Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תעודת יושר...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי לחפש עבודה , ביקשו ממני להוציא תעודת יושר הלכתי להוציא בעלות של 30 שקל מכספי כמובן , ולהפתעתי גיליתי שכתוב על התעודה "פלט זה מיועד אך ורק לך -האדם שאליו מתייחס המידע" ובהמשך רשום "מי שדורש ממך את הפלט עלול לעבור בכך עבירה על סעיף 22 לחוק המרשם הפלילי" . עכשיו אמרתי לעצמי בסדר לא נורא אני צריך עבודה , גם ככה אין לי עבר פליל ואין לי מה להסתיר אז הבאתי לו את כל הטפסים הנדרשים . יום אחרי הוא אומר לי "קיבלנו הוראה לא להכניס עובדים חדשים אבל אנחנו נתקשר אליך כשנוכל להכניס" - באמת תודה לך אחרי ששילמתי 30 שקל להוציא את התעודה שאני בכלל לא חייב להביא לך אתה אומר לי את זה??? אחרי שאני מטרטר את עצמי פעמיים להביא לך את כל מה שנדרש אתה אומר לי את זה??

השאלה היא כזאת , יש משהו שאפשר לעשות בנידון נגד אותו חברה?? , יש לציין שזאת חברה גדולה (לא יגיד את שמה בשביל לא לפגוע בשמה הטוב)

המדינה הזאת מתחילה לגרום לי לתחושת גועל , זאת לא פעם ראשונה שאני נתקל במקומות עבודה שפשוט רוצים להכין את עצמם לתקופות שבהם הם יצטרכו עובדים על חשבון הגב שלך .

פורסם

וכשאתה נוסע לראיון עבודה, אתה לא צריך לבזבז על זה זמן? ואתה לא צריך לשרוף כסף על דלק? ואתה לא צריך לטרוח לנסח קורות חיים? תעודת יושר זה סתם עוד שלב כדי להוכיח את עצמך ככשיר לעבודה. לא יקחו אף אחד עם עבר פריצות לבתים לעבוד אצל "פלדלת" נכון?

GS300.

פורסם

ברור , אבל אם יודעים מראש שלא צריכים עובדים , אז למה לשלוח בנדאם להוציא תעודת יושר שעולה לו כסף.

ואגב אני עדין לומד תיכון ככה שעוד לא הגעתי לכתיבת קורות חיים, אלא אני מחפש עבודות מזדמנות.

ועם כל זה שזה נכון מבחינת המעסיקים לבקש תעודת יושר , זה לא הופך את זה לחוקי, כי רשום שחור על גבי לבן שזה לא חוקי!.

פורסם

אוקי, אז למעסיק אסור להשאיר את תעודת היושר שלך אצלו, אז?

ואל תיהיה תמים. "לא מכניסים עובדים חדשים עכשיו" יכול ליהיות אחלה תירוץ ל"לא, אתה צעיר אני צריך פה מישהו קבוע. חוץ מזה אתה לא נראה לי מי יודע מה.. עזוב לא רוצה אותך פה.. שלום"

GS300.

פורסם
למה נתת לו את התעודה המקורית? ולמה לא השארת לעצמך העתקים של התעודה?

ברגע שהוא אמר לי שהוא קיבל הוראה לא להכניס עובדים כרגע הוא החזיר לי את התעודה , אבל זה לא משנה את העובדה , שהוא נתן לי למלאות טופס 101 ואמר לי להביא אישור מהרופא צילום תעודת זהות ומספר חשבון בנק ורק אחרי זה נזכר לשאול את הבוס הגדול אם בכלל צריך עובדים... והתשובה כנראה הייתה שלא.

אוקי, אז למעסיק אסור להשאיר את תעודת היושר שלך אצלו, אז?

ואל תיהיה תמים. "לא מכניסים עובדים חדשים עכשיו" יכול ליהיות אחלה תירוץ ל"לא, אתה צעיר אני צריך פה מישהו קבוע. חוץ מזה אתה לא נראה לי מי יודע מה.. עזוב לא רוצה אותך פה.. שלום"

נניח וזה המסר שהוא רצה להעביר לי , אז למה אחרי שאני מביא את כל הטפסים ולא ברגע ששאלתי אם צריכים עובדים??

אבל אתה צודק , אני באמת תמים , אבל כנראה שבמדינה הזאת תמימים נחשבים למפגרים שאפשר לדרוך עליהם . משהו פעם אמר לי שפעם מי שלא היה תמים היה נחשב למפגר.

פורסם

אל תעשה מזה עניין,

היום כל עבודה דורשת תעודת יושר, אז זה לא היה בזבוז כסף ומה עוד שאין לך במה להתבייש, לפי דבריך.

אל תחפש צדק בעולם ובטח לא במדינה הזאת, תמשיך הלאה.

פורסם

אכן נשמע תמוה ביותר כל העניין, מקום שמכבד את עצמו לא נותן לבן אדם למלא סתם ככה טופס 101 שכולל

פרטי חשבון בנק ואח"כ מחליט- התחרטנו!

אולי זה מקום גדול וידוע אבל גם במקומות כאלה יש מעסיקים מפגרים.

לדעתי משהו נפל שם בין הכסאות ז"א חוסר תקשורת בין הבוס לבחור שקיבל אותך לעבודה כביכול אבל סתם בשביל העניין הייתי אומר לך שתגיד לחבר שיתקשר אליהם וישאל אם הם צריכים עובדים וככה תדע אם חיפפו אותך או לא.

נ.ב. מסכים עם BLACK JOKER שמה שרשום בחתימה שלי לא תקף בארצנו לרוב.

"And Justice For All..."

פורסם

תאמת *** תאמת = את האמת, כל האמת, ורק האמת *** חשבתי לעשות את זה

אבל תאמת *** קרא תכללים שלפורום למה יחסמולך תגישה *** אני וחבר הלכנו לחפש עבודה ולשנינו הוא נתן למלאות טופס 101 ופרטי בנק ולכן נשמע לי יותר הגיוני שבאמת זה חוסר תקשורת בין המעסיקים.

אבל זה די מעצבן , כי זה שכביכול קיבל אותי לעבודה , היה צריך לבדוק אם באמת צריך עובדים ולא לתת לבן אדם לטרוח ולפתח צפיות לגבי העבודה.

פורסם

הכל ברור ואני מסכים איתך שזה מעצבן, אבל בכל זאת תבקש מחבר אחר שיתקשר כדי לשפוך קצת אור על הדברים.

"And Justice For All..."

• תוכן חדש...