Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

תחילה נפתח בכך שאני יודע שזהו לא פורום מחשבים , אך יש פה כמה יודעי דבר , ואשמח מאוד לעזרה ממי שיוכל לעזור.

ולעניינינו :

אני עוסק בצילום , ולצערי העיסוק בעריכת התמונות מאלץ מחשב זריז שיוכל לתמרן בקלילות בין התמונות והתוכנות הכבדות ולא יפריע לרצף העבודה.

ברשותי תקציב של 4000 ש"ח למחשב שכולל את המחשב עצמו בלבד , רק את הקופסא בלבד , כל השאר כבר יש.

אני לא מבין הרבה בתחום המחשבים , ובטח שלא מעודכן בענייני החלקים , לא רוצה ליפול על עסקה גרועה , לכן אני פונה בבקשה לעזרה אל הפורום.

אשמח מאוד לכל פיסת מידע שתעזור לי בתהליך הרכישה.

אעבור חלק חלק , ושוב , אודה מאוד לעזרה ממי שיכול לעזור.

מעבד :

הבנתי שאינטל עדיף.

חשבתי על Core 2 Duo E6550, 1333Mhz, s775, 4MB , הוא די יקר אמנם , 1045 ש"ח...

אבל מעבד טוב לפי מיטב הבנתי זה בסיס למחשב חזק.

מה דעתכם עליו?

לוח אם :

יש המון חברות שמייצרות לוחות אם עבור מעבדי אינטל - אביט , אסוס , ג'יגבייט , אפילו אינטל עצמה ועוד רבים וטובים...

אין לי מושג איזו חברה הכי טובה , אשמח להמלצה לגבי לוח אם חזק , אם יש כרטיס קול 2.1 מובנה זה יהיה טוב (יש לי מערכת של 2.1 , ולא צריך יותר מזה).

לא צריך כרטיס מסך מובנה , אני מעדיף לקנות אחד טוב בנפרד.

צריך לוח אם חזק , שיחזיק את המערכת , שיכיל כניסות לחיבורים חדישים ושלא יאכזב.

זכרונות :

אני רוצה 2 ג'יגה של RAM.

יש שם הרבה מספרים שאני לא ממש מבין , DDR 400 , DDR 533 , DDR 667 , DDR 800 , DDR 1066 וגם איזה SODIMM לא קשור.

ההגיון אומר שכמה שהמספר יותר גבוה , ככה הזכרון חזק יותר , לא יודע , לא מבין בזה..

אשמח להצעה של כרטיס ג'יגה איכותי (X2) , שהלוח אם יתמוך בו כמובן.

אני מוכן להשקיע כסף בזכרון איכותי , אבל צריך לזכור שיש לי 4000 ש"ח לכל העסק :)

כרטיס מסך :

כעת יש לי כרטיס מסך מצויין שקניתי מזמן , אך הוא לא תומך במחשבים החדשים (בדקתי) , נגזר מזה שצריך לקנות אחד חדש.

אני צריך משהו טוב לגרפיקה , ואולי גם קצת למשחקים החדשים שיש בשוק , אני לא גיימר , אבל בהחלט אוהב משחקי מחשב פה ושם.

רוצה כרטיס מהיר , חדשני אבל לא יותר מידי יקר.

דיסק קשיח :

הבנתי שביחס של ג'יגה לשקל - היום הכי משתלם 250 ג'יגה , ובאמת שזה רק מה שאני צריך בנתיים.

הבנתי שWESTERN DIGITAL הם המומחים בתחום הדיסקים הקשיחים.

מה ההבדל בין 2 הדיסקים הללו? ההבדל במחיר הוא 100 ש"ח לטובת ה-Raid Edition , מה זה אומר?

250GB 7200RPM, 16MB, SATA II

250GB 7200RPM, 16MB, SATA II, Raid Edition

שונות :

מארז :

לא צריך משהו הזוי .. שיהיה מארז שנראה בסדר , משהו סביר , זול , עם כניסות USB בקדימת המארז כמובן.

קירור :

לא מבין כלום בתחום , האם מאווררים רגילים יספיקו או שצריך משהו מעבר לזה?

אל פסק :

הדבר שאני הכי מצפה לו מהמחשב החדש.

שכשיהיה הפסקת חשמל , יהיה לי זמן לשמור את הפעולות שלי , ולכבות את המחשב באופן מסודר שלא יגרום לו נזק.

