Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צביעת רכב ישן לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיצובישי שנת 92 בצבע חום הגג מכסה המנוע ובגז' מקולפים ובגג יש גם חלודה קשה. (הכנה לסאן רוף :-))

בקיצור הרכב ישן ולא שווה לי להשקיע עליו צביעה מקצועית בעיקר גם בגלל שיש לו פה ושם מכות קטנות.

רציתי לשאול אם יש אזושהי דרך לטפל בחלקים שהזכרתי למעלה לבד לשייף צבעית יסוד וצבע רגיל? ואם יש אז כמה אמור לעלות החומר.

אם יש צבע שיחזיק לי 3 שנים בערך (מה שנשאר לרכב לחיות :-( במקרה הטוב) אז אני יעשה לבד אם לא אז הוא ימות כהוא מכוער.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני חושב לעשות את זה כבר הרבה זמן. בגדול, שיוף של כל החלקים, וצביעה בצבע אמאיל (על בסיס שמן) למתכת.

לפי מדריך מפורסם שרץ ברשת "צבע את מכוניתך בפחות מ-50$", אין צורך ביסוד אפילו. הבעיתיות בעניין היא לא החומרים, אלה להשיג סביבה נטולת אבק כדי לבצע את הצביעה, ולהשיג קומפרסור ופיסטולט. גם השיוף עצמו לוקח זמן, וגם עיטוף החלקים שלא נצבעים בצורה יסודית זו משימה לא קלה.

בגדול, אפשרי עם יש לך זמן ואתה יכול להשיג את כל הציוד.

פורסם

יש הרבה מדריכים כאלה על העקרון של צביעת רכב לתפרנים8)

הנה לדוגמא אחד המדריכים הטובים, ופה אפילו לא משתמשים בפיסטולט:

http://www.rickwrench.com/index79master.htm?http://www.rickwrench.com/50dollarpaint.html

במדריך הזה אתה גם יכול לראות איך נראה האוטו שהבנאדם צבע כעבור שנה.

פורסם

אם יש חלודה רצינית צביעה חיצונית לא תעזור והיא תצוץ בחזרה אחרי זמן קצר יחסית.

צריך לחתוך את החלקים הנגועים ולרתך פח חדש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אם יש חלודה רצינית צביעה חיצונית לא תעזור והיא תצוץ בחזרה אחרי זמן קצר יחסית.

צריך לחתוך את החלקים הנגועים ולרתך פח חדש.

בנוסף, קשה לי להאמין לתוצאות כאלו שהראו במדריך (http://www.rickwrench.com/index79mas...llarpaint.html) ללא מברשת אויר. מברשת אויר וקומפרסור טוב יכולים לעלות כמו מכונית שאתם רוצים לצבוע.

מעבר לזה, עם החלודה עדיין לא עד חורים, אפשר לשייף, לשים ממיר חלודה ולצבוע, אבל זה מאוד תלוי מעומק החלודה...

ריתוך פח חדש וכ' זה פתרון שיכול להיות אופטימאלי, אבל ראיתי דוגמא, איך ששייפו חלודה די קשה (שטח חלודה בערך 15סמ"ר, אבל היא לא הייתה עמוק, רק במישור) וצבעו את השאיריות בממיר חלודה. על זה שמו צבע. האוטו הזה נוסע ככה כבר כ-5-6 שנים ועדיין לא רואים חלודה...

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם אני עשיתי צביעה עצמית למיצובישי לנסר שלי (שנת 93) לפני כ3 שבועות

צבעתי מכסה מנוע וגג - בגג היו חלודות ...

את החלודה והצבע שייפתי עם מכונת שיוף

את החסר במקום החלודה השלמתי עם חומר ששמו "poly craft" - עלה 16 ש"ח , ושוב שיוף למראה חלק

קניתי צבע מצבעי רכב בגוון המתאים - עלה 150 ש"ח

צבעתי עם קומפרסור ופיסטולט - ויצא יפה מאוד

עלות כללית - 16 שח חומר השלמה , 150 צבע , 25 ניירות שיוף - ביחד 191 ש"ח וכיום עבודה

אם אתה צריך טיפים נוספים לצביעה ביתית אתה מוזמן לשאול ..

