Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הדבר שבאמת מצחיק, שמבלי לציין על איזה מכוניות כתבו יבואני סובארו (אם תקראו בכתבה, תראו שלא מוזכר על איזה רכב מדובר) ועדיין כולם, כולל פותח השירשור, הגיעו לאותם מסקנות, משמע על איזה רכב מדובר כשמזכרים גיר "בעיתי"

אמרת כאן הכל. סטיגמות לא נוצרות יש מאין.

מעניין שגם פותח השרשור הגיע בעצמו לאותה מסקנה בקשר למהי ה"אירופאית עם הגיר הבעייתי".

כל מי שמעוניין להחליף את סמנכ"ל השיווק של יפנאוטו מוזמן להגיש קו"ח באתר היבואן.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טבעי לחלוטין כל מה שקורה כאן.

כאשר פוגעים ביקר לך, אתה מתבצר בעמדך ולא משנה אם אתה מבין שאתה טועה או צודק.

כך גם קרה כאשר היו כאלו שהחוברת הכללית של סובארו פגעה ביקר להם מכל.

מצד שני, עם כל ההבנה, המציאות היא אכזרית. כפורסם שסובארו טענו שלדגם יש בעיה בתדמית האמינות שלו, כולם ידעו במי מדובר למרות ששם היצרן לא צוין. כך כולם ידעו מיד במי מדובר שסובארו סיפרו שלאותו דגם יש תיבה רובוטית וכו' וכו'.

כלומר סובארו לא המציאו מידע כוזב או שקרי, הם פשוט כתבו את מה שכולנו יודעים שחור על גבי לבן.

כל תינוק יודע שלרנו יש בעיה בתדמית האמינות. נכון או לא נכון - זה ממש לא חשוב. כי זה היופי בנושא תדמית: אם היא נכונה או לא זה לא מעניין.

להזכירכם, שבוסארו סבלה המון שנים מתדמית של מכונית לא בטוחה. אם זה היה נכון או לא זה ממש לא משנה, מה שחשוב שהם השקיעו המון כדי להסיר מעצם את התווית הרעה. עובדה שהיום אף אחד לא חושב שסובארו היא מכונית נחותה בטיחותית.

מי שחושב אחרת פשוט טועה...

סובארו עשו דבר חריג, אבל לא חדשני. הם לא הראשונים, לא האחרונים, וגם לא עשו שום דבר רע. הבלטת יתרונותיך ע"פ המתחרים כולל הבלטת חסרונות המתחרים הם טקטיקה שיווקית ישנה וטובה.

כולנו זוכרים את הפרסומות של הדיסקברי, שם נכתב בפירוש שהוא ניצח את הטוארג במבחן דרכים של אוטו, וזה עוד בפרסומת פומבית ולא התכתבות פנימית שלא לפרסום.

אדם שידבר עם איש מכירות בסיטרואן ויספר לו שהוא מתלבט בין מאזדה 6 ל C5, בוודאי ישמע כמה המאזדה נוקשה ולא נוחה למול הסיטרואן הרכה והנעימה. יקפידו שהוא יבין עד כמה הסיטרואן מאובזרת ובטוחה, ביחס לאחותה היפנית הפשוטה והספרטנית, ויחוש את ההבדל בגימור, באיכות החומרים ובעיצוב.

רבותיי, זהו הקרב על ליבו של הלקוח, וכל האמצעים כשרים.

השאלה האם יש לך אמצעים. לסובארו יש. וטוב שכך.

פורסם
אמרת כאן הכל. סטיגמות לא נוצרות יש מאין.

מעניין שגם פותח השרשור הגיע בעצמו לאותה מסקנה בקשר למהי ה"אירופאית עם הגיר הבעייתי".

כל מי שמעוניין להחליף את סמנכ"ל השיווק של יפנאוטו מוזמן להגיש קו"ח באתר היבואן.

מעניין שהגיר "הבעייתי" מצוי בדגמי רנו \ סיטרואן \ ופיגו השונים , אך מרבית התלונות מגיעות משום מה רק על דגמי המאגאן..

זה כוחה של שמועה.., והדבר המצחיק אותי בכל מקרה היא העובדה שמרבית המגיבים בשירשורים של אמינות הגיר מעולם לא היתה ברשותם רנו או כל רכב אירופאי אחר לצורך העניין.

ודרך אגב, הגיר AL4 אינו צרפתי הוא פותח יחד עם רנו \ קונצרן פגו אומנם, אך הגיר דווקא גרמני מתוצרת סימנס.. , שובר קצת סטיגמות..

ומילה אחרונה על הסובארו.., אתה באמת צריך את כל ארסנל ההשמצות על מנת להגיע עם רכב המבוסס על שילדה משנות ה 80, צפוף מאחור , ומכוער , ורחמנא ליצלן עם רכב המצויד במרכב 5 דלתות בלבד.

אני חושב שמגיע כבוד למעצב של סובארו אשר הצליח להעמיד מתחרה ראויה לליאנה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אין כאן שום דבר חריג. חומר פנימי לאנשי מכירות שמציג חסרונות של מתחרים הוא ענין מקובל אצל יצרני מכוניות, ולא רק מכוניות.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
מעניין שהגיר "הבעייתי" מצוי בדגמי רנו \ סיטרואן \ ופיגו השונים , אך מרבית התלונות מגיעות משום מה רק על דגמי המאגאן..

זה כוחה של שמועה.., והדבר המצחיק אותי בכל מקרה היא העובדה שמרבית המגיבים בשירשורים של אמינות הגיר מעולם לא היתה ברשותם רנו או כל רכב אירופאי אחר לצורך העניין.

ודרך אגב, הגיר AL4 אינו צרפתי הוא פותח יחד עם רנו \ קונצרן פגו אומנם, אך הגיר דווקא גרמני מתוצרת סימנס.. , שובר קצת סטיגמות..

ומילה אחרונה על הסובארו.., אתה באמת צריך את כל ארסנל ההשמצות על מנת להגיע עם רכב המבוסס על שילדה משנות ה 80, צפוף מאחור , ומכוער , ורחמנא ליצלן עם רכב המצויד במרכב 5 דלתות בלבד.

הגיר הבעייתי מצוי בדגמי רנו/סיטרואן ופג'ו , הסיבה שאתה שומע דווקא הרבה על מגאנים היא מאחר והדגם הספציפי הזה הרב היותר נפוץ בליסינג מכל שאר הצרפתיות.

במקרה הייתי נוהג ברכבים האלה על בסיס יומיומי , עשרות פעמים ביום על אקזמפלרים שונים , מאות פעמים בחודש , ועוד יותר על טווח של שנה.

אני יכול לגלות לך שכמות התקלות ברכבים האלה היא יחסית גדולה ולא פרופורציונלית ביחס לזמן שהן בילו על הכביש. כשאתה משווה אותם למאזדה לפוקוס ולקורולה זה הופך להיות עוד יותר בולט.

כולם קיבלו את אותם הטיפולים , ועדיין מגאנים נכנסו על אינספור תקלות שהתרכזו רובם בבעיות חשמל , חלק אחר על עדכוני תוכנה , ועוד חלק קטן יותר של בעיות מנוע.

ואל תרגיש מקופח , היו עוד דגמים שנכנסו על שלל תקלות , לדוגמא שברולט אופטרה הזוועתית..

הגיע הזמן שתהיה שלם עם עצמך ועם הבחירה שלך , ואל תנסה לסלף ולעקם את המציאות , אתה לא רוצה שאני אתחיל להתווכח איתך על כך שקאיה פרייד הוא רכב לנהג נטו נכון?

GOT סחוג?

פורסם

אם היית מבלה יום שלם בשרודר, היית מגלה שלא רק לקוחות רנו מתלוננים על גיר ש"מושך הילוכים", "מעביר הילוך בצורה לא חלקה" ועוד שלל תלונות.

אגב, גם אם גיר זהה, עדין בתיכנות של מחשב ניתן להחליף את אופי ותיזמון העברת ההילוך.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

יש לי בבית 3 אירופאיות מתוך 4 רכבים, כולל 2 צרפתיות. אמנם AL4 אין בנמצא, כי כולן ידניות, אך יחד עם זאת,

אני לא צריך שמועות בשביל להצדיק את הסטיגמות, אני מסתדר מצוין לבד.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

אין לי כוח לקרוא את כל השרשור.

הB3 מצאה חן בעיני, נכון אין חידושים עיצוביים אבל המראה מודרני וקולע, עיצוב הפנים עדכני ויפה.

מבחינתי בהשוואה לשאר העדר סובארו צימצמו את הפער

haters will hate

פורסם

ה B3 היא למעשה אמפריזה כל חדשה שלא מבוססת על שום שלדה.. הפעם זהו דגם חדש לחלוטין.

צפופה היא בטוח לא, אלא אם אתה משווה אותה לאיזה S-CLASS LONG.

יופי זה בעיקר בעיני המתבונן.

דגם ה 4 דלתות יגיע בהמשך. הוא לא ישאר נחלתם של האמרקאים בלבד.

בסופו של דבר, אולי כדאי לנהוג ברכב לפני שמדברים.

* גילוי נאות - אני לא סוכן של סובארו, אבל כן בעלה הלא גאה של צרפתייה מהסוג שאתה אוהב.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

נתעלם מהעובדה שהחוברת של סובארו היא מסמך פנימי ומטרתה לסייע בטקטיקת המכירות באופן מקובל מאוד , נשכח גם שזה כו-לה רכב, ונחשוב על קמפיינים נגטיביים אחרים - ואפילו בנושאים טיפה יותר חשובים,

למשל,

איך אנחנו בוחרים ראש ממשלה ?

- מועמד א' אומר שמועמד ב' יחלק את ירושלים, ומועמד ב' אומר שא' יביא עלינו מלחמה.

שיטת הקמפיין הנגטיבי קיימת פחות או יותר מאז המצאת האדם, לא ברור לי על מה הדיון כאן.

באופן עובדתי , למידע המובא בחוברת שלהם יש יותר מרקע כללי להתבסס עליו.

אם הקמפיין היה אוסף סטטיסטיקות ונתונים עובדתיים, הצרפתים היו בפירוש אוכלים אותה, ולא רק רנו, אלא גם פיז'ו [ אני מאמין שקראתם איך פיז'ו לא הצליחה להעמיד רכב תקין למבחן "אוטו" למרות 2 נסיונות בהפרש של חודשים ].

מי שרוצה לפגוע במתחרים, יכול פשוט להפנות להלל פוסק בכתבה על ה 207, ושכל קורא יסיק לבד מסקנות. יש קוראים שיתעלמו מאחר וזה ארוע נקודתי, ויש קוראים שיודעים שיש מכוניות [ ויבואנים ] להן זה לא היה קורה לעולם.

לעניין העיצוב - זה כבר עניין של טעם.

אישית אני לא חושב שהרכב מכוער בכלל, אבל אני מבין שיש מי שחושב הפוך לגמרי, כמו שאני מצטרף למי שהגדיר את הGSA [ או איזה סיטרואן שזה ] הארוך שמופיע כאן באחד האייקונים כרכב ממש לא יפה ואילו מי ששם אותו באייקון ודאי חושב הפוך. זה לא אומר כלום.

אני חושב שהלאדה ניבה והאופל פרונטירה מעוצבות יפה ונכון. מה תעשו לי ?

פורסם

הגיע הזמן שתהיה שלם עם עצמך ועם הבחירה שלך , ואל תנסה לסלף ולעקם את המציאות , אתה לא רוצה שאני אתחיל להתווכח איתך על כך שקאיה פרייד הוא רכב לנהג נטו נכון?

מה לעשות המציאות שלך שונה לגמרי מזו שלך, ובניגוד לך אני נוהג יום יום ברכב אשר מצויד בגיר הנ"ל, ובבעלותי הפרטית רכב נוסף המצויד בגיר זה.

מעולם לא נתקלתי בבעיות חשמל (כיוון שכנראה הלכתי למתקינים מקצועים ועמדתי לידם בעת ההרכבה, כולל הקצבים של אורנג..), הגיר במאגאן הקודמת אשר הוחזרה עם 125,000 ק"מ תפקד מעולה, וגם זה של המאגאן הנוכחית מבצע את המטלות בצורה ראויה.

