Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אני יודע שזה ישמע קצת פרנואידי, אבל אני חייב לבדוק את זה:

אמא שלי הזמינה אותי לגיחה של 3 ימים רוסיה (מוסקווה). העניין הוא שאני עתודאי, אזרח ישראל, ושמרתי על האזרחות הרוסית שלי.

מה שאומר שמבחינת רוסיה - אני עדיין בטווח גילאים של גיוס לצבא הרוסי (אמאל'ה!).

בעקרון אמא שלי בדקה את העניין ואמרה שאין חשש שיגייסו אותי שם פתאום סתם ככה. בייחוד שב12 שנה האחרונות אני לא הייתי שם (לא בביקