Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי, מה לא כלול באחריות שהחברות נותנות על הרכבים השונים.

ברשותי סובארו בי 4, שנת 2005, שרק קניתי לפני שבועיים בערך.

הרכב עדיין באחריות(נשאר עוד חודשיים), ורציתי לנצל כמה שיותר את תקופת האחריות שנותרה.

אני מרגיש מכה קטנה בהחלפת ההילוך מR ל D , ולכן אני חושב שאולי מדובר בתושבות גיר,

מהשיחה שלי עם הבוחן של סובארו, הבנתי שעל תושבות כן יש אחריות, ואני מחר אלך לבדוק אותם במוסך המרכזי.

אבל למשל על מצבר, יש אחריות? זה המצב המקורי של הרכב, והוא מאוד חלש וזקוק להחלפה,

אני יודע שבדרך כלל אחריות על מצבר היא שנה, אבל יכול להיות שהחברה נותנת 3 שנות אחריות גם למצבר?

מה בקשר לפנים הרכב? שניים מהשטיחים שלי, ממש מתפוררים בתחתית, בצד התחתון, מה שגורם להם

לאבד מהקשיחות שלהם, וכל תזוזה קטנה, והשטיח מתקפל.

יכול להיות שגם פה תתכן החלפה?

כי אני לא רוצה ללכת למוסך המרכזי, לא מודע למה שמגיע לי.

תודה.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני יודע שבדרך כלל אחריות על מצבר היא שנה, אבל יכול להיות שהחברה נותנת 3 שנות אחריות גם למצבר?

מה בקשר לפנים הרכב? שניים מהשטיחים שלי, ממש מתפוררים בתחתית, בצד התחתון, מה שגורם להם

לאבד מהקשיחות שלהם, וכל תזוזה קטנה, והשטיח מתקפל.

יכול להיות שגם פה תתכן החלפה?

כי אני לא רוצה ללכת למוסך המרכזי, לא מודע למה שמגיע לי.

תודה.

על המצבר, צמיגים, מערכת אודיו ומזגן יש בדרך כלל שנה אחריות.

כל הדברים האחרים (כולל שטיחים) שלוש שנים.

אתה יכול לברר על כל הדברים בספר הרכב, יש שם פרק כיסוי אחריות היצרן.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

ההודעה הזו לדעתי היא ההתגלמות הישראלי המכוער אשר בכל הכוח מנסה להוציא דברים אשר אינם מגיעים לו..

את המכה בגיר סביר להניח שהרגשת לפני שרכשת את הרכב, ואולי גם הורדת את המוכר במחיר הרכב עקב כך, אבל למה לא לנסות ולהרוויח גם החלפה חינם ??

גם המצבר חלש, יאללה בוא נעמיס.. (אין אחריות על המצבר :evil:)

שטיחים, קדימה ננסה לדחוף גם את זה..

אולי גם המנוע לא נותן את התפוקה כפי שהוא היה כאשר הוא היה חדש ??

אח"כ מתלוננים על כך שיבואני רכב מתיחסים לעיתים בגסות לאנשים.. , אני לא מתפלא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
ההודעה הזו לדעתי היא ההתגלמות הישראלי המכוער אשר בכל הכוח מנסה להוציא דברים אשר אינם מגיעים לו..

בדיוק על זה דיברתי אתמול עם בעל חנות רהיטים. קניתי כיסא. בקיצור, איך שהוא השיחה התגלגלה, הוא סיפר שבגרמניה, הוא חיפש מצלמה דיגיטלית, ובכל החנויות באותו רחוב, אותו דגם, היה באותו מחיר!

כאן בארץ, הוא אמר, שהלקוחות מאלצים את בעלי העסקים לעשות כל מיני מיני שמיניות באוויר, כי מה שבסוף מעניין את הלקוחות זה המחיר הזול... מה שגורם להרבה מירמור לשני הצדדים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

איזה ישראלי מכוער מה קשור?? למה לא לנסות למנוע בעיות עתידיות, שכן יכולות לעלות כסף, והרבה??

למה לחכות לעוד שנה, שהאחריות תגמר, והבעיות יחמירו ויצריכו תיקון יקר?

ונניח שקבלתי הנחה לרכב כשקניתי אותו בגלל אותה המכה בגיר, מה זה אומר? שאני צריך לחיות

איתה ולא לתקן אותה? או שלהגיד למוסך המרכזי- " תשמעו קיבלתי הנחה לרכב בגלל המכה בגיר, אז בבקשה כן תגבו ממני כסף בעבור התיקון, למרות שהוא באחריות"? יש אחריות על הרכב, מבחינת החברה, היא מתחייבת ששלוש שנים

מיום קניית הרכב לא אמורות להיות בעיות ברכב, ואם יש- יתוקנו ללא עלות.

