Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקומבינה זו לא הנקודה. האינסטלטור הזה לא חשוב כל כך, קומבינטור או לא. הוא סתם מייצג משהו. יש כאן אולי משהו מעוות או בעייתי באופן בסיסי. רכב שאינו אספנות מורשה לנוע בחופשיות מתי שהוא רוצה. על רכב אספנות יש מגבלות מסויימות. זה שהפכת את רכבך לאספנות, פעולה של חצי דקה במחשב, אומר ששינית משהו במנוע? בבודי? לפני חצי דקה הרכב היה "כשר" לנסיעה כל היום ועכשיו לא? למה?? עשרות שנים הרכבים הללו נסעו יום יום ושירתו את בעליהם נאמנה.

כמובן שאני מודע ליתרונות החוק - אגרות, טסטים ביטוח וכו', רק צריך להבין שהכל בסופו של דבר עניין כלכלי ושלא יספרו סיפורים אחרים. אף אחד לא רוצה לשלם אגרות 15 שנה אחורה למשל, כי לעיתים זה לא כלכלי לשפץ את הרכב. אף אחד לא רוצה לשלם ביטוח וטסט רגילים אם אפשר בזול. ולאלה שטוענים כי הרכבים הללו מעכבים את התנועה ולכן ישנה המגבלה - אז נכון שאולי מכוניות משנות ה 30 40 50 אכן מעכבות, וגם לא כולן. אבל אמריקאית אספנות עם מנוע שמונה? מעכבת תנועה??? נו באמת. ועוד לא הזכרנו שהחוק הזה הוא בלתי הפיך. ההנחה הבסיסית לכך נכונה ביותר, כדי שלא תהייה נדנדה, אבל מה עם אלה שקנו את הרכב מראש כשהוא אספנות? ורוצים להשתמש בו כל היום? בקיצור לכל מטבע שני צדדים... ולחוק הזה יש הרבה בעד והרבה נגד...

ושאלה לסיום - עזבו רגע את תקנות זיהום האוויר והמגמה הכללית בארץ ובעולם להוריד רכבים ישנים מהכביש - האם מישהו מכיר באיזה שהיא מדינה אחרת בעולם חוק אספנות דומה או זהה לשלנו?

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא ניתן לייבא רכב משומש שיוצר בשנה הקלנדרית הנוכחית או הבאה אחריה.

סטטוס רכבי האספנות של הרכב הנ"ל נגזר מהעבודה שהוא לא היה יכול לייבא את הרכב ללא סטטוס האספנות.

שאר הדברים לא עניינו אותו, וברור שהוא היה מעדיף שלא תהיה הגבלת נסיעה בין 7-9.

נ.ב

אתה מוזמן לקרוא את המדריך ליבוא

היות והפנית אותי לקרוא את המדריך ליבוא מבלי שקראת את התגובה שאליה ייחסתי את דבריי, אני אצטט את הקטע הרלבנטי מתוך התגובה האמורה

כשדיברנו על חוק האספנות הוא התרתח ואמר - "מי אתם האספנים שתיקחו לכם מונופול על מכוניות ישנות? אני לא אספן, זה האוטו שלי ואיתו אני עובד כבר 30 שנה. מי קבע שאסור לי לעבוד איתו? הרכב תקין, חזק, עובר טסט במכה ראשונה ולא בקומבינה, מה אתם רוצים?"

כפי שאתה יכול לראות, לא מדובר כאן באדם שייבא רכב מחו"ל, אלא באדם שרכש את הרכב בארץ לפני שנים רבות ומטעמי נוחות ממשיך לעבוד עמו. זה לכשעצמו לא דבר בעייתי, מה שמעצבן אותי זה החוצפה ועזות המצח שלו לירוק לבאר ממנה הוא שותה, קרי: ליהנות ממיסים ואגרות מופחתות ולצפצף על החוק (ובעקיפין גם על האנשים שבזכותם החוק הזה קיים - בין היתר מועדון החמש) שבזכותו הוא קיבל את אותן הטבות.

