Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני כ-5 שנים הייתה לי אולדסמוביל אומגה 81 (למי שמכיר, זה אומר הכל...), עוד לא היה לי רשיון, אבל קיבלתי אותה מתנה משכן. בארה"ב זה נחשב לרכב הכי זוואתי ש-GM יצרו מעולם, לא היו לו לא חלונות חשמל, לא נעילה מרכזית, לפחות היה לו הגה כח, וגלגלי מגנזיום שעלו יותר מהאוטו.

המנוע היה מניע רק כשהיה לו מצב רוח לזה, היה לו פיצוץ בבלוק מנוע, וכל המים תמיד היו מגיעים לתאי בעירה, היא עשנה כמו רכבת מונעת קיטור.

איזה בוקר הנעתי אותה אחרי שמילאתי מים ברדיאטור, והיא עשתה לשני רחובות מסך עשן שצה"ל היה מתגאה בו... :roll:

שכן שלי היה יד שניה עליה, והיא מבפנים הייתה שמורה כחדשה, אבל משום-מה, תמיד הסריחה דווקא מסולר, מבחוץ היו לה מלא חלודות, ואיזה יום החלטתי לצבוע אותן שיבלטו פחות.

ירדתי למטה והתחלתי לערבב צבע שנראה לי נכון לפי הגוון של האוטו- התוצאה הייתה שהיא נראתה כמו פרה בגווני כחול-תכלת :shock::oops:

היא הוחזרה לשכן שלי אחרי שהתייאשרתי ממנה כמה חודשים לאחר שקיבלתי רשיון, ונמכרה לפירוק.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

השעון הזה הוא בעצם מד גובה שמן,כשמפעילים סוויץ הוא מראה את גובה השמן ובזמן שהמנוע עובד הוא יורד ל0

פורסם

אולי אני קצת חורג מכללי השרשור (והפורום) אבל אני חייב להעביר אליכם את החוויה.

בזמן שלמדתי במכינה בי-ם הייתי נוסע המון בטרמפים. ממרצדס S-class אחת ביום גשם מטורף ועד הרכב המדובר.

חיפושית.

כל חלק מרכב בצבע אחר למעט תא המטען (איפה שה-אין מנוע) שלא היה צבוע אלא, לדברי בעל הרכב הוחלף ברכב מפירוק, עבר הורדה של הצבע כהכנה לשיפוץ וצביעה ובינתיים התפרק מחלודה.

הדבר היחיד שעבד ברכב מלבד המנוע והגיר היה שקע המצת שעליו, באדיבות חיבור חוט במקום פיוז (לדברי בעל הרכב), הייתה מושתת כל מע' החשמל ברכב כגון מאורר, תאורה ורדיו טייפ ישן שחובר בחוטים למגעי הסוללה.

שקיות ריקות של במבה, ביסלי וכל חטיף אחר שתעלו על דעתכם, בקבוקי שתייה ריקים, חתיכות עוגיות שכורסמו בצורה משונה, בהמשך תבינו למה.

כל איזור הרגלים של הנוסע (שלי) היה מלא קליפות גרעינים שאותם אגב, גם בזמן שאני באוטו, לא הפסיק הנהג לפצח.

ריח של מוות באוטו, רעש של בואינג נוחת והשיא, תקשיבו טוב!

עכבר שחי באוטו!!!

משסרבתי להאמין הנהג עצר בצד, קיפל איכשהו את הכסאות הקדמיים והראה לי מה העכבר עולל למושב האחורי (או מה שנשאר ממנו), לעוגיות, לשאריות החטיפים וכו'. את העכבר לא ראיתי במו עיני, אבל זה לא השאיר ספק.

אגב. הרכב, תוך מיסוך עשן כבד שלא היה מבייש אף פומ"ה בשירות מבצעי, הגיע שלם (או לא יותר מפורק ממה שהוא היה) לירושלים!

שירדתי מהרכב לקח לי זמן להתרגל לאוויר נקי שכן החלון שלי היה נטול ידית והתעקשנו לעשן ברכב. (החלון הקטן היה מודבק עם סיליקון למניחת נזילות...)

זה השיא. היו עוד אבל זה הכי הכי.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

הרכב הראשון שלי פיאסטה 83 קניתי ב-700 ש"ח עם טסט וחצי טנק דלק- משתלם!

ברגע שקניתי עשיתי לו שיפוץ מערכת החשמל שעלתה לי 280 ש"ח, כבל חדש עלה 300 ש"ח וטיפול שמנים פילטרים עלה 120 ש"ח. ואני תיקנתי מלא דברים קטנים ברכב, היה אור פנימי שנדלק כשפותחים את הדלתות, וצפצוף אם הייתי פותח את הדלת כשהאורות דולקים. האורות הגבוהים היו נתקעים לי אם הייתי משתמש בהם- אז לא השתמשתי!

כמובן, בכדי להכניס הילוך ראשון חייב קודם להכניס להילוך שני.

הרכב היה נוסע נהדר לקח אותי לכל מקום, סחב אותי ועוד 4 חברים גדולים את העליות של מודיעין, הלוך וחזור והיה שותה לי 1:14 בממוצע לליטר.

החימום לא עבד, כך שהייתי חייב לנסוע עם עוד מישהו ברכב, חייב שמישהו ינגב לי את השמשה.

הבאז' לא היה ננעל, כל קפיצה קטנה הוא היה נפתח וקופץ לי ! במפרים היו הכי מצחיקים, במיוחד לראות את ההלם של הרכב שהיה מאחורי, תמיד ניסו להשיג אותי ולהגיד לי שהבאז' פתוח, ואני כמובן מופתע כל פעם מחדש ,מה באמת ? תודה רבה לך אדוני, והם היו מבסוטים !!

אבל הכי כייף, היה לנסוע לאט ואף אחד לא העיז לצפור לי.

הכי מעצבן, השאלות של האנשים ברמזורים, מוכר? מוכר? אני עונה- עזוב גבר יקר מידי בשבילך !

מכרתי את הרכב ב-1500 בלי טסט !

ד"א 2/3/4 צילנדינרים זה לא היה משנה הרכב היה נוסע כמו גדול.

לסיכום, הרכב היה חוויה! חווית נהיגה!

זה היה הרכב שעליו למדתי את הבסיס של טיפול ברכבים, לא פחדתי לנסות כי מה כבר יכול לקרות!

זה נכון

פורסם
רנו מגאן 2001 אוט' חדש, היה ללא ספק הרכב הכי זבלי בהיסטוריה המוטורית שלי. הכי הרבה פעמים על גרר, הכי הרבה ביקורים במוסך.

מקום שני היה הרנו קנגו, גם כן חדש.

מסכים לגבי הקנגו! נסעתי עליה באמת יותר מדי. הרכב נסע יותר מ310K ק"מ.

כיוון שהספידומטר לא עבד - גם מד הקילומטרז' הושבת - ורק אחרי שהשתחררתי נזכרתי שהרכב לא עשה חצי שנה טיפול...

ביקשתם חוויות? בעליות לי-ם היו עוקפים אותי האוטובוסים של אגד, אלה עם הטורבו. 70 קמ"ש בהילוך שלישי הרכב לא עבר.

ועוד משהו, מעל 120 אי-אפשר היה לנהל דו-שיח תרבותי בגלל רעשי הרוח, שלא לדבר על לשמוע רדיו.

וכמעט שכחתי את הצבע :lol: הרס"ר של היחידה לפני איזה שנתיים רצה להעביר מיכל של צבע. הוא לא כיסה את המיכל - התוכנית הייתה לנסוע לאט בסיבובים. כמובן שכל הצבע נשפך, והיו שאריות בכל מקום. מתחת השטיחים היו שכבות של צבע, והטיפות מנו הגיעו עד לקונסולה של המזגן (!). עשרות עצי ריח ניתלו על המראה ולא הצליחו להוריד את ריח הצבע המזוויע... בחילה.

היתרון היחיד שלה היה בשטח. ראשון קצר יחסית ומרווח גחון גבוה עשו את שלהם..

מה שכן השתדלתי לשמור עליה - ידעתי שאם היא תושבת או שלא נקבל רכב במקום, או שנקבל רכב עם מספר שחור (אסור לצאת איתו בערבים הביתה - והיו ערבים שהייתי חוזר איתה כשהייתי צריך להיות למחרת באיזה חור).

