Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מתלבט בקשר לאימפרזה 99' 1600 ידנית סטיישן,יד 1 ושהבעלים אמר לי שהוא החליף מנוע עקב זה שאשתו לא שמה מים בזמן והלך להם המנוע כבר ב-100 אלף ק"מ.כרגע הוא טוען שיש מנוע חדש עם 11 אלף ק"מ.הוא גם החליף בעקבות זאת קלאץ' לדבריו.

השאלות שלי הן: איך אני אמור לדעת אם באמת הוא החליף את המנוע (גם במקרה למשל שאין לו קבלות)? האם כדאי להיכנס לזה שהוחלף מנוע או שאין כל בעיה עם זה? אני בטח מאמין שאין אפשרות לדעת בכלל מה הייתה הסיבה של החלפת המנוע...נכון?(כדי שלא פתאום אגלה שהאוטו עבר יותר מ-250 אלף ק"מ ובגל זה הלך מנוע)

חשוב לי מאוד! תודה רבה לכולם!

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

אני אישית לא הייתי קונה רכב שהמנוע הוחלף בו, אבל זאת גישה אישית שלי. מנוע בנזין שטופל כראוי אמור להחזיק לפיות 300K ק"מ.

נוזל קירור לא יורד מעצמו, כך שבמנוע תקין בין טיפול תקופתי לטיפול - לא צריך להוסיף. מדובר כניראה על תקלה בגללה האוטו התחמם וירדו מים.

האם באמת הוחלף מנוע? למנוע צריך להיות שטר מכר, קבלות ומספרו אמור להיות מתאים לרישיון רכב. אם המספר לא מתאים, אפשר להגיד להתראות למוכר.

אם מתאים, בקש מהמוכר רישיונות רכב ישנים לראות את מס' מנוע. כמו כן גש למשרד תחבורה לוודא שאכן המנוע הוחלף (אני מאמין שהם שומרים רישומים עם פעולות כאלה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יכול להיות שהוא צודק ושהוא איש צדיק, תמים וישר דרך.

מצד שני יכול להיות שדברת עם סוחר, "אישתו" היא איש ליסינג, האוטו לאחר תאונה חזיתי ולכן בין היתר הוחלף מנוע או שלחילופין הרכב גמע 400K ק"מ בליסינג ולכן יש לבדוק טוב טוב מקוריות של הרכב והיסטוריית טיפולים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

למרות שמדובר ברכב יחסית נדיר, אני לא הייתי רוכש אותו, במיוחד אם אין קבלות.

כי אין דבר כזה "מנוע שעשה 11 אלף ק"מ" . אולי הרכב עבר 11 אלף, אחרי שהחליפו מנוע, המנוע עצמו עשה הרבה יותר.

מוכרים לך שקרים על ההתחלה.

פורסם

ראוי לציין שמוכרים מאוד אוהבים להגיד "מנוע חדש" וזה מטעה קונים שחושבים שהמנוע הוחלף באמת לחדש ולא מפירוק עם עבר אפל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שומו שמים ! הוחלף מנוע !! , סו-וואט ?! ,אין שום סיבה לא לקנות רכב כי הוחלף בו מנוע.

בדוק את תקינותו של הרכב וגם של המנוע לפני הרכישה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

נכון, אבל יש סיבה לא לקנות רכב מבן אדם, שמצהיר, שהרכיב מנוע חדש עם 11 אלף ק"מ.

פורסם
נכון, אבל יש סיבה לא לקנות רכב מבן אדם, שמצהיר, שהרכיב מנוע חדש עם 11 אלף ק"מ.

לא,אין סיבה.

אם המנוע מייבוא,הוא אמור להיות באמת במצב חדש.

אז הוא לא עשה 11,הוא עשה 30.

וואו.

כל אחד שמוכר את האוטו והחליף מנוע אומר שהוחלף למנוע חדש,וזה לא שקר,וזה לא פוגע באמינותו כלל,כי לא כל בנאדם בארץ גולש בפורם הזה.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

בטח.

כל האנשים בחו"ל קונים מכוניות רק בשביל להעמיד אותן בגינה סתם בשביל היופי, ומידי פעם יוצאים לסיבוב סביב השכונה.

כך יוצא, שהם צוברים 30 אלף ק"מ ב 10 שנים, ולאחר מכן הרכב הולך לפירוק, ומנוע נשלח לארץ.

קילומטרז' שנתי ממוצע לרכב פרטי במדינות כמו גרמניה או צרפת הוא כ 30-35 אלף ק"מ בשנה.

כל בן אדם, שהחליף מנוע ברכב יודע היטב, שהחליף למנוע משומש.

הוא גם יודע הייטב, שהוא לא יודע, כמה קילומטרים עשה המנוע הזה.

אם הוא מספר לקונה משהוא אחר - הוא לא אמין.

פורסם

השתדלתי לענות לפי הסדר של התשובות:

1. אני מתכוון לברר אם מס' המנוע תואם למס' שלדה וכד' (הוא אמר שזרק אותם אהל אין לו בעיה לארגן לי)

2. בכוונה ניסיתי אותו לראות אם הוא סוחר.שאלתי "בקשר לרכב" ולא "בקשר לסובארו אימפרזה שנת 99'".הוא ישר אמר לי "כן,בקשר לסובארו".אז זה פרטי כנראה.

3. הוא מוכן שאקח לבדיקה את הרכב לבד ובתנאי שאשאיר אצלו ת.ז. שלי וכך הוא לא מפחד שיתגלו תאונות או משהו דומה אולי.

4. לגבי כמות הק"מ-אין לי שמץ של מושג לדעת אם וכמה הוא עשה.זו הבעיה הגדולה.קל וחומר כשהוא אולי טיפל לא לפי ספר רכב אלא במוסכים פרטיים.

5. הוא התכוון בזה שאמר שהמנוע עשה רק 11 אלף,שזה מנוע שרק עכשיו הוא שם ברכב.הקודם עשה לפי מה שהוא אמר-100 אלף.ובכללי האוטו,המרכב והחלקים האחרים "עשו" 111 אלף.

6. זה נכון לגבי שאי אפשר לקבוק ארם המנוע ה"חדש" הוא באמת חדש או משופץ או משומש וכד'.אני בכל אופן לא אדע כנראה.

7. ברור שאבדוק את תקינות המנוע לפני הקניה אבל לעולם כנראה לא אדע מה מצבו וכמה עשה באמת.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

יש לראות האם יש את כל האישורים הנדרשים המאשרים את ההחלפה וכו'...

נדרשת בדיקה מעמיקה יותר, אבל אין לפסול זאת על הסף.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כשאתם אומרים "הוחלף מנוע" אתם מתכוונים "הוחלף ראש מנוע" או ש"מנוע" זה "ראש מנוע" + עוד כל מיני דברים?

אנחנו החלפנו ראש מנוע באוטו ב-100K ק"מ (כ-4 חודשים לאחר שקנינו אותו, כנראה שהבעיה היתה שם קודם) במוסך מורשה ותהיתי מה לא בסדר בזה. מאז האוטו עשה יותר מ-100K ק"מ נוספים.

:type:
פורסם

החלת ראש מנוע זה החלפת ראש מנוע. החלפת מנוע, זה לפרק את המנוע ולשים אחד אחר קומפלט ויש לו מס"ד אחר.

החלפת מנוע ברכב בנזין שעבר פחות מ-250K ק"מ זה נושא חריג המדבר על הזנחה, התעללות או פגם ייצור.

• תוכן חדש...