Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל מכונית ברמות הנ"ל (קטנות חמות, נינג'ות זולות) יש חסרונות, יש אי מושלמויות שדורשות מהנהג להכיר אותן ולנהוג בהתאם. בקליאו ספורט, לדוגמא, צריך להיכנס עם הרבה טקס בישבן לפנייה, כלומר עם רגל קלה על הבלם, וצריך או להאיץ מאוחר או "לנעול" הגה "ולרכב" על תת ההיגוי תחת האצה, כאשר הזנב מבצע פסיעה כאשר מוסיפים עוד היגוי. מי שלא מכיר זאת ישר יאשים את המכונית כסובלת מתת היגוי. זה נכון ולא נכון, תלוי איך אתה נוהג ואיך אתה אוהב לנהוג.

או במילים אחרות ככה עושים את זה בקליאו-

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון שלכל רכב אפשר לימצוא פגמים כאלה ואחרים חשובים יותר או חשובים פחות.

אך המטרה ( שלי ) היא מציאת חבילה הקרובה לשלמות (לפי סיגנון הנהיגה המועדף עלי) ,בתקציב מסוים.

לדעתי לא הגיוני להתאים סיגנון נהיגה לרכב אלה את הרכב לסיגנון הנהיגה המועדף עלי!!

אחרי שנים של נהיגה ספורטיבית כולל מסלול אספלט (בבעלותי רישיון מרוצים)

הגעתי למסקנה שאני מעדיף סיגנון נהיגת מסלול ,על הקוים ורק על הקוים.

לכן העדפתי את הקופרה!! חבילת הביצועים המועדפת עלי.

לגבי מה שרשמתי על ה WRX :

הרכב פשוט לא ממוקד ,מיתפזר לכול הכיוונים פשוט מילחמה עם הרכב (בתנאי נהיגה על המיגבלות!!)

לינהוג עם הזנב זה נחמד זה פוטוגני אבל זה לא מהיר.

השילדה טובה כנאמר ומרגישים את זה במיוחד בעליה כשהרכב עם דוושה בריצפה והכח מועמס על כל הגלגלים

לדעתי תקיפת עליות מפותלות עם WRX/STI/EVO זו הדרך המהירה ביותר,

אך במישור ובירידות הסיפור הוא אחר ושוב חוזרים לסיפור נהיגה עם הזנב.....

את מרבית המבחן שבצעתי לקופרה (בהשוואה ישירה לWRX באותו היום) ביצעתי בכביש טוב ,אחיזה מעולה

וסיבובים מהירים!!

כן היתה בעיית תנועת המירכב על הבולמים בעומס בינוני ומעלה (זו הסיבה שצינתי על הצורך בחלפת הקפיצים לקשיחים יותר)

אך ללא תת היגוי רק החלקה מבוקרת של 4 הגלגלים.

בהשוואה לWRX כשעה אחרי הנסיעה בקופרה:

לא האמנתי עד כמה הקופרה מהירה יותר בירידות (בעליה המהירות היתה דומה פחות או יותר)

לא היה מצב לישמור על קצב מהיר כמו בקופרה! (הפרשים של 15-20 קמ"ש לפחות!)

בקופרה יש מנגנון שמצפצף ממהירות מסוימת(לפי הכיוונון האישי) אצלי זה היה מכוון על 150 קמ"ש

ברוב הנסיעה זה ציפצף, ב WRX דאגתי להגניב מבט לשעון מידי פעם ולתדהמתי ההבדלים היו גדולים.

כל זה כשעל הקופרה היה לי פחות ניסיון למול הרכב האישי שלי.

בנהיגה בכביש טכני ואיטי אכן התת היגוי בקופרה מורגש ומפריעה,צריך לסגל סיגנון נהיגה חלק ונקי(מסלול=רק על הקוים)

ורק אז אפשר להוציא מהרכב את הפוטנציאל הקיים ביכולת האחיזה שלו.

ב WRX זו נהיגה פראית עם מישחקים בהעברות מישקל בלימות מאוחרות(כבר אמרתי שאין ברקסים?)

