Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו HGT

stratus3
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יש לתת בראש, אני לא דיברתי על קו ישר, הפונטו מתנהגת טוב יותר. האיביזה חזקה יותר בקו ישר, אבל ממש לא בהפרש גדול (סטנדרטית).

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פיליפ, הפונטו רכב מצויןן, יש לי פינה חמה מאוד גדולה בלב אליה.

אני גם לא טוען שהאיביזה יותר טובה בגלל שיש לי אחת (ואני מדבר מנקודת מבט אובייקטיבית) אלא בגלל שהאיביזה יותר טובה בהכל מהפונטו (חוץ מצריכת דלק :lol:)

החל מכח- האיביזה חזקה יותר משמעותית בכל מצב ובכל הילוך

דרך "תקשורת" מההגה (זה נבלה וזה טריפה :wink:)

ועד לאחיזה, ולראייה- יש זמניי מסלול.

קח את אותו נהג, תן לו את 2 המכוניות באותו מסלול ותיראה שיש הפרש משמעותי לטובת האיביזה.

פורסם

אני מתנדב להיות הנהג... :-P

אני מסכים עם כל מה שידידנו פיש אמר, חוץ מהתנהגות.

הפונטו יודעת לקחת פניות היטב, ההגה מדויק וניתן לשלוט על הזנב דרך המצערת די בקלות, פשוט ההגה לא נותן תחושה של בטחון לכן צריך להכיר את הרכב ממש טוב ע"מ להגיע איתו לקצה, ורק מי שיש לו את הרכב מספיק זמן יוכל להעיד על ההתנהגות האמיתית שלה.

בקשר לכוח אין כ"כ מה להשוות. לפונטו לא חסר כוח, אבל הוא מגיע בסל"ד גבוה, לכן האיביזה עדיפה בהרבה בכל מה שקשור לתאוצות ולכוח זמין. תמיד אמרתי שלא היה מזיק אם היו שמים בפונטו איזה שבלולון... 8)

אבל בסיכומו של עניין, זה המון תלוי מה האחד מחפש ברכב. אני למשל העדפתי את הפונטו רק בגלל העיצוב.

פורסם

עם כל הכבוד, אני מכיר את הפונטו כמו את הכף יד שלי ואני עדיין טוען שאיביזה יותר טובה גם בתחום ההיתנהגות, פשוט צריך למתן את הלחיצה על הגז ואם אתה מכיר את הרכב מצוין אז לשמור על גדישה ולשחק עם הקלאץ' ולא עם הגז למינון בגלל ההנעה הקדמית והרבה כח.(ושלא נזכיר את השילדה הלא מי יודע מה :lol:)

בתחום העיצוב אין מה להשוות בכלל, הפונטו מהממת לטעמי ולעומתה העיצוב של האיביזה סיתמי והיא אפילו מזעזעת בצבע צהוב.

גם בעיצוב הפנים, המושבים בפונטו משמעותית יותר נוחים ותומכים (לפחות לאנשים רזים) והעיצוב הרבה יותר יפה, רק חבל שאיכות החומרים נחותה.

פורסם
פשוט צריך למתן את הלחיצה על הגז ואם אתה מכיר את הרכב מצוין אז לשמור על גדישה ולשחק עם הקלאץ' ולא עם הגז למינון בגלל ההנעה הקדמית והרבה כח.

מעניין תוך כמה אלפי ק"מ הקלאץ' יישרף אם יתמידו בשיטה כזאת?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה לא שעושים את זה על בסיס קבוע, אם אתה עושה 2 לחיצות על הקלאץ' פעם בשלושה חודשים זה כזה נורא? :roll: ובכל מקרה כל עוד עושים את נכון זה לא מזיק בשום צורה, ברבה יותר מזיק "לזרוק קלאץ'" ביציאה מרמזור.

כמובן שעדיף פשוט למנן את הגז עם רגש, אבל ישנם פניות שזה הדבר הנכון לעשות.

פורסם
עם כל הכבוד, אני מכיר את הפונטו כמו את הכף יד שלי ואני עדיין טוען שאיביזה יותר טובה גם בתחום ההיתנהגות

אני נאלץ להביע את התנגדותי - אני ממקם את הפונטו HGT כעדיפה בתחום ההתנהגות ובעלת זנב שמח יותר מאשר האיביזה.

מה שכן - ההגה של האיטלקייה אילם חירש עיוור, נקודה לרעתה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

stratus3, אחי, אני בדיוק קניתי אחת לפני חודש,

וזה אחרי 4 חודש של חיפושים.

יש הרבה עם שאסי, הרבה עם "קצה", והרבה יד 4-5.

יש הרבה שטיפלו לבד ("אצל דוד שלי. תאמין לי סתם גנבים המרכזי.")

