Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קורא בפורום המון ולומד על רכבים בכלליות כי אין לי כל כך מושג. אבל עדיין יש לי קצת שאלות..

אני מחפש רכב ללימודים.

אני מתחיל השנה ללמוד בבר אילן. אני גר בהרצליה. זאת תיהיה המשימה העיקרית והיומיומית של הרכב נסיעה מהרצליה לבר אילן וחזרה. זו הסיבה גם שאני מעדיף אוטומט בצורה רצינית, פקקים.

אני מחפש רכב אמין מאוד. אחזקה נמוכה. אוטומט. חלפים זולים. ושיסחוב. לא מעניין אותי שום דבר אחר כגון יופי וכו'..

כמובן שהעצה הראשונה שאני מקבל מכולם היא: "רק יפניות!!" עד כמה זה נכון?? אני צריך לשכוח מכל הצרפתיות? או כל סוגי הפיאט למיניהם?

התקציב שלי לרכב+ביטוח+טיפולים ראשוניים יהיה בסביבות ה25K. כמה זה משאיר לי לרכב בלבד?

הנה הרכבים שאני חושב עליהם:

פיאט פונטו - רכב שאני מאוד מאוד אוהב. אבל אני שומע וקורא על הבעיות שלו כל הזמן. לפי מה שהבנתי לא אמין. ולא יפני.

יונדאי לנטרה/אקסנט - רכבים נחמדים מאוד. אפשר למצוא במחירים טובים שנתונים יחסית גבוהים. צריכת דלק גבוהה.

סיטרואן סקסו - קראתי עליה תגובות בפורום והתרשמתי. אבל היא צרפתית! מה עלות תיקונים/אחזקה כללית ברכב? צריכת דלק?

דייהטסו שרייד - עוד רכב עם תגובות קיצוניות לפה ולפה. מצד אחד רק ממליצים עליה ועל האמינות שלה. מתאימה לי בול. מצד שני, התחלתי לקרוא על כל מיני בעיות במנוע שלה שחוזרות הרבה מאוד. אז אני באמת כבר לא יודע..

סוזוקי סוויפט - סה"כ הכל רכב נחמד מאוד. יחסית אמין עם אחזקה נמוכה. מצאתי עליו פחות מידע.

סובארו ג'סטי - קטן אבל אמין וחסכוני.

אגב כדאי לי לקנות מנוע 1600 או 1300/1400 ??

בנוסף כבר קראתי תגובה שחוזרת על עצמה שעדיף לחפש רכב במצב מצויין יחסית עם קילומטראז' נמוך, יד נמוכה, שנתון כמה שיותר גבוה ומטופל.

עד כמה זה נכון? כל רכב שאני אמצא במצב הזה כדאי לקנות? לא משנה אם הדעה הרווחת עליו שהוא ממש לא אמין?

אשמח לקבל תגובות מפורטות כי באמת שאני לא מבין יותר מידי.

תודה רבה :)

פורסם

בכסף שתקנה רכב יפני מודל 92-94 תוכל לקנות פיז'ו/סיטרואן/פיאט מודל 97-99.

מצד אחד רכב כביכול אמין אבל ישן ורוב הסיכויים מוזנח ומיד גבוהה (ישן+מוזנח=תקלות), מצד שני רכב הרבה יותר חדיש, אבל כזה שצריך להקפיד על טיפולים בזמן (הזנחה=תקלות).

חוץ מזה, המחירים של הרכבים היפניים המשומשים בארץ לדעתי עוברים כל גבול.

מסקנה - אותו חרא, אז עדיף יותר חדש, נוח ומאובזר.

ועוד משהו - אם אתה רוצה אמינות וחיסכון, תתפשר על גיר ידני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

האירופאיות הקטנות (עד לעשור האחרון) לא ידועות בתור רכבים בעלי גיר אוטו' אמינים / טובים שלא מסרסים את הכוח ולכן כשמדובר בקטנות בתקציבך בהחלט כדאי לפזול ליפניות. יחד עם זאת, מעבר לפערי המחיר / שנתון כפי שקודמי ציין, אתה תיאלץ להתפשר בנוחות, בעיצוב (שאני מבין שזניח עבורך) ובבטיחות אשר היפניות שנמצאות בגדר תקציבך אינן מצטיינת בפרמטרים הנ"ל ואשר האירופאיות דווקא כן מציעות אותן.