אנשים כמוהו מחליאים אותי. טפו!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

על מה המהומה? אדון נעים?

ישנם מדינות באירופה אשר מגבילות את הנסיעות של רכבי אספנות , זה שונה בין מדינה למדינה,

ישנם מדינות שבכלל אסור לנוע כל השבוע למעט סוף שבוע.

ההגבלה כאן בארצינו היא לא בגלל שהרכב יוצר עומס תנועה , היו שירשורים דומים בעיניין קרא ולמד , החומר הזה נכתב כמה וכמה פעמים כאן בפורום .בצע חיפוש!

ישנם מדינות שבחודש ינואר (חורף קשה) אוסרות לחלוטין את הנסיעה ברכב אספנות.

מצבנו טוב מאוד וחבל להעיר את הדב משנתו.

ירון מאיר

פורסם
היות והפנית אותי לקרוא את המדריך ליבוא מבלי שקראת את התגובה שאליה ייחסתי את דבריי, אני אצטט את הקטע הרלבנטי מתוך התגובה האמורה

כפי שאתה יכול לראות, לא מדובר כאן באדם שייבא רכב מחו"ל, אלא באדם שרכש את הרכב בארץ לפני שנים רבות ומטעמי נוחות ממשיך לעבוד עמו. זה לכשעצמו לא דבר בעייתי, מה שמעצבן אותי זה החוצפה ועזות המצח שלו לירוק לבאר ממנה הוא שותה, קרי: ליהנות ממיסים ואגרות מופחתות ולצפצף על החוק (ובעקיפין גם על האנשים שבזכותם החוק הזה קיים - בין היתר מועדון החמש) שבזכותו הוא קיבל את אותן הטבות.

אנשים כמוהו מחליאים אותי. טפו!

אוקי, לא קראתי את התגובה שאליה הגבת ולא היה ניתן להבין שהיא הייתה תגובה לה.

בכל אופן, המדריך רלוונטי לנעים.

אתה תתעלם:wink:

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
אני לא מבין את הלחץ וההיסטריה.

אני לא מאמין בהצלחת עסק שכזה.

הכל עניין של יחצנות והבאת אדון רהב לכותרות.

ראובן אין כמוך, אתה צודק בכל מילה - הכל ענין של יחצ"נות.

מצא משה

פורסם
יש כאן אולי משהו מעוות או בעייתי באופן בסיסי.

פה הסכמתי איתך.

יש לנו בעיה אקוטית כישראלים -חוק! אנחנו לא יכולים לשמור עליו.

מר רהב לא מעניין אותי וגם לא הכסף שלו .

זה לא יהיה המקרה הראשון שחוק ישונה בגלל אדם אחד, זה קרה כבר פעם אחת וזה גם יקרה בעתיד כי כאלה אנחנו.

אין פה סדר, ואין חוק (כמובן שלא צריך לכתוב שיוויון).

זה קרה שרצו לפתור אדם שמקורב לש"ס ממס על עסקיו בחו"ל , זה קרה בכל מיני חוקים ותקנות על מנת להתאים לבנאדם מכרז.

יש כמה פאודלים ששולטים במדינה ועושים בה כרצונם (ואני עדיין לא מדבר על הבובות שלהם בממשלה), בזמן שאנו מתחבטים עם הדבר מותר או אסור (כדוגמת השאלת רכב לפרסומת\סרטים\אירועים) , הם פשוט עושים ויודעים שהחוק יתיישר איתם... לנו משאירים את הפירורים.

במקום לשמור על החוק אנחנו נתיישר עם אלה שהחוק יתיישר איתם,.

הגשש היה אומר: מדינת חוק אעלק, יעני ישראבלוף.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

הי ירון לא עשיתי שום מהומה, ואני גם לא אדון, פשוט שאלתי מתוך חוסר ידע...

אני בהחלט מסכים שמצבינו טוב, אני רק חושב שבחוק הזה, כמה שהוא טוב, יש בעייתיות מסויימת. אגב לדעתי לא ירחק היום שבו יחייבו כל אחד שגיל רכבו מעל 30 שנה להפוך אותו לאספנות.

