Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם!

בתקופה האחרונה (טוב.. בחצי שנה האחרונה ממש שאני שמתי לב לפחות) יש תקתוק שסתומים מוגבר מכיוון תא המנוע באלמרה (99' אוטומט 1.6 103K ק"מ שעוברת טיפול 10K כל 10K!).

לי זה נותן הרגשה של רכב ישן - הייתי רוצה לטפל בבעיה.

השאלות:

ממה זה נובע ואיך נלחמים בזה.

שאלת אגב:

כמה עולה רבעיית בולמ"זים איכותיים (המקורי KAYABA אאל"ט) לרכב כזה בערך (זרקו מספר +-)

תודה רבה, דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בד"כ תקתוק שסתומים נובע מאחד מהשניים שאריות בוצה או משריפת שמן מהשסתומים ולא משנה הקילומטרא'ז או שסתומים לא מכוונים/ שסתומים לא מכוונים.

אפשר תחילה לנסות לכוון במוסך שסתומים ולבדוק האם הבעיה חוזרת ובמקביל לפתוח פקק שמן ולהעיף מבט האם יש גושים של שמן שרוף על השסתומים(רואים את זה ויזואלי)..

אם אכן מדובר בשריפת שמן מהשסתומים יש כמה דרכים לפתרון העניין:

1) פלאשינג (לא כל כך מומלץ,תעשה חיפוש יש דיעות לטוב ולרע)-בד"כ עושים את זה כאשר המנוע לקראת סוף חייו או שיש רינג שמן תפוס ואין כ"כ מה להפסיד.

2) פירוק אטם מכסה השסתומים וניקוי הבוצה (גם כאן זה לא הכי יסודי).

3) פירוק ראש המנוע לתיקון מובילי השסתומים -שהם הבעיה אבל כאן כבר יצטרכו לשלוח את כל הראש למילוי,יישור וחריטה והנזק יהיה לא קטן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שאלה נדחפת, בימים האחרונים גם אני שמתי לב לתקתוק מהשסתומים,חלש אמנם אבל עם מתקרבים למכסה מנוע אז שומעם וזה מפריע לי,ממה זה נובע?:?

חוץ ממה שנרשם למעלה.

הרכב הוא רנו 19 שנת 95 , נפח מנוע 1800

עברה 127000

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

אצלי גם היה וזה נבע נחוסר שמן, דבר שהתברר כאגן שמן סתום לחלוטין,תבדוק אם יש לך מספיק שמן מנוע אם לא תוסיף,

אם לא עוזר כנראה יש בעיה עם לחץ השמן, או מסנן שמן סתום ,

תבדוק את הכיוון מניסיון שלי זו היתה הבעיה שהייתי מצב דומה,

למרות שנורת לחץ השמן לא דולקת ( אם היא באמת לא דולקת), יכול להיות שבזמן נסיעה הלחץ שמן לא עולה לעוצמה המתאימה,

ואז מתחילים התקתוקים,ואתה לא שומע בגלל הנסיעה, ובמצב סרק הם חלשים כי יש קצת לחץ שמן, ולחץ השמן לא יורד לעוצמה שבה הנורה תדלק.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

שאלת אגב:

כמה עולה רבעיית בולמ"זים איכותיים (המקורי KAYABA אאל"ט) לרכב כזה בערך (זרקו מספר +-).

1000 ש"ח לרביעיית KYB EXCEL -G - בולם גז.

300 לקידמי

200 לאחורי

בחנות כמובן , לא במוסך.......

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

תמיר, קודם כל תודה רבה לך, האם יש הערכה לעלות עבודה?

אנדריי, הרכב עובר טיפול כל 10K רצועת טיימינג לא קיימת - יש שרשרת שהוחלפה כבר פעם אחת לפני כ30-40K ק"מ.

בקשר לנורת לחץ שמן.

לפני כמה חודשים טיפלתי אצל בני ל' - הוא שם לי פילטר שמן שגרם לכך שנורת לחץ השמן תדלוק כ3 שניות לאחר התנעה, הבעיה סודרה כאשר הוא הביא לי פילטר של אאודי (תוצרת MANN) והנורה לא הייתה נדלקת אף לא לשנייה, עם הזמן אבל הנורה דולקת ליתר ויותר זמן מהתנעה להתנעה (כרגע כ2-3 שניות, ועוד שנייה אחת עם מדובר בלילה+קריר).

אני אבדוק את השמן מחר, ואוסיף במידת הצורך.

יש לציין שהמנוע במצב טוב - הסחיבה סבבה, רק סל"ד סרק לא יציב ויורד מעט נמוך לפעמים (550) מה שגורם לרעידות ברכב (בית מצערת ינוקה בשבוע\שבועיים הקרובים).

אני ממש לא מתכוון לפתוח את המנוע.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גם אצלי במרצדס לאחר שעשיתי ראש שכלל החלפת 4 שסתומי פליטה ויניקה , הייתה הפסקה בתיקתוקים ,ובגלל שלא החלפתי שמן בזמן, זה חזר ,ועכשיו ,יש לפעמים רעש כימעט כמו של דיזל בבוקר עד שהמנוע מתחמם ואז זה נרגע קצת.

עריכה

יש לי במנוע שסתומים הידראולים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

חשוב להבדיל בין תיקתוקים ממערכת שסתומים בעלי מרימים הידראוליים או רגילים, כמדומני בניסאן זה שסתומים רגילים אז כוון שסתומים יכול לפתור את הבעיה. ברכב בעל מרימים הידראוליים יש חשיבות רבה לשמן, צמיגותו והלחץ השמן.

לעיתים ראש נקישות שסתומים יכול להגרם משחיקה של צירי נדנדים, נדנדים או חופש מובילים, נתקלתי גם במקרה באמת נדיר של דפיקה של בוכנה שגרמה לרעש דומה מאוד לשסתום לא מכוון, ולכן חשוב שבעל מקצוע מיומן יבחון את הרעש ברכבך וחליט על פעולת התיקון הדרושה.

• תוכן חדש...