Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת דעתי בעניין אחרי חצי שנה על האוטו, לא כל אחד חייב לקבל.

נכון שהיא עדיין לא S2000 או נינג'ה יפנית, אך עדיין לדעתי הקליאו לא מתאימה לנהג חדש / רכב ראשון / מישהו שרוצה שיסתכלו עליו.

זאת דעתי האישית.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טל (זה השם נכון? לא טעיתי?) :-)

אני מקבל את דעתך האישית (בעיקר לגבי המראה) ובכל זאת אשמח לשמוע מדוע הרכב לדעתך מסוכן לנהג חדש יותר מכל משפחתומטית אחרת או לחילופין רכב מנהלים/בעל מנוע אטמוספרי חזק כזה או אחר?

אני פשוט מסתכל על זה ככה:

נהג חדש/חסר ניסיון (גם בנהיגה בכלל ובתחום הספורט המוטורי בפרט)/ מתלהב וגאוותן יעשה את אותם שטויות גם במאזדה 3 ליסיניג של אבא וגם בקליאו ספורט/גולף GTI ושות'.

עם נינג'ה יפנית מוגדשת הוא פשוט יכנס בקיר בטון הקרוב בפרק זמן קצר יותר וודאי יותר.

כשאני הייתי נהג חדש והזדמן לי לנהוג במכוניות אכזריות ולא סלחניות נהגתי בחכמה ובזהירות, מה שאומר שכמו למדתי לנהוג על המשפחתית של אבא ואמא, כך גם הייתי לומד קליאו ספורט או לאון מוגדשת משופרת.

הכל בחינוך (שלצערנו כבר לא קיים בחודשים האחרונים בארץ).

המשך יום נעים.

:wink:

פורסם

לדעתי קליאו ספורט הוא לא רכב מעולה להתחיל ממנו, וזה אפילו לא קשור לפוזה או ליכולות של הרכב.

הבעיה היא שמי שלא מבין יותר מדי במכוניות, לא ישלם את המחירים המופקעים שדורשים על הכלים האלה,

כמו כן לא תהיה לו סבלנות לבלאי המואץ של החלקים , ולעלויות התיקונים הגבוהה מאוד לחלק מהמכלולים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לדעתי קליאו ספורט הוא לא רכב מעולה להתחיל ממנו, וזה אפילו לא קשור לפוזה או ליכולות של הרכב.

הבעיה היא שמי שלא מבין יותר מדי במכוניות, לא ישלם את המחירים המופקעים שדורשים על הכלים האלה,

כמו כן לא תהיה לו סבלנות לבלאי המואץ של החלקים , ולעלויות התיקונים הגבוהה מאוד לחלק מהמכלולים.

:mm_yeah:

בחור שמתחיל ט'רד עם יונדאי קופה לא חולם לשמוע המלצה על קליאו :screwy:

porsche 914,2.0,1970

פורסם
טל (זה השם נכון? לא טעיתי?) :-)

אני מקבל את דעתך האישית (בעיקר לגבי המראה) ובכל זאת אשמח לשמוע מדוע הרכב לדעתך מסוכן לנהג חדש יותר מכל משפחתומטית אחרת או לחילופין רכב מנהלים/בעל מנוע אטמוספרי חזק כזה או אחר?

אני פשוט מסתכל על זה ככה:

נהג חדש/חסר ניסיון (גם בנהיגה בכלל ובתחום הספורט המוטורי בפרט)/ מתלהב וגאוותן יעשה את אותם שטויות גם במאזדה 3 ליסיניג של אבא וגם בקליאו ספורט/גולף GTI ושות'.

עם נינג'ה יפנית מוגדשת הוא פשוט יכנס בקיר בטון הקרוב בפרק זמן קצר יותר וודאי יותר.

כשאני הייתי נהג חדש והזדמן לי לנהוג במכוניות אכזריות ולא סלחניות נהגתי בחכמה ובזהירות, מה שאומר שכמו למדתי לנהוג על המשפחתית של אבא ואמא, כך גם הייתי לומד קליאו ספורט או לאון מוגדשת משופרת.

הכל בחינוך (שלצערנו כבר לא קיים בחודשים האחרונים בארץ).

המשך יום נעים.

:wink:

אני מניח שכבר יצא לך לנסוע על הקליאו ואתה מבין בערך למה היא מסוגלת

עם כל הכבוד לקליאו יש הרבה יותר כוח מאיזה מאזדה 3 או כל משפחתית אחרת

אני אישית לא הייתי נותן לבן שלי את הקליאו כאוטו ראשון, זה פשוט מסוכן

וזה לא קשור לחינוך, זה קשור לניסיון

פורסם

כל רכב "ספורט" מקבוצת VAG 1.8T נכנס בתקציב, איביזה 20VT, לאון טורבו, גולף GTI מהשנים 2000-2003

פוזה ... קצת, ביצועים בסדר, מרחב פנימי טוב, בעיקר בלאון ובגולף, הנטיה של הכלים ל"סלחנות" מועילה לנהג חסר ניסיון, כל הנינג'ות מחוץ לתקציב וטוב שכך !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אכן, טל זה השם.

