים?.

שבת שלום והמשיכו לנהוג בזהירות זלמן

פורסם

להיפך, אני חושב שמוטב ואחד התנאים המקדמיים

לקבלה לקורס המדריכים הוא מעבר קורס נהיגה מתקדמת ונהיגת מרוצים

בבי"ס מוכר ומוסמך בחו"ל.

וזו לא הבעיה היחידה...

פורסם
להיפך, אני חושב שמוטב ואחד התנאים המקדמיים

לקבלה לקורס המדריכים הוא מעבר קורס נהיגה מתקדמת ונהיגת מרוצים

בבי"ס מוכר ומוסמך בחו"ל.

וזו לא הבעיה היחידה...

ניר זאת בעייה שולית, אני מדבר על הבעייה בניסיון במירוצים וכו'.

נדב - [email protected]

למכירה אוסף ענקי של דגמי מכוניות - *52 דגמים*

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1730383#post1730383

פורסם

נדב נקודה טובה, חוץ מראם שהתחרה בצרפת, ויש לו בית ספר לנהיגה ולא ממש של ראליי, ואון יקובסון ששמעתי רק טובות ולא נפגשתי איתו, אני לא רואה אחד שיכול ללמד מישהו להיות מורה או מדריך לנהיגת ראליי!!!!! ולא אתיחס לנושאים האחרים כי אני לא ממש יודע עליהם. מה שאני כן יודע שלהיות מורה או מדריך אתה צריך שיהיה מאחוריך עבר עשיר מאוד בתחריות, ובכל הנושא שקשור לו. ושיתקן אותי מישהו שיש לו אינפורמציה טובה יותר ? לכן כתבתי שלדעתי היה טוב יותר אם הנהגים המבוגרים יותר (זקנים חח יובל, רמי, דני,גוני, הם אילו שיקחו חלק בהעברת הקורס למדרכי ראלי לפחות).

שבת שלום לכולם והמשיכו לנהוג בזהירות זלמן

פורסם
זלמן

בתקנות המצורפות לכתבה ישנו הסבר מדוייק מה הדרישות - לגבי ניסיון - סעיף 2.5 אומר שצריך ניסיון של 6 מרוצים בארץ או בחו"ל .

דובי

MDC נחשב?

:-D

פורסם

מכיוון שגם אותי יכול לעניין קורס כזה (ואני מניח שרבים אחרים), אני נאלץ להצטרף לשאלות:

באשר לתנאי של ניסיון בן 6 מרוצים "על הכלי התחרותי שבו הוא מבקש לאמן ולהדריך":

ככל הידוע לי יש כאן רק סוג אחד של "מרוצי" מכוניות - ראלי, לסוגיו. בהנחה ואיני מעוניין להשתלם או להדריך במרוצי ראלי כרגע, על איזה כלי תחרותי (בארץ!) אני יכול להתחרות את ששת המרוצים (בארץ? בחו"ל?). נראה לי שכרגע לפחות, הדרישה הזו מתאימה אך ורק לרוכבי אופנועים, נהגי קארטינג ומספר מצומצם מאוד של נהגי ראלי ש"מתאמנים" בארץ.

ועוד דבר - מהו התוקף של הקורס הזה? האם כל מדריך נהיגה באחת מחברות הנהיגה יידרש לעבור אותו? האם לא ניתן יהיה להדריך באחת מחברות הקארטינג מבלי לעבור קורס כזה? מה בעצם משמעות התעודה שמתקבלת בסוף הקורס?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תנאים להכשרה כמדריך ומאמן:

http://www.most.gov.il/NR/rdonlyres/71B750F8-4CF9-4A77-99C0-68BDC9B36656/0/MicrosoftWordתנאיםלהסמכהכמאמןומדריך.pdf

מתוך התנאים:

" לבית הספר יתקבלו מי שעומדים בשניים מתוך שלושת התנאים הבאים:

- השתתפות ב 6 מירוצים לפחות בכלי התחרותי מהסוג שהוא מבקש לאמן להדריך בנהיגתו

- מעבר הכשרה להדרכה או אימון בנהיגה ספורטיבית בחו"ל

- עיסוק בהדרכה או אימון נהיגה במסגרת מוכרת שנתיים לפחות

יובל מלמד

פורסם

הנה יעוץ משפטי בגרוש...

גם ספורט עממי הוא ספורט. ג'ימקאנה=ספורט עממי. לך רוני יש 6 ג'ימקאנות. אתה יכול להדריך נהיגה תחרותית על רכבי ספורט המשתתפים בג'ימקאנות. אומנם טיעון חלש, משהו - אבל במצב של היום - נראה לי שתופס!

