Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו קטונו מלהסביר. זה עניין של הרבה מרכיבים ביחד שכולם מסובכים למדי. כיול מתלים, תצורת ההגה, צמיגים, בולמי זעזועים, רוחק סרנים ומפסק גלגלים ועוד מיליון דברים.

לרוע מזלנו זה דבר שלא ניתן לראות מבחוץ. קח שתי מכוניות דומות חיצונית - שתיהן יכולות להתנהג שונה לגמרי במצבים דומים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רכב שמתנהג טוב הוא רכב שניתן "להרגיש" אותו, ע"י עזיבת הגז למשל ניתן יהיה ליצור היגויי יתר נשלט, או במצב קיצוני יותר ע"י בלימה ברגל שמאל ניתן יהיה לעשות סיבוב פרסה נעים (!) היצרנים קובעים את התנהגות הרכב לפי מס' גורמים: קושי המתלים, שמן שיכוך DUMPING (צמיגי או דליל), גובהה של המכונית, זוויות הפרוטנט (cumber,custer,senter)

זוויות הבק back והן (cumber,custer).

חוץ מכל אלו, ישנו גורם פשוט מאוד שמשפיע על התנהגות הרכב שלך וגם הוא נשלט ע"י המהנדס המתכנן, אך גם על ידך. גורם זה הוא מידת לחץ האוויר המומלצת ע"י היצרן. למשל:אם תוריד את לחץ האוויר בגלגלים האחוריים ב20-35 אחוזים, האוטו שלך יתחיל לזרוק (מסוכן מעט הצמיג גם יכול להתקלף במצבים קיצוניים) אם תוריד מעט לחץ גם בצמיגים הקדמיים תקבל רכב שמתנהג כאילו אתה נוסע על חצץ (מהנה מאוד מסוכן אף יותר!)

מקווה שעזרתי

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

קח את הלנוס, תסע במהירות של 100 קמ"ש נניח. וקח את הפוקוס ותסע ב-100 קמש.

אתה תשים לב שבלנוס אתה תרגיש הרבה פחות בטוח בלנסוע במהירות כזו, וגם יותר קפיצות.

הרגשתי את ההבדל כשנהגתי במזדה 626 (של החברה של אבא :twisted: ) לעומת הבלנו שאני רגיל אליה מאוד. שמתי לב שהבלנו הייתה מחליקה מתי שהמזדה היתה עוד יציבה מאוד.

"במכונית יפנית חדשה, בירידות אני דוהר"

פורסם

יש הרבה מעבר למתי האוטו מחליק... השאלה היא איזה סרן מאבד אחיזה קודם לכן, מתי ההחלקה הופכת לסחיפה מלאה, מהי זווית הגלגול, ותאמינו או לא: איזה מושב יש לכם באוטו(!) אתה יכול לנהוג במכונית עם מושב טוב ולהתרכז אך ורק בנהיגה, אך במכונית בעלת מושב רעוע (מכוניות חדשות רבות) שאין לו תמיכת צד מספקת, ברגע שתתחיל ההחלקה הדבר שתתרכז בו הכי הרבה זה איך לא לעוף מהחלון או למושב הנוסע שלידך...

ובהקשר לזה, רוב הנהגים יושבים רחוק הרבהההההההה יותר מדי, ועלי צוחקים שאני יושב קרוב... אבל זה כבר סיפור אחר...

בקיצור נסו ליצור היגויי יתר כאשר אתם מתעופפים בחלל הרכב הגדול... :mad:

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

תירא אחי יש כמה תחושות בדרך כלל במכוניות תחושה של כוח באוטו ואז אתה נדבק לכיסא בכוח

ויש את הכוח בסיבובים זריזות האוטו חדות ההגה כולם הסבירו לך

אבל ההכי חשוב זה הנהג יש לי חבר שנכנס עם משפחתית מהשורה לסיבובים במהירות שלא היו מבישים אחלה ראלי

טוב אבל את זה צוברים עם השנים

תירא אחרי נהיגה באוטו מסוים חזק או חלש יותר אתה רואה במה הוא יותר טוב ובמה הוא פחות

למשל אם נכנסת לסיבוב במהירות מסוימת והאוטו לא זרק מסמן על יציבורת מסוימת ועל שילדה ובלומים מסוימים

ואחר כך נכנסת לאוטו סיבוב והאוטו זרק או התנהג אחרת מסמן לך אל אופי אחר לאוטו

הכול ענין של זמן וניסיון ורגש

מקווה שהבנת ניסיתי לעזור

פורסם

תודה לכולם על התשובות המגוונות! :!:

אני מקווה שגם אני עם השנים אצבור עוד ועוד ניסיון וגם אני יוכל לקבוע אם לאוטו מסיום יש התנהגות טובה או לא...

ובכל מקרה אני מקווה שגם אי פעם אני אנהג על אוטו כזה שמכיל את המגוון הרב של המרכיבים שהופכים אוטו רגיל- לאוטו בעל התנהגות טובה!

פורסם

ההחלטה האם רכב טוב או לא היא שכלול של כל הדברים שהרכב מציע (נוחות, אבזור, מחיר, עיצוב, מנוע, גיר, שמירת ערך וכו').

נפלת בפח ידידי היקר. למחיר ושמירת ערך אין שום קשר לטיב אלא לכדאיות (לגבי עניין האיבזור ניתן לומר שהוא נמצא תחת 2 הקטגוריות).