לדעתי, במידה ואתה חפץ ברכב יפני קטן, אמין, אוטו' ובעל תחזוקה לא יקרה - רצוי שתתמקד בטויוטה סטרלט, הדייהטסו שרייד (שנתון 97'+) ודייהטסו סיריון. אינני חושב שבתוואי נסיעה הלוך חזור של הרצליה - בר-אילן דרוש מנוע חזק ולכן אין הכרח לפזול למשפחתומטיות בעלות נפח מנוע של 1.6.

מבחינת האופציות האירופאיות כשמדובר באוטו' בתקציבך, כנראה שכדאי יהיה לבדוק את הVW פולו 1.6.

פורסם

היי.

ההצעה או המלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך בנושא,זה...לבלות יום אחד בכמה מוסכים,או איך שזה נקרא, לעשות סבב מוסכים ,ואז לקבל תמונה ברורה יותר.

אם אתה מהצפון,אתה מוזמן, כמה שעות של סיורים,שאלות ודעות ייתנו לך תמונה ברורה ונכונה יותר, מאשר שמועות.

בברכה.

פורסם

אם היית באמת קורא בפורום ומרפרף לא היית שואל כזאת שאלה כמו בכותרת שלך ...

אנחנו מדברים על רכב בסביבות ה20 (הורדתי ביטוח וטיפולים, לגבי הטיפולים זה יכול גם להיות הרבה יותר מ1500)

הייתי מוריד בתור התחלה את האקסנט המיושנת , לא נוחה ולא בטיחותית (מכונית עולם שלישי)

ומוסיף לרשימה שלך :

סיאט איביזה /קורדובה

פיאט בראבה מהשנים המאוחרות

פורד אסקורט

פג'ו 306

רכב שמור ומטופל הוא רכב אמין ללא קשר למוצאו. בגלל זה אין להתפשר על רכב שספג הזנחה

נ.ב ליפניות בארץ יש מחיר מאוד גבוה בלי הצדקה בגלל דבר שנקרא "אפקט העדר" ולא בגלל שאלה מכוניות מבריקות

2001 Opel Astra 1.6

פורסם
היי.

ההצעה או המלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך בנושא,זה...לבלות יום אחד בכמה מוסכים,או איך שזה נקרא, לעשות סבב מוסכים ,ואז לקבל תמונה ברורה יותר.

אם אתה מהצפון,אתה מוזמן, כמה שעות של סיורים,שאלות ודעות ייתנו לך תמונה ברורה ונכונה יותר, מאשר שמועות.

בברכה.

וואלה אתה צודק.., שמעתי שאין יותר מוסכים ליפניות, הרי הם מעולם לא מתקלקלות..

פעם בשבוע מנהל המוסך מגיע על מנת לראות שהכל במקום, סוגר את הדלתות ומחכה לטלפון על מנת לעשות טיפול 10..

הצחקת אותי, כל המוסכי מלאים בעבודה יפניות, צרפתיות , קוראניות וכדומה..

הגיע הזמן לצאת מזה..

פורסם

במחירים האלה ולאור הצהרותייך , רצונותייך כדאי לדעתי לבדוק מאזדה 323 96/97

אני אישית מעדיף את הידני , אך גם האוטומט מוצלח.

אמין , חסכוני ( סביב ה 1 ל 12-14 ) ומרווח יותר ממה שהצעת.

בקיצור סוס עבודה.

בברכה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

הכל קשקוש!

היתה לי 205 שבע שנים ויותר, והיו לי רק 2 תקלות.

המנהל שלי, יש לו מזדה שנת 2001 והלך לו גיר, איפה אמינות?

הפיג'ו שלי עשתה 330,000 על אותו מנוע!

אם אתה מטפל כמו שצריך, רוב המכוניות אותו דבר באמינות!