צריך משהו שיחזיק גג 5 דקות לאחר הפסקת החשמל , לא צריך יותר.

שכחתי משהו?

אוקיי זהו בעצם , תודה רבה למי שקרא את כל מה שרשמתי , ותודה גדולה עוד יותר למי שיעזור לי בתהליך הרכישה.

אשמח לעזרתכם.

שחר.

שחר.

פורסם

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.3GHz(E6550) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ₪995

לוח אם:

GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ₪623

כרטיס מסך:

SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950PRO 256MB DDR3 DUAL DVI TV/O - RETAIL ₪888

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪381

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 ₪489

מארז:

COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ₪421

הרכבת מחשב:

הרכבה ובדיקה במעבדת החברה ₪80

מחיר סופי: ₪3877

המפרט הורכב ב - http://www.IQPC.co.il

לצערי בחנות הספציפית הזו אין אל פסק,והחנות הזו היא מעולה,אם אתה רוצה אני יכול להרכיב בחנות אחרת עם אל פסק.

בכל מקרה,הסדרה החדשה של מעבדי אינטל,מעבד מעולה.

לוח של ג'יגה בייט,עם קבלים יותר עמידים,ומעולה לאוברקלוק אם אי פעם תרצה.

זכרונות 2 ג'יגה בייט סטנדרטים.

כרטיס מסך מעולה של ATI מעולה לשימושים שלך,חזק וזול.

דיסק קשיח 250 ג'יגהבייט SATA2 .

מארז מעולה ,מרווח פשוט,מקורר היטב,בא עם שני מאווררים שקטים של 12 ס"מ,USB וכניסת אודיו מקדימה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש מאגר של גיקים בפורומים של hwzone.co.il שמחכים בדיוק לשאלה הזו. הם יכולים לבנות לך מפרט מושלם בתקציב שלך (יש גם מדור "מפרטים מומלצים" באתר שמכיל מפרטים מוכנים לכל תקציב\צורך).

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

יש מאגר של גיקים בפורומים של hwzone.co.il שמחכים בדיוק לשאלה הזו. הם יכולים לבנות לך מפרט מושלם בתקציב שלך (יש גם מדור "מפרטים מומלצים" באתר שמכיל מפרטים מוכנים לכל תקציב\צורך).

פירסמתי גם שם , ואין היענות משהו...

ידעתי שפה אני יקבל את התשובות :)

אריק , תודה על התגובה.

אני קונה את הכל בKSP לכן אשמח אם תרכיב לי מפרט משם :) (http://www.ksp.co.il)

שחר.

פורסם
רק אני אוסיף לגבי הכרטיס מסך:

למה לקנות כרטיס של ATI שאפשר לקנות את הסדרה החדשה של NVIDIA כמעט באותו מחיר?

אני ממליץ על NVIDIA GeForce 8600GT (למרות שיש כבר 8800) עם 256 מ"ב זיכרון לכרטיס. 890 ש"ח בנעה מחשבים.

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=7805

כי הכרטיס שהבאתי 1950Pro,חזק משמעותית מהכרטיס של אנווידיה.

נכון הוא לא תומך DX10,אבל ה8600 חלש מדי כדי להריץ משחקי DX10 למרות שהוא תומך בהם,יש משחקים שאפילו 8800GTS מתקשה בהם,כמו קריסיס.

עדיף לחכות לדור הבא של כרטיסי הDX10 ואז לקנות משהו יותר רציני אם הוא רוצה.

סיוויק אני הולך לעבודה עכשיו אז אני ירכיב לך שאני אחזור.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אם אתה צריך את המחשב לעיבוד תמונה נטו ולא למשחקים, חבל על ההשקעה בכרטיס מסך מטורף.

כל כרטיס מסך PCI-E יעשה לך את העבודה על הצד היותר טוב.

את הכסף שחסכת תשקיע בזיכרון ודיסק קשיח.

לוח אם - אם אתה לא צריך משחקי אובר קלוק קח אינטל מקורי. יקר מעט יותר אבל עם 5 שנות אחריות.

KSP? אייבורי 2.

פורסם

KSP? אייבורי 2.