ובקשר למצבר ולשטיחים, שאלתי,קבלתי תשובה וזהו.

שאתה מכניס מכשיר סלולארי לתיקון, אתה לא מבקש גם על הדרך שיתקנו עוד בעיות, חוץ מהבעיה

המרכזית שבעקבותיה המכשיר נכנס לתיקון? אותו הדבר גם פה..

אז קצת להעמיד את עצמך במצב הזה, לפני שאתה בא בטענות.

ודרך אגב, השטיחים הוחלפו.

פורסם

אם הדברים נכללים במסגרת האחריות - אז הם מגיעים לו.

אם לא - הוא לא יקבל אותם במילא.

מה איכפת לך?

אגב, לי הייתה השגה כלשהי לגבי משהו (שכלול באחריות) כשקניתי את הרכב שלי, אני והמוכר בדקנו שיחליפו את זה במסגרת האחריות, ולא הורדנו על זה במחיר.

זו חשיבה נכונה !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בנוגע לסוחר שקנית ממנו את הכסא - סיפורים.

כל בעלי החנויות מתלוננים ובצדק, הם רוצים להרוויח עלינו יותר ואנחנו עושים כל מאמץ אפשרי ע"מ להשיג את העסקה הטובה ביותר.

כל צרכן במדינה מפותחת עושה אותו דבר.

למה לי לשם לסוחר א' 300 שקל שסוחר ב' נותן לי את אותה הסחורה ב-150?

הרי מה הוא היה רוצה? שתבוא לחנות תקנה מה שיש במלאי במחיר שהוא רוצה ולא תבלבל ת'שכל יותר מדיי, אין דברים כאלה.

כמובן שיש אנשים שמגזימים, אבל עדיין, הלקוח לא טמבל.

בקשר לאחריות - על רוב החלקים המתבלים, ביניהם מצבר וכו' - אין אחריות מלאה ל-3 שנים.

לדעתי גם על השטיחים לא תקבל אחריות כי נטען לטעון שזה הגיע משימוש לא סביר.

בכל מקרה היבואן מרוויח הרבה כסף על רכב וחלק מהרווח הזה נשמר לצד לצורך מתן אחריות.

גם ביצרן מזכה אותם על חלקים שהוחלפו באחריות.

אם יש לך אחריות, זה משהו שמגיע לך.

זה לא ישראלי מכוער, להפך... אם לא היית עושה זאת היית טיפש. למה לחכות לטיפול הבא שתגיע ואז תצטרך לשלם על התושבות?

בכל מקרה בהצלחה

פורסם

איזה תגובות מטומטמות, בחיי...

ברוסיה אפילו על מגבים יש אחריות! מה, אנחנו יותר גרועים מרוסיה? אז המצב על הפנים......

שהמוכר/יבואן/יצרן ישבור את הראש, למה הלקוח צריך לשבור את הראש? התקלקל/נשבר בתקופת האחריות - להחליף!!

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

ודרך אגב, השטיחים הוחלפו.

לדעתי גם על השטיחים לא תקבל אחריות כי נטען לטעון שזה הגיע משימוש לא סביר.

12345

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני אומר,

יש דברים ויש דברים.

אם יש אחריות, אדרבה, שיקבל את כ-ל מה שמגיע לו.

אבל ההרגשה שאליה התייחסו אותן "תגובות מפגרות" - היתה על הקטע של למצוא משהו בכוח. יש משהו סביר והוגן, ויש משהו קנטרני. זהו. אני מניח שזאת היתה הנקודה.

ואני שוב אומר, אם חס וחלילה, יש בעיה שניתן לתקנה ע"ח האחריות - שתתוקן! :idea:

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

עדכון, אז כמו שאמרתי, אתמול נסעתי למוסך המרכזי של סובארו, בהרצליה, שמה עשו עדכון גרסא לגיר, והיה נראה שהבעיה בגיר נפתרה, אבל בדרך חזרה הביתה, הבחנתי שהבעיה לא נפתרה.

אני יסביר שוב מה הבעיה- כשאני עוצר את הרכב, ומשחרר את דוושת הברקס, ממש מרגישים כאילו ההילוך משתלב, עוד לפני שאני בכלל לוחץ על דוושת הגז.

הבנתי שיכולה להיות אפשרות שהגיר בנוי באופן כזה, שכשלוחצים ברקס, הגיר עובר למצב N, וכמשחררים את דוושת הברקס, חוזר בחזרה לראשון, וזאת כדי להקל על הגיר, ולהקטין את הבלאי שלו.

אבל מהבירור שלי עם המוסך המרכזי, זה לא נכון ולא קיים מצב כזה בגיר של הB4.

ובנוסף הבעיה שכשמעבירים הילוך מR לD ההילוך עובר עם מכה די רצינית.

