Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב , אני מיצטער שאני חוזר על השאלה הזאת הרבה פעמים,שמתי טרמוסטט חדש במנוע חדש לפני שבוע וחצי הטרמוסטט בא אים חור לניקוז אוויר מקורי מישלו והמכונאי שהרכיב לי את הטרמוסטט החליט לקדוח בו חור נוסף אני לא יודע למה,השאלה שלי אחרי ההרכבה חום המנוע מראה מתחת לקו החצי כאילו שאין טרמוסטט כלומר לא מגיע לחצי ביכלל אפילו בנסיעה מאומצת מה יכולה להיות הסיבה לכך:?: דיברתי אים המכונאי והוא אמר שזה תקין שאחכה לקיץ ושעון החום יעלה לחצי,אני לא רוצה לנסוע בלי טרמוסטט כי החלפתי מנוע לפני שבוע ובמנוע הקודם הוצאתי אותו ביגלל התחממיות יתר ושעון החום הראה כמו עכשיו נמוך מידי אני חושש שהטרמוסטט לא מיתפקד תודה לכל העונים וסליחה מראש על הנודנקיות שלי בנושא זה,מדובר בלגאסי 1.8 אוטומט שנת 90.:oops:

imprza new age

פורסם
ערב טוב , אני מיצטער שאני חוזר על השאלה הזאת הרבה פעמים,שמתי טרמוסטט חדש במנוע חדש לפני שבוע וחצי הטרמוסטט בא אים חור לניקוז אוויר מקורי מישלו והמכונאי שהרכיב לי את הטרמוסטט החליט לקדוח בו חור נוסף אני לא יודע למה,השאלה שלי אחרי ההרכבה חום המנוע מראה מתחת לקו החצי כאילו שאין טרמוסטט כלומר לא מגיע לחצי ביכלל אפילו בנסיעה מאומצת מה יכולה להיות הסיבה לכך:?: דיברתי אים המכונאי והוא אמר שזה תקין שאחכה לקיץ ושעון החום יעלה לחצי,אני לא רוצה לנסוע בלי טרמוסטט כי החלפתי מנוע לפני שבוע ובמנוע הקודם הוצאתי אותו ביגלל התחממיות יתר ושעון החום הראה כמו עכשיו נמוך מידי אני חושש שהטרמוסטט לא מיתפקד תודה לכל העונים וסליחה מראש על הנודנקיות שלי בנושא זה,מדובר בלגאסי 1.8 אוטומט שנת 90.:oops:

אני חושב שהתשובה שקבלת ממש לא מקצועית.

אם התרמוסטט עובד בצורה תקינה, טמפ' העבודה של המנוע אמורה להיות בחצי, ללא תלות במזג- האוויר.

לפי דעתי, הטרמוסטט נשאר פתוח, לכן המנוע לא מגיע לטמפ' הרצויה.

אולי תנסה להחליף טרמוסטט במקום אחר, הטיפול לא אמור להיות יקר.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

אני משער שזה קשור לקידוח שנעשה.

אני חוזר על הצעתי, אל תקח סיכון עם בעיות חום מנוע, קח את הרכב למוסך אחר, שיפתור לך את הבעיה.

דבר נוסף חשוב שהטרמוסטט יהיה מקורי(אל תחסוך בקטע הזה).

הנה דרך לבדיקת מצב הטרמוסטט באדיבות חבר הפורום צביקה קרבורטור :

"עם פתיחת הטרמוסטט בהמשך, שני צינורות המים העליון והתחתון אמורים להיות חמים, בצורה שווה!

במקרה של תרמוסטט מבוטל, או תפוס במצב פתוח, שני צינורות המים , העליון והתחתון, יתחמו בצורה שווה ביחד באותו הזמן!

יש לציין שהבדיקה הזאת היא חלקית ואינה מדוייקת, אך נונת אינדיקצייה מספקת , על מנת לאבחן תקינות,

או חוסר בתרמוסטט, ללא פירוקו מהרכב!

זהו היה הסבר קצר על קצה המזלג, ויש להתייחס אליו בהתאם!

מיותר לציין שחוסר בתרמוסטט, יעלה את תצרוכת הדלק, והשמן, יגרום לשחיקה איטית אבל בטוחה של המנוע,יקטין נאת החימום הפנימי, בתא הנהג, וביטולו אסור בהחלט, בחורף ובקיץ גם יחד!"

