Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

מה את/ה חושב על מה שקלרקסון אומר?  

85 הצבעות

1. 1. מה את/ה חושב על מה שקלרקסון אומר?

• מסכים עם כל מילה
    • קשקוש אחד גדול
    • אפשר חבר טלפוני?!

פוסטים מומלצים

פורסם

"מכוניות הן אמינות כמו דיקטטורות מערב אפריקאיות, ניתן לסמוך עליהן כמו על ילד בן ארבע.

אם היית מנסה לנהוג במכונית מסביב לעולם, יהיה לך מזל אם תצליח להגיע לצד השני של המדינה..."

מאת: ג'רמי קלארקסון

לפני שלושה ימים, ירד גשם חזק בניו יורק. אתמול, שיא הקיץ בלוס אנג'לס ועכשיו אמצע החורף בניו זילנד.

בנוסף, אחרי בילוי יום רביעי על חוף הים בטהיטי, חמישי הלך לאיבוד. חמש שעות מעכשיו אני אהיה בסידני ומחר בבוקר,

לאחר שאעשה קניות בסינגפור, אהיה שוב חזרה במקום בו התחלתי את המסע שלי, בלונדון.

ברוכים הבאים, אם כך, לעולם הנהדר של מטוס הסילון. זו המצאה מדהימה, באופן חלקי בגלל הכוח הטמון בה

והחסכון הראוי לציון בדלק - 747 משתמש בפחות דלק לק"מ לכל נוסע מאשר פורד פיאסטה - אבל גם בגלל האמינות שלו.

אתם יודעים כמה אנשים מתו בתאונות מטוסים בבריטיש איירליינס בין 1990 ל-1999 במשך 700,000 טיסות?

אפס. אפילו לא אחד. אפילו לא מוות אחד בעשור שלם. אפילו לא פציעה קלה. המכנסיים שלך מסוכנים יותר. כך גם פותחן השימורים. ופח האשפה.

בטיסה מלוס אנג'לס לטהיטי, לא חשבתי אפילו פעם אחת, "מה יקרה אם משהו ישתבש?". בגלל ששום דבר לעולם לא משתבש.

מטוס הסילון ינחת, אז הוא ימריא שוב, ינחת וימריא כל יום במשך חייו עד שלבסוף, הוא ייקנה על ידי האנגולים.

שם ימשיך המטוס לנחות, ולהמריא, ולנחות. עד שהוא יגנב.

מכוניות, אם לשפוט לפי המכתבים שמצטברים בתיבת הדואר שלי כל יום, שונות למדי.

מכוניות הן אמינות כמו דיקטטורות מערב אפריקאיות, ניתן לסמוך עליהן כמו על ילד בן ארבע.

אם היית מנסה לנהוג במכונית מסביב לעולם, יהיה לך מזל אם תצליח להגיע לצד השני של המדינה לפני שמשהו יתקלקל.

אלא אם אתה נוהג באודי, כמובן, או בלקסוס. אודי ולקסוס הן מטוסי הסילון של המשתמשות בכבישים, צפויות כמו עץ אלון.

אני יודע את זה בגלל... וובכן, בגלל שאני יודע. נראה לי. וכאן נעוצה הבעיה הגדולה ביותר של המכוניות.

פשוט בלתי אפשרי לומר, בוודאות מלאה, שיצרן אחד יהיה אמין והשני לא. אה - כמובן, יש הרבה סקרים אבל כל מה

שהם יכולים להעניק לך זה סיכויים והסתברויות. ומה זה טוב? הידיעה ש-82% מבעלי פולקסווגן נהנו מהעדר תקלות

בארבעת החודשים הראשונים של הבעלות ממש עוזרת כשהרכב שלך תקוע בצד של הכביש המהיר עם להבות מלהטטות מעל למכסה המנוע.

חבר שלי, ריצ'ארד ליטלג'ון, כותב טורים ב"סאן" (צהובון בריטי, ר.צ), קנה לבן שלו גולף במחשבה שהיא תהיה אמינה

אבל לא כך היה. ובמוסך לא ידעו מה התקלקל - מנוע או מחשב. "ננסה להחליף את המחשב קודם" אמרו לו, "ואם זה לא יעזור נתקין מנוע חדש".