אלון

פורסם

צהריים טובים,

האם זה רק אני או שעוד מישהו חושב שישנה בעיה

אתית עם כל סוגיית הקורס הזה?

לאחר בדיקה מתברר כי המדריכים בקורס (בכל הנוגע לנהיגת ראלי) הם מלמד, שליט (ממ"י – שחובקת בתוכה "בי"ס לנהיגת מרוצים") איתי אלון(אלטרנטיבי), ראם סמואל(מסלולים) ואון יעקובסון.

אנחנו דוחפים לקידום הספורט מצד אחד, שזה בסדר גמור ואני התומך הראשון, אולם, מצד שני אנחנו ממסדים את הפרטאצ' וממנפים את החלטורה.

איך קורה מצב (ושאלה זו מופנית בעיקר לאנשי רשות הספורט) שיושבת קבוצה מסוימת, שזומנה על-ידי היועץ המוטורי למשרד הספורט - מלמד - וקובעת תקנות/תנאים/הסדרים לקורס מדריכי נהיגה, וחברי אותה הקבוצה (הם אלה הרשומים מעלה), חלקם, מנהלים גופים כלכליים פעילים בנושא הדרכות, ואותה הקבוצה היא שהחליטה מה יהיו התנאים לקבלה, מה יהיו התכנים בקורס, ובסוף היום, אחרי שהם עצמם יעבירו את הקורס הם, כך מסתמן, יחתימו לעצמם תעודת מדריכי בי"ס ומנהלי ב"יס לנהיגה – ויכשירו את הגופים הכלכליים שהם מנהלים.

לא נראה לכם הזוי?

מעניין אותי מאיפה המנדט הזה שקיבלו?

מעניין יותר, שהתקנות, כפי שפורסמו פה, משאירות פרצות גדולות לכל דיכפין להתקבל לקורס. בתנאי כמובן שיעבור את וועדת הקבלה. מי היא הוועדה? כיצד היא מסננת? אילו כלים ניתנו לה? על-ידי מי?

מדוע המשרד לספורט מוטורי בחר בדרך קלוקלת זו במקום לגשת למוסדות האירופאים ולהביא לארץ מדריכים בינלאומיים מוכרים וידועים כדי להעביר את ה"קורס למדריכים" בארץ?

למה לא להחמיר את תנאי הקבלה לקורס?. הרי המטרה היא שלא כל אחד יוכל להדריך נהיגת מרוצים. צריך להיות סינון, וכאשר מדובר בענף מסוג זה, הסינון אל לו שיהיה זניח.

מדוע לא להביא מדריכים אירופאים בעלי ניסיון של שנים ובעלי שם עולמי שידריכו בהתאם לפורמט אירופאי?. הלוא זהו הקורס הראשון ומכאן תיפרץ הדרך. לא ראוי לעשות זאת בדרך הרצינית ביותר, הנקייה ביותר, והישרה ביותר?

איפה שהוא הדברים לא מתחברים לי, ומחלחלת לה ההרגשה כי גם במקרה זה, כמו בשאר המקומות במדינה שלנו, הרצון לרווח מהיר עולה על התועלת.

משהו לא מסתדר לי פה?

האם זה רק אני?

לתגובתכם.

נ.ב.

אני חבר ועד ב-IRDA. זה לא סוד. רבים מחברי IRDA כבר הביעו נכונות להירשם לקורס, על גבי האתר פה, ובפני המזכירות בוינגייט שמרכזת את הפניות. אני מעודד זאת ותומך.

אני חושב שהרעיון לקורס מסוג זה הוא מבורך והוא יקדם אותנו מאוד. ומגיע ליובל מלמד

קרדיט על הרעיון, אולם, בין זה ובין איך שהדברים מתנהלים בפועל, המרחק הוא שמים וארץ.

מטרת ההודעה כאן היא לא לסנדל את הספורט. להיפך.

אם היסודות טובים אז לא תהיה בעיה עם השאר.

ופה, אפעס, נראה לי מאוד רעוע.

שבת שלום,

ניר

פורסם
לא נראה לכם הזוי?

ניר

לא נראה לך הרבה יותר הזוי שצריך בכלל חוק ושר וישיבות ממשלה והתאחדות ועמותות וביתי ספר למרוצים... כאשר בכל העולם בכל העולם בכל העולם פשוט תבוא, שלם בכניסה, תעמוד בקריטריוני הבטיחות, חתום על הויתור, וסע שהאור הופך ירוק??

פורסם

דרך אגב ,

און יעקובסון הוא הבעלים של דרייב ארט ביחד עם ליאור לוי שלשניהם עבר עשיר בהדרכת נהיגה מתקדמת וספורטיבית בארץ וכן מירוצים בחו"ל ובארץ (ליאור גם כן התחרה בצרפת ).

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תוכן חדש...