ונהיגה עם הזנב זהוא מיצרך חשוב אחרת הרכב לא פונה התת היגוי יחגוג( אופס עוד כמה מ"מ גומי מהצמיגים נעלמו)

כל זה בהשווה לקליאו קצת קשה,ממבחר המכוניות הקיים אין חלופה ישירה לקליאו הזריזה

אולי 197 החדשה אני לא יודע.

פיתרון לרכב גימקאנות מושלם לא ידוע לי.

לסך הכללי ,יום יומי, תחזוקה "סבירה"

בישבילי הקופרה.

פורסם
בירידה, חוכמה גדולה...:wink:

ואיך שזה נראה אז בנוסף גם עם הנדברקס :-).

ב WRX זו נהיגה פראית עם מישחקים בהעברות מישקל בלימות מאוחרות(כבר אמרתי שאין ברקסים?)

ונהיגה עם הזנב זהוא מיצרך חשוב אחרת הרכב לא פונה התת היגוי יחגוג( אופס עוד כמה מ"מ גומי מהצמיגים נעלמו)

אני חושב שזה בדיוק מה ש-falou מחפש (ומוצא :wink:).

ליאור, תודה על הפירוט והשיתוף.

בקשר לזה:

CUPRA מכונית חזקה ברקסים מעולים שילדה טובה.

לנהיגה חזקה חובת החלפת קפיצים לקשיחים יותר!!

התלונה העיקרית ששמעתי על הקופרה זאת הקשיחות המטורפת ואתה טוען שלא מספיק ?

פורסם

קודם תודה על התשובה המצויינת והמפורטת, רק שלא ענית על התהייה המקורית שלי מהציטוט שהבאתי. וכמו שנכתב מעליי, לי מכרת את ה-WRX בגדול (עם שדרוג בלמים). לך אני מציע בחום לחפש Accord Type R.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ל NMP

הטענה לקשיחות בקופרה היא אכן מוצדקת ובגדול!! הרכב פשוט מיתרסק בבורות וכפלי אספלט....

אבל זו בעיה הקיימת בכול הסיאטים הספורטיבים לדורותייהם,יכול ליהיות שזו בעיה בגישה שלהם לרכב ספורטיבי,

יכול להיות שפשוט אין להם רצון בלהשקיע בפיתוח רכב בעל יכולות ספורטיבית ועדיין נינוח .

לדוגמא ה GTI מצליח לשלב נינוחות כלשהיא ועדיין לספק פידבאק טוב.

אבל

כשנוהגים על המיגבלות(זה החלק החשוב לי) גם הקשיחות המוגזמת פיתאום הופכת ללא מספיק קשיחה

ואני לא מדבר על נהיגה חזקה בילבד הכוונה על המיגבלות ,אז באותו הרגע ששילוב המכונה והאדם צריכים לעבוד בהרמוניה

מושלמת אז ורק אז הקפיצים מרגישים רכים.

(ההפרש בין שקיעת הפרונט להיתרוממות החלק האחורי מוגזמת , זה גורם להרגשה מבלבלת וחוסר פידבק מהזנב)

דרך הגב ה STI קשיחה יותר אז למה התלונות רק על הקופרה,האם היא ניתפסת כרכב פחות ספורטיבי.

הכל תלוי בעיני המיתבונן...

ל falou ;

אכן כן חשבתי לא פעם על האקורד , אבל זה עדיין רכב גדול מידי(בממדים שלו),

אין מה לעשות רכבים גדולים פחות דינמים.

החיפוס אחרי רכב ספורטיבי המושלם לי התחיל רישמית ב 2003 עברו תחת ידי לא מעט רכבים ,

כל רכישה מתבצעת בחשש גדול (האם זה יספק את צרכי ורצונותי).

כניראה הרכב הקרוב יהיה רכב פרויקט שיבנה לפי דרישותי.

אין עדיין בחירה רישמית לבסיס אבל ניראה...

פורסם
כניראה הרכב הקרוב יהיה רכב פרויקט שיבנה לפי דרישותי.

