Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבוע טוב!

אני מנסה לעזור כאן לחבר קרוב, כאמור הרכב הוא מאזדה MPV משנת 2000, גיר אוטומטי, מנוע בנפח 2500 (הדגם לא ידוע לי, אברר בהמשך).

הבעיה: אחרי נסיעה ארוכה (מנוע בטמפ' עבודה), אם עוצרים, נניח ברמזור, בתחילת הנסיעה דוושת הדלק לא תגיב למשך מספר שניות, לאחר מכן המנוע יקרטע כ- 5 שניות ורק אז יאיץ.

לעיתים הקרטוע מגיע למצב של כמעט דימום המנוע.

הוחלף צינור אויר ראשי שהיה קרוע, הוחלפו מצתים וכבלי הצתה ובוצע טיפול תקופתי רגיל, התקלה עדיין קיימת ובהתחברות לסורק תקלות לא מופיעה כל תקלה.

פורסם

הסיפור לא זכור לי, אודה לך אם תרענן את זכרוני.

בכל מקרה, התופעה קורית רק אחרי נסיעה ארוכה וגם לא באופן קבוע, במנוע קר הכל תקין.

וכמו שציינתי, סורק תקלות לא גילה כלום - דווח על מצב מנוע תקין.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

b323f אתה מכיר את התופעה?

אתה עוסק במקצוע? חשמלאי/מכונאי

התשובה שלך לגבי הכויל מסתדרת לי עם עוד יעוץ שקיבלתי.

פורסם

ברכב של חבר שלך אין בעיה עם סליל הצתה! הבעיה היא אך ורק בחוטי הצתה. תנתק חוטי הצתה מהחיבור למצתים. תבדוק בתוך חלל הפנימי של חוט( במקום שהמצת מתחבר בו) תזהה סדק בתוך חוט בסיגנון ברק. חייב להחליף גם מצתים. ב mpv תהליך זה די קשה בגלל מיקום סעפת יניקה ועדיף שבעל מקצועה יעשה זה. אני נתקלתי בתופעהמתוארת עשרות פעמים ובכל פעם בעיה היתה בחוטי הצתה וציפוי קרמי של מצת שדוק. ובנוגעה לסליל ברכב זה קיים רק סליל הצתה אחד לכל צילינדרים. בדרך כלל לא קרא שהוא התקלקל. אך לפני כל צד תבדוק חוטים.

פורסם
b323f אתה מכיר את התופעה?

אתה עוסק במקצוע? חשמלאי/מכונאי

התשובה שלך לגבי הכויל מסתדרת לי עם עוד יעוץ שקיבלתי.

אני לא חשמלאי/מכונאי מוסמך או עובד בתחום זה.

יש לי ידע רב ומעט נסיון עם רכבי מאזדה.

אני מציע שתפנה למוסך מורשה שיתחברו לסורק תקלות שוב, במידה ואין קודי תקלות הבעיה היא כניראה בהצתה.

והחשוד העיקרי הוא הקוייל אגב זאת מחלה בדגם הזה.

אולי אפשר לגשת למוסך מורשה כדי לאבחן את הבעיה ולנסות להחליף כויילים חדשים רק לצורך בדיקה, תנסה.

פורסם

ב MPV 2000 אין שרשרת תזמון.

אני הייתי חושד בוואקום, אבל יש פה חכמים ממני.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם:-P

התקלה נפתרה.

בסופו של עניין התקלה נגרמה בשל פלגים וכבלי הצתה דפוקים.

היות ואת הפלאגים החלפתי במוסך אחד ואת הכבלים במוסך אחר הגעתי למסקנה שאין כמו מוסך שירות

וכל השאר סתם אלטעזאכן - חפרים

מסתבר שזה שהחליף את הפלאגים החליף רק את אלה שהיתה לו גישה נוחה להחליף וזה שהחליף את הכבלים סגר את הסעפת על אחד הכבלים.

קיצור חברים לכו למוסך שירות - העבודה יקרה מעט יותר, החלפים מחירם ברזל בכל מקום אז אין הרבה הבדל,קצת יותר יקר אבל אין תחליף לנסיון ולמקצועיות שלהם.

(לא מאמין שאני כותב המלצה כזו אבל זו המסקנה הכואבת שלי).

דרך אגב את התקלה תיקנו במוסך ש.ר.ד מורשה מאזדה בבאר שבע

החשמלאי שטיפל בי הוא אלכס

אלכס הגיב לתקלה שלי ב cars forum באשכול זה ומהון להון הוא היה היחיד שמשך לכיוון פלאגים וכבלים למרות שכולם כולל אני חשדנו בכויל,בקיצור הגעתי למוסך ותוך כדי שיחה התברר שאלכס זה הוא aviv2004 מהפורום,אלכס מנהל במוסך את מחלקת דיאגנוסטיקה וחשמל.:-D

אז תודה לאלכס ותודה לכולכם.:lol:

פורסם

כן המקום ענק

יש שם בחור בשם אלי שמנהל את המוסך ומנתב את האנשים המגיעים באדיבות ומקצועיות כך שעם כל הגודל של המוסך אתה לא הולך "לאיבוד",(הוא גם "סוגר" את המחירים אז יש מצב לדבר איתו כשצריך).

בקיצור - אחלה מוסך

ד"א בסוף עוד קיבלתי 10% הנחה על מחיר החלפים בערך 220 שקל.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אלקס היום הוא עצמאי בבאר שבע "מרכז הדיאגנוסטיקה" , זהו בחור שהוא מהנדס בניין שעשה הסבה מקצועית . בחור מוכשר מאוד , בדק מצא "ואקום בענף והוא סגר אותו".

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...