Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמיר, אפשר לדעת על מה אתה מתבסס, או שזו סתם פרנויה?

לא הבנתי את השאלה?

אם אתה מתכוון לכך שציינתי שלמשטרה תהיה גישה לכל מאגרי המידע של דואר אלקטרוני, מספרי טלפון, מספרי ברזל של מכשירים ועוד כהנה וכהנה,

הנושא הזה פורסם בעט"ר לפני כשבועיים, וכבר נמצא בהליכי חקיקה בכנסת.

יש כמובן כמה נשמות טובות בכנסת שרוצות למנוע זאת בטענה של פגיעה בפרטיות וכד'

אבל אני מניח שבסופו של דבר הנושא יאושר.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם לזה יש פתרונות טכנולוגיים. המזל הוא שהאזרח תמיד יהיה צעד אחד לפני החזיר.

עריכה: לגבי הדבורה, נקודת האור לנהג הרגיל היא שמדובר בכמה אנטנות מעל הגג, לפחות בניידות הקיימות, מה שאומר שלא סביר לראות את זה על כלי רכב סמויים בקרוב. מה גם שזו מערכת כמעט ולא רלוונטית במרכז - מאחר וצריך שהרכב יהיה בודד לחלוטין על הכביש. בקיצור, חרטא. במרכז ימשיכו הלייזר והמלוטנובות, וגלאי רדאר טובים פותרים את בעיית הדבורה בקצוות הארץ המרוחקים.

כשאתה כותב "המזל" אתה מתכוון למזל של המשפחה שנתנה לילד לנהוג ברנו 19 היום ?

לי נראה שאם היו תופסים אותו לפני כן , ומספיק שהשוטר היה אפילו נותן לו אזהרה , היה ל-4 ההרוגים יותר מזל - אולי היו רק נפצעים

מתנצל בפני הקוראים על התיחסותי לאחד שכנראה כותב מעמדת כריעה באמצע החדר באיה נאפה.

פורסם

מצד אחד אתה משבח את הדבורה

מצד שני אתה אומר "מספיק לעצירה של עשר דקות ולהפסיק אכיפה" דבורה לא מצלמת כלום השוטר צריך לעצור אותך, לקרא לך לניידת, להציג לך את הנתונים ולכתוב דו"ח....

פורסם

מצאתי את הכתבה בנושא ב"דה-מרקר", לא בטוח שקישור יעבוד כי דה- מרקר נותן גישה רק למנויים ולכן אצרף גם חלקים נכבדים מהכתבה:

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20070817_0101922&origin=ibo&strToSearch=%EE%F9%E8%F8%FA%2C%E9%F9%F8%E0%EC

ועדת החוקה, חוק ומשפט מכינה בשבועות האחרונים להצבעה בקריאה שנייה ושלישית את התיקון לפקודת סדר הדין הפלילי שיסדיר את הכללים להעברת נתוני תקשורת למשטרה. המשטרה ביקשה להקים אצלה מאגר שיכלול את הכלים והנתונים הבאים: חיפוש 144 (חיפוש מספר לפי שם וכתובת) וחיפוש 441 (חיפוש שם וכתובת לפי מספר), שיכלול, בשני המקרים, גם את כל המספרים החסויים; מספרי הברזל (המספרים החקוקים במכשיר) של כל ציוד הקצה - מכשירי טלפון קוויים וניידים, כרטיסי סים (כרטיסים חכמים של טלפונים סלולריים), מחשבים ומודמים; כל כתובות האינטרנט בישראל וכל אנטנות הסלולרי בישראל ותחומי הכיסוי שלהן.

עוזר היועץ המשפטי של המשטרה, רפ"ק אליעזר כהנא, הסביר בישיבות הוועדה: "כשאני עושה האזנת סתר, אני יושב וחוקר, כמו אהבל, שם-שם, 200 רשומות, מי האדם, ועל כל דבר כזה צריך ללכת לחברה. זה המון זמן, המון כסף". לדבריו, "השימוש בנתונים האלה מציל חיים מול פשיעה חמורה".

בדיקות שערך משרד המשפטים גילו מאגר מידע דומה רק באוסטרליה ושם אין גישה למספרי הברזל ולנתוני אנטנות הסלולרי. עם זאת, במשרד המשפטים טוענים שההסדר האוסטרלי "נחשב הסדר מוצלח ומדינות שונות, כמו למשל קנדה, שוקלות לאמצו".

עו"ד סיגל שהב מהאגודה לזכויות האזרח כתבה לוועדה כי "מדובר במאגר נתונים אדיר ומאוד פוגעני". במאגר תהיה למשטרה גישה למידע רב מאוד על אנשים שאין להם כל קשר לעבריינות.