נהדר. המכונית עכשיו, כך מסתבר, מפורקת לחלקים ולבן של ליטלג'ון יש מיני חדשה. רעיון טוב? וובכן לפי סקרי JD Power בארצות הברית, לא, לא ממש.

אבל עד עכשיו, המיני עובדת ללא תקלות. אתה אולי חושב שזה יהיה נבון לפנות לעצה ממבחנים ארוכי טווח במגזיני רכב.

וובכן בכנות, כבר עדיף שתלך ותבקש עצה מארנבת.

ראיתי באחד המגזינים מבחן כזה ופשוט לא יכולתי להאמין למראה עיני. הכותב אמר שהוא איבזר בכל טוב את ה-XC90 "שלו"

מכיוון שזה מה שרוב הקונים יעשו.

לא, זה לא! זה מה שהיית עושה אם לא היית משלם על הדבר הארור. אני רכשתי את ה-XC90 שלי ואיבזרתי אותו בכל דבר

ובתנאי שלא היה צריך לסמן לו V בתיבת הסימון. כלומר כלום. כתוצאה מכך, שום מערכת ניווט לוייני לא מחליקה מלוח המחוונים

והדרך היחידה להכניס אוויר דרך החלונות היא לשבור אותם. אנשים תוהים למה ה-XC90 כל כך זול בהשוואה ל-X5 של ב.מ.וו.

וובכן, שלא כמו אלו שמחזיקים אותו כרכב למבחן ארוך טווח אני יכול להעניק לכם את הסיבה: הוא מאובזר כמו מחסן תבואה מהמאה ה-17.

ממש לאחרונה סיימתי, אני חייב להודות, לנהוג במבחן ארוך טווח בריינג' רובר, ומלבד תקלה באה והולכת במנוע החשמלי שמזיז

את גלגל ההגה למעלה ולמטה, הוא היה מושלם. ומה זה אומר לנו? שלנד רובר אפילו לא יודעת לתכנן תקלות אמינות? לא.

זה אומר לנו שזו מכונית שנבנתה היטב. אבל רגע, הם יודעים הרי שזו תהיה מכונית עיתונות אז הם בטח שמים דגש

מיוחד על בקרת האיכות, לא? מה שאני יכול להגיד לכם, הוא שזו מכונית מדהימה למדי לחיות איתה. אבל אז אני אשמע אתכם אומרים,

שאני אומר זאת רק בגלל שלנד רובר נתנה לי אחת בחינם, ממזר בר-מזל שכמותי.

בדרך של תשובה לזה אני יכול להגיד לכם שמערכת הניווט הלוויני בב.מ.וו היא מספיק כדי להדיח בנאדם לאלכוהול.

היא לעולם, אבל לחלוטין לעולם לא עובדת, והקול הנשי שנותן את העיצות הלא נכונות לא ניתן לכיבוי. הקול פשוט ממשיך עוד ועוד.

"אם אפשרי, בצע פניית פרסה. אם אפשרי, בצע פניית פרסה. אם אפשרי, בצע פניית פרסה." מדינות הופצצו על מעשים פחות מעצבנים מזה.

אז מה לגבי המרצדס שלי? היא לא מתקלקלת הרבה, שזה דבר טוב כי כל פעם שאני נמצא בסוכנות שרות של מרצדס

אני מגלה עוד כמה שערות לבנות וקמטים מסביב לעיניים. האם זה אומר שכל סוכנויות מרצדס גרועות? לא, טוענים בפני מכרים.

יש סוכנות שרות אחת בקצה אחד של המדינה שהיא פשוט מעולה. נהדר, אבל לא ממש מועיל אם אתה גר בקצה השני.

הלוטוס? וובכן, אני לא נוהג בה הרבה, חלקית בגלל שהיא של אשתי וחלקית בגלל שכל פעם

שאני מציץ החוצה מהחלון, אני רואה אותה על גרר בדרך למוסך. לפעמים זה בגלל נזק של תאונה אבל בפעם האחרונה זה היה בגלל

שנוזל ורוד כלשהו הציף את השמשה הקדמית. ובפעם הזאת הלוטוס נעדרה מהבית לעידני עידנים.

