Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם יפו כוח של תאגיד, אותו אתה מוריד מאתר האינטרנט של רשות הרישוי, או מקבל בכל סניף דואר.

במקרה זה, הוספת בעלים נוסף לרישיון הרכב - מוסיפה עוד יד.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כך קבעה רשות הרישוי.

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_3N9/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_27V/.ce/7_0_3NV/.p/5_0_3AJ/.d/0?PC_7_0_3NV_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_13#7_0_3NV

מתוך אתר רשות הרישוי:

"הוספת שותף לרשיון רכב: הוספת בן/בת זוג לרשיון הרכב, מתבצעת במשרד הרישוי ללא תשלום וללא הוספת רישום בעל נוסף ברשיון הרכב.

הוספת שותף כמו הורים אחים ילדים, וכו', מתבצע כמו כל העברת בעלות בתשלום ורישום נוסף במספר הבעלים לרכב, בסניפי הדואר בלבד".

הוספת חברה נכנסת תחת ההגדרה של וכו'.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זה לא משנה אם החברה בבעלותך.

*) אני מבין שאתה רוצה לקבל החזר מס ומע''מ על הוצאות הרכב? תתייעץ קודם עם מנהל החשבונות לגבי רכוש משותף שלך פרטי ולחברה בע''מ

*) טופס מרשות הרושוי חייב להיות מוחתם ע''י עורך דין בלבד

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אמיר,וזה לא משנה אם החברה בבעלותי או לא?

למשרד הרישוי לא משנה אם החברה בבעלותך או לא בבעלותך. (גם לא תפקידם לבדוק ולדעת מה הקשר בינך לבין החברה).

אם להתייחס למה שכתב BURZUM, נראה לי שאין צורך שתבצע העברת בעלות לחברה.

ישנה פרוצדרה שעליך לבדוק עם רו"ח שלך, שבה רכב הנרכש מכספי חברה, יכול להרשם על שם בעל מניות בחברה, כרכב פרטי. (שלטונות המס מכירים במהלך הזה כדי למנוע ירידת ערך ולמעשה הפסד כספי).

במילים אחרות: בספרי החברה הרכב ירשם כרכב של החברה, ברישיון הרכב הוא ירשם על שמך. אני מניח שאם הבעיה שלך היא נושאי מיסוי וכיו"ב, רו"ח ימצא פתרון הולם. לפי העיקרון הזה, אני מניח שניתן לומר שמכרת את הרכב לחברה. (יתכן ואפשרי גם תמורת סכום סמלי).

פורסם

אם אתה בסופו של דבר מוסיף את החברה ברשיון הרכב, תשקול לרשום את החברה כבעלים ראשי - וכך דו"חות מצלמה יגיעו על שם החברה, יתרון מובהק במיוחד כשמדובר בדו"ח עם ניקוד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
...ישנה פרוצדרה שעליך לבדוק עם רו"ח שלך, שבה רכב הנרכש מכספי חברה, יכול להרשם על שם בעל מניות בחברה, כרכב פרטי. (שלטונות המס מכירים במהלך הזה כדי למנוע ירידת ערך ולמעשה הפסד כספי).

במילים אחרות: בספרי החברה הרכב ירשם כרכב של החברה, ברישיון הרכב הוא ירשם על שמך...

לפי YNET - לא עוד

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

יניב,

תודה על המידע, יחסית הוא ממש טרי ולכן לא ידעתיו.

מצד שני, רשויות המס טועות בענין מהסיבה הפשוטה, אני מעמיס את כל הוצאות רכבי הפרטי על החברה, והוא רכב פרטי לחלוטין (לא רשום בחברה).

לא משנה כמה עולה הרכב לחברה, בכל מקרה אני משלם בתלוש השכר עבור רכב, סכום קבוע.

בסופו של דבר כשאני אמכור את הרכב הוא יהיה עם הרבה מאוד קילומטרים לא פרטיים בכלל, אבל ימכר כרכב פרטי לחלוטין.

רכב קודם שהיה לי, עשה 240,000 ק"מ ב-4 וחצי שנים ונמכר כרכב פרטי (ולא היה רשום בחברה). זה שמתוך ה-240 אלף נעשו נסיעות עבודה ב-180,000 ק"מ, ממש לא מעניין את מי שקנה את הרכב, הוא היה מבסוט שקנה רכב פרטי ושילם 95 אחוז מהמחירון. אם זה היה רשום כרכב חברה הוא היה מתחיל את הדיון על מחיר הרכב ב-60 אחוז מהמחירון.

פורסם
אמיר,הבעיה שהרכב נקנה מכספי הפרטי.

בדיוק כמו שאתה תמכור את הרכב לחברה במחיר של 100 שקל, כך בבוא היום אתה יכול לקנות את הרכב מהחברה חזרה במחיר של 100 שקל.

התייעצות עם רו"ח תסביר לך בדיוק מה ניתן לעשות בענין.

אם כל מניות החברה בידיך ואתה גם זה שמנהל אותה, אתה לא צריך לחשוש משותפים שיתחכמו איתך מאוחר יותר.

פורסם
אם אתה בסופו של דבר מוסיף את החברה ברשיון הרכב, תשקול לרשום את החברה כבעלים ראשי - וכך דו"חות מצלמה יגיעו על שם החברה, יתרון מובהק במיוחד כשמדובר בדו"ח עם ניקוד.

לגבי ענין זה, זכור לי שלפני כשנה יצא תיקון לחוק, שקבע שבהעדר נהג נקוב בשם, ישאו באשמה באופן אישי בעלי המניות או המנכ"ל.

במילים אחרות- מנכ"ל/בעל מניות שלא ירצה לשאת בעונש לא לו, יצטרך לבקש להמיר את הדו"ח לנהג הספציפי שנסע ברכב.

אני מניח שדוחו"ת אוטומטיים עדיין יגיעו ע"ש חברה, אבל כנראה שכשזה יגע לרישום ניקוד במשרד הרישוי, מישהו ידאג להעיר נרדמים ולהודיע למשטרה שיש טעות.

(אני אנסה לחפש מאוחר יותר את המקור למידע זה)

• תוכן חדש...