Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חנן, בדיוק בשביל מצבים כאלה המציאו את המים עם הסבון :-)

אין בעיה. בפעם הבאה שיגיע אליי רכב כזה אני קורא לך לבוא עם מים וסבון ולחפש את הדליפה ב90 מטר צנרת שקבורה בין השילדה ובין המרכב של אוטו זבל, מלא באשפה שלא פונתה יומיים :twisted: .

פורסם

חנן,

ממה שאני זוכר, בחניות לילה הנהגים נהגו לרוקן את מיכל האויר.

אולי כדי להקשות על גנבים, להניע ולנסוע,

אולי כדי לרוקן שאריות לחות במיכל ובצנרת,

בכל מקרה זה דורש בבוקר כמה דקות למלא מחדש.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כתבתי כבר את האפשרות שמישהו רוקן אוויר.

יש מולי טבלה של זמני מילוי אוויר למצב נסיעה, ממצב שבו כל ארבעת המיכלים ריקים לחלוטין. זה עומד על 2.75 דקות, בלי שהנהג ירים טורים בצורה מלאכותית. אם מרימים סל"ד זה יכול לחתוך את הזמן לחצי.

פורסם

חיפשתי ולא מצאתי נתון רשמי שמדבר על מהי נזילה ברמה "סבירה", אבל שאלתי, ועכשיו יש לי תשובה מוסמכת:

רכב שמאבד את כל האוויר בלילה אחד, הוא רכב לא תקין. נזילה שגורמת לירידה חלקית של השעונים במהלך לילה תהיה קשה מדי לאיתור ומוותרים על זה.

פורסם

בא העשה סדר בבלאגן.

בעבר היה נהוג בסיום יום העבודה לרוקן מיכלי אויר רק מהסיבה של ריקון המים מהמיכל ותו לא.

האויר סופח אליו מים והמיכל מתמלא במים וזה לא בריא כלל.

היום ישנו רכיב שנקרא -מפריד מים -והוא מחליף את הפעולה שבו הנהג צריך לרוקן מיכלים.

לגבי דליפות אויר

זוהי מערכת סגורה לחלוטין.

לא צריך להיות בריחת אויר גם לא באוטובוסים הישנים.

כאשר נהג מגיע בבוקר לאוטובוס ומגלה כי חסר אויר , אזי ישנה בריחת אויר ממקום כלשהוא (צינור אויר פגום, שסתומי הרמה ,כריות אויר ועוד המון...)

זה לא אומר שיש צורך להשבית מיידית את האוטובוס.

יש למלא אויר ע"י לחיצה עדינה על דוושת הדלק (בניסוי שעשיתי מסתבר כי מילוי אויר באוטובוס ע"י לחיצה חזקה על דוושת הדלק אינה מהירה יותר מלחיצה עדינה)

מילוי האויר צריך להיות לא יותר מ כ3 דקות

המדחס אינו יכול לספק אויר מהר יותר ממה שהוא יכול.

באם לוקח יותר מידי זמן למלא אויר 15- 20 דקות אז ישנה בעיה ויש לקרוא לגרר.

אין להזיז את האוטובוס !!!

לגבי מציאת מקום נזילת האויר זה לא בעיה .

ישנו הפיתרון ל-בקבוק מי הסבון כמו שהוזכר כאן.

כמכונאי אני מתחייב וחותם כי ל מכונאי שיש לו מעט ניסיון במערכת אויר יכול למצוא בנקל את הבעיה.

ראשית יש להקשיב היכן בערך מקום הנזילה וע"י שימוש נכון במי הסבון מתגלה הנזילה.

כאשר הרכב עובר רישוי שנתי יש לאטום את כל מערכת האויר לנזילות

כמו כן בודקים את שסתום 4/6 נתיבים (הגנה).

כאשר הרכב מאבד אויר מתחת ל 4.5 -5 באר אזי ישנה בעיה בשסתום 4/6 נתיבים ויש צורך מידי להיכנס למוסך.

לגבי מערכת הבלימה,

הבלמים עובדים על מערכת אויר

כלומר כל לחיצה על דוושת הבלם -עובר אויר מהמיכל דרך צינורות אויר אל תא האויר (בוסטר)ומתא האויר יוצא מנוף אשר לוחץ ומפעיל את הבלמים.

כאשר אין מספיק אויר אז אין הפעלה טובה של המנוף מתא האויר.

כאשר יש מצב שבו הרכב מאבד אויר לחלוטין יש בסרן האחורי של האוטובוס תא אויר עם מקסיברקס.

כלומר המקסי ברקס מופעל כאשר אין אויר במערכת ואז הבלמים נתפסים ולא ניתן להזיז את הרכב עד למילוי האויר ללחץ מסוים)

קיימת לנהג 2 התרעות בעיניין

1- מנורה אדומה

2 זמזם חוסר לחץ אויר.

את 2 הדברים הללו בודקים ברישוי שנתי.