ויש הרבה שהקילומטרז שלהם "הרזה" (אל תשאלו איך אני יודע שהוא הרזה)

בדקתי בערך 10 רכבים, ובתוכם גם איביזה וקליאו (את הפונטו הכי אהבתי).

לדעתי קשה למצוא רכב טוב, ובטח שפחות מהמחירון.

אם אין סיבה ניראת לעין כמו יד ראשונה-שניה, ומבלונדינית, הייתי הולך על מחירון, מקסימום אלפייה מעל.

אל תתיאש,

ואל תתפשר כל כך מהר.

זה שווה את זה.

פורסם
אני נאלץ להביע את התנגדותי - אני ממקם את הפונטו HGT כעדיפה בתחום ההתנהגות ובעלת זנב שמח יותר מאשר האיביזה.

מה שכן - ההגה של האיטלקייה אילם חירש עיוור, נקודה לרעתה.

נכון, הזנב של הפונטו "שמח" יותר משל האיביזה אבל האחיזה משמעותית גבוהה יותר באיביזה מאשר בפונטו.

בהקשר להנאה מנהיגה מבחינת ההיתנהגות: 2 הרכבים נופלים בכך, השאלה היא איך הם מפצים בכל השאר ובזה האיביזה לטעמי מנצחת.

פורסם

שניהם לא רכבים "אוחזים" לפי ההגדרה והסטנדרט שאני מציב לעצמי בתקיפת פניות.

אז אם כבר אין אחיזה, לפחות שיהיה קצת "כייף כייף" בדרך... לא ?

למי שמחפש קודם האצות ואח"כ התנהגות - איביזה.

למי שמחפש ההיפך - HGT.

למי שרוצה המון התנהגות או המון האצה (או שניהם ביחד) - שניהם לא יעשו את העבודה.

יש הסכמה ? :-D

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא, מכמה סיבות:

1. האיביזה מאיצה מצויין.

2. מבחינת זמני מסלול האיביזה עושה זמנים טובים מאוד, זה שהיא לא "מתנהגת" כמו הקליאו לדוגמא לא עושה אותה לרכב פחות טוב.

3. זה לא שיש הבדל משמעותי בין הזנב של הפונטו לזנב של האיביזה, הפונטו פשוט קצת (ואני מדגיש-קצת) יותר שמח מהאיביזה ככה שאי אפשר להגיד שמי שרוצה היתנהגות צריך לבחור הפונטו על פני האיביזה.

הסיבות היחידות לבחור בפונטו על פני האיביזה הן יופי (הפונטו מהממת),צריכת דלק, נסיעה רכה יותר (למי שאוהב את זה) מאשר באיביזה ומי שדחוף לו רכב אז הרבה יותר קל למצוא פונטו שמורה מאשר איביזה.

יש הסכמה? :-P

נ.ב- י'פלצן: "שני הרכבים לא עומדים בסטאנדרטיים שלי לתקיפת פניות" :roflmao:

פורסם

טוב, זה לא ייפתר בדרך תרבותית אז... בוא ראש בראש בנס הרים. עכשיו. יאאללה. נו. כמה זמן לוקח לך להגיע?

ואתה עוד טוען שהאיביזה מאיצה ?

:lol:

(ולא, לא איכפת לי שעצרו אותך 10 שוטרים כי הרכב שלך צהוב) . . .

פורסם

דווקא לאור מה שאני קורא, רואה וחווה (פעם ראשונה שאני כותב את המילה הזו :)), דיי קשה למצוא פונטו במצב הגיוני בימינו.

יצא לי לראות מספר לא מבוטל של רכבים (מתוך עזרה לחבר'ה שרצו לקנות רכב ופנו אלי), שהיו במצב בכי רע, למרות שהבעלים חשבו (וחושבים, אני מניח) שיש להם יהלום ביד.

הרכבים השמורים נמצאים בבעלות חובבי המותג. אם וכאשר אלו יחליטו למכור, הם ידרשו, ובצדק, מחיר בהתאם למצב הרכב (שברובו הגדול של המקרים טוב בהרבה משאר הרכבים בשוק).

אני לא מכיר את מצב השוק של האיביזות המקבילות, אבל אני מאמין שגם כאן הסיפור דיי זהה. רכב שמור נמצא אצל חובב מותג, שדורש מחיר גבוה יותר מהשאר, ושוב, בצדק.

לכן אני חושב, שאם אכן מוצאים רכב שמור, ללא קשר לאיזה רכב זה, במצב בו השוק מוצף בשמע'טס, אין סיבה לא לשלם מעט מעל המחירון הזה של מר יצחק.

!AWDSOME

• תוכן חדש...