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

אוקיי אחי תודה על העזרה אולי אתה מכיר מוסך אמין שיכול לפתור לי את הסוגייה הזאת נימאס לי מהטרמוסטט הזה הוצאתי המון כסף על הזה מיצד שני אני לא רוצה ללכת למוסך שהרכיב לי את זה כי אני לא יודע מה תיהיה התגובה שלו אתה יודע בערך מחיר הרכבה פלוס טרמוסטט:?:

imprza new age

פורסם
אוקיי אחי תודה על העזרה אולי אתה מכיר מוסך אמין שיכול לפתור לי את הסוגייה הזאת נימאס לי מהטרמוסטט הזה הוצאתי המון כסף על הזה מיצד שני אני לא רוצה ללכת למוסך שהרכיב לי את זה כי אני לא יודע מה תיהיה התגובה שלו אתה יודע בערך מחיר הרכבה פלוס טרמוסטט:?:

אם תגדיר אזור בארץ, זה מאוד יעזור.

החלפת טרמוסטט לא יקרה בכלל(מקס' 250 ש"ח במוסך מורשה).

פורסם

אני מאזור רמת גן אתה מכיר חבר פורום שיכול לעשות את זה:?: אני פנוי ביום שישי אני צריך גם ליפגוש את צביקה קארבורטורים אולי יש איזה בדיקה שאוכל לעשות כדי ליבדוק תקינות טרמוסטט מבלי לפרק אותו :?:תודה על העזרה.

imprza new age

פורסם

למה היה צורך לקדוח בטרמוסטט???

אני חושב שאולי הרכיבו לך אותו הפוך, או שהטרמוסטט לא מתאים,

מצד שני אני ממש לא מכיר את הלגאסי, אבל אם יש שם וונטה חשמלית

שנכנסת לפעולה כשהמנוע מתחמם אז אולי היא עובדת קבוע? או שהיא נכנסת לפעולה מוקדם מידי?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

estk,ערב טוב אל תתיחס לשרשור מעליי טעיתי שם אני לא יודע למה קדחו שם עוד חור בקשר למאווררים הם עובדים בסדר אני לא חושב שהבעיה מהמאווררים אולי זה אמור להיות ככה חום נמוך ,הצינורות של הרדיאטור חמים באותה מידה אולי איציק נ ובני ל יענו לי :?:בבקשה כי יום שישי אני פנוי ולכן אצטרך עצה מה לעשות.:?

imprza new age

פורסם

קודם תחבר טרמוסטט בלי לחורר שום דבר,

ודבר שני אל תסתמך על מד החום אתה לא יודע כמה מעלות בצלזיוס יש לך, אז כדאי שתחבר מד חום חיצוני ותבדוק.

אולי יש זיוף במד הטמפ' של הרכב? (סבירות נמוכה)

או שאולי אחד מחלקי מערכת המים לא יעודי (צינור מים בעל נפח גדול) ובכך נמנעת טמפ' עבודה אופטימלית? ( זה נשמע קצת הזוי אבל שווה לבדוק)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אצלי כבר פעמיים,

ואנחנו משוחחים בטלפון ממוצע לפחות פעמיים ביום.

לכן אני מודע לכל בעייה שקשורה ברכבו של חגי, ואני מייעץ לו טלפונית תקופה די ארוכה.

ועתה מספר הבהרות לבעייה שחגי מתלונן עליה.

חגי הרכיב מנוע מוזרק מפירוק, שהוסב לקרבורטור, על ידי הרכבת הסעפת היניקה יחד עם הקרבורטור שפורקו מהמנוע הישן.

הרכב יצא תחילה מהמוסך ללא הרכבת טרמוסטט כלל.

לאחר לחץ של על חגי, הוא חזר למוסך להרכבת תרמוסטט מקורי, בעל חור אחד, שבו קיים עינבל, שמפורק עם הרכבת התרמוסטט, ותפקידו לאפשר מעבר מים קטן מאד, גם כשהתרמוסטט סגור, ועל מנת להקל על הניקוז אוויר ממערכת הקירור, שהוא דיי בעייתית בלאגסי.

המכונאי במוסך לפי שיקוליו הוא, החליט לקדוח חור נוסף, טמפרטורת המנוע מגיע לאמצע הסקלה, אם כי לאחר מספר דקות רב.

אם נתחשב בכך , שמערכת הקירור במנוע מתפקדת היטב, הרדיאטור חדש, המשאבה תקינה אם כי לא חדשה, סירוקלציית המים מצויינת, והעובדה החשובה מעולם, אנו נמצאים בתקופת החורף, ובחודש הקר ביותר השנה, אני טוען שטמפרטורת המנוע סבירה.

ויש להמתין לאביב, על מנת לבדוק באם הרכב , לא עובד קר מדי.

מכיוון שחגי אמור לבקר אצלי ביום שישי הקרוב, אני אבדוק את תלונתו של חגי , ואעדכן בפורום.

נ.ב_ הבהרה לגבי הציטוט שהובא בשמי, לגבי כיצד לבדוק באם התרמוסטט תקין מבלי לפורקו מהמנוע, לגבי לאגסי, יש לבדוק את הצינור התחתון, כי התרמוססט נמצא בחלק התחתון של המנוע, וזאת בניגוד לסובארו למשל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...