בכל אופן אוסיף לדברי כולם גם את עניין איכות ההרכבה, תהליך ההרכבה, עיצוב נכון של המוצר, הנדסת אנוש, איכות חומרים, טיב החומרים, עמידות החומרים ושימוש נכון בהם (מן הסתם ישנם עוד הרבה מאפיינים).

פורסם

אני אנסה להסביר לך את זה בעזרת שתי מכוניות דומות , כאשר אחת קבועה אצלי בארבע השנים האחרונות (לצערי , זה מה יש בליסינג) ואחת החליפה אותה בשבוע החולף.

מדובר בלאנטיס ובפוקוס , כאשר על הלאנטיס (3 כאלה) עברתי במהלך 4 השנים כ-170 אלף ק"מ , לא מעטים על גבולות ומגבלות היכולת של הרכב (ושלי).

בפוקוס , על דגמיה השונים (4 ו-5 דלתות) נסעתי מעל 5000 ק"מ.

מבחינות רבות אלו מכוניות די דומות (לפחות ה-4 דלתות). משפחתומטית 1.6 , הספק מכובד לקבוצה , גיר אוטומטי לא מתוחכם (כדוגמת ה-AL4 שיש ב-307), מימדים ממוצעים לקבוצה (עם מרחב פנימי מכובד) , רמת הרכבה סבירה ומעלה (נטען שהלאנטיס עדיפה , אני לא הרגשתי בכך) , נוחות לוקה בחסר במצב סטאטי (מושבים קדמיים מחפירים בשתיהן ,לפחות בגרסאות בסיסיות) , שתיהן שייכות לקונצרן פורד ,וחולקות לא מעט רכיבים משותפים.

עד שאתה מתחיל לנסוע.

הלאנטיס , מבחינתי , די דומה למשאית חזקה. אמנם בקו ישר הביצועים סבירים לקבוצה , אך הנוחות אינה מצטיינת. שיבושים בכביש עוברים כמעט מייד אל עמוד השדרה.

הצרות מתחילות ברגע שהכביש אינו ישר . קודם כל ההגה. הוא כנראה מחובר איכשהו אל הגלגלים (כי הוא מסובב אותם , ולא בעזרת מחשב) , אבל זה קשר ערטילאי. אין שום תחושה בהגה של מה ואיך קורה עם הגלגלים.בנוסף הרגישות בהגה נמוכה מאוד.צריך להניע את גלגל ההגה די חזק כדי להרגיש משהו בהתנהגות הרכב.

בנוסף , כיול המתלים והשלדה הם כאלה שהמכונית נוטה באופן כרוני לתת-היגוי . שינויי כיוון מהירים קשים עד מאוד והרכב נוטה להמשיך בכיוון בו התחלת את הסיבוב.

כל זה לא מוריד מזה שפרובוקציה מכוונת או תנועה גסה מפרה את שיווי המשקל וגורמת לאחוריים לרדוף ולהשיג את האף.

לעומת זאת - הפוקוס. קודם כל , נוחות מעולה. אולי הכי טובה בקבוצה , יותר מצרפתיות אפילו. אצלי , כבוגר דורות רבים של סיטרואן, זה חשוב.

אח"כ מגיע עניין ההיגוי. ההגה רגיש ומדוייק. כל נאד שאתה תוקע ברכב מורגש . יש כאילו חיבור קשיח אל הגלגלים , במיוחד בסיבובים. אתה יודע די בבירור איפה הגלגלים וכמה עומס יש עליהם.

והשילדה. זו עוקבת אחרי שינויי פני הכביש וממש גורמת לרכב להיצמד לכביש. לכך תורמים גם המתלים , שמעבר לנוחות המשופרת , לא מתעופפים מהאספלט למראה כל באמפ).

ההבדל הכי גדול בין המכוניות הוא בסיבובים. עם הלאנטיס, לאור ההיכרות המעמיקה , אני מגיע להרבה סיבובים על מגבלות הרכב, ובעזרת פרובוקציה פשוטה כל סיבוב הוא סיבה למסיבה.

עם הפוקוס אני פשוט לוקח את הסיבוב. ויותר מהר ! למרות היכרות הרבה פחות אינטימית , ועם הרבה פחות דרמה.

הקטע הכי טוב הוא פשוט שניתן , לאור כל ההיזון החוזר עליו כתבתי , לקחת את הסיבוב ולגרום להיגוי בעזרת דוושת הגז. וזה משהו שאין לרכבים פחות טובים.

שאר הדברים באמת לא שונים מהותית , כח מנוע וביצועים בקו ישר די דומים (נדמה לי שיתרון קל לפוקוס , אבל לא הייתי שם כסף) , אבל בכל כביש מפותל (בניכוי גורם הנהג) הפוקוס תהיה מהירה יותר , ובהרבה.

זהו. מקווה שלא סיבכתי אותך עוד יותר.

פורסם

שלום

אני די חדש פה וזה

אבל הייתי רוצה לדעת, האם הפיג'ו ה"רגילה" יותר היא גם מכונית עם ביצועים "טובים" יחסית למכוניות סטנדרטיות אחרות, אחרי הכל אני נהג חדש עם תקציב לא גדול שבסך הכל רוצה מכונית טובה לנהיגה לא איזה מקלארן ...?

אני מדבר פה על 306 סטנדרטית או 106 XS\XR (שנתון 96-97)... מה עם הרינו קליאו הרגילה (לא הספורטיבית)...?

תודה

• תוכן חדש...