Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת תחרות? כי יונדאי מציעים בארה"ב אחריות ל10 שנים..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מסכים איתך בכלל. היצרן/יבואן/מוכר הוא זה שצריך לשבור את הראש, ולא הלקוח. בתקופת האחריות הלקוח ישן בשקט, וזה ברור לחלוטין. בגלל זה יש אחריות. כך לדוגמה רכבי KIA: יש להם בגרמניה 7 שנות אחריות מלאות!! אתה חושב שאיזה גרמני קמצן ירכוש את הרכב ולא ישתמש באחריות אם הרכב יתקלקל?

אף גרמני לא ירוכש רכב עם בעיה מהותית בגיר אף על פי שיש אחריות יצרן תקפה..

דרך היסורים שיש לעבור אינה שווה את זה, מה עוד שיש עשרות אם לא מאות רכבים תקינים בשוק.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אף גרמני לא ירוכש רכב עם בעיה מהותית בגיר אף על פי שיש אחריות יצרן תקפה..

דרך היסורים שיש לעבור אינה שווה את זה, מה עוד שיש עשרות אם לא מאות רכבים תקינים בשוק.

בוא נגיד ככה: אתה לא יודע איך השוק משומשות בגרמניה. תרשה לי לאכזב אותך, כאשר הם מוכרים הם מחייכים אליך, אבל כאשר אתה בא לתקן משהו באחריות הם מושכים זמן בלי לעשות כלום. ומה זה הבעיה המהותית הזאת בגיר שעליה אתה מדבר?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

ראשית, אם הרכב תחת אחריות, זה הוגן וראוי [ וגם מומלץ ] לטפל בו בצורה יסודית ובטח לא קשור לשום 'סחטנות' או 'ישראליות'.

מה הקשר בכלל ?

אם הייתה מעלה את ההודעה הזאת גברת נחמדה שהייתה אומרת - "אינני מבינה-רכשתי יד2- יש בעיה כזאת- יש אחריות-מה לעשות ?" כולם היו אומרים לה לגשת מייד למוסך המרכזי ולתקן כל מה שצריך תחת האחריות, נכון ?

[ נכון ].

=====

שנית, חסר לך ידע, וכשחסר ידע נדפקים .

החברה השאירה אותך עם דילמה מאוד קשה בעיני - האם לשפץ את הגיר [ אישית זה נשמע לי מופרך לחלוטין בסובארו 05', כל סובארו ] או בעצם להניח לזה.

כדי להחליט אם להניח לזה או לא, אתה צריך לדעת יותר.

קיבלת כאן מעט הכוונות , כאשר הכי מעניין בעיני היה הבחור שתיאר מה כתוב בספר הרכב עצמו.

לא נראה לך הגיוני לקרוא ולהבין מה כתוב שם, בעצמך ?

יש הרבה תיבות הילוכים עם מנגנונים דומים - לך, תקרא, תבין, ואז תנסה לנהוג או לברר עם בעל רכב מקביל לשלך. נהגים של חברת השכרה יכולים לפעמים לעזור.

שיפוץ גיר זה לא דבר שעושים כל יום [ ולתקוע לעצמך גיר אחר משופץ זה לא כיף בכלל ].

=====

באשר לתשובות שקיבלת מכל מיני מוסכניקים, אז מנסיוני האישי, כל אחד הוא בנאדם, יש כאלה שיודעים יותר ויש כאלה שפחות.

מי שלא מתעניין ומתמקצע בעבודתו - לא ידע ויטעה אחרים. זה יכול להיות מוסכניק רדוד או רופא רדוד שלא בקיא במחקרים חדשים ולא יידע לענות לך.

לפעמים מילה אחת של אדם שיודע יכולה לחסוך לך הרבה כסף, זמן ועגמת נפש.

פורסם

אבל כשאני חושב על זה, מה זה יכול להזיק? אז שישפצו את הגיר..

בכל מוסך סובארו שהייתי אמרו לי שהרווחתי שהם משפצים לי את הגיר, אמרו שמה שיעשו במוסך המרכזי, יפתחו את הגיר, כל הגומיות וכל מה שבלוי, יחליפו, ואם יש בעיה או חלק בעייתי, יחליפו, ובעצם הגיר יהיה במצב הרבה יותר טוב, מאותו גיר בפז"מ של הגיר שלי שלא עבר שיפוץ.

אז נגיד ובסוף לא היה צריך לעשות שיפוץ גיר, לפחות הרווחתי מהחלקים שכן היה להם בלאי כלשהו והחליפו אותם, אני טועה?

פורסם

לא מדוייק.

אם יעשו עבודה מקיפה ואיכותית ברמה הגבוהה ביותר - הוא בכל מקרה ירוויח, כי הוא יקבל גיר במצב יותר טוב מהגיר שלו כיום.

