Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מקווה שההודעה שלך צינית.

coolvs:

כל האוסרם והפיליפס חוקיות כי הם נורות לבנות.(הנורה נראת אותו דבר כמו ההלוגן הרגיל 55W)

המנורה הכי חזקה (בגוון של קסנון 4300K) היא הMTEC לפי מה שהבנתי מאחד השירשורים.

VOLK צירפתי תמונה של הקול בלו של אוסרם בוא תגיד לי אם זה מסנוור.

ההודעה שלי לא צינית אלא פשוט נכונה.

ואני יש לי בעצמי קיט קסנון איכותי עם פרוג'קטורים.

ואני יודע מה הגוון של ה MTEC וגם הזמנתי כאלה בעבר.

ואני יודע שהיחידים שמסנוורים הם כל האונו עם קיטים של 12K.

הלוואי שהייה אפשר לאסוף את כל המכוניות האלה מול המשרד של המטומטמים האלה ולסנוור אותם עד שישרפו להם העיינים.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תאורת קסנון מקורית מגיעה עם מערכת לכוון אורות אוטומטית לפי גובה חלקו האחורי או הקדמי של הרכב, הוא מגיע עם שוטף פנסים למניעת לכלוך שגורם לסטיות אופטיות וסנוור הנוסעים ממול, והכל לפי תקינה ארופאית מחמירה.

אף יבואן לא מבצע שום שינוי לתאורה ואסור לו לעשות זאת בדיוק כמו לכם והבדלי רמת התאורה בין תאורת קסנון מקורית לקיטים גדול.

הרבה רואים כיום בכבישים נוסעים עם תאורת קסנון לא מקורית שפשוט מסנוורת. האור מפזר, לא ממקודד ומכוון גבוה כאילו בכוונה.

טוב שיצאו עם התקנה ואני מקווה שרבים מבעלי הקיטים המחרידים האלו יפרקו את תאורות הבמה האלו מהמכוניות, מקודם ככל האפשר, כך יטב לשאר הנוסעים הלילייים.

פורסם
כל האוסרם והפיליפס חוקיות כי הם נורות לבנות.(הנורה נראת אותו דבר כמו ההלוגן הרגיל 55W)

המנורה הכי חזקה (בגוון של קסנון 4300K) היא הMTEC לפי מה שהבנתי מאחד השירשורים.

לא. ההלוגן הבהירות ביותר הן ה-Philips Diamond Vision 5000K.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
תאורת קסנון מקורית מגיעה עם מערכת לכוון אורות אוטומטית לפי גובה חלקו האחורי או הקדמי של הרכב, הוא מגיע עם שוטף פנסים למניעת לכלוך שגורם לסטיות אופטיות וסנוור הנוסעים ממול, והכל לפי תקינה ארופאית מחמירה.

אף יבואן לא מבצע שום שינוי לתאורה ואסור לו לעשות זאת בדיוק כמו לכם והבדלי רמת התאורה בין תאורת קסנון מקורית לקיטים גדול.

הרבה רואים כיום בכבישים נוסעים עם תאורת קסנון לא מקורית שפשוט מסנוורת. האור מפזר, לא ממקודד ומכוון גבוה כאילו בכוונה.

טוב שיצאו עם התקנה ואני מקווה שרבים מבעלי הקיטים המחרידים האלו יפרקו את תאורות הבמה האלו מהמכוניות, מקודם ככל האפשר, כך יטב לשאר הנוסעים הלילייים.

מערכות לכיוון האורות / מתזים נמצאות גם ברכבים שלא הגיעו עם מערכת קסנון במקור (אבל נכון שלא בכולן).

אם מערכת הקסנון עוברת בדיקת אורות במכון טסטים, אני לא רואה סיבה של ממש לפסול אותה.

סטיות אופטיות נגרמות גם מרפלקטורים ישנים / פגומים.

אני מסכים עם העובדה שכיום קיימים רכבים שמסנוורים במידה ניכרת עקב שימוש ברפלקטורים לא יעודיים, אך משרד התחבורה בוחר להתייחס רק לחלק קטן מבעיה. יש נהגים עם נורות הלוגן שמסנוורות עקב כיוון לא נכון ויש נהגים שמרשים לעצמם לנסוע עם נורות שרופות תוך סיכון הנהגים שמסביבם.

איך קרה שמשרד התחבורה החליט פתאום לצאת נגד מערכות הקסנון? לי זה מריח כמו לובי של יבואני רכב.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

זה לא חשוב אם יש כוון אורות ושוטף פנסים לכלי רכב ללא תאורת קסנון, חשוב שבכל רכב בעל תאורת קסנון מקורית זה קיים.