אני חושב שאם אין לך כסף לפורשה זה צריך להיות הכיוון שלך. אתה מחפש מכונית מסלול לכביש וכל הספורטיביות להמונים משלבות פשרה בין פרקטיקה לביצועים, ברמה כזו או אחרת (להוציא אולי את הנינג'ות הבכירות, אבל הן לא לסגנון שלך). אולי בכל זאת אתה כן יכול למצוא את מבוקשך ב-Evo/STI. אולי.

אחרת, הציפיות שלך גבוהות וספיציפיות מדי לתקציב ולז'אנר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ל NMP

דרך הגב ה STI קשיחה יותר אז למה התלונות רק על הקופרה,האם היא ניתפסת כרכב פחות ספורטיבי.

הכל תלוי בעיני המיתבונן...

מה שיפה ב STI זה היכולת שלה להיות קיצונית מאוד מבחינת קשיחות המתלים (מתבטא בעיקר בזוויות גלגלול מינימליות ויציבות כיוונית מדהימה), ולמרות זאת, לדעתי, עם התפשרות מינימלית על נוחות נסיעה. הכל באופן יחסי ליתרון המשמעותי והעצום בנסיעה קיצונית, לעומת החסרון הקטן יחסית בחוסר הנוחות.

כתבתי בשרשור הזה כבר שיש להגדיר חוסר נוחות ולהפריד בין התרסקות לבורות, לבין נסיעה קשיחה.

לעניין נסיעה קשיחה - אז פה אין ספק שהיא אחת המכוניות הקשוחות ביותר שנהגתי עליהן, בטח ובטח ביחס לרכב מקורי עם מתלים מקוריים. האמת היא שבעניין הזה אני חייב לומר שהקשיחות הזו היא, לפחות לטעמי האישי, מצרך מבוקש, אפילו בנסיעה יומיומית-עירונית-איטית. הקשיחות הזו תורמת לא מעט לחווית הנהיגה המדהימה ברכב הזה.

לעניין התרסקות לבורות - פה ההפתעה החשובה. הרכב הזה עובר בורות (בורות ביוב מעצבנים למשל) - בצורה שמפתיעה אותי כל פעם מחדש. לא רק שלא צריך לברוח מהם (הייתה GTI mk4 שאיתה הייתי ממש צריך לברוח מהם, וכולנו יודעים כמה שהרכב הזה מאופין ברכות מתלים), אלא היא גם לא מקרקשת (רעשי פלסטיקה מרגיזים מתוך תא הנוסעים) לא מתרסקת ולא כלום. כמעט מגהצת אותם. יכולת שיכוך כזו ברכב כה קיצוני וקשיח (שלא לדבר על צמיגי ה RE070 שמאופיינים בהיותם חזקים וקשיחים בצורה קיצונית אף הם) - זה משהו באמת נדיר, ומגיע לסובארו ח"ח על כך. לא זו לא ב.מ.וו סדרה 5, אך בהחלט קרוב מאוד ליכולת שיכוך של משפחתית חדשה ממוצעת!

SPL - 143.6DB

"

פורסם

ל לירן_ל

כן חשבתי על הפיאט אבל נושא הבטיחות קרוב לליבי (עברתי שיקום ארוך לגוף ...והנפש עדיין בשיקום)

אני שוקל גם 911 "ישנה".

ל SimonLTZ

בעיניין הקשיחות מיבחינתי קשיח זה טוב אפילו טוב מאוד , אני חובב הרד קור( ברכב).

לגבי קשיחות ב STI ברכה אין שום בעיה (ב WRX סבלתי מרכות מעצבנת)

והכי חשוב זה לבטל את זויות הגילגול!!!

דרך הגב לא פסלתי STI 2005 DCCD

לדעתי הפוטנציאל גלום ובגדול.

פורסם

"ישנה" משנות ה-90 ? ה-70 ?

בכל מקרה ולהבדיל מהפיאט למשל,מחיר קנייה יקר.

אגב גם אני משתעשע ברעיון לשדרג מנועית את שלי,נראה אם יישאר כוח וכסף אחריי הפחחות

porsche 914,2.0,1970

• תוכן חדש...