אני הייתי נרתע בגלל גורם אחר, והוא הקלות שבה הם מוכנים לשפץ לו את הגיר,

ללא בדיקה מקיפה מצידם, מה שיכול להעיד גם (אולי) על טיב העבודה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אבל כשאני חושב על זה, מה זה יכול להזיק? אז שישפצו את הגיר..

בכל מוסך סובארו שהייתי אמרו לי שהרווחתי שהם משפצים לי את הגיר, אמרו שמה שיעשו במוסך המרכזי, יפתחו את הגיר, כל הגומיות וכל מה שבלוי, יחליפו, ואם יש בעיה או חלק בעייתי, יחליפו, ובעצם הגיר יהיה במצב הרבה יותר טוב, מאותו גיר בפז"מ של הגיר שלי שלא עבר שיפוץ.

אז נגיד ובסוף לא היה צריך לעשות שיפוץ גיר, לפחות הרווחתי מהחלקים שכן היה להם בלאי כלשהו והחליפו אותם, אני טועה?

תגיד, אתה עדיין מתעקש שיש לך תקלה ??

רועי אמר שבספר הרכב מצויינת העובדה שהגיר נכנס לניוטראל אחרי עמידה של 30 שניות, סליחה שאין לי זמן לבדוק לך את זה...

אבל תבדוק גם אתה בספר הרכב שלך - כי בכל דבר שנוגעים ... מקלקלים !! וחבל.

ג'ימי.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אבל גם אחרי עצירה של 3 שניות זה קורה..

ולא יודע, קשה להאמין ששני מוסכים מורשים, ומוסך מרכזי לא מכירים את ההתנהגות הזאת של הגיר, במידה, ועוד חודש יקרה משהו לגיר, אני לא רוצה שהם יגידו לי -" אמרנו לך".

אין לי ספר רכב, לא קיבלתי כשקניתי את הרכב, ומחיפוש באינטרנט לא הצלחתי למצוא העתק של הספר רכב.

אם למישהו יש את הספר רכב ויכול לבדוק לי את זה, זה יוכל מאוד לעזור לי, ולחסוך לי הרבה הרבה כאב ראש, כי מי יודע, יכול להיות שפשוט התושבות גיר שלי חלשות, ומה שקורה אמור לקרות, פשוט להיות הרבה פחות מורגש.

פורסם

אוקיי, אז הגיר שופץ, אני חייב לציין את המהירות של התיקון.

הכנסתי את הרכב בשעה 10 בבוקר, ובשעה 4 התקשרו להגיד שהאוטו מוכן, אבל לא הספקתי להגיע עד הרצליה,

אז רק מחר אני אקח אותו.

הבוחן אמר בטלפון שעכשיו את יותר את ההרגשת שילוב הילוך אחרי שחרור דוושת הברקס, אבל עדיין יש את המכה במעבר

בין R לD, הוא טוען שזה כי יש שמה כל מיני חלקים חדשים, וצריך לנסוע עם האוטו לפחות 50 ק"מ כדי שזה יעבור, נשמע הגיוני?

פורסם

כן, הבעיה לא נפתרה, הבוחן אמר שכמעט כל החלקים של פנים הגיר שהם הרכיבו לי הם חדשים, דיסקיות סלנואידים וכו'..

אמר שהחליפו לי חלקים באוטו בשווי של בן 25-30 אלף ש"ח..

אמר רק שעדיין יש מכה במעבר בין R ל D , בגלל שהכל חדש, והגיר צריך לעבור לפחות 50 ק"מ כדי להשתפשף..

בדרך חזרה הביתה, הרגשתי שהבעיה לא נפתרה, ועדיין מרגישים את השילוב הילוך בשחרור דוושת הברקס.

מה עושים?

פורסם
פותח השרשור הקשב היטב!

הגיר בB4 כן בנוי כשאתה עומד בפקק הוא אוטומטית מעביר לניוטרל לאחר ב30 שניות בשחרור דוושת הברקס יש להמתין שניה כדי לא לדפוק את הגיר ואת ללחוץ על דוושת הדלק להאיץ-הדבר תוכנן כך כדיי לחסוך ויברציות ודלק בעמידה.הדבר רשום בספר הרכב! לאחר הכנסה מR לD לחץ היטב על דוושת הבלם בהעברת הילוכים בהכנסה לD שחרר את דוושת הברקס המתן חצי שניה ואז האץ בעדינות!

אל תחפש שטויות והתעסקיות עם הרכב-מדובר באחד מהרכבים הכי אמינים שיש וזה רכב חדש מה שיש לך!!

ראש בריא למיטה חולה זה מה שאתה עושה.

בברכת נסיעה טובה.

הינה מה שעושים. הבנאדם יש לו כזה אוטו, ואני מאמין ש"קצת" יותר זמן ממך, ואתה עדיין בשלך מנסה על כל דבר שהוא כלום למצוא סיבה ללכת למוסך. החליפו לך ב-20-30 אלף חלקים, אתה רוצה אולי גם לקבל רכב חדש בחינם?

נו באמת... :evil:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...