סתם שתדע (ולא, אין לי כל קשר לIVORY פרט להיותי לקוח מאוד מרוצה) אייבורי אכן ראו תקופות חשוכות עם הרבה מאוד

בעיות. אבל בתקופה האחרונה יש באייבורי המון נכונות לשיפור השירות, הם נותנים שירות מצויין וכל השמועות והבעיות שדיברו

עליהם פעם כבר ממש לא קיימות. הם הקימו מוקד לפניות הציבור, העלו אתר חדש וידידותי ותיקנו הרבה מהטעויות שהם עשו פעם.

שוב, אין לי כל קשר אליהם אבל מהנסיון שלי, אחרי השינוי המרענן שהם עברו (גם בהנהלה וגם בצוות העובדים המרכזי) ממש נחמד שם. ואני אומר את זה על בסיס של יותר מרכישה אחת שם...

Lexus CT200H

פורסם

לגבי הלוח, ממליץ להוסיף כמה שקלים או לגרוע ממקום אחר, ולקחת אתה DS4 במקום ה DS3 , בקרוב תהיה הוזלה משמעותית מאוד במחירי אינטל, וכבר היום ניתן לקנות QUAD במחיר שווה לכל נפש (גיימרים בעיקר ;) )

והלוח הזה יתמוך בך גם ב QUAD וכמובן בל נשכח את הקבלים החדשים שאמורים לא להתנפח לעולם :)

פורסם

אהלן.

תודה על העזרה.

אני הרכבתי מפרט INTEL בזכות העזרה שלכם ועזרה של כמה חברים.

המפרט הורכב בKSP , אשמח לשמוע דעתכם עליו.

מעבד אינטל :

Core 2 Duo E6550, 1333Mhz, s775, 4MB

1045 ש"ח.

לוח אם : (האם יש לו כרטיס קול?)

ASUS M2R32-MVP ATI CrossFire, AM2, DDRII 800, 2xPCI-E

630 ש"ח

זכרון ראם :

DDRII 800 1GB Kingston Value X2

365 לכל אחד , משמע 730 ל2.

יש הבדל של 250 ש"ח בין ה667 ל800 , באמת צריך את ה800 ?

כרטיס מסך :

Sapphire X1050 256MB TV, DVI, PCI-E

270 ש"ח.

לא ממש מחשב למשחקים , וזהו כרטיס מסך טוב לכך אני חושב שמיותר להשקיע יותר מ300 ש"ח בכרטיס מסך ,לא?

דיסק קשיח :

WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II, Raid Edition

430 ש"ח.

מארז שנראה לי בסדר :

HJA-7610 MIDI 500W Max Black

200 ש"ח.

בקשר לאל פסק אשמח למלצה על אחד שיחזיק את המערכת לכמה דקות שיהיה אפשר לכבות את המחשב באופן מסודר.

לא יותר מידי ביוקר.

אשמח לדעתכם עם המפרט , אני פרפקציוניסט לכן שואל הרבה ולא קונה על עיוור smiley.gif

אשמח לעזרה.

שחר.

פורסם

לא היתי ממליץ לקנות בKSP,בגלל שיש להם קטע שצריך לשלם על אחריות שמגיעה לך במילא.

למשל קניתי כרטיס מסך שבא מהיצרן עם אחריות לשנתים וקיבלתי אחריות רק לשנה,והיתי צריך להוסיף כסף לקבל עוד שנה.

המון אנשים לא ממליצים לקנות בגלל שירות גרוע ,כנראה יש בזה משהו.

במפרט שבנית שמת מעבד של אינטל ולוח אם של AMD,זה כמו לשים מנוע של קורבט בלאדה,לא הולך ביחד.

ומארז וספק בלי אבא ואמא.

הכרטיס מסך טוב,רק אם אתה לא הולך להפעיל עליו שום משחק.

המפרט הבא יהיה יותר טוב.

Core 2 Duo E6550, 1333Mhz, s775, 4MB

965P-DS3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E

1GB TwinMOS x2

Sapphire X1050 256MB TV, DVI, PCI-E

WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II

LG DVD±RW GSA-H30N x16 Beige SATA

HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU

FSP 350W TruePower 12cm Fan Power Supply

Total price 3335

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כל לוח אם בימינו מכיל כרטיס קול מובנה, ואפילו באיכויות מצוינות.

לדעתי, אפשר לוותר בכלל על כרטיס מסך (ומשחקים שיגזלו מזמנך היקר)

ולהוסיף קצת יותר למארז מבית טוב, בעיקר כזה שמבטיח שקט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...