למעשה, יש לי רק מכונית אחת אמינה באמת. הפורד פוקוס. זו בסך הכל מכונית האצ'בק עם חמש דלתות ומנוע 1.6

אבל היא לעולם לא מתקלקלת. סוכן השרות שלי אוסף אותה כל פעם שצריך לעשות טיפול ואפילו זוכר להחזיר אותה בסיומו.

אבל אני לא אחלום אפילו על להמליץ לכם לרוץ ולקנות פוקוס בגלל שהיא לעולם לא תתקלקל. למען האמת, היא בהחלט עלולה.

תנו לי להסביר את זה ככה. פגשתי בנאדם עם אלפא רומיאו 156 לפני כמה ימים. היא היתה ברשותו חמש שנים ולטענתו

(הוא נראה שפוי, ללא עוויתות בפנים או שום דבר כזה) המכונית היתה אמינה באופן מושלם. האם היה לו מזל, או שזה נורמלי?

איך אנחנו יכולים לדעת? אנחנו חושדים שלאלפות יש הרבה בעיות הרכבה אבל אין לנו הוכחה.

כל מה שאנחנו יודעים הוא שמכוניות ימשיכו להתקלקל לעיתים תכופות מדי ושאין לכך פשוט שום תרוץ.

מתי בפעם האחרונה, למשל, שמעתם יצרן של מנועי סילון אומר, "וובכן אתם יודעים, המנועים האלה דברים מסובכים. הם צפויים להתקלקל מדי פעם."

פורסם

קשקוש אחד גדול.

כבר חשבתי שננתקלתי השנה בדמגוג הגדול ביותר(חיים הכט :twisted: ), אך מסתבר שבכל רגע נתון יכול לצוץ לו שיאן חדש(מי אמר שרון :wink: ), והיום הוא צץ בדמותו של קלארקסון.

נו באמת, לערוך השוואה בין מטוס סילון לרכב :?::!:

מתי ראיתם תאריך פקיעה על חלקים ברכב(לא טיפולים תקופתיים) :?:

האם ראיתם חלקים המטוס ללא תאריך פקיעה :?:

וזו כל התורה על רגל אחת,

במטוס אנו עוסקים במניעת תקלות עוד לפני התהוותן, ואילו ברכב השיטה עובדת-יסעו עד שיתקעו(במיוחד אצל מר ישראלי ורכבו היפני :lol: ).

אדון קלארקסון ערך משוואה בין חב' תעופה אחת לבין מס' יצרנים אירופאים(שומו שמיים), במידה והיה משווה את חב' התעופה הלאומית שלנו, הוא היה נתפס עם מכנסיו למטה וכל בניין קלפיו היה מתמוטט.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

פיספסתם את הנקודה.

קלארקסון אומר שבניגוד למטוס סילון , במכונית, אף אחד לא יכול להבטיח לכם שהיא תתקלקל או לא.

וכתוצאה מכך, עדיף לבחור משהו שתהנה מלנהוג בו ולא מלהשוויץ בעיני החבר'ה כמה אמין הוא.

אני מניח שהרבה כאן מכירים את המנטרה הזו והרבה בוחרים הפוך , שזה בסדר מבחינתם, אני רק יכול קצת לרחם עליהם שהם לא יכולים להנות באמת מהנהיגה רק בגלל שהם "מפחדים" להכניס את האוטו למוסך.

פורסם
פיספסתם את הנקודה.

קלארקסון אומר שבניגוד למטוס סילון , במכונית, אף אחד לא יכול להבטיח לכם שהיא תתקלקל או לא.

וכתוצאה מכך, עדיף לבחור משהו שתהנה מלנהוג בו ולא מלהשוויץ בעיני החבר'ה כמה אמין הוא.

אני מניח שהרבה כאן מכירים את המנטרה הזו והרבה בוחרים הפוך , שזה בסדר מבחינתם, אני רק יכול קצת לרחם עליהם שהם לא יכולים להנות באמת מהנהיגה רק בגלל שהם "מפחדים" להכניס את האוטו למוסך.

