Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש או היה נהג בפורמולה 1 שלא התחיל מגיל 12 בקארטינג

אלה הצליח להכנס לתחום תוך שנים ספורות ?

האם יש חיה כזאת ?

תודה מראש

פורסם

הרבה מהנהגים של הדורות הקרובים אלינו, אם לא כולם, החלו את דרכם בקרטינג אפילו בגילאי 4-5 בזכות אבא תומך וכסף .

העניין הוא שקרטינג מאפשר כבר מגיל צעיר לצבור ניסיון על המסלול גם בנהיגה, גם בתחרותיות וכמובן נותן גם ידע טכני רב.

והמדובר הוא לא רק על נהגי מכוניות.

ביום חמישי האחרון יצא לי לראות סרט על ולנטינו רוסי ואפילו הוא עשה את צעדיו הראשונים שהיה רופא קטן על גבי קארט.

כמובן שכל הסיפור עם הקרטינג החל, יחסית למרוצי מכוניות, בתקופה מאד מאוחרת ולכן אצל הנהגים "הישנים" גם תחילת קריירת המרוצים היתה בגיל מאוחר יחסית.

כיום בהרבה מאד מדינות מנסים לתת אופציות נוספות למי שלא רוצה קרטינג, אבל עדיין מדובר על גיל מינימום של 13-14 לערך .

באנגליה המציאו את סדרת ה-T CAR שהיא מעין מכונית טורינג, בחלק מהמדינות הבלטיות מותר להתחרות בראלי החל מגיל 15 ולכן קרטינג לגיל צעיר זה לא האופציה היחידה, אם כי לדעתי היא הטובה ביותר.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אני לא בטוח אם הוא הנהג שהתחיל הכי זקן להתחרות

אבל בין הזקנים (יחסית): דיימון היל

התחיל להתחרות באופנועים בגיל 23... עבר לפורמולה פורד בגיל 25 ...

טיפס בקטגוריות פורמולה 3 ופרומולה 3000 והגיע לפורמולה 1 בגיל 32!!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Damon_Hill

ואפילו הספיק לקחת אליפות בגיל 36... רק בוא לו נשכח שהוא לא עוד בחור מהשורה...

הוא הבן של גרהם היל ז"ל, אלוף פורמולה 1 בעצמו, מת בתאונת מטוס בשנת 1975

אז מן הסתם, הוא גדל במשפחה שמסיימת את החודש ונשאר לה אפילו קצת דמי כיס למירוצים

השילוב של ממון ושם מוכר (ראה ערך ברונו סנה שנהנה מהשם של הדוד איירטון סנה ז"ל)

איפשר לו להתחיל באיחור ולצמצם את הפער.

אבל אם אתה שואל כי אתה רוצה להתחיל קריירת מירוצים, אז תתכוונן לכיוון ארה"ב

אם מריו אנדרטי יכול להתחרות בגיל 60 באינדי / צאמפ' קארט, אז גם אתה יכול...

פורסם

אריק

טאציו נובולארי החל להתחרות בגיל יותר מאוחר - 28 באופנועים ו-32 במכוניות.

אבל אז לא היה קרטינג בזמנו של דיימון היל כן היה, אבל כמו שנאמר הוא החל את דרכו באופנועים.

בבדיקה חפוזה של גריד הפורמולה-1 כיום, כולם עברו את "שרשרת החיול" הרגילה - קרטינג , חד-מושביות קטנות והלאה לכיוון הנכון, השפיץ של הפירמידה.

לויצי של טורו-רוסו היה אלוף העולם בקרטינג ב-2001, דבר שאפילו איירטון סנה לא הצליח לזכות בו.

דובי

פורסם

תודה על שיתוף האינפורמציה !

מישהו יודע מה התקציב שצריך לעונה בפורמולה 3 ופורמולה 3000 ?

הבנתי שעונה בהונגריה בפורמולה רנו שזה ההתחלה .. זה משהו כמו 100,000- 200,000 ש''ח

ובוא נגיד אם אתה טוב בפורמולה רנו בהונגריה מה הסיכוי למצוא מימון להמשך הדרך ?

(כי לפי מה שהבנתי התקציב לשלבים הבאים יקר הרבה יותר )

תודה לכולם

פורסם

לשאול מה התקציב בפורמולה-3 או 3000 זה קצת יומרני בשביל אחד שעוד לא התחיל לנהוג.