פורסם
בנוסף, קשה לי להאמין לתוצאות כאלו שהראו במדריך (http://www.rickwrench.com/index79mas...llarpaint.html) ללא מברשת אויר.

לי היה קשה להאמין שאנשים מייצרים ביו דיזל בעצמם, היה לי קשה להאמין שאנשים בנו מקלטי WIFI משופרים לרשתות אלחוטיות מקופסאות שימורים ריקות, היה לי קשה להאמין שאוספים את גז הנפיחות של חזירים ומוכרים אותו והיה לי קשה מאוד להאמין לעוד המון דברים.

תרצה או לא תרצה להאמין ידידי היקר, בכל מקום שבו יש מחסור בתקציב או ההשקעה המינימלית היא הכרחית מסיבה אחרת. נכנסים הדמיון, היצירתיות וההעזה לנסות לפעולה. מדהים לגלות לפעמים כמה חשיבה מחוץ למסגרת המקובלת ונקיטת פעולה בהתאם יכולה להביא לתוצאות מדהימות ומפתיעות לטובה. אם אף אחד לא יעיז לחשוב ולפעול באופנים שאינם נחלת הכלל.. לא יהיו יותר ממציאים בעולם.

פורסם

tuval אני אשמח אם תפרט קצת יותר על כל התהליך כולל מה פירקת , איפה עשית את הצביעה , איך עטפת את מה שלא פירקת וכו' תן קצת יותר פרטים אני בכיוון שלך ויש מצב שעוד השבוע אני עושה צבע. בתנאי שהרכב עובר טסט :-o

פורסם
tuval אני אשמח אם תפרט קצת יותר על כל התהליך כולל מה פירקת , איפה עשית את הצביעה , איך עטפת את מה שלא פירקת וכו' תן קצת יותר פרטים אני בכיוון שלך ויש מצב שעוד השבוע אני עושה צבע. בתנאי שהרכב עובר טסט :-o

לא פירקתי כיוון שבחלקים אלו (גג , מכסה מנוע) אין מה לפרק (הדבר היחיד שהוצאתי הוא את השפריצרים)

א ת הצביעה עשיתי ברחוב (חניה מקורה - כאשר אין עוד רכבים בסביבה - לא לצבוע גם אותם )

את כל הרכב חוץ מהחלקים המיועדים לצביעה כיסיתי עם עיתונים מודבקים עם סילוטייפ - מה שהתברר כטעות

בחלק קטן מהמקומות קצת צבע עבר את העיתון - אני ממליץ לך על שימוש בניילון לכל הרכב

כדאי לך להשיג איזו חליפת גשם ומסכה לנשימה - אם אתה לא רוצה להתלכלך ולנשום צבע

את הצבע תקנה עם מקשה - במינון המתאים (המחיר שרשמתי כולל מקשה ) חצי ליטר מספיק לשני חלקים אלו

תדאג שאיזור הצביעה נקי ומלוטש טוב טוב בכדאי שהצבע יצא חלק ונקי

שכבת צבע ראשונה בחפיף וכעבור כ10 דקות שכבה שנייה יסודית ועם הרבה צבע

אם יש לך שאלות נוספות שאל

(כמובן שמדובר בצביעה לא מקצועית אבל יחסית למחיר זה מאוד כדאי ונותן תוצאה יפה - במחיר של פחות ממיכל דלק מלא)

פורסם
tuval, הליטוש לא נעשה עד שרואים את הפח נכון?

ובאיזה סוג צבע השתמשת בדיוק? האם דיללת אותו?

במקומות בהם יש חלודה - כן , גם מעבר בכדאי להעלים אותה לגמרי - ואז להשלים עם חומר המילוי

בשאר המקומות - שיוף לקבלת מראה חלק - לא עד לפח

את הצבע קניתי מצבאי רכב בגוון המתאים ועם מקשה (בנפרד) בכמות המתאימה - ככה שאני לא יודע לרשום לך באיזה סוג צבע מדובר

פורסם

אגב אפשר להשכיר מדחס אוויר + פיסטולט מקצועי

יש מקום ליד צומת סלע (אזור התעשיה סגולה פ"ת)

אני אנסה לברר אם תרצה

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...