:mm_yeah:

בדיוק. את קלארקסון אף פעם אי אפשר לקחת פשוטו כמשמעו... הוא משתמש הרבה מאוד באנקדוטות, השוואות ודימויים שמטרתם רק להציג את מה שהוא מנסה להעביר ולא להיות מפורשים פשוטם כמשמעם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה ההבדל בין עיתונאי למדען?

עיתונאי יודע להציג דבים באופן מענין לקורא ולגרום לו לתחושה שהוא מבין על מה הוא מדבר.

מדען דבק בחקר האמת הצרופה גם אם היא משעממת או גורמת לך לא להבין על מה הוא מדבר.

אני מאוד אוהב את התוכניות של ג'רמי קלרקסון - הן מאוד מענינות. אבל גם שטחיות להחריד. וזו דוגמא טובה לשטחיות שנועדה להשמע מעמיקה.

כמו שעמית אמר, אחזקת מטוס היא על בסיס של החלפה תקופתית של רכיבים מתוך ידיעת אורך החיים הצפוי שלהם. במטוס מקולקל אי אפשר לעצור באמצע טיסה ולשים משולש ולחכות לגרר.

במכונית, משיקולי חסכון בכסף, מייצרים את החלקים מראש בפשרה של איכות, וחלקים יקרים מחליפים כשמתקלקלים. אני בספק רב אם מישהו יסכים לדוגמא להחליף ברכבו מנוע מגבים תקין לחלוטין רק כי הוא כבר בן שלוש...

קלרקסון מטשטש (במכוון?) את הסוגיה האמיתית, והיא שבעד אותו כסף אפשר לקנות מכונית שסטטיסטית תתקלקל פחות. אני לא אכנס לויכוחי יפני/אירופי, אבל יש דגמים שצפויים פחות להתקלקל מאחרים, וזו עובדה שיצרני רכב אחרים לא ממש אוהבים ומנסים להלחם ע"י פיזור מסכי עשן שונים.

אין לזה כל נגיעה לקניית מכונית מהנה. אם מה שאתה אוהב ורוצה, אמין פחות מרכב שאינך רוצה בו, קנה את משאת נפשך. רק דע שיהיה לזה מחיר - זה לא "מין אללה" כפי שקלרקסון היה רוצה שנאמין.

נמרוד

פורסם
אין לזה כל נגיעה לקניית מכונית מהנה. אם מה שאתה אוהב ורוצה, אמין פחות מרכב שאינך רוצה בו, קנה את משאת נפשך. רק דע שיהיה לזה מחיר - זה לא "מין אללה" כפי שקלרקסון היה רוצה שנאמין.

זה בדיוק מה שהוא אומר , תקנה מה שאתה רוצה ותהנה ממנו, אל תתפשר על משהו שלא תהנה אבל לא יתקלקל, כי אף אחד לא מבטיח לך שזה יקרה .

קלארקסון יוצא מנקודת הנחה שמראש "יהיה לזה מחיר". כל רכב יכול להתקלקל (או לא) , אבל זה לא העיקר, העיקר שתהנה מהנהיגה., גם אם זה במחיר מס' תקלות יותר. לשנייה אחת הוא לא הזכיר בכתבה שרב מהנה לא יתקלקל.

האנלוגיה למטוס היא שולית, אין צורך לנתח אותה כמו פואמה של ביאליק.

פורסם

כמו שאמרו פה לפני - במטוס (ואת זה יודע כל מי שהיה טכנאי בחיל האויר) עושים כל הזמן עבודות תחזוקה. בין כל טיסה לטיסה בודקים מערכות, מחליפים מערכות, וההוצאה על תחזוקה גבוהה מאוד יחסית לרכב. גבוהה בסדרי גודל, וכך גם העלות. לא סתם מנוע סילון עולה הרבה יותר ממנוע רכב, אפילו שטכנולוגית הוא לא מסובך הרבה יותר ממגדש טורבו ומערכת הזרקה מודרנית. למה? בקרת איכות מטורפת, הקפדה מטורפת עוד יותר בייצור. וזה בגלל שלרוב בתקלה ברכב, תיתקע בצד הכביש ותתבעס. בתקלה במטוס תמצא את עצמך צולל לים מגובה 10 ק"מ ב- 700 קמ"ש.

