Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

volvo 240,

לא הבנת את דברי.

היתה כאן תגובה - שלא כל כך פשוט להרוס גיר מרצדס ב-18,000 ק"מ.

ואני מגיב - שאין שום בעיה להרוס גיר גם ב- 8,000.

אם האשמה בנהג והוא זה שהרס את הגיר, למה מרצדס צריכים להיות נחמדים או להסביר פנים לקראתו.

אני מניח שבין לבין מישהו במרצדס כבר בדק את הרכב הקודם וראה מה הבעיה ומה נהרס.

עכשיו מגיע שוב רכב של אותו בן אדם ושוב עם תקלה דומה, ומרצדס כבר לא כל כך רוצים לעזור, ואולי אפילו לא רוצים לקוח שכזה.

בסופו של דבר גם למרצדס מותר להניח שמרפי ביקר פעמיים עם תקלה דומה אצל אותו לקוח, ולא אצל אף לקוח אחר.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תקלה סדרתית בטוח אין כאן, רק חוזר מזל משווע. ובאשר למשפט האחרון שלך - לא ניתן לדעת מראש על תקלות, כיוון שמתוקף היותן תקלות הן בלתי צפויות, לכן הטיעון הנ"ל בטל מעיקרו (זה כמו להגיד שאם הייתי יודע מראש שאעשה תאונה, לא הייתי יוצא מהבית).

באמת?

את הטיעון הבטל מעיקרו כתבה שופטת בפס"ד בעניין לקוח שרכש קרייזלר ניאון ואכל לקרדה.

אני ממליץ לך לקרוא את השרשור הבא כולל פסק הדין, המקרה דומה והוא יכול ללמד רבות על המקרה הנוכחי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=179197&highlight=%D7%A4%D7%A1%D7%A7+%D7%93%D7%99%D7%9F+%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%97+%D7%9E%D7%94%D7%92%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%9D

פורסם

רוני,ההשוואה לטויוטה קורולה היתה לא לגבי הדגם הספציפי,אלא בתור דוגמא לרכב זול יותר.

כמוך אני חושב שדין רכב ששווה 100K שקל כדין רכב ששווה 800K שקל.

אבל שוב,ברכיב מרכזי,ברכב חדש לגמרי,אין סיכוי בעולם שהייתי מסכים להחלפת הרכיב בלבד,ולו רק בגלל שאני יודע שרמת ההתקנה פה בארץ לא תיהיה זהה לזו שבמפעל היצרן (וזה לא משנה בכלל אם זה יצרן גרמני או קוריאני).

שאלה אחרת:

אתה קונה רכב ובמעמד הקנייה,או אפילו חודשיים לאחר הקנייה אתה מגלה שאחת מהדלתות ברכב הוחלפה בגלל שהרכב שלך קיבל מכה קלה בעת הפריקה מהאונייה.

מה אתה עושה ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
שאלה אחרת:

אתה קונה רכב ובמעמד הקנייה,או אפילו חודשיים לאחר הקנייה אתה מגלה שאחת מהדלתות ברכב הוחלפה בגלל שהרכב שלך קיבל מכה קלה בעת הפריקה מהאונייה.

מה אתה עושה ?

למיטה זכרוני - נזקים שהם עד 5% מערך הרכב, היבואן לא אמור לדווח לך על זה.

ולכן נראה שאם הנזק הוא עד 5 אחוז, אין לך הרבה מה לעשות.

יחד עם זאת אני מניח שיבואן הוגן, יתן איזה פיצוי כגון טיפול או איבזור נוסף.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בסופו של דבר גם למרצדס מותר להניח שמרפי ביקר פעמיים עם תקלה דומה אצל אותו לקוח, ולא אצל אף לקוח אחר.

אמיר - אני ממש לא מסכים איתך.

הטיעון הזה יכול היה להכתב אילו הרכב היה מצויד בתיבת הילוכים ידנית. אז ניתן היה לטעון שהלקוח לא יודע לנהוג, לא מעביר הילוכים נכון או כל טענה דומה אחרת.