ירון מאיר

פורסם

לכל המגיבים (במיוחד חנן) שניסיתי להסביר להם שאין לי בעיה באוטובוס - אתם צודקים. טעיתי. באחת הנסיעות, לאחר כרבע שעה נסיעה לא יכלתי לבלום. באחד הרמזורים נדלקה לי נורת האזהרה הכללית. עצרתי בצד, וניסיתי לפתוח את הדלתות כדי שהנוסעים שהיו בתוך האוטובוס יצאו. הדלתות לא נפתחו, כי לחץ האויר בהן היה מאוד חלש, ולא יכל לפתוח אותן. נורת BRAKES ALARM (התראת בלמים) נדלקה. דוממתי מיד מנוע, בהתאם להוראות החברה, ותחושת בטן שהולך לקרות משהו רע.

קראתי לגרר של החברה, והוא גרר את האוטובוס למוסך של החברה, שם עלו על סדק באורך של סנטימטר וחצי.

המכונאי אמר לי שמתי שנוצר הלחץ בבלם, הסדק גדל, ברח האויר, ירד הלחץ ולכן נורת ההתראה.

האוטובוס עדיין במוסך, כי צריך להחליף את מערכת לחץ האויר המרכזית, כי נגרם נזק די רציני.

חברת מרצדס, היצרנית, לקחה על עצמה את האחריות, כי האוטובוס חדש, ולכן הם אמרו כי התקלה לא התגלתה במהלך בדיקות הסטנדרט הנהוגות במפעל, וגם האוטובוס במסגרת האחריות.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

ירון מאיר, מספר תיקונים ברשותך: אין דבר כזה שסתום 4/6 נתיבים; יש רק 4 נתיבים. "כמו כן בודקים את שסתום 4/6 נתיבים (הגנה)" - מה שקורה במכוני הבדיקה הוא בדיחה עצובה. לא ניתן לבדוק שם את השסתום! את השסתום ניתן לבדוק רק על מתקן בדיקה פניאומטי, כול מעגל לחוד לפי נתוני יצרן השסתום. או לחילופין: במוסך שיודע מה הוא עושה - מתחבר עם מדי לחץ ובודק כל מעגל בניפרד.

"כאשר הרכב מאבד אויר מתחת ל 4.5 -5 באר אזי ישנה בעיה בשסתום 4/6 נתיבים ויש צורך מידי להיכנס למוסך" - שוב לא מדויק: את הנזילה יש לאתר במקום אחר והיא לא קשורה ל- 4 מעגלים. זה האחרון שומר על לחץ של 4.5 באר במעגלי הבלמים, אותם רואה הנהג בשעונים אצלו.

פורסם
לכל המגיבים (במיוחד חנן) שניסיתי להסביר להם שאין לי בעיה באוטובוס - אתם צודקים. טעיתי. באחת הנסיעות, לאחר כרבע שעה נסיעה לא יכלתי לבלום. באחד הרמזורים נדלקה לי נורת האזהרה הכללית. עצרתי בצד, וניסיתי לפתוח את הדלתות כדי שהנוסעים שהיו בתוך האוטובוס יצאו. הדלתות לא נפתחו, כי לחץ האויר בהן היה מאוד חלש, ולא יכל לפתוח אותן. נורת BRAKES ALARM (התראת בלמים) נדלקה. דוממתי מיד מנוע, בהתאם להוראות החברה, ותחושת בטן שהולך לקרות משהו רע.

קראתי לגרר של החברה, והוא גרר את האוטובוס למוסך של החברה, שם עלו על סדק באורך של סנטימטר וחצי.

המכונאי אמר לי שמתי שנוצר הלחץ בבלם, הסדק גדל, ברח האויר, ירד הלחץ ולכן נורת ההתראה.

האוטובוס עדיין במוסך, כי צריך להחליף את מערכת לחץ האויר המרכזית, כי נגרם נזק די רציני.

חברת מרצדס, היצרנית, לקחה על עצמה את האחריות, כי האוטובוס חדש, ולכן הם אמרו כי התקלה לא התגלתה במהלך בדיקות הסטנדרט הנהוגות במפעל, וגם האוטובוס במסגרת האחריות.

יש דבר מאוד לא הגיוני בסיפור שלך.

אם התרוקן לך כל האויר מהמיכלים, אזי הדלתות היו אמורות להפתח ביד וללא כל התנגדות. שים לב שגם שסתום הבטחון שאמור לפתוח את הדלת בשעת חירום עושה את אותה הפעולה בדיוק: הוא מרוקן את האויר מהמערכת הפניאומטית של הדלת, כך שניתן יהיה לפתוח אותה ביד.

דבר נוסף:

כאשר יש מצב שבו הרכב מאבד אויר לחלוטין יש בסרן האחורי של האוטובוס תא אויר עם מקסיברקס.

כלומר המקסי ברקס מופעל כאשר אין אויר במערכת ואז הבלמים נתפסים ולא ניתן להזיז את הרכב עד למילוי האויר ללחץ מסוים)

ואילו אתה טוען ש"לאחר כרבע שעה נסיעה לא יכלתי לבלום". אני יודע שירון צדק במה שכתב - לא ניתן להזיז את הרכב כאשר לחץ האויר יורד מתחת לרמה מסויימת. איך אתה מסביר את זה שלא הצלחת לבלום?

סתם מתוך סקרנות: באיזו חברה אתה עובד?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
איך פתחת את הדלתות?

יש ידית מיוחדת, שמסובבים, והיא פותחת את המנעול, או איזה מנגנון כלשהו שנמצא בדלת, שגורם לפתיחת הדלת, ללא מאמץ. פשוט מזיזים את הדלת על צירה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תוכן חדש...