Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארנון, גם בהעברת הילוכים ידנית בגיר טיפטרוניק המחשב 'משגיח' על ההעברת ההילוכים לכן רמת הבלאי ביו ההעברה אוטומטית לידנית מידת השחיקה אינה משמעותית ולא רלבנטית.

אני מתייחס לגולף דור 5 שברשותיי.

איזה כייף לי :)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למשל הבלמים, גם הם נשחקים וגם להם יש בלאי גדול במהלך אינספור עצירות של הרכב במהלך השנים ובכל זאת עד שהבלמים "נשרפים" ונשחקים עוברות לפעמים 4-5 שנים טובות עד שמחליפים אותם בכלל ואפילו יותר...
בסגנון שימוש מאומץ, רפידות בלמים יכולות לסיים את חייהן בתוך 20,000 ק"מ ואפילו פחות.

זה לא לוקח ארבע שנים.

זכור שרפידת הבלימה שבתוך התיבה האוטומטית קטנה הרבה יותר, והעומס עליה גדל ביחס ישר לשטח הפנים (המצומצם) שלה.

אף אחד לא יכול להגיד לך כמה זמן היא תשרוד. אפילו בהורדת הילוך לשם היעזרות בבלימת המנוע אפשר לעשות זאת בדרך מזיקה פחות (לחיצה על דוושת התאוצה בעת ההורדה, כדי שהמנוע יגביר את מהירותו ולא ינסה להתנגד).

כאמור, הנקודה הקריטית ביותר היא רגע ההחלפה. אחרי שההילוך הנמוך יותר השתלב, השימוש במצב זה לשם האטת הרכב מזיק פחות.

ארנון, גם בהעברת הילוכים ידנית בגיר טיפטרוניק המחשב 'משגיח' על ההעברת ההילוכים לכן רמת הבלאי ביו ההעברה אוטומטית לידנית מידת השחיקה אינה משמעותית ולא רלבנטית.

אין כאן קשר ל"השגחה".

סע בירידה במהירות 90 קמ"ש ללא רגל על דוושת התאוצה.

הורד באופן ידני להילוך שני.

מהירות המנוע תעלה משמעותית ומהירות הרכב תתחיל לרדת. נקודת המשען שהפעילה את הכח הזה היתה (לרגע קצר) יחידת הבלימה של אחד מגלגלי השיניים במערך הפלנטרי, החל מהרגע שבו התחילה בלימתו ועד הרגע שעצר לחלוטין.

אין שום דבר שמחשב הגיר יכול לעשות כדי למנוע את השחיקה הזו. הוא לא היה מבצע העברה כזו לעולם מיוזמתו.

פורסם

במוד ידני , שימוש בידית מעלה או מטה מחליפה את תזמון החלפת ההילוכים ע"י מחשב הניהול, אבל ברוב התיבות ישנה הגנה בדמות אי יכולת משיכת ההילוך מעבר לקו האדום.

ברור ששימוש תכוף ולא פרופורציונלי לתנאי הדרך יגביר את הבלאי בתיבה אבל מצב שימוש ידני ע"י סלונואידים שיפט אפ או שיפט דאון יהיה הרבה יותר אמין משימוש בבורר ההילוכים כמו בדורות הקודמים, שהיו מעבירים מדרייב ל-3 ולשני וכך הלאה.

בגיר מסוג שיש לך במאזדה 3 (fn), מנגנון זה מאוד אמין ואין כל חשש להשתמש בו אבל בצורה פרופורציונלית לתנאי הדרך.

פורסם

המצמדים בתיבה האוטומטית בנויים ממספר רב של רפידות 6-10 רפידות וגם יותר, כך שמאמצי הכוחות והחום מתפזרים על פני שטח גדול ומקורר. מקורר? אכן כן. נוזל התיבה משמש לקירור בנוסף לשאר הדרישות ולכן אורך חיי מצמדים ובלמים בתיבה אוטומטית ארוך מאוד וגם בתנאי נסיעה קשים ומאומצים.

אל תאגה, שימוש בפונקציית הטיפטרוניק (שליטת נהג) מבוקרת מחשב והלחצים מבוקרים מווסתים כדי למנוע מכות חזקות ואלימות של המצמדים זה בזה.