עו"ד דן קואל מלשכת עורכי הדין אמר ש"המשמעות של מתן 'מספר הברזל' זה כמו להפוך חלק מהאנשים למכשיר ג'י-פי-אס מהלך, משום שההצלבה בין הנתונים נותנת לנו את זהות המשתמש, את המקום שממנו יצאה השיחה, את המקום שבו התקבלה השיחה, ומי קיבל אותה. אפשר גם להגיע לעוד נתונים: מי חבריו, מי שותפיו לעסקים. המאגר הזה, אם יאושר, יהפוך את אזרחי המדינה לשקופים".

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לי נראה שאם היו תופסים אותו לפני כן , ומספיק שהשוטר היה אפילו נותן לו אזהרה , היה ל-4 ההרוגים יותר מזל - אולי היו רק נפצעים

מתנצל בפני הקוראים על התיחסותי לאחד שכנראה כותב מעמדת כריעה באמצע החדר באיה נאפה.

כהרגלך, אתה מתבל את הודעותיך בדמגוגיה בגרוש.

משום מה, גם אתה וגם סנ"צ נביל עיסאוי בוחרים להתעלם מהעובדה כי הנהג היה ככה"נ בגילופין - עובדה שנאמרה הערב בחדשות ערוץ 2!

למה אתם מתעלמים? כי ככה אתם מוצאים הצדקה להמשך אכיפת המהירות הדרקונית וחסרת התועלת כפי שהיא כיום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני מאוד מקווה שהחוק הזה יעבור לפני שפרידמן יסיים להתנקש בבית המשפט העליון, כדי שאפשר יהיה להוכיח כמה הוא לא חוקתי.

ומהיכרות (שאתה לא מתאר בכלל כמה היא עמוקה) עם הטכנולוגיה, ועם הנפשות הפועלות, אין שום סיכוי שזה יעבוד להם כמו שצריך בעשור הקרוב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני מניח שההכשרה לתפעול הדבורה תפסה את רובם של תאי המוח שלך ועל כן הגישה. אין ספק שחידלון האישים שאתם מפגינים בדרכים ממשיך בקו ישר אל דמותך בפורום, על כל פנים.

מה לעשות שלבריונות הדרכים שלכם, יש מענה? בא אחד כמוך שרוצה להראות שהוא גבר, עם ניידת ועודף מוטיבציה. אתה זה שתשלוט בנהג; אתה זה שתראה לו מאיפה משתין מופז. אתה בטח מאלו ששמחו לשמוע על הנוהג הנפסד של חסימת כביש 6 על ידי שתי ניידות שנוסעות במקביל, הכל בשביל להראות לאזרח הקטן והמצ'וקמק מי הבוס. למעשה, אני בטוח שבעודך דוהר בB4 שלך, ללא חגורה (הרי אתה FULL ON מבצעי, רמבו), שממומנת על ידי המגזר היצרני - אני, למשל - אתה גם מפעיל צ'אקלאקה, צופר, עוקף על השוליים ומסנן "OUT OF MY WAY, LITTLE MAN" לכל אזרח תמים שנקלע לנתיב ההרס של הגרוטאה המסובסדת שלך.

אני ממוגן, תודה, ולו רק בשביל להגיע למינימום אינטראקציה איתך ועם בני מינך האחרים שנמצאים בדרכים. אם אתה שוטר, אני יכול להתנחם בכך שרמת החיים שלי היא כמה מונים מעל שלך (הערה מגעילה, אולי, אבל לא מגעילה כמו בחירת הקריירה שלך, בטוח); ואם אתה מתנדב, אין לי אלא להביע צער על כך שמשחק החיים לא מצא מקום בשבילך. אולי בגלגול הבא.

אחתום את משנתי זו בברכת "קיצוץ רוחבי במשרד בטחון הפנים כבר בשנת 2007".

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני מאוד מקווה שהחוק הזה יעבור לפני שפרידמן יסיים להתנקש בבית המשפט העליון, כדי שאפשר יהיה להוכיח כמה הוא לא חוקתי.

ומהיכרות (שאתה לא מתאר בכלל כמה היא עמוקה) עם הטכנולוגיה, ועם הנפשות הפועלות, אין שום סיכוי שזה יעבוד להם כמו שצריך בעשור הקרוב.

אהבתי :multi:

רק חבל שבגלל שזה לא יעבוד הם יבקשו עוד כמה עשרות מליונים לתקציב, להמציא איזה מערכת שאפילו בפנטגון או ה-CIA עוד לא חשבו עליה.

פורסם
מאז שהוכנסו הדבורות נהיה יותר מעניין במשמרות מתנ"א (לצערי בנתיים ב-B4 כחול לבן רגיל, יהיה גם בפוקוס כפוף לתוספת תקציב בהתאם להצלחה. לי נראה שכולם :- המשטרה , האוצר ,התחבורה והסוכנות יראו שהוא מחזיר את ההשקעה מהר מאד).זה מודד מתרחק ומתקרב לפני ואחרי הניידת . וזה לא בפגוש. נחמד לראות את המופתעים.