היום חזרתי שוב להרצליה, ובלי לבדוק שום דבר, רק על סמך המילים שלי, אמרו לי להגיע יום ראשון למוסך

ולבחור האם לשלוח את הגיר שלי לשיפוץ או שירכיבו לי גיר אחר משופץ.(האוטו באחריות-אז שתי האפשרויות הם ללא עלות).

הם לא בדקו אפילו ויזואלית את הגיר, לא הרימו את האוטו על ליפט, פשוט חיברו למחשב, עשו עידכון גרסא, וכשזה לא עזר

החליטו שצריך או לשפץ את הגיר שלי או להחליף לאחר משופץ.

לא קצת תמוהה ופזיז מידי להחליט שצריך לשפץ גיר של אוטו משנת 2005? בלי לבדוק לעומק אולי אלו בעיות אחרות?

מישהו מכיר את הבעיה? יש רעיונות? פתרונות? המלצות?

אפילו שאני לא צריך לשלם כלום, מבאס לשפץ גיר לאוטו שנת 2005 שהוא בסך הכל חדש, ושרכשתי אותו לפני פחות משבועיים.

אני לא יודע מה יהיו ההשפעות על הרכב בעתיד..לא מבין בזה.

וכן, עשיתי בדיקת קניה לרכב(2 בדיקות ליתר דיוק-אצל שני מכונים שונים) ולא ציינו שום דבר על הגיר.

פורסם

אני לא מבין מה אתה רוצה?

קיבלת מה שרצית, יש בעיה בגיר - נשפץ.

אני חושב שזה אחלה של שירות.

אם היו עושים נסיעת מבחן והיו אומרים לך לא להחליף היית אומר שהם מתחמקים וכו'.

אם אתה מרגיש מכה, ואין את זה ב-B4 אחרות אז זו בעיה.

ד"א, תסתכל על 2 הבדיקות, אני מבטיח לך שבשניהם תחת סעיף של הגיר רשום לא תקין. גם אם הבוחן לא הדגיש את זה בבדיקה.

פורסם

את המכה בגיר סביר להניח שהרגשת לפני שרכשת את הרכב, ואולי גם הורדת את המוכר במחיר הרכב עקב כך, אבל למה לא לנסות ולהרוויח גם החלפה חינם ??

גם המצבר חלש, יאללה בוא נעמיס.. (אין אחריות על המצבר :evil:)

שטיחים, קדימה ננסה לדחוף גם את זה..

אולי גם המנוע לא נותן את התפוקה כפי שהוא היה כאשר הוא היה חדש ??

מה הקשר בכלל לישראלי מכוער ? אם אני קונה רכב יד שניה מבחור אני אנסה להוריד אותו במחיר כמה שאני רק יכול, גם אם הרכב שווה מעל המחירון וטופל בצורה יוצאת דופן על כל ליקוי אני אנסה להוריד ואנסה לקנות בכמה שיותר זול, ככה עושים מסחר ! אף אחד לא מכריח אותו למכור אני מציע את המחיר הנמוך ביותר שלי ואם זה מתאים לו סבבה, אם לא אז מתחילים לעלות לאט לכיוון המחיר הכי גבוה שהקצבתי לעצמי מראש, וכן אם אחרי שהורדתי אותו במחיר על כל תקלה ותקלה אני אוכל להכניס את הרכב לחברה ולהחליף באחריות אני אעשה את זה בלי שום רגשות אשם מיותרים !! מסיבה פשוטה : לא עשיתי שום דבר רע !! קניתי את הרכב במחיר ששווה לי והיה שווה למוכר למכור (אחרת למה הוא מכר לי ?) ואני אטפל ברכב בכמה שפחות כסף (עבור תחזוקה מדוקדקת!!) שאני יכול, אם זה אומר לשלם מחיר מלא במורשה אז לשלם, ואם באחריות בחינם אז בחינם !! (עדיף בחינם!!)

לפי הגישה שלך אז לא היה מסחר בעולם לכל דבר ביקום כולו היה מחיר מחירון והוא היה נמכר ונרכש אך ורק במחיר הזה....

פורסם

קבלו נקודת מבט שונה קצת, של מי שנמצא בצד המוסך:

למרות שהשורה התחתונה היא שהלקוח קיבל שירות טוב, המוסך לאוו דווקא עשה את זה מתוך רצון לתת שירות טוב.

אם המוסך היה דוחה את הלקוח למרות שהוא התלונן על תקלה בגיר ולאחר תום האחריות הגיר היה קורס, היצרן לא היה משלם, והמוסך היה נאלץ לקחת את עלות השיפוץ על הגב שלו. מוסכים נזהרים מאוד עם רכבים שנמצאים לפני תום אחריות, ומתייחסים לקלה כבחמורה.

• תוכן חדש...