פורסם

אין שום דבר שמחשב הגיר יכול לעשות כדי למנוע את השחיקה הזו. הוא לא היה מבצע העברה כזו לעולם מיוזמתו.

ארנון, למקרא התיאור שלך (שנכון טכנית) אני מקבל את הרושם שתיבה אוטומטית איננה מיועדת להעברת הילוכים.

כל החלפה מיותרת עומדת להביא את השיפוץ לתיבה, נראה לי שיש בכך הגזמה לא קטנה.

פורסם

מדובר כמובן על מצב תקין ולא תקלה.

נוזל הידאולי של תיבה אוטומטית והתיבה עצמה, יכולה לעמוד בטמפ' גבוהות יותר מ 65 מעלות סלזיוס והמצנן נדרש כאשר הוא נדרש.

לרוב אין כלל ווויסות לזרימת הנוזל למצנן ולעיתים יש בקרת טמפ', מעיין טרמוסטט סולנואידי לבקרת זרימת הנוזל למצנן השמן.

פורסם

אם עוסקים בקולרים , למעשה שמן גיר "יעזר" בנוזל הקירור על מנת להתחמם ולהוריד את רמות הצמיגות שלו ושוב "יעזר" בנוזל הקירור ע"מ לצנן את השמן. המחזוריות היא אין סופית כל עוד המנוע עובד.

פורסם
המצמדים בתיבה האוטומטית בנויים ממספר רב של רפידות 6-10 רפידות וגם יותר, כך שמאמצי הכוחות והחום מתפזרים על פני שטח גדול ומקורר. מקורר? אכן כן. נוזל התיבה משמש לקירור בנוסף לשאר הדרישות ולכן אורך חיי מצמדים ובלמים בתיבה אוטומטית ארוך מאוד וגם בתנאי נסיעה קשים ומאומצים.

אל תאגה, שימוש בפונקציית הטיפטרוניק (שליטת נהג) מבוקרת מחשב והלחצים מבוקרים מווסתים כדי למנוע מכות חזקות ואלימות של המצמדים זה בזה.

ולמרות כל זאת ואף בכפוף לנאמר :-) שימוש סיסטמתי בהורדת הילוכים ידנית לשם בלימת הרכב, כזו שזורקת את המנוע לסל"ד גבוה, לא תקצר את חיי התיבה ?

תקצר גם תקצר.

6 רפידות יחזיקו זמן רב יותר מאחת.

עשר רפידות יחזיקו זמן רב יותר משש, אבל אותן עשר יחזיקו הרבה יותר זמן ללא שימוש בתיבה בדרך שתיארתי.

בסופו של דבר, הכל תלוי בנהג ובאופן שבו הוא משתמש במכונית.

גם מצמד בתיבת הילוכים ידנית נועד לעמוד בעומסים שכאלה. עדיין, מצמד שעובד קשה מאוד בזינוק מעמידה ובהורדת הילוכים (ללא גז ביניים) לשם בלימה יסיים את חייו הרבה יותר מהר מאותו המצמד נהוג ע"י פנסיונרית חביבה.

פורסם

כן ארנון, אבל עדין תיבה שתעבוד קשה לא תתפגר כל כך מהר, מצמדים רטובים ידועים בעמידותם הטובה לעומסים וטלטלות. הרוב הכמעט מוחלט של כשלים של תיבות אוטומטיות הוא לא שחיקה של מצמדים או בלמים כתוצאה של בלאי שימוש.

בקיצור, הבלאי הוא לא אקוטי כמו שחושבים וברוב המקרים לא יבוא לידי ביטוי כשיפוץ תיבה שידרש עקב שחיקה סופנית למצמדים.

פורסם

לא מבין אבל עוד לא ניתקלתי בתיבה אוט' שעברה בלאי שימוש והחלקים היו תקינים.

חלקי הגיר שמתבלים ונשחקים גורמים בסופו של דבר לשיפוץ גיר כמו בנד שנשבר, פלנטרים שנשברים , שחיקת בוכנות ההצמדה וכו'.