אני יוסיף ויחדד על דבריו הנכונים, לטעמי, של רועי.

הקליאו "נושכת". תרצו או לא תרצו, ואפשר להתווכח על זה עד מחר- הקליאו "נושכת".

היא הרכב האחרון בתקציב שלה (למרות שאין לה תקציב נקוב :wink:) שהייתי ממליץ עליו.

נכון שיש נהגים רגועים וסלחניים יותר, ונכון שיש נהגים זהירים, אבל,

נהג שרושם כותרת בסגנון "לא מבין במכוניות... מחפש רכב ספורט עד 80 אלף ש"ח"- הוא האדם האחרון שאני ימליץ לו על הרכב הנ"ל.

הקליאו בניגוד למאזדה 3/רכב גרמני מקבוצת VAG (כמו שליאור הציג)/כל משפחתית אחרת, נטולת מערכות עזר בנהיגה.

ברגע שאותו נהג יבין מה יושב לו מתחת למכסה המנוע- הוא ישכח משאר המכלולים.

ליאור יש דבר מה בדברייך.

אבל, הגולף GTI והלאון 4 הן זאב בעור של כבש!

וזה לא מה שהבחור מחפש פה למיטב הבנתי.

תסכים איתי שגולף שלא תצליח לזהות גולף GTI מבחינה חיצונית ללא הסמל. היא נראית כ-1.6 או 2.0 ג'נריישן.

כנ"ל עם הלאון 4. רק 4 ג'אנטים וצמד מפלטים מסגירים אותה חיצונית.

יונדאי קופה נראית לי באמת כרכב שתתאים לו.

פורסם

אבל, הגולף GTI והלאון 4 הן זאב בעור של כבש!

וזה לא מה שהבחור מחפש פה למיטב הבנתי.

תסכים איתי שגולף שלא תצליח לזהות גולף GTI מבחינה חיצונית ללא הסמל. היא נראית כ-1.6 או 2.0 ג'נריישן.

כנ"ל עם הלאון 4. רק 4 ג'אנטים וצמד מפלטים מסגירים אותה חיצונית.

יונדאי קופה נראית לי באמת כרכב שתתאים לו.

אתה רואה את זה כחסרון , אני רואה את זה כיתרון.

אני רוצה שקט ואנונימיות על הכביש, אבל לא מוכן להתפשר על שאר הפרמטרים.

בנוסף, לג'נריישן 1.6/2 יש דיי הרבה פוזה בפני עצמן- ע"ע הגולף הקודמת שלי - הרגשתי איתה כמו איזה סלבריטי ברמזורים.

במה הקליאו ספורט שונה מקליאו 1.2 מהשכרה מבחינת מראה? ברור שזה לא הרכב בשבילו.

היונדאי קופה אכן תפור עליו, אבל לדבריו היא קטנה עליו במידות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אתה רואה את זה כחסרון , אני רואה את זה כיתרון.

אני רוצה שקט ואנונימיות על הכביש, אבל לא מוכן להתפשר על שאר הפרמטרים.

בנוסף, לג'נריישן 1.6/2 יש דיי הרבה פוזה בפני עצמן- ע"ע הגולף הקודמת שלי - הרגשתי איתה כמו איזה סלבריטי ברמזורים.

במה הקליאו ספורט שונה מקליאו 1.2 מהשכרה מבחינת מראה? ברור שזה לא הרכב בשבילו.

היונדאי קופה אכן תפור עליו, אבל לדבריו היא קטנה עליו במידות.

אייל, אני לא רואה זאת כחסרון, אלא ההפך- כיתרון. כמוך.

אני רואה זאת כחיסרון לרוכש הרכב. הוא לא מחפש רכב שנראה "אנונימי".

פורסם

אייל, שים לב:

קליאו ספורט זה רכב מעולה להתחיל ממנו, למי שרוצה להיכנס לתחום.

מי שרוצה להיכנס לתחום הספורט המוטורי בצורה קלה ונוחה (יחסית), הקליאו ספורט תהיה פלטפורמה מצויינת. ולזה גם התכוונתי.

עם עלויות הדלק הנמוכות יחסית, הסלחנות לעומת הנינג'ות או המוגדשות האחרות למינהם או אפילו אלו עם ההנעה האחורית.

הרבה יותר יעיל ובטוח ללמוד נהיגה אתגרית בצורה נכונה על מסלול מסודר (קורס נהיגה) בקליאו מאשר לרכוש רכב פוזה ולבזבז כסף וזמן מיותר על רכב שלא יתן לך ללמוד כראוי.

רועי, נהגתי בקליאו, נהגתי במכוניות חזקות בהרבה מהקליאו ובכלל יש לי רקורד לא מבוטל של נהיגה כזו או אחרת.

אני לא מדבר מתוך ניחוש.

