Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ס,אחרי משהו כמו שנה וחצי אפילו יותר ללא רכב,חזרתי לפורום =)))

לא מזמן קניתי רכב,סך הכל אני מרוצה ממנו עד מאוד !

לאחרונה התחילה תופעה,ההגה רועד בנסיעה במהירויות נמוכות (עד 90 קמ"ש בערך) ומושך שמאלה בקו ישר.

עוד אני מרגיש בהאצה תוך כדי הרעידות גם מין מכות מדוושת הגז...

מישהו יכול לשפוך אור על הסיבות לזה?איך פותרים?וכמה כל זה יעלה לי?

הרכב הוא : פיאט טיפו מדיה 1400 הזרקה,שנת 94

נ.ב- הרצתי חיפוש ולא מצאתי תשובה כ"כ.

תודה מראש !

וברוכים השבים לי =)

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

תבדוק קודם לחץ אויר בצמיגים שהוא לפי הוראות יצרן(שהצמיג קר).

תעבור לבדוק כיוון פרונט יכול להיות שגם מכאן הבעיה.

עוד אופציות ניתן למומחים ממני לעזור.

בברכה,בן.

Got To love It

פורסם

בן תודה על התשובה המהירה,לחץ אויר בדקתי כמה וכמה פעמים,הוא תקין..

כיוון פרונט אני אבדוק שבוע הבא..

עוד השערות אם יש בבקשה,הכל יעזור לי כאן...

עריכה : הרגע נזכרתי במיד לאחר החלפת זרועות הגה (נדמה לי שככה קוראים להן) נעשה גם כיוון פרונט.

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

אם הרכב עבר תאונה ויש פגיעה במרכב,ייתכן וזאת הבעיה,

פורסם

שי הבעיה היא שבזמן שהרכב אצלי הוא לא עבר תאונה,והרעידות הופיעו רק בשבוע האחרון.

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

בעיקרון בעיות כאלה נובעות מכיוון פרונט ואיזון גלגלים . עכשיו יכול להיות שכשקנית את הרכב הוא עבר כיוון אך הבעיה חזרה מכיוון שהרכב נסעה עם כיוון גרוע ולכן הצמיגים נשחקו בצורה לא אחידה אז תבדוק את מצב הצמיגים הקידמיים וגם הכי חשוב את הגיל שלהם אם הם ישנים מדי תחליף . ועוד דבר אתה בטוח שעשו לך כיוון פרונט ולא רק כיוון גלגלים ? זה בדרך כלל מה שהם עושים כאשר מליפים זרועות משולשים וכל השטויות האלה.

פורסם
בעיקרון בעיות כאלה נובעות מכיוון פרונט ואיזון גלגלים . עכשיו יכול להיות שכשקנית את הרכב הוא עבר כיוון אך הבעיה חזרה מכיוון שהרכב נסעה עם כיוון גרוע ולכן הצמיגים נשחקו בצורה לא אחידה אז תבדוק את מצב הצמיגים הקידמיים וגם הכי חשוב את הגיל שלהם אם הם ישנים מדי תחליף . ועוד דבר אתה בטוח שעשו לך כיוון פרונט ולא רק כיוון גלגלים ? זה בדרך כלל מה שהם עושים כאשר מליפים זרועות משולשים וכל השטויות האלה.

אם זה אכן המקרה אז אתה לא תראה בהכרח את השחיקה הלא אחידה , היה לי מקרה כזה באונו ומה שעשיתי זה פשוט החלפתי את הגלגלים האחוריים עם הקידמיים וזה הסתדר.

הרעידות מתחרשות כאשר דוושת הגז לחוצה??

פורסם
אם זה אכן המקרה אז אתה לא תראה בהכרח את השחיקה הלא אחידה , היה לי מקרה כזה באונו ומה שעשיתי זה פשוט החלפתי את הגלגלים האחוריים עם הקידמיים וזה הסתדר.

הרעידות מתחרשות כאשר דוושת הגז לחוצה??

הרעידות קוראות בכל מצב,עם או בלי לחיצה על דוושת הגז,אם נוסעים ממש לאט (מהירות גלישה) אז ממש שמים לב שכל כמה שניות ההגה מושך את עצמו שמאלה..

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

עידכון : לאחר החלפת הגלגלים הקדמיים באחוריים (אותה חבר אותו גודל) הרעידות אפשר להגיד הפסיקו,אך עדיין מרגישים שצד שמאל רועד במקצת הפעם מאחור (לדעתי זה הג'אנט)...

מישהו יכול לאמת?

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

ידידי גש לפנצ'ריה ובקש שיבצעו לך איזון גלגלים לארבעת הגלגלים (או לכל הפחות לשני אלו שהיו מקדימה). אם הגאנט עקום במקרה הם יגידו לך. לאחר מכן תראה אם יש שיפור.

לדעתי יותר הגיוני שמקור הבעיה בכיוון פרונט כיוון ופחות בכיוון גלגלים (אלא אם הגאנט ממש התעקם). בכל מקרה מתחילים מאיזון גלגלים, פעולה זולה יחסית.

פורסם

אוקיי תודה אביב,אבל אני ממש לא מבין (בגלל שכמעט אין לי ידע במכונאות) איך זה שעם החלפת הגלגלים הבעיה נפתרה?

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

ראשית אמרת שהבעיה לא נפתרה.

שנית צריך להבין בפיזיקה ולא במכונאות כדי להבין בדיוק מה קרה. כשאלמנט כלשהו מייצר רעידה ההשפעה תהיה שונה כאשר הוא בגלגלים הקדמיים או האחוריים.

קטונתי מלתת הסבר פיזיקלי מדוייק, אוליי מישהו ממהנדסי המכונות שבפורום יסביר בפירוט.

פורסם
אוקיי תודה אביב,אבל אני ממש לא מבין (בגלל שכמעט אין לי ידע במכונאות) איך זה שעם החלפת הגלגלים הבעיה נפתרה?

מכיוון שהגלגלים הקידמיים הם הראשונים שנעים אז כל פאק או פגם בהם או בצמיג יגרום לאוטו לסטות ממסלולו וכדומה, כנראה שהצמיגים שהיו לך מקדימה היו מעוותים (לפעמיים זה לא נראה לעין) בגלל כיוון פרונט לקוי (הגלגל יושב באלכסון ולכן נאכל בצורה לא אחידה ,גם זה לא תמיד נראה לעין) וכאשר שמת אותם מאחורה הם לא משפיעים על ההיגוי כי עם בעצם תמיד יושבים בקו ישר.

לפי דעתי עליך לעשות כיוון פרונט קודם כל ואחר כך איזון גלגלים.

פורסם

אוקיי תודה רבה על העזרה אנשים,מעריך מאוד את ההיענות המהירה =)

Opel Corsa 2000 1200

• תוכן חדש...