פורסם

היו לי שתי גרוטאות.

הראשונה היתה טנדר כרמל דוכס מודל 73' שאבא שלי קנה כשדפקו לו את האוטו (שיהיה בינתיים עם מה לעבוד). בהתחלה הוא נראה חיצונית בסדר (ארגז סגור עם תריסים) אבל בפנים המושבים הוגבהו בעזרת ספרי טלפונים ישנים. בהמשך אחרי שאחי התהפך איתו ובגלל שהפיברגלאס מחליק יפה על הכביש הארגז ירד, ידית הדלת השמאלית התחלפה בחור בפיברגלאס, נפתח כונס אויר מעל לגלגל השמאלי בצורת חור עם שוליים שחורים ושרופים מהחיכוך באספלט וכל המרכב התמלא סדקים.

כמובן שהאוטו לא תוקן אלא הוחזק עד שימות (הוא נקנה מלכתחילה כרכב זמני שאח"כ ישרת את אחי ואותי עד שימות) ובהמשך צנח לו פנס קדמי ונדרס, לא היתה טעינה (היינו מחנים בירידה, מניעים בדחיפה ונוסעים עד שהמצבר התרוקן) ובנסיעתו האחרונה העברנו איתו כמה דברים בארגז ובזינוק ברמזור פשוט נפלה הדלת האחורית יחד עם הפנסים האחוריים.

הגרוטאה השנייה היתה כבר שהייתי חייל. זו היתה חיפושית מודל 62' מוזנחת להפליא. היו לה חורים ברצפה והכנפיים הקדמיות היו מתנופפות בנסיעה. כל פעם היה נקרע כבל הגז והייתי קושר אותו למראה ונותן גז עם היד ומידי פעם היה קצר בתא המנוע שהיה מדליק את הקרבורטור. אני הייתי מיומן בלכבות את זה ונסעתי ככה כשנה עד שיום אחד בדרכי לחברה שהיתה לי אז האוטו הפך ללפיד בצומת כפר שמריהו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
גם לי יצא לנסוע פעם ברנו 19 (אם אני זוכר נכון) והדבר הזה לא הגיב בכלל.

מה שעוד יותר מוזר זה שלא מופיע כל סימן שרומז מה השעון הזה מראה.

השעון הזה מראה על גובה שמן באגן שמן, לפני הנעה שהסוויץ פתוח הוא מראה את הגובה שמן ולאחר הנעה הוא כבה.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

איה שרשור כיפי שכיף להקפיץ!

אני אעדכן: קניתי לא מזמן סקודה פייבוריט בצבע סגול מזעזע ב-1400 ש"ח, עם טסט לחודש. ועם מזגן עובד! אני יד שביעית :-)

נוסעת יפה מאוד, למעט זויות גלגול רציניות בסיבובים. נסעתי איתה טיפה בשטח (שבילי חולות) - סחבה יפה ואפילו לא שקעה. אחרי שתשרת אותי שנה נפרק אותה גמרי בשטח.

בינתיים הדבקתי מדבקת BMW M3 מאחורה :lol:

פורסם

תאמין או לא, אני שלחתי תמונות שלה והסבר למה צריכים לשפץ אותה כשעשו PIMP MY RIDE INTERNATIONAL.

הם כנראה ראו אותה ואמרו שזה יותר מדי...

אני כרגע חייב לצאת אבל כשאני אחזור אני אוסיף עוד כמה רכבים שהיו לי מאז שנפתח השרשור.

פורסם

לא, הטמפרה נאמנה ומבחינת הרגשה ומבחינה ויזואלית היא מאוד חביבה. לא יכול ממש להתלונן.

על מה שאני כן יכול להתלונן זה על הפיז'ו 106 שהייתה לי.

היצור הזה נקנה על ידי אחותי ב5000 ש"ח מאיזה ערס קטן שגולש גם בפורומים אחרים, שדווקא כן מקדמים נהיגה פרועה ובלי טיפת ידע או מטרה.

היו עליו בסביבות ה300000 קילומטר (נראה לי, לא בטוח), עם מנוע 1.1

הנה פירוט קטן של בעיות שהיו לו.

