Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:-)שלום,

יש לי מאזדה 323 שנת 2004 ואני מעוניין להחליף את המערכת ברכב.

לאחר חיפוש מעמיק בפורום לא מצאתי תשובה מדויקת למידות הרמקולים ברכב.

אני מתכוון לקנות קומפוננט מוראל פלוס "6.5 וזוג רמקולים 6X9 למגש האחורי...

לגבי המגש האחורי אני מבין שאין בעיה וה-6X9 יכנס ללא בעיה...

אבל לגביי הקומפוננט 6.5 של מוראל הבנתי שתהיה בעיה... או שלא...

בבקשה שמישהוא יעזור לי להבין מה באמת המידת רמקולים שלי בדלת הקידמית של הרכב.

ואם זה לא 6.5 איך אני אמור לבנות את ה"מתאם" לרמקולים 6.5.

ועוד שאלה באותו עניין:

איך אני מפרק את הרמקולים בדלת שלי מקדימה?

זה במידה ואצטרך לקחת מידות ל"מתאם" בשביל הרמקולים 6.5 במידה.

ממש מקווה שתעזרו לי כי אני ממש מבולבל מכמות המידות שקראתי כאן למאזדות...

תודה מראש...:-)

פורסם

כבר אמרתי שחיפשתי הרבה על זה באתר... ולא מצאתי תשובה!

כל אחד כאן נותן מידה אחרת...

או 6.5 או 5X7

אני מבקש תשובה מדוייק לדגם שלי...

והייתה לי עוד שאלה

שבמידה והרמקולים הם 5X7 איך לפרק אותם כדי לקחת מידות לפלטת ה-MDF

מקווה שתעזרו לי כי באמת עשיתי המון חיפושים כאן ולא מצאתי תשובה מדויקת

פורסם

קדימה = 7X5

דלתות אחוריות = 6.5 או 5 ורבע עוד לא סגור על זה.

מגש = 6X9

לפרק זה קצת בעיה אם אין לך חוש תכני קל כי יש שם את כל החשמל של החלונות של כל הרכב וגם הכיוון החשמלי של המראות אז אני מציע שתתן למתקין לעשות את העבודה..אם יש לך חוש תכני פשוט תלך לדלת ותתחיל לפרק זה כמה קליפסים למטה+ברגים למעלה.

אבל שוב יש שם המון חשמל תזהר.

פורסם
קדימה = 7X5

דלתות אחוריות = 6.5 או 5 ורבע עוד לא סגור על זה.

מגש = 6X9

לפרק זה קצת בעיה אם אין לך חוש תכני קל כי יש שם את כל החשמל של החלונות של כל הרכב וגם הכיוון החשמלי של המראות אז אני מציע שתתן למתקין לעשות את העבודה..אם יש לך חוש תכני פשוט תלך לדלת ותתחיל לפרק זה כמה קליפסים למטה+ברגים למעלה.

אבל שוב יש שם המון חשמל תזהר.

שטויות במיץ! כל מברג פיליפס פשוט יעשה את העבודה.

אני אפרט לך איך אפשר להוציא את דיפון הדלת ככה שיהיה לך עוד יותר קל לפרק בלי לחשוש

אז ככה זה מתחיל

קודם יש להוציא את הקליפס שנמצא בצד הדלת (אתה תראה את זה איך שאתה פותח אותה בצד הוא די גדול) בעזרת מברג קטן ואז למשוך אותו ביד

עם אותו מברג שטוח אתה בזהירות מוציא את הפאנל של חלונות החשמל ומנתק את הקונקטורים

לאחר מכן אתה מוציא קצת בכוח את הפלסטיק המשושלש שנמצא איפה מראות הצד (אל דאגה הוא לא ישבר)

אחר כך יש לך בורג עם כיסוי פלסטיק עליו אתה פותח את הכיסוי בעזרת מברג שטוח ופותח את הבורג בעזרת מברג פילפס

עם אותו מברג פיליפס אתה פותח את הבורג שנמצא בידית לפתיחת הדלת ואת הבורג שנמצא איפה שמניחים את היד (אם תסתכל מלמטה כזה אז אתה תראה אותו יש שם בורג גדול כזה, בדלת נוסע יש עוד בורג למעלה)