פורסם

כל הכבוד על האינפורמציה.

לגבי רהב, אין ספק שהוא אלוף ביחסי ציבור, ככזה, עצם פירסום הכתבה כבר עושה טוב לענף.

הבעייה היא לאן הדברים יתגלגלו, זה שונה אם מידי פעם מישהןא מרוויח כמה שקלים מהשכרת רכב אספנות

לבין עסק שזו הגדרתו (וכאמור שני הדברים אסורים).

בכל מקרה אני מאמין שמחד חשובה הגברת המודעות ומאידך אסור שזה יהפוך ל"עסק" ובכך ימוסס את עקרונות האספנות.

פורסם
מועדון החמש יזם את תקנות רכב אספנות על מנת לאפשר את קיומנו כחובבים.

מועדון החמש הוא בעד שמירת התקנות כלשונן וכרוחן ונגד ניצולן לצורך מסחרי גורף, כפי שהתפרסם בעיתונות סוף השבוע.

המועדון יפעל נמרצות למען שמירת התקנות, למניעת ניצולן לרעה וקורא לגופים האחרים לחבור אליו למען השגת המטרה הזאת.

כל התבטאות אחרת של בעלי תפקיד או חברים אחרים, אינה משקפת את עמדת המועדון.

בני הספל, דובר מועדון ה-5

זאת תשובה לעניין!

אשר לדעתי יש לפנות בדחיפות לרשויות האכיפה קרי המשטרה בקשר לאיסור שעות הנסיעה בבוקר-אגב אני רואה כמעט כל יום את אותם פורעי חוק

לא ידוע האם הנסיעה בשעות האסורות כרוכה בקנס נקודות וכדומה. אם לא יש לפנות בדחיפות -על מנת לסדר זאת בחקיקה מתאימה

אלף שקל קנס וארבע נקודות ירתיעו מאוד את העבריינים

פורסם

אני אתעלם לשניה מהאדם הספציפי שעושה ביזנס כאן, כי האדון רהב ממש לא מעניין אותי ואני אפילו לא יודע בדיוק מי הוא.

הבעיה היא שישנו חוק ספציפי וברור מאוד שאומר שאסור להרוויח כסף מרכב אספנות. אני תומך בחוק הזה ולא נראה שלי שיש צורך לשנות אותו.

אותו החוק אומר למעשה בעקיפין שאסור לעשות עסק המבוסס על רכב אספנות, ולפי מה שאני מבין (תקנו אותי אם אני טועה), לא יכול להיות בעיקבות זה רכב אספנות על שם חברה.

העניין של 7-9 אפילו לא ייכנס כאן כי זה פשוט יהיה תנאי מגביל אבל אחד שלא יעשה לעסקנים האלו יותר מדי בעיות.

מה שכן, אם ישנו את החוק שאוסר על רווח מאספנות (ואני מקווה שלא!), זה יכול באמת לפגוע באספנים בארץ, או שזה יכול באמת לעזור.

מצד אחד קיימת האפשרות שיהיה סטטוס חדש של רכבי אספנות לעסקים ורכבי אספנות כתחביב. אם מישהו ירצה לייבא רכב אספנות, הוא יידרש להצהיר על כוונותיו ולפי זה ייקבעו המיסים.

זה דווקא יכול להיות טוב לאספנים אמיתיים, במקרה שיחליטו להוריד את המיסים כיוון שלא מדובר ברווח של המייבא, ומצד שני יקרעו במיסים את אלו שרוצים לייבוא באופן מסחרי.

אלמנט חדש שיכול לפרוץ כאן הן סוכנויות יבוא של רכבי אספנות. אם לא יפריעו לעסקנים כמו רהב לעשות כסף מזה, לא יעבור הרבה זמן עד שנראה סוכנות ייבוא רכבי אספנות ברחוב המסגר עם מחירים מופקעים לגמרי, שיעלו את המחירים הממוצעים בשוק האספנות בארץ. זאת עוד חרב פיפיות.