במקרה הזה מדובר בתיבה נשלטת מחשב, גם הקיק דאון הפראי ביותר בסה"כ מעביר בקשה למחשב התיבה. המחשב בודק את מהירות הרכב ואז מחליט אם להוריד הילוך או לא. ההחלטה ממוחשבת ונעשת רק אם תנאי הנסיעה מאפשרים את הורדת ההילוך.

לכן, כפי שכתבתי, נהיגה כזו יכולה לקצר במידה מסויימת את חיי התיבה, לא סביר שהתיבה תסיים את חייה אחרי קילומטרג' כזה, זה פשוט לא מתקבל על הדעת.

פורסם

בסופו של דבר S קלאס היא מכונית בדיוק כמו מאזדה 3. למה נראה לך שזה צריך להיות שונה? רק בגלל שזה עולה יותר? ההבדל בין מאזדה למרצדס במקרה הזה צריך להתבטא בגישת היבואן/יצרן לתקלה, ונראה לי שזה מתבטא היטב במקרה הזה (החלפת רכב בפעם הראשונה, פיצוי מלא במסגרת האחריות בפעם השניה, ובוודאי גם יחס מועדף ללקוח פרימיום).

רוני

אממ, מן הסתם?

היבואן צריך לבוא לקראת הלקוח בכל מקרה, גם אם הלקוח רכב מאזדה 3 וגם אם הוא רכש S קלאס.

אם קנית מאזדה 3 בנגיד 130-140K ומשהו התקלקל, לא נורא, קורה.סה"כ רכב רגיל ברמה ממוצעת.אבל כשאתה קונה S קלאס שעולה קרוב למיליון שקל, אתה מצפה לקבל שלמות.אתה משלם סכום אסטרונומי בשביל רכב ואתה מצפה שהרכב גם יחזיר בתמורה את מה שהוא שווה.לא סתם משלמים סכום כזה.הסכום אמור לכסות את כל הכאבי ראש ובזבוז הזמן על החלפת גיר וכו'.

כשלקוח קונה רכב ממוצע אז להחליף את החלק זה הפיתרון, כשלקוח קונה את אחד הרכבים המפוארים והטובים בעולם ומשהו מתקלקל, מתקבל על הדעת שהלקוח יקבל רכב חדש.

לדעתי הבן אדם צודק וזה בכלל לא מוגזם לבקש רכב חדש.

פורסם

dorki,

מה שאתה אומר נכון

אבל אני בטוח שבהתעללות טובה אפשר להרוס גיר גם אם הוא נשלט מחשב.

ולמה אני אומר זאת- כי יצא לראות מישהו שרק קיבל BMW-740 חדישה ותוך חודשים אחדים היא נראתה גרוטאה מקרטעת, חבוטה ונוזלת.

למה ? כי מי שנהג בה התעלל ברכב בידיעה מראש. הוא גם לא התבייש לדחוף מכוניות כדי שיהיה לו מקום לחנות או לטפס מדרכות.

ליתר דיוק לא לטפס - לזנק על מדרכה ולנחות עליה

פורסם

הבעיה היא, שגם אם צודק כל מי שחושב פה שמרצדס זה פרימיום-אקסטרה-סופר ולכן מגיעות ללקוח החלפות רכב + מילוי כל משאלותיו, עדיין, זה רק מייצג את התפיסה והציפיה של הציבור ממותג כמו מרצדס.

אי אפשר לחייב את היבואן לעשות דברים שלא מופיעים בחוזה האחריות, אלא אם כן נגרמה איזהשהי פגיעה אמיתית בלקוח.

כל הטבה שאתם מצפים שהלקוח יקבל "בגלל שזה מרצדס" היא בסך הכל לפנים משורת הדין.

נכון גם שזה לא מאזדה, אבל זו הסיבה שפיצוי בתיבה חדשה עולה ליבואן 70,000 שקל ולא 20,000.

יתכן מאוד שאם היבואן היה מחויב בחוק להחליף רכב בגלל תקלות כאלה, הוא היה דורש מחיר של 900,000 ולא 800,000 כדי שהוא עדיין ירויח.