אף אחד לא השווה אותה למאזדה 3, אבל ראה איזה פלא- נהגים צעירים טיפשים נהרגים ונמרחים על עמודים היום גם כשהם משתוללים על הגטס שאמא קיבלה מהעבודה (והיא לבטח נושכת פחות מהקליאו ופחות מה-3).

אתה לא תקנה לבן שלך קליאו משיקולים שלך.

אני, כנראה בוודאות, ארצה להטמיע את הרגלי הנהיגה הנכונה כבר מההתחלה.

בהתאם לחינוך שהוא יקבל מגיל צעיר, הייתי גם רוכש לו קליאו MK1 בתוספת כמה קורסים התחלתיים.

את קבלת הניסיון שלו באופן עצמאי ושקול ואחריות אישית- זה אני כבר יעביר לו בחינוך מכשיצא לאויר העולם.

אתה יכול להתווכח עד מחר- זה החינוך שקיבלתי, ובהתאם אני מתנהל כבר 6 שנים בכבישים.

אגב- אל תתייחסו לכותרת של פותח השרשור ולתגובה שלי כאילו המלצתי לבחור על קליאו ספורט.

עניין הקליאו עלה כשדובר על רכב מסוכן לנהג חדש (קביעה שאני לא מסכים איתה באופן גורף).

פורסם

אז תסביר לי משהו אחד, אם אתה חושב שאפשרי לנהג חדש להתחיל עם קליאו ספורט אז למה לא להתחיל עם נינג'ות?

הרי את החינוך הוא יקבל ממך וגם את הניסיון היחסי מהקורסים שתרכוש לבן שלך

ז"א אתה אומר שבגלל הניסיון שהוא יצבור בקורס ובגלל החינוך שהוא יקבל, הוא כבר חצי שומאכר, אז גם נינג'ה קטן עליו לא?

פורסם
אז תסביר לי משהו אחד, אם אתה חושב שאפשרי לנהג חדש להתחיל עם קליאו ספורט אז למה לא להתחיל עם נינג'ות?

הרי את החינוך הוא יקבל ממך וגם את הניסיון היחסי מהקורסים שתרכוש לבן שלך

ז"א אתה אומר שבגלל הניסיון שהוא יצבור בקורס ובגלל החינוך שהוא יקבל, הוא כבר חצי שומאכר, אז גם נינג'ה קטן עליו לא?

אל תסלף את הדברים שלי.

ניסיון הוא יצבור באופן עצמאי בחיים שלו על הכביש.

קורס הוא יעשה בלי קשר..זה יהיה חלק הכרחי מבחינתי לאור מצב לימודי הנהיגה בארץ.

חינוך, מיום היוולדו.

למה לא נינג'ות? כי נינג'ות זה לא רכב סלחני, הקליאו כן! הנינג'ות מוגדשות עם הספקים גבוהים מאוד(מדי בשביל צעירים), הקליאו לא!

גם נהג מנוסה ועשיר בניסיון יכול לעשות טעות קטנה בשיקול הדרך ולסיים ברע עם נינג'ה.

גם אני, בנסיעה על STI ואחרי 6 שנים של רישיון ונהיגה חזקה- נסעתי ביתר זהירות ועם יותר תשומת לב.

ושוב פעם, בלי לשים לב, אתה משווה את הקליאו לנינג'ות היפניות..אתה באמת חושב שיש מה להשוות בינהם?

(קליאו ספורט, עם כל הכבוד ויש כבוד, רחוקה מאוד מכל נינג'ה יפנית)

אגב ידידי, עם קשר לשומאכר או בלי קשר לשומאכר (מראה כמה שאתה סתם זורק דברים חסרי ביסוס- אני לא דיברתי על כישורי נהיגה של הנהג הצערי):

-חינוך מתבטא בנהיגה של צעירים גם על רכבי הליסינג של אבא ואמא.

אני נהגתי בצורה אחראית וזהירה כשהייתי נהג חדש על הכביש עם הטראנו של אבא והקליאו של אמא כי זה החינוך שקיבלתי עוד שהייתי ילד-להיות אחראי ולחשוב בצורה שקולה ואחראית.

אמרתי את זה פעם ואני אגיד את זה שוב- יש בעלי קליאו מסויימים שחיים בסרט.

ויש כאלה שפשוט מעריכים את הקליאו כפי שצריך להעריך אותה- ואני בינהם (יש לי 2 חברים טובים בעלי קליאו שנמצאים שם גם).

פורסם

מה יכול להיות מסוכן בקליאו? אם אתה לא נוסע 150 באמצע הרחוב מה ההבדל בין זה לבין מאזדה 3 למשל?

נהגתי במוסטנג 4xxx של קרוב משפחה לאילת כמה פעמים ולהערכתי זה רכב טיפה יותר חזק מקליאו ולא פחות מאיבו ואם אתה לא משתגע עם הגז הרכב לא צריך לעשות בעיות..

אותו בן אדם יעשה את אותם שטויות עם קליאו אפילו באימפרזה.

• תוכן חדש...