Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם.

בשעה טובה החלפתי את הפונטו הישנה בפונטו ELX80 שנת 2003 אוטומט יפייפיה!

כמה שאלות לגביי הדגם הזה:

1.האם ידועות בעיות מיוחדות בדגם?

2.האם יש בעיות עם הגיר הזה?

3.אחד מהפנסים הקדמיים דהוי לגמרי,הבנתי שיש איזשהו חומר שמסיר את זה... למישהו ידוע על משהו כזה? ראיתי השבוע את ההודעה בפורום על המוסך שמסיר את הדהייה הזאת אבל אני מנסה לצמצם בהוצאות... כמה צריך לעלות פנס כזה מפירוק?

4.דולקת לי בלוח שעונים נורה צהובה שניראת כמו איזה משאבה או משהו כזה... מישהו יודע מה זה?

5.מישהו יודע כמה האוטו אמור לעשות מבחינת הדלק?

אשמח לתשובות,תודה רבה לכולם.

פורסם

מזל טוב קודם כל :)

1,2. לא שידוע לי, גם מנסיוני האישי.

3. פנס חדש יעלה הרבה יותר מתיקון הפנס הקיים. לפני מספר ימים היה שרשור על בחור שחידש את הפנסים אצלו בכ-300 ש"ח. לדעתי סכום נמוך מאוד כאשר מדובר בבטיחות שלך.

4. קצת קשה להבין מהתיאור שלך איזו נורה דולקת. אולי תמונה תעזור.

5. ה ELX הקודמת שלי (גם כן עם הגיר הרציף כמו שלך) עשתה כ13.5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית. אני ממליץ לא לנסוע עם מצב ה"E" דולק.

!AWDSOME

פורסם

קודם כל תודה על התגובה.

בדקתי גם בפורום פיאט ד"א ולא ראיתי תשובות לשאלות שלי.

לגביי הבחור ששלח את ההודעה,כמו שרשמתי בהודעה המקורית שלי ראיתי את ההודעה הזאת אך אני מנסה להוזיל עלויות,(למרות כמו שאמרת,במידת הצורך אני אשקיע כמה שצריך,בבטיחות אין משחקים) ולכן שאלתי לגביי החומר שאמרו לי שאיתו ניתן להסיר את הדהייה...

לגביי הנורה שדולקת,אני אנסה לשים תמונה.

שוב תודה רבה על התשובה המהירה.

פורסם

בצהוב זו נורת אזהרה ...אם יש לך את ספר הרכב . נסה למצוא את מה המנורה מודיעה .

או התקשר למוסך מורשה " פיאט " או לשירות לקוחות של החברה .ושאל אותם .

הנורה יכולה לסמן תקלה ב ממסרה אוטומטית - בלימה - כריות אויר - או מנוע .ועוד ..

רצוי לטפל בבעיה .

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

1. בעיות ידועות: הפנסים שהופכים לעכורים, מוכר לך כבר.

הגה כח חשמלי רגיש לתקלות והתיקון עלול להיות יקר

מע' קירור שרגישה לשימוש שלא בנוזל הקירור פאראפלו PARAFLU שמומלץ על ידי היצרן או משהו שמקביל לו. אין לשים מים או סתם נוזל קירור ירוק.

טורים לא יציבים בסרק עם או בלי נורת תקלה אבל לרוב הבעיה נפתרת בהחלפת חוטי הצתה ו/או ניקוי בית מצערת וסעפת יניקה.

ועוד כל מיני דברים קטנים ולא יותר מדי חריגים, לדעתי.

2. הגיר נחשב לאמין מאוד אבל דורש החלפה של שמן הגיר כל שנתיים או 40K ק"מ ושימוש רק בשמן מקורי Tutela CVT.

4. איזו נורה דולקת לך זו שמסומנת באדום או זו בכחול בתמונה שצירפתי ? אני מניח שזו באדום, נכון ?. האם הנורה דולקת כל הזמן בנסיעה! ?

4387103_2.JPG

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

לגבי תופעת הפנסים העכורים - אצלי גם הייתה הבעיה הזאת וחידשתי אותם באמצעות קיט שהזמנתי בזמנו מארה"ב ראה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=115021&highlight=%D7%A7%D7%99%D7%98+%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9+%D7%94%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D

בעיה שהייתה אצלי והבנתי שהיא מוכרת בפונטו ספייס זה החוטי הצתה שלפתע אחד או יותר נפרצים ואז לא מגיע ניצוץ לצילינדר.

בנוסף אצלי הייתה קיימת תופעה של שריפת המנורה הראשית השמאלית כל חודש-חודשיים עד שהחלפתי למנורה של OSRAM ובינתיים זה בסדר...

לגבי צריכת הדלק אצלי זה גיר ידני אבל אצל חבר שיש לו אוטומט הצריכה נעה בין 1:13-1:15.

פורסם

שבת שלום.

פנסים והגה אלה בעיות שאני מודע אליהם... גם לגביי הנורות שנשרפות,הייתה לי לפני ספייס 2001 וכבר למדתי את זה,אומנם לא היו נשרפות לי כל חודש-חודשיים אבל כן בתדירות יחסית גבוהה...

סטודנט,לגביי הנורה שדולקת,זה מה שסימנת באדום והיא דולקת כל הזמן.

דבר נוסף באוטו,הנסיעה מתחילה מאוד איטי עד שהוא מגיע לסביבות ה 20-30 קמ"ש... זה נורמלי?

אני שוב מודה לכולם על התשובות.

פורסם

כדאי להגיע למוסך בהקדם האפשרי. מדובר בתקלה בהזרקת הדלק או באחד מהחיישנים של המנוע. לא בריא להמשיך ליסוע יותר מדי זמן במצב כזה.

האם לפני שהנורה הזו נדלקה עשו איזשהו טיפול ברכב ? משהו שקשור במע' החשמל ? התקינו משהו ? התנעת למישהו את הרכב עם כבלים ? החלפת מצבר ?

אני ממליץ לך ללכת למוסך מורשה אמין שיתחבר למחשב ויבין מה התקלה באמת ולא יתחיל להחליף חלקים סתם (ויש כאלה).

אגב, לגבי הנורות הנשרפות ב- 2001 - כל הבעיה הייתה פגם בתכנון של הבקלית האחורית של הפנסים הקדמיים. החום הגבוה בפנס גרם לשריפת הנורות. הפיתרון: החלפת הבקלית לכזו שיש לה צינורית איוורור מגומי (כמו שיש לך עכשיו ב- 2003). מי שהתלונן על זה קיבל החלפה במסגרת האחריות. ובלי קשר, מהניסיון שלי, נורות של OSRAM מחזיקות הכי הרבה זמן. זבל סיני זול מחזיק ממש קצת זמן.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

סטודנט - מסכים איתך לגבי הנורות הסיניות הזולות אך אצלי כל הזמן היו נשרפות נורות תוצרת HELLA ששמתי וזוהי חברה טובה לכל הדעות, או שאני טועה ??

פורסם

hella גם מצויינות ואלה לא מעט מהנורות המקוריות של הרכב, כולל הקדמיות. אבל לדעתי, ה- osram עדיין מחזיקות יותר מהן....

אם האוטו שלך 2001 (אולי גם 2002) צריך לבדוק שיש בבבקלית בגב של הפנס (בחלק העליון, מאחורי הנורה הראשית) את צינורית האיוורור (גומי מעוקל).

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...