מה שכן לגיטימי בעיניי זה לבוא ולבקש, לדרוש, לעמוד על שלך, לבדוק את זכויותיך כצרכן, ואפילו להסביר ליבואן שאתה מתכוון לפרסם את הסיפור בעיתון או באינטרנט. כל עוד הפרטים נכונים, זו החלטה של היבואן אם הוא "מתבייש" שהסיפור יתגלה, ואז הוא יעדיף לתת שוב רכב חדש, או שאין לו בעיה עם זה.

פורסם

הבנאדם קנה במיטב כספו מרצדס מהסדרה הכי גבוהה,על כל תקלה של הרכב הוא מפסיד זמן,אולי שעת עבודה שלו שווה 50,000 שקל ? אולי 100,000 שקל ?

תעשה חשבון של כמה שעות הוא הפסיד בגלל התקלה הזאת,תרגם את זה לכסף,ותראה שגם אתה ועוד איך היית דורש רכב חדש וגם פיצוי נוסף.

בשביל זה יש ביטוח שיספק לו רכב חלופי :roll: (אמנם לא מרצדס ב-800 אלף כנראה, אבל עדיין רכב).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מה אתה עושה ?

אני אגיד לך מה אני עשיתי.

בספטמבר 2006 קיבלתי את מכוניתי החדשה. במעמד ההזמנה סוכם שאוכל לבטל אותה ללא קנס כל עוד לא שילמתי את מחירה המלא של המכונית.

סוכם שכשהרכב יגיע לארץ נציג היבואן יבדוק אותו ויאשר לי בכתב שהרכב לא נפגע בהובלה.

כך בדיוק היה.

נכון שגם אני יכולתי לגרום נזק כבד כבר ברגע שהרכב נמסר לידי, אבל במחיר ששילמתי נדמה לי שאני זכאי לקבל רכב מ-ו-ש-ל-ם.

פורסם
כשקונים מאזדה 3 והגיר נידפק, אפשר להחליף גיר.

כשקונים S קלאס שעולה קרוב למיליון ונידפק הגיר, דורשים לקבל רכב חדש.

כשקונים משהו יקר מאוד שנחשב משהו יוקרתי והטופ שבטופ מצפים לקבל מוצר אמין.

למה צריך להחליף לו את כל האוטו אם רק רכיב אחד לא עובד?!

אם הייתה לו בעיה בחלון האחורי-לא עולה ולא יורד. גם להחליף אוטו?!

יש בעיה בגיר,מחליפים גיר= אוטו בלי בעיות. יש בעיות מצטברות אז כבר מבקשים אוטו חדש.

דוגמאות.

קנית מחשב חדש. נשרף כרטיס המסך בלבד! תחליף את כל המחשב?

בדיוק כמו תיבת הילוכים. כששניהם הלכו גם המחשב וגם האוטו לא יעבדו/יראו.

כשתחליף את הרכיב הפגום. המחשב והאוטו יעבדו ללא בעיות.

קנית מצלמה. ורק המסך לא עובד.

יחלפיו לך את המסך= מכשיר ללא תקלות.

יחליפו לך את הגיר= אוטו ללא בעיות.

ושוב! איך אפשר לשבור שתי תיבות הילוכים?

אם היה פגם סדרתי, היו מתקנים ומרצדס היו מתקנים על חשבונם. מכיוון שרק הוא הצליח לשבור 2 תיבות אז הוא לא יודע לנהוג.

כמו שאומרת החתימה שלי, מי שלא יודע לנהוג על 100 כ"ס לא יעזרו לו 500.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
למה צריך להחליף לו את כל האוטו אם רק רכיב אחד לא עובד?!

אם הייתה לו בעיה בחלון האחורי-לא עולה ולא יורד. גם להחליף אוטו?!

יש בעיה בגיר,מחליפים גיר= אוטו בלי בעיות. יש בעיות מצטברות אז כבר מבקשים אוטו חדש.

דוגמאות.

קנית מחשב חדש. נשרף כרטיס המסך בלבד! תחליף את כל המחשב?

בדיוק כמו תיבת הילוכים. כששניהם הלכו גם המחשב וגם האוטו לא יעבדו/יראו.

כשתחליף את הרכיב הפגום. המחשב והאוטו יעבדו ללא בעיות.

קנית מצלמה. ורק המסך לא עובד.

יחלפיו לך את המסך= מכשיר ללא תקלות.

