Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא מכבים מנוע דיזל לזמן קצר?

נגיד 3 אוטובוסים נסעו לאילת,הילדים גומרים מסלול של 2-3 שעות ו את האוטובוסים לא כיבו

מה הסיבה לכך?

או אם נהג מונית הולך לישתות קפה (משהו כמו חצי שעה) לא מכבה את האוטו?

פורסם

אני לא יודע אם יש קשר בייחוד למנוע דיזל, אבל מנועים כמו של אוטובוס למשל לא בריא למנוע כשמכבים ומתניעים מחדש, בלאי גדול מאוד למנוע.

כנ"ל המונית, לא שזה כזה רלוונטי כי מונית מתניעה אין ספור פעמים ביום, אבל הכל עניין של לחסוך עוד התנעה של המנוע ומניעת בלאי שלו.

GS300.

פורסם

לא נראה לי הגיוני לא לכבות מנוע אוטובוס במשך 2-3 שעות.

אולי 10 דקות ניחא.

אם נהג אוטובוס משאיר מנוע עובד, יתכן ועושה זאת כי הוא נמצא באוטובוס ומפעיל מזגן.

בכל מקרה, אם הנהג לא ברכב, הוא חייב לדומם מנוע.

למיטב ידיעתי, בכלי רכב כבדים - משאיות / אוטובוסים יש מיכל אויר שצריך להתמלא לפני תחילת נסיעה. תפקיד המיכל לסיייע למע' בלימת הרכב. לכן לפני נסיעה הם מניעים ומחכים שהמיכל יתמלא. לוקח למיכל להתמלא דקות אחדות.

לפחות ממה שכולם רואים ויודעים - לא ראינו שנהגי אגד / דן משאירים אוטובוס פועל אפילו בהפסקה של 10 דקות בסוף מסלול, אלא אם הנהג רוצה מיזוג אויר ונשאר באוטובוס.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

במצב שבו הכל תקין, מיכלי האויר אמורים להשאר כל הזמן מלאים ואין צורך להמתין עד שיתמלאו לפני הנסיעה. ירידה בלחץ האויר מתרחשת רק כאשר יש דליפה, ודליפה יש לתקן.

וכפי שאמרת, הסיבה להשארת המנוע פועל היא המזגן. מעבר לכך, אין כל סיבה נוספת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא נראה לי הגיוני לא לכבות מנוע אוטובוס במשך 2-3 שעות.

אולי 10 דקות ניחא.

אם נהג אוטובוס משאיר מנוע עובד, יתכן ועושה זאת כי הוא נמצא באוטובוס ומפעיל מזגן.

בכל מקרה, אם הנהג לא ברכב, הוא חייב לדומם מנוע.

למיטב ידיעתי, בכלי רכב כבדים - משאיות / אוטובוסים יש מיכל אויר שצריך להתמלא לפני תחילת נסיעה. תפקיד המיכל לסיייע למע' בלימת הרכב. לכן לפני נסיעה הם מניעים ומחכים שהמיכל יתמלא. לוקח למיכל להתמלא דקות אחדות.

לפחות ממה שכולם רואים ויודעים - לא ראינו שנהגי אגד / דן משאירים אוטובוס פועל אפילו בהפסקה של 10 דקות בסוף מסלול, אלא אם הנהג רוצה מיזוג אויר ונשאר באוטובוס.

קחו בחשבון, שלאוטובוס יש בלמי אויר. כל פעם שהוא מניע, הוא צריך למלא את הברקסים. איך הוא עושה את זה? על ידי לחיצה על דוושת ההאצה, למשהו כמו 10 דקות, והוא צריל להישאר עומד עוד כרבע שעה עד שיימלאו לו הברקסים לגמרי. סה"ך לוקח לו 15-25 דקות להתחלת נסיעה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

למה אתה סתם ממציא שטויות?

אלעד כבר ענה תשובה נכונה לגבי עניין מילוי האוויר.

במצב שבו הכל תקין, מיכלי האויר אמורים להשאר כל הזמן מלאים ואין צורך להמתין עד שיתמלאו לפני הנסיעה. ירידה בלחץ האויר מתרחשת רק כאשר יש דליפה, ודליפה יש לתקן.

גם כשיש דליפה והמיכלים מתרוקנים לוקח דקה למלא אותם, ומי שדואג היום להרמת הטורים לפי הצורך זה מחשב ניהול ייצור האוויר ולא הנהג.

פורסם

אז למה כל פעם שאני מניע את האוטובוס אני צריך למלא את האויר? והאוטובוס חדש שנת 2008 (מרכב ברק החדש)!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

פורסם

אני נהג של חברה מתחרה לאגד, ולנו יש צי מכונאים מהטובים ביותר. הם בדקו את העניין (ואני חשבתי בהתחלה כמוך), והם אמרו שהכל תקין, וכי הלחץ יורד במהלך הלילה כשהאוטובוס עומד ללא ניע. מה שתופס את הגלגלים, זה מנגנון מיוחד שלא פועל על אויר בכלל. לכן אני אומר שזה כך ולא הפוך.

פורסם

אז מה אתה מנסה לומר לי? שכל האוטובוסים הם לא בסדר?

פורסם
ציטוט:

יש בו נזילת אוויר

ציטוט:

הלחץ יורד במהלך הלילה

ציטוט:

והם אמרו שהכל תקין

:roll:

אני מבין שהמערכת באופן נורמאלי לא הרמטית ואחרי כמה שעות צריך למלא אותה מחדש.

הסיבה שנהגי אוטובוס לא מכבים את המנוע היא מאד פרוזאית וזו בדיוק אותה סיבה שבגללה מי שנוהגים ברכב ליסינג לא מכבים את המנוע :mm_nah:

פורסם
קחו בחשבון, שלאוטובוס יש בלמי אויר. כל פעם שהוא מניע, הוא צריך למלא את הברקסים. איך הוא עושה את זה? על ידי לחיצה על דוושת ההאצה, למשהו כמו 10 דקות, והוא צריל להישאר עומד עוד כרבע שעה עד שיימלאו לו הברקסים לגמרי. סה"ך לוקח לו 15-25 דקות להתחלת נסיעה.

גם כשבתור ילד הייתי משחק עם הדלתות (הפניאומטיות), הגיר (גם הוא פניאומטי) והאגזוז-ברקס (...) בטייגר של אבא שלי עד שמד לחץ האויר היה מצביע על 0, לא לקח עשר דקות כדי לבנות את הלחץ בחזרה, בטח שלא עם פול גז.

אני לא יודע באיזו חברה אתה עובד ועל איזה אוטובוס אתה נוהג, אבל אם לוקח לך עשר דקות בפול גז למלא אויר בתחילת הנסיעה, יש לאוטובוס שלך בעיה חמורה.

ולכל התוהים: המשחקים שדיברתי עליהם היו כאשר המנוע היה כבוי, וזו מן הסתם הסיבה שהאויר התרוקן. דבר לא התבצע עם מנוע פועל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חנן, בדיוק בשביל מצבים כאלה המציאו את המים עם הסבון :-)

הגיוני שאויר ידלוף במהלך חנית לילה (או סתם כמה שעות). לפחות ככה זה היה בכל הרכבים שמצוידים המערכת פנאומטית שנהגתי בהם

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

• תוכן חדש...