מצד אחד יכול להיות מעולה שיהיו עוד סוכנויות, כי זה יקל על היבוא לאנשים מסוימים (פחות התעסקות), אבל מצד שני זה לא ממש בריא לתחום האספנות באופן כללי.

אני באותה דעה של המועדון כפי שהדובר הציג אותה.

פורסם

1. חוק צריך לשמור ולקיים!

2. יש מקורבים שיושבים בבית סוהר כי לא קיימו את החוק.

3. בשנת 1955 יצרו בסך הכל 1916 לימוזינות של קדילק בחלוקה הבאה: 1075 קדילאק ו- 841 פליטווד נוצרו עוד 1975 מרכבי לימוזינות לצרכים מסחריים כמו אמבולנסים, רכבי הלוויה, רכבי פרחים להלוויה, סטישינים ורכבים עם "בית" מעליהן .

4. לפי מחירון מוכר ערך קדילק לימויזנה משנת 1955 בארה"ב במצב טוב ותקין כולל מיזוג אויר מקורי הוא בין 16 ל 30 אלף דולר.

5. בהנחה שהמיסים הם בסדר גודל של 1.3 מערך הרכב וההוצאות סביבו הרי שערך רכב כזה בישראל הוא בין 140 ל-255 אלף ש"ח.

6. מחיר ביטוח הוא פונקציה של מחיר וסיכון. בחו"ל ישנם מחירים נוחים לרכבי אספנות ואחד הקריטריונים הוא מרחק הנסיעה השנתי.

בחו"ל ישנם מקומות רבים בהם ניתן לשכור רכבי אספנות במחירים של 250 $ עד ל5,000 $ ליום תלוי ברכב וגם אז מרחק הנסיעה מוגבל בד"כ.

7. אשמח לדעת באיזה מדינה בחו"ל אסור לרכבי אספנות לנוע בימי חול.

שלמה דן גדרון

פורסם

כשכתבתי בזמנו כי המציאות משתנה במהירות ומועדון החמש חייב לדעת להגיב במהירות למציאות זו, בדיוק למר רהב ו"תחביבו" התכווניתי!

רוצים הצצה אל העתיד?

מר בי רב (איש עסקים לגיטימי +-) שעשה הונו מכמה עסקאות מוצלחות, מחליט להיות היבואן הראשון בארץ שיביא רכבי אספנות לצורך מכירה...מאין דילר קלאסי, שהרי מה יותר טוב מכמה רכבים קלאסיים נוצצים באולם המכירה שיחסכו לעמך ישראל, את סיפור השיפוץ היבוא האיישי וכד'. בוא, גהץ, וצא לדרך ברכבך הקלאסי החדש...אולם מה בי רב יודע כי עננה שחורה רובצת על חזונו, מגבלת התנועה בין השעות 0700-0900 עלולה להיות בעייה...וקצת משבי רוח מצד היבואניים הרגילים, ולכן ידידנו מנצל מעט מכוח ההשפעה שיש לו במסדרונות השילטון לטובת הפצת "חזנו" הקלאסי (כמות ירקרקים יפה שתנפח את כיסיו). ומצליח לשנות כבמטה קסם ולכופף כמה מחוקי היבוא יצוא התנועה וכד'... במסגרת שינויים אלה מחליט גם מי שמחליט לשנות את הסטוסקוו של רכבי האספנות שהרי כבר מדובר ב"עסק" לכל דבר, וביחד עם כיסיו המתמלאים של מיודעינו...יורדים לטמיון כל השגי העבר של מועדון החמש...חושבים זה רחוק מהמציאות?-חישבו שוב-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן, מה בדיוק הנקודה שלך ובמה זה מועיל לעשות עוד היסטריה בנושא?

לבוא עם התלהמות ופאראנויה כזו זה לא עוזר ממש, ורק מעצבן אנשים.

יש לך משהו להציע? תגיד אותו ישירות.

• תוכן חדש...