יחליפו לך את הגיר= אוטו ללא בעיות.

ושוב! איך אפשר לשבור שתי תיבות הילוכים?

אם היה פגם סדרתי, היו מתקנים ומרצדס היו מתקנים על חשבונם. מכיוון שרק הוא הצליח לשבור 2 תיבות אז הוא לא יודע לנהוג.

כמו שאומרת החתימה שלי, מי שלא יודע לנהוג על 100 כ"ס לא יעזרו לו 500.

כשאתה קונה כזה רכב, זה לא רק בגלל הצורך הבסיסי ברכב. קונים משהו מאוד יקר מצפים ממנו שיעבוד באופן מושלם, אם ישנה איזושהי תקלה אז ההרגשה ה'מיוחדת' נעלמת.זכותו של בן אדם שמשלם כזה סכום על הרכב לבקש רכב ללא תקלות.

אם נהרסו כבר מספר גירים רק במכוניות שבבעלות הבן אדם הזה, אז כניראה שהוא עושה משהו לא בסדר ואז הוא צריך לשבת בשקט ולהסכים להחלפת הגיר.

ובקשר לחתימה שלך, המשפט הזה בד"כ מתייחס לרמת הנהיגה ולא לצורה של היחס לאוטו.

ואגב, אל תשווה בין מחשב לאוטו.שני דברים שונים.

פורסם
קונים משהו מאוד יקר מצפים ממנו שיעבוד באופן מושלם,

אוקיי, אז האיש ציפה לכך והתבאס. האם זה אומר שהחוק (בית המשפט) מעניק לו את הזכות להחלפת הרכב?

מה שהאיש צריך לקבל זה את תיקון התקלה והשלמה עם המציאות.

וכמובן זכותו לפרסם את המקרה.

פורסם
אתה משווה נעל לגיר של מרצדס?

אם קנית נעל ונקרע לך השרוך, היית מבקש להחליף נעל או לקבל שרוך חדש?

מה שאני הייתי עושה זה להגיד "תנו לי אוטו תקין. לא אכפת לי אם אתם מחליפים את כל האוטו או התיבה, תעשו את החישובים שלכם, ואם זה קורה שוב אז אני תובע אתכם".

זה די ברור מבחינה סטטיסטית שברגע כלשהו יקרה מצב שלמישהו יקרה משהו כזה, והאשמה היא לא של אף אחד. אם בפעם השלישית זה קורה אז זה כבר ממש לא סביר ואז חייבים להחליף את האוטו.

פעמיים זה עדיין סביר, כי למרות שמרצדס נחשבת לאחד המותגים הטובים והאיכותיים בעולם (לדעתי, עד שנת 94 ולא אחר כך), כל בן אדם שקונה משהו צריך להבין שדברים כאלו קורים.

פורסם
מה שאני הייתי עושה זה להגיד "תנו לי אוטו תקין. לא אכפת לי אם אתם מחליפים את כל האוטו או התיבה, תעשו את החישובים שלכם, ואם זה קורה שוב אז אני תובע אתכם".

יוסי - ישנה רק בעיה אחת בתיזה הזו - אני ועוד רבים אחרים חושבים שאחרי החלפת גיר הרכב כבר לא יחזור להיות מה שהוא היה.

כדי לחדד את העניין אציין שאני חושב שבמהלך ההחלפה יגרמו לרכב נזקים שונים ומשונים, אני לא בטוח שכל המחברים יותקנו כראוי, יש לי ספק בדבר חיבורם הנכון במומנט המדויק של הברגים, אני ממש לא בטוח שאחרי כל העבודה הזו לא יישארו למכונאי כמה ברגים שהוא שכח להרכיב.

בקיצור, לטעמי מדובר ברכב שאחרי הניתוח שעבר, איכותו מפוקפקת.

לכן יש בעיני הבדל בין תיקון שלאחריו לא ישאר שום סימן לבין תיקון ש(להערכתי) לא יהיה ברמת ההרכבה של בית החרושת.

נראה לי שרוב המצדדים ביבואן מרצדס לא קנו מעולם רכב חדש. מי שקנה רכב חדש, לא יסכים לוונדליזם כזה ברכבו.

• תוכן חדש...