מאידך, במעבורת חלל כמעט בונים מחדש את כל המכונה לפני כל טיסה, ועדיין שתיים מתוך מאה ומשהו התרסקו להם וזה אחוזים לא משהו בכלל. אז גם הגישה של אחזקה מונעת ובקרה מתמידה על איכות חלקים לא תמיד עובדת כשמדובר במערכות ממש מסובכות.

ומה המסקנה שלי מכל המאמר ההזוי הזה של קלרקסון מוכה הג'טלג?

שאמינות יצרני רכב היא במקרים רבים סטיגמה ובמקרים רבים מזל נטו, ושאם נתחזק מערכת פשוטה כמו רכב ברמה של תעשיית המטוסים - לא יהיו לנו תקלות.

שום תובנה חדשה.

פורסם

2 דברים ,

1) עוד מישהו שם לב לעובדה שקלרקסון לא הזכיר מכוניות יפניות או קוראניות בכלל

אם יש אוטו אמין , הוא בטח לא יהיה צרפתי :wink: אני מאמין שכמו שמתייחסים ללנטיסים בארץ אפשר לומר שהם אמינים מספיק .

2) הגיעה לאוזני שמועה שבזמני מלחמה מחליפי למטוס קרב את המנוע לאחר כל טיסה וטיסה ואת המנוע לוקחים לשיפוץ , זה יקר להחריד.

נ.ב

אתם נשמעים כאילו אתם מפרשים דברים של איזה נביא ...

פורסם

אני עם האסכולה של שלומי.

ורק בקשה אחת לי מרועי - אנא הפנה אותי למקום בו אוכל לראות את הנאראטיב בשפת המקור.

אני פשוט חייב!! (למרות שדי ניחשתי בעצמי את רוב ההתבטאויות...)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
2) הגיעה לאוזני שמועה שבזמני מלחמה מחליפי למטוס קרב את המנוע לאחר כל טיסה וטיסה ואת המנוע לוקחים לשיפוץ , זה יקר להחריד.

חרטבונה בלבן.

טיפול ובדיקה בדת"ק,והמטוס מוכן לטיסה.

Rikshanoam-R

פורסם
2 דברים ,

1) עוד מישהו שם לב לעובדה שקלרקסון לא הזכיר מכוניות יפניות או קוראניות בכלל

אם יש אוטו אמין , הוא בטח לא יהיה צרפתי :wink: אני מאמין שכמו שמתייחסים ללנטיסים בארץ אפשר לומר שהם אמינים מספיק .

נ.ב

אתם נשמעים כאילו אתם מפרשים דברים של איזה נביא ...

הוא דווקה הזכיר את הלקסוס (טויוטה בשפת הקודש) בתור רכב אמין במיוחד...אבל יחד עם האודי (שפעם אחרונה שבדקתי היא לא מיוצרת ביפן...וחלק מה מכוניות והמנועים נולדים בגייור שבהונגריה)...

בכל מקרה, מה שאני אבנתי מהסיפור של ג'רמי ק. הגדול זה שלא תמיד יקר (BMW), יוקרתי (VOLVO) או אופנתי (VW) זה איכותי...ואם כך, אז עדיף כבר סקסו VTR :) או 106 למיניהם...

P.

פורסם

2 כפיות של אמת, 500 גרם שטויות, וחצי טונה של קישקוש. זה מתקון די סטנדרטי לעיתונאים שאין להם מה לכתוב, ולא חשק לגלות ולבדוק דברים, אבל יש להם טור קבוע שצריך למלא

פורסם

חרטבונה בלבן.

טיפול ובדיקה בדת"ק,והמטוס מוכן לטיסה.

ואף אוסיף שבזמן מלחמה , חורי קליעים מודבקים במסקינגטייפ כסף. פעולות אחזקה שיגרתיות נדחות באישור עד שוך מצב הלוחמה.[לא מקנא בטייסים אבל זה מה שיש]

I LOVE PEUGEOT CITROEN CARS

• תוכן חדש...