- לא היה מזגן (בשנות ה2000 אני מוצא שזו בעיה שלא צריך לקבל באוטו כלשהו, אלא אם כן הוא אספנות).

- בלגאן חשמלי רציני ובערך 70% מהכפתורים עבדו.

- כמה פעמים קרה לאחותי שהיא מכבה את האוטו והוא ממשיך להיות דלוק למרות שאין לו סוויץ'.

- הרמקול הימני היה פועל רק בפניות חזקות לכיוון שמאל. אחרי שמיישרים את ההגה הוא מפסיק לעבוד. בנוסף, הברגים היו גמורים אז לא יכולתי לפתוח פשוט ולתקן את זה.

- הייתה נקישה מוזרה מהחלק הקדמי. הוחלפו מליון חלקים שם והרעש לא נעלם. אנחנו עדיין לא יודעים מה הוא היה.

- הדשבורד הוא של 106 דור ראשון (למי שלא מבין ב106, הוא היה מתפרק והיה שבור לחלוטין במליון מקומות. בסוף קניתי עוד דשבורד מפירוקיה והרכבתי משניהם אחד שכמעט שלם.

- יום אחד הכבל של בלם היד נקרע או משהו בסגנון והיינו צריכים לקנות חדש. הבעיה נעוצה בזה שאין כאלו בארץ וצריך להזמין אחד במיוחד מצרפת, ולקח שבועיים שהוא יגיע אז האוטו היה מושבת לגמרי כל התקופה הזו.

אחותי היא רפתנית. זו לא בעיה בפני עצמה אבל כן בעיה כשקונים ממנה את האוטו של העבודה שלה, כי יש לו ריח של חרא של פרות, וזה ביחד עם הקיץ וחוסר במזגן, יכול ליצור חוויה ארומטית מיוחדת במינה, שממנה מעט אנשים שורדים. היא ביקשה ממני למכור את האוטו שלה בכל מחיר שאני אוכל אז ארגנתי שההורים שלי ישלמו על האוטו שהיא קנתה ואני נשארתי עם האוטו הזה.

הנה החלק הכי טוב...

כשרצינו למכור אותו, אף אחד לא רצה לשלם עליו יותר מ2000 (עם טסט לשנה), והיחיד מהפורום שהתקשר אלי ירד מזה בגלל שאני גר בצפון.

התברר לנו אחרי בדיקה מעמיקה, שלרכב היה שאסי. למעשה, היו לו שני שאסיים, כל אחד של רכב אחר. הדבר הזה עבר איזושהי תאונה ממש קשה בחלק הקדמי אצל אחד מהבעלים הקודמים שלו, אז ריתכו לו חלק מרכב אחר, ועשו את זה בצורה ממש גרועה.

בסוף לקחנו אותו, את הג'אסטי שלי (שלא תראו בשרשור הזה כי זה אחלה אוטו!) ואת הלאנסר, ועשינו טרייד אין לרכב השלישי הכי גרוע היה לי, שאותו היה לי רק שבועיים.

מחר אני אכתוב עליו.

106 1.jpg

106 2.jpg

106 9.jpg

פורסם

אני פשוט בהלם ממכם. איך אתם מתחזקים את המכוניות שלכם?!

היו לי 2 מכוניות ישנות שהיו נראות ונוסעות כמו חדשות נכון ליום המכירה.

מילא רכב ישן, זאת לא בושה, אבל לנסוע בו שחצי מתגים לא עובדים, שהוא משמיע רעשים, שהדלתות נפתחות מעצמם בנסיעה??

הכי "הורג" אותי אלו שמנתקים את הרדיאטור החימום הפנימי בגלל נזילה של נוזל קירור אל תא הנוסעים.

יופי, ניתקתם את הצינורות, עשיתם מעקף. אבל איך תפשירו אדים לשמשה הקדמית בחורף, תנגבו את האדים עם הידיים? תנהגו על מעיל?

באונו בחורף שעבר החלפתי את הברז חימום בחדש למרות שהיה בעיה להשיג את החלק בגלל שיש מזגן מקורי, פשוט לא מזניח מכוניות, אז עלה כמעט 400 ש"ח.. אפשר לחשוב.

• תוכן חדש...