[נמחק - בלי הערות גזעניות בבקשה]

פורסם

לאור התגובות בשרשור וללא קשר להמלצות לפותח השרשור, נראה לי כי יש צורך להעלות את אבחנה בין פחות רגיש להזנחה ובין אמין. מרבית היפניות ידועות בתור מכוניות שפחות רגישות להזנחה מאשר האירופאיות, אך בכל מקרה, רכב שלא יטפלו בו כראוי, ספק אם יראה אמינות.

פורסם

אני מצטרף לדעה שבאמת יפניות לא עדיפות על אירופאיות.. מי שאוהב לנהוג קונה אירופאית ואם מטפלים כמו שצריך תגלו שהן יותר אמינות מיפניות! מנסיון.

[עריכת הנהלה: עוד הכללה. בוחנים כל רכב לגופו, כל ההשוואה של "אירופאיות" מול "יפניות" מטופשת מיסודה; כמו כן נזכיר את בני בריתנו האמריקאים שבטח נעלבים מכך שמשאירים אותם בחוץ.]

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

פורסם

תודה על התגובות! אתם עוזרים לי מאוד.

עכשיו אני הרבה פחות מפחד לקנות רכב "לא יפני". אגב את התגובה הזו (רק יפני) אני מקבל המון מאנשים שאני מכיר. פחות קראתי את זה בפורום זה יותר דעה רווחת בציבור.

פורסם

"סיבוב מוסכים" הוא דבר מצויין, אבל...

כמעט ולא תמצא במוסכים טויוטה סטארלט, למשל. לא כי היא אינה מתקלקלת, פשוט כי יש מעט מכוניות כאלה...

ובקשר לאוטומט: אל תתפשר, כי אם לא נוח לך ידני, ויש על הציר הזה הרבה פקקים (ואני יודע...), סע באוטומטי.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

בכל מוסך תראה בדרך כלל הרבה מכוניות שעוברות תיקון או טיפול כלשהו. זה לא קשור. אבל ביחס למספר המכוניות שיש על הכביש לאלו שיש במוסך, היפניות מראות הכי הרבה אמינות.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני מניח שיש לך גיבוי של מחקר אשר ביצעת לגבי האמירה התמוהה הנ"ל.

מצחיק אותי שהשמועות ברחוב הופכות לאמיתות מוגמרות אצל הציבור הנרחב, מקרה עדר קלאסי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

פורום אחד,הרבה דעות ואולי טוב שכך...

באופן כללי (בלבד),ביפניות אוטומטיות קטנות וזולות הסיכוי לתקלות נמוך יותר מאשר באירופאיות אוטומטיות קטנות וזולות באותה רמת תחזוקה שוטפת ומונעת. זה כך ולא,לא ערכתי מחקר אבל גם לא ערכתי מחקר שיוכיח שבד"כ החומוס אצלנו טעים יותר מזה שברומניה וב"ז אני יודע שכך הדבר...

מנגד,אירופאיות כנ"ל,באופן כללי (בלבד),מהנות יותר לנהיגה,נעימות יותר לנסיעה,בעלות הנדסת אנוש טובה יותר וגם לרוב בטוחות יותר.

לגבי הג'אסטי,מומלץ לא לגעת באוטומטיות משום שמדובר בגיר בעייתי שנוטה לסיים חייו מוקדם יחסית ועלות התיקון גבוהה ביותר,התיקון בד"כ לא ממש מצליח וגם יותר ויותר קשה למצוא גירים טובים מיבוא.

גילוי נאות:מחזיק 2 יפניות לצורכי תחבורה שוטפת היות ואינני יכול להרשות לעצמי ולאשתי להיתקע עם רכב אבל מעבר לאמינות האבסולוטית (אה כן והמזגנים המצויינים) אין לי שום רגש אליהן והנהיגה בהן רחוקה מלרגש. מאידך תמיד החזקתי במכוניות אירופאיות (בעיקר איטלקיות) לנפש ולנשמה,מרגשות אותי אפילו כשהן בחניה אבל לא הייתי מבטיח לאף אחד שלא יתקע איתן כל שני וחמישי,וזה בעצם (לרוב) הסיפור כולו...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...