פורסם
יפה RK. אז עכשיו, תקרא את התגובות שלי מההתחלה ותבין שזה מה שאמרתי. ואתה? ניסית להוציא אותי טועה ובכוח. אז לבריאות שיהיה לך, כל הכבוד לך שיצאת "צדיק" ואפילו "חכם" . אלעדיקו.

נ.ב. את שיעורי הלשון שלי כבר סיימתי. ובכל זאת לא שמתי לב שאפילו רשמתי "ירשום". טעות שלי, תודה על התיקון חביבי.

האמת, לא ניסיתי להוציא אותך טועה, בוודאי שלא בכוח. למעשה, התאמצתי מאד למצוא בתגובות שלך את מה שאתה טוען שאמרת, אך ללא כל תוצאה. יכול מאד להיות שהתכוונת לזה, אבל לדאבוני לא ניחנתי ביכולת קריאת מחשבות. אם על זה יצאה חמתך, קבל את התנצלותי.

לגופו של עניין, ובייחוד לארנון:

כל פעולה מקצרת את חיי הרכיב המבצע אותה. יתרה מזאת, גם רכב עומד יתחיל להתפורר בשלב כלשהו. שימוש חריג בפונקציית הטיפטרוניק אינו יותר גרוע משימוש חריג בפונקציה אחרת של התיבה, לדוגמא פונקציית הקיקדאון. עם זאת, שימוש סביר בפונקציה לא יגרום לבלאי מואץ בשיעור ניכר ומנגד יביא לתועלת בהיבטים אחרים של השימוש בכלי הרכב, וזוהי מהות הדיון. אם נהג פלוני בחר לרכוש תיבת טיפטרוניק, משיקול זה או אחר, אך נהנה לשלב הילוכים בעצמו, אין כל פסול באם יבחר לוותר כליל על מצב D וינהג כל העת במוד הידני. אני מכיר לפחות נהג אחד שנהג כך משך כחמש שנים ועוד, שומו שמיים, ברכב איטלקי (אך בעל גיר יפני :-), של אייסין, 156 Q-SYSTEM), והתיבה גילתה אמינות מופתית ומוחלטת. אני מניח שלא חסרות דוגמאות נוספות ושוב אזכיר את ה-AL4, אשר עם הסתגלות לסגנון נהיגה מסוים (כשהייתה לי 406 למשך כחודש לקח לה כשבוע להתרגל אלי), מבצעת בלימת מנוע ולא מחכה לתחילת ההאצה על מנת להוריד הילוכים.

לסיכום - שימוש ברכב מקצר את חייו ומאיץ את הבלאי שלו :-D. וברצינות - שימוש סביר בפונקציית הטיפטרוניק לא גורם לנזק או בלאי מואץ. שימוש חריג - כמו כל שימוש חריג אחר ברכב. בלימת מנוע הדרגתית, לצורך העניין (לא דווקא הטסת הסל"ד לעבר הקו האדום, בטוחני שלא לזה התכוון פותח השרשור) אינה בגדר שימוש חריג, וגם שימוש ידני פרופר, בתנאי נסיעה רגילים, אינו בגדר שימוש חריג.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הכוונה שלי הייתה שבסופו של דבר, בלאי ממושך בתיבה יגרום לירידה בתפקוד שלה וצורך בשיפוצה.

לדוגמא, בתיבות בהם הילוכים 2 ו-4 משתלבים ע"י בוכנה המצמידה בנד עצירה לתוף יגרמו לקצה הבנד להשבר, לבוכנת ההצמדה להשחק ולשחוק את מעבר השמן ומשם הדרך לשיפוץ היא קצרה. בוודאי שהדבר אינו קורה אחרי 10,20 או 40 אלף ק"מ, אבל כבר ניתקלתי בכאלה שכן סבלו מתופעות אלה ורוב התיבות היו עם מנגנון טיפטרוניק שהשימוש בהם היה ללא שום קשר לתנאי הדרך אלא לשם שעשוע בלבד כלומר אפ שיפט ודאון שיפט וחוזר חלילה , סתם כך בשביל הדאווין והתיבות נהרסו.

• תוכן חדש...