אתה מתחיל לרוץ לפני שהתחלת לזחול.

לגבי הסיכוי למצוא מימון - כמו הסיכוי לזכות בלוטו פחות או יותר, בהנחה שאתה בונה על ספונסר שיממן לך את הכל.

תתחיל לחשוב נכון - עוד לא התחלת - קורס נהיגת מרוצים וכול הפרוצדורה של הוצאת רישיון, קשר עם קבוצת מרוצים שתסכים לבחון אותך וכו'.

כדאי שתיצור קשר אולי עם נתן וקסלר שסייע לאלון דאי לצאת לפורמולה-רנו.

דובי

פורסם
לשאול מה התקציב בפורמולה-3 או 3000 זה קצת יומרני בשביל אחד שעוד לא התחיל לנהוג.

אתה מתחיל לרוץ לפני שהתחלת לזחול.

לגבי הסיכוי למצוא מימון - כמו הסיכוי לזכות בלוטו פחות או יותר, בהנחה שאתה בונה על ספונסר שיממן לך את הכל.

תתחיל לחשוב נכון - עוד לא התחלת - קורס נהיגת מרוצים וכול הפרוצדורה של הוצאת רישיון, קשר עם קבוצת מרוצים שתסכים לבחון אותך וכו'.

כדאי שתיצור קשר אולי עם נתן וקסלר שסייע לאלון דאי לצאת לפורמולה-רנו.

דובי

אני בנתיים בשלבי מחקר ...

כרגע הזמן לא מתאים בשבילי (אבל בעתיד הרחוק תהייה בטוח שאני ינסה את מזלי )

פורסם

שכחנו לגמרי את חנוך ניסני שהתחיל להתחרות בגיל 38 והפך לנהג המבחן הישראלי

הראשון בפורמולה 1 בגיל 41

עונה בפורמולה רנו 1600 באיטליה, מדובר על 70-100 אלף יורו בשקלים ? חצי מיליון ש"ח

עונה בפורמולה רנו 2000 באיטליה, מדובר על 200 אלף יורו שהם קצת יותר ממיליון ש"ח

עונה של פורמולה 3 באליפות אנגליה זה 800 אלף דולר (זה מה שטוען ברונו סנה, שהתחרה שם עד לפני שנה)

עונה של GP2, אני מנחש באופן גס מאוד, שבקבוצה מסכנה מיליון יורו שהם 5.6 מיליון ש"ח

אל תשאל איך מתחילים תשאל איך עושים כסף...

למשל חנוך ניסני עושה עסקים בהונגריה

אתה מבין משהו בנדל"ן?

פורסם

אני לומד לסחור במט''ח במיוחד בשביל המטרה הזאת

לפי דעתי אין טעם להכנס לתחום אם אין ולא יהיה את כסף הנדרש להמשיך לרמות הגבוהות יותר

(ואני כרגע לא מדבר על יכולות הנהיגה וכאלה - לכל אלה שאומרים קודם תלמד ללכת ואז לרוץ )

פורסם

כדאי לך להיזהר מאוד גם עם המט"ח, שם תוכל להפסיד הרבה מאוד מכספך בגלל טעויות קטנות - זו אולי דרך לעשות הרבה כסף ומהר, אבל באותה מהירות אתה יכול גם להפסיד את כל כספך.

בעקרון מט"ח מומלץ יותר לאנשים בעלי גב כלכלי והון שיוכלו לספוג הפסדים מהירים - אתה יכול יום אחד להרוויח ולמחרת להפסיד כמעט את הכל, אתה יכול להרשות לעצמך דבר כזה?

ממליץ לך להשקיע במניות - אם יש לך סכום התחלתי נחמד תוכל לעשות רווחים יפים עם הרבה פחות סיכונים מאלו שיש בהתעסקות עם מט"ח.

אולי יקח לך יותר זמן, אבל יש הרבה פחות סיכויים שזה ימוטט אותך.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
האם יש או היה נהג בפורמולה 1 שלא התחיל מגיל 12 בקארטינג

אלה הצליח להכנס לתחום תוך שנים ספורות ?

האם יש חיה כזאת ?

תודה מראש

Fangio...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לדעתי פנג'יו החל את הקריירה בגיל 25 באיזהמרוץ בארגנטינה ולכן נובולארי היה יותר "קשיש" .

הוא היה נהג של מה שהיה אז 'ראלי'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...