אל תשווה תאורה לא מכוונת רגילה לעומת קסנון, הבדלי הסנוור עצומים וזמן ההתאוששות העין ארוך יותר מסנוור של תאורת קסנון.

לכן רכב בעל תאורה מובנת הסיכוי להסתנוור ממנו נמוך לעומת רכב בעל קיט.

לגבי מכון הרישוי, הבדיקה שלהם ממש מצחיקה ולא מתקרבת או מחישה את המצב בשטח. רכב בעל קסנון מפזר מעט יכול לעבור טסט ולהמשיך לסנוורר נהגים בלילה ואת זה דרוש למנוע.

לגבי לובי של היבואן, בוא תסביר לי איך זה ישרת את היבואני הרכב הסיפור הזה?

פורסם
איך קרה שמשרד התחבורה החליט פתאום לצאת נגד מערכות הקסנון? לי זה מריח כמו לובי של יבואני רכב.

מסכים.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
זה לא חשוב אם יש כוון אורות ושוטף פנסים לכלי רכב ללא תאורת קסנון, חשוב שבכל רכב בעל תאורת קסנון מקורית זה קיים. צודק

אל תשווה תאורה לא מכוונת רגילה לעומת קסנון, הבדלי הסנוור עצומים וזמן ההתאוששות העין ארוך יותר מסנוור של תאורת קסנון.

לכן רכב בעל תאורה מובנת הסיכוי להסתנוור ממנו נמוך לעומת רכב בעל קיט.

לגבי מכון הרישוי, הבדיקה שלהם ממש מצחיקה ולא מתקרבת או מחישה את המצב בשטח. רכב בעל קסנון מפזר מעט יכול לעבור טסט ולהמשיך לסנוורר נהגים בלילה ואת זה דרוש למנוע. אז למה לא להחמיר בבדיקת האורות?

לגבי לובי של היבואן, בוא תסביר לי איך זה ישרת את היבואני הרכב הסיפור הזה?

לגבי הלובי - כבר עכשיו ידוע שיבואנים (חלקם) מתקינים קיטים של קסנון ולא מייבאים את הדבר האמיתי. מכיון שמעכשיו אתה צריך אישור יבואן, כל ההתקנות תעבורנה דרכן. = עוד כסף ליבואן.

למדתי כבר שעל כל דבר שמשרד התחבורה (ועוד משרדים) במדינה שלנו עושה צריך לשאול למה ולנסות לראות איזו עוד מניעים יש שם חוץ מ"מניעת תאונות דרכים" ו"ביטחון הציבור".

פורסם
seat היו שולחים להתקנות פה בארץ

כל צ'מפיון, לא רק סיאט.

ההתקנות נעשו ברדיו מילאנו.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ידוע שהרבה התקנות נעשות בארץ ולא רק קסנון

סאן רופ

ריפודי עוד

גלאי רוורס

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אני בעד הוצאה מחוץ לחוק של כל שינוי מבני לא חוקי שמהווה איום בטיחותי על בטיחות הסביבה והנוסעים ברכב, כולל:

א) קסנון בשני שקל על פנס רפלקטור (קיט איכותי + פנס ראשי פרוג'קטור, לטעמי לא צריכים להיפסל וזה עוול)

ב) סאן רוף מהתקנה מקומית - באיכות ירודה.

ועוד...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מערכות לכיוון האורות / מתזים נמצאות גם ברכבים שלא הגיעו עם מערכת קסנון במקור (אבל נכון שלא בכולן).

מערכת כיוון של ההלוגן היא ידנית ואילו מע' כיוון האורות בקסנון היא אוטומטית. יש גם הבדל בזמן התגובה - מערכת ידנית עם מנוע חשמלי מגיבה תוך כמה שניות ואילו מערכת של קסנון מגיבה באופן מיידי.

במערכות מקוריות כל הפנס הוא שונה, אף פעם לא מחליפים רק את מכלול הנורה.

פורסם
במערכות מקוריות כל הפנס הוא שונה, אף פעם לא מחליפים רק את מכלול הנורה.

זה נכון, אבל אתה מאמת חושב שזה מה שכל יבואני הרכב יעשו?

אם כן, אתה תמים.

פורסם

אני מאמין שבקרוב נראה הודעות בפורום בסגנון של "קיבלתי הורדה מהכביש על קסנון הגיוני?"

או "נכשלתי בטסט בגלל קסנון "

ועד אז פשוט נחכה בסבלנות לשוטר הבא שיחליט שהוא לא אוהב משהו ברכב שלנו ושמבחינתו הרכב יכול להישאר בחנייה

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:

• תוכן חדש...