*** עריכה: יש דברים שצריכים להאמר כהתרסה, ויש שלא. מה שהיה כאן - לא ***

אולי במקום לבזבז כל כך הרבה כסף על אכיפה מטופשת של המהירות , תתחילו לבזבז כסף על דברים חיונים יותר כמו תשתית כבישים איכותית , חינוך נכון , שינוי של לימוד הנהיגה המחפיר בארץ שרק מלמדים איך לעבור טסט , וכמובן את הדברים שבאמת מסוכנים כמו חציית צומת באור אדום , נהיגה בשכרות, חציית פס הפרדה לבן, נסיעה ברכב לא תקין מבחינה בטיחותית (צמיגים, לחץ אויר וכ'ו) . ולדעתי במקום כל האכיפה הסמוייה הזאת פשוט תיהיו גלויים ככה אנשים ירתעו יותר , ברגע שאתם סמויים אין הרתעה על הכביש אבל כמובן שלכם זה מצויין הנהג לא יוכל לדעת אם זאת ניידת או סתם איזה מכונית ליסניג אבל מה שבטוח זה שהוא יעשה איזה עבירת תנועה קטנה הוא יתפס ואתם תשלשלו לקופת המדינה עוד כמה שקלים , במקום זאת תיהיו גלויים תראו נוכוחות ותתחילו לסוע כמו שצריך ולפי החוק עברייני תנועה שכמותכם אתם עושים הכי הרבה עבירות תנועה עשרות פעמים אני נתקל במשטרת תנועה מבצעת איזה עבירה כי היא מעל לחוק כביכול , אולי אחרי כל זה תיהיה ירידה בכמות תאונות הדרכים

פורסם

אין לך מה לדאוג, לא ראית פלאש = אין תמונה

יריה בלייזר מחייבת את השוטר לעצור אותך על המקום ואם התרחקת לצאת אחרייך בנסיעה

כל עוד הורדת מהירות אין לך מה לדאוג המצלמות הללו מצלמות ממשהו כמו 128 קמ"ש בכבישים בין עירוניים

מה גם ששלילה בכביש לא עירוני היא רק ממהירות של 41 קמ"ש ומעלה ככה שרק אם נתפסת על 131 אחרי הורדה ישלל הרשיון שלך

פורסם

פורש,

אני מסכים איתך שיותר נוכחות גלויה תהווה גורם מרתיע, מרסן ומרגיע.

תוצאה של זה תהיה בהכרח ירידה בתאונות ובוודאי בעבירות.

חשבת פעם שאולי המשטרה שלנו לא מחפשת למנוע תאונות? חשבת פעם שהמצאת הנוכחות הסמויה נועדה כדי לגרום לעבריין פוטנציאלי, להיות עבריין בפועל? חשבת פעם שאולי אם השוטר יהיה גלוי, הוא יהיה מחוסר עבודה, או כמעט מחוסר עבודה? חשבת פעם שאולי השוטר רוצה להיות סמוי, כי זה עושה לו טוב על הלב "לתפוס" ולהראות לך מי כאן ה"בוס".

אני בטוח שבמשטרה לא חסרים כאלה שממש נהנים לתפוס ונהנים לראות את הנהגים מתחננים שיוותרו, זה בטח מנפח להם את האגו.

התירוצים של המשטרה שהיא נלחמת בתאונות, שהם צריכים עוד תקציבים למלחמה בתאונות, כל זה שקר וכזב ומכבסת מילים.

אם היתה נוכחות בולטת של משטרה, בהכרח עקומת התאונות היתה יורדת, כי נוכחות בולטת גורמת לריסון ההשתוללות בכביש.

אבל ברור שלגרום לנהגים להיזהר, לא בדיוק יספק את האגו של השוטר, והוא הרי רוצה להראות שהוא "הגבר". מצידו שיהיו עוד הרוגים, העיקר שישאר "גבר".

נכון שמהירות מסוכנת,אבל אחוז התאונות כתוצאה ממהירות הוא קטן. יש יותר תאונות בגלל עבירות של רמזור אדום/ עצור/ קו לבן/ וכד', אבל כנראה שזה לא כיף מספיק לתפוס על עבירות שכאלה.

פורסם

רועי

זה לא חשש - ראה תגובה 19 - יש ציטוט מהידיעה.

וכמו שכתבתי בתגובה אחרת שלי כאן בשירשור:

הבוקר אני רואה כותרת ראשית בעיתון "ישראל היום":

"מופז: עוד תקציב - או יותר תאונות"

• תוכן חדש...