לאחר מכן שליפה של אותה הידית תחשוף לפנייך עוד שני ברגים בעזרת מברג קצת ארוך אתה פותח אותם (השליפה מתבצעת בסיבוב קל כלפי מעלה בדלת נהג ובדלת נוסע כלפי מטה קצת בכוח)

זהו סיימתי עם כל הברגים

בשביל בדיקה עצמית תספור את הברגים אמור להיות לך מדלת הנהג 5 ברגים וקליפס אחד ומדלת הנוסע 6 ברגים וקליפס אחד

אחרי ששמת את הברגים בצד שלא ילכו לאיבוד כל שנשאר לך זה למשוך את הדיפון אליך בזהירות ולשחחר את כל ה"פלובות" שיש וזהו הדיפון בחוץ

זה אולי נשמע הרבה אבל כל זה לוקח בידיוק 5 דקות גם לאדם עם אפס ניסיון בפירוק דלתות

ולבסוף לניתוק הרמקול מברג פיליפס 4 ברגים ונגמר כל הסיפור

הערה חשובה!!

הרמקולים מקדימה הם 7*5 משמע שאתה צריך פלטת עץ דקה בשביל להכניס רמקול 6.5

שיהיה בהצלחה

אורן.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

אוקי קודם כל תודה רבה,

ירדתי לי למטה ויש לי חוש טכני אז לקח לי 5 דקות לפרק את הדלת...

הוצאתי את הרמקול משם והוא בבית כרגע להעתקה...

הגודל שלו הוא 5X7 אינטש.

ואני צריך לעשות פלטה שתהפוך אותו ל6.5 דרך אגב זה אומך שקוטר העיגול שאני יעשה הוא 6.5 אינטש?

איך אני עכשיו עושה את הפלטה? MDF באיזה עובי מומלץ?

חשבתי להעתיק את מידת הרמקול במדויק ולעשות חורים בדיוק במקום שיש ברמקול ככה יהיה לי מין רמקול 5X7 מעץ...

ואז מה?

תודה מראש...:-)

פורסם

זה אפשרי לעשות העתק של הרמקול אבל בעיני עדיף קצת יותר גדול בגלל החיתוך של המידה שאתה צריך (ישארו לך כמו שני פסים כאלה קטנים ורוב הסיכויים שהם ישברו) ככה הרמקול ישב יותר טוב

לגבי מידת החיתוך אם אתה קונה מורל פולס אז מגיע באריזה כמו תושבת מקרטון שמחזיקה את הרמקול אתה לוקח אותה ומצייר אותה על פלטת העץ ואז חותך

פשוט לא?

לגבי סוג העץ אני העדפתי לקחת עץ אורן פלטה בעובי של 10 מילימטר רק בגלל שיש את העיגול פלסטיק הזה על הדיפון ופחדתי שהוא יגע ברמקול (למרות שאני שומע מוזיקה בעוצמה גבוהה המיד "מנשק" את אותו עיגול מעצבן)

בהצלחה!

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

פורסם

תודה רבה...

יש עוד הצעות אולי לסוגי עץ ועובי עץ?

ומה אני יכול לעשות בינתיים שאין לי את הסקיצה הזאת של המוראל פולס?

מישו יכול לתת לי עוד עצה?

או שיש אותה למישו והוא יכול לתת / להשאיל / למכור לי אותה (במחיר סימלי) או משהו?

אני מאיזור המרכז

תודה מראש

פורסם

כל סקיצה של רמקול 6.5 תתאים לא חייב של מורל מה גם שעדיף שתחכה לרמקולים ככה תדע איזה עובי פלטה תצטרך אצלי מורכב דוטק ועובי הפלטה אצלי הוא 1 ס"מ לא בגלל שההיתי צריך להרחיק את הרמקול רק בישביל אחיזה טובה ויציבה שלו אני מאמין שבפולס אתה תצטרך להרחיק קצת כי יש לו מגנט די גדול והרמקול עצמו די עמוק לכן קח זאת בחשבון.

בהצלחה

אורן.

• תוכן חדש...