גם הרכב הפרטי שלי עם הגיר הנ"ל עבר כ 110,000 ק"מ ללא כל בעיה, והמאגאן החדשה שלי 3 חודשים על הכביש 11,000 ק"מ נוסעת חלק..

בעיות חשמל .., כן זה קורה כשמתקינים אצל חפרים כפי שקורה אצל מרבית חברות הליסינג..

עידכוני תוכנה - אצלך זה נחשב תקלה..

פורסם
אם היית מבלה יום שלם בשרודר, היית מגלה שלא רק לקוחות רנו מתלוננים על גיר ש"מושך הילוכים", "מעביר הילוך בצורה לא חלקה" ועוד שלל תלונות.

אגב, גם אם גיר זהה, עדין בתיכנות של מחשב ניתן להחליף את אופי ותיזמון העברת ההילוך.

להזכיר לך את עשרות הנהגים הזועמים אשר התלוננו בפני יפנאוטו על הגירים של הלאגסי אשר התנהגו באופן זהה לזה אשר תואר פה..

מה רצית בדיוק לומר בזה ??

פורסם
להזכיר לך את עשרות הנהגים הזועמים אשר התלוננו בפני יפנאוטו על הגירים של הלאגסי אשר התנהגו באופן זהה לזה אשר תואר פה..

מה רצית בדיוק לומר בזה ??

אתה הוא זה שטען שאת התלונות על הגיר AL4 ניתן למצוא רק ברנו, אני אומר לך משמיעה ואפילו היכרות אישית (לבן דודי הייתה 206 שהחליפו לה ב40,000 ק"מ גיר) שזה ממש אבל ממש לא נכון.

מדהים שניתן למצוא סטיגמטים ובעלי דעות מוצקות שלא מוכנים לסטות "מהתנ"ך" שלהם לשום דת שונה. כמו שניתן למצוא את אותם עיוורי קורולה או יותר נכון סדאן 1.6 אוטומט יפן, כך ניתן למצוא את אתם שבויי אוכלי צפרדים אשר חיים בשנות השמונים.

אני מציע לך לנסוע ברנו קליאו החדשה כדי להבין על מה אני מדבר (אגב, בלי קשר אחת המכוניות בעלות העיצוב הכי סתמי שראיתי).

פורסם
אתה הוא זה שטען שאת התלונות על הגיר AL4 ניתן למצוא רק ברנו, אני אומר לך משמיעה ואפילו היכרות אישית (לבן דודי הייתה 206 שהחליפו לה ב40,000 ק"מ גיר) שזה ממש אבל ממש לא נכון.

מדהים שניתן למצוא סטיגמטים ובעלי דעות מוצקות שלא מוכנים לסטות "מהתנ"ך" שלהם לשום דת שונה. כמו שניתן למצוא את אותם עיוורי קורולה או יותר נכון סדאן 1.6 אוטומט יפן, כך ניתן למצוא את אתם שבויי אוכלי צפרדים אשר חיים בשנות השמונים.

אני מציע לך לנסוע ברנו קליאו החדשה כדי להבין על מה אני מדבר (אגב, בלי קשר אחת המכוניות בעלות העיצוב הכי סתמי שראיתי).

לגבי הקליאו, אני בהחלט מסכים איתך, רכב סתמי לחלוטין, שלא לדבר על הטווינגו החדשה..

אבל מצד שני הלגונה נראית טוב הרבה יותר ממרבית המתחרות בסגמנט שלה.

יש ויש, אבל ה B3 פשוט כעורה.

פורסם

קודם כל, חשוב יותר איך הרכב נוסע (לגבי הB3 אם יהיה המשך מהאימפרזות הקודמות, הרי שזה נשמע טוב-לפחות לגרסאות הספורט) תראה את הדורות הקסומים של פיג'ו, הכוונה לדורות ה-5/6 שלא הצטיינו בעיצוב אבל כיכבו בכל השאר, אולי חוץ מאמינות:wink:.

לגבי העיצוב, קשה לשפוט רכב רק מתמונות חייבים לראות אותו במציאות.

אגב, הטריבקה למשל, במציאות הרכב די מרשים ויש לו נוכחות ובתמונות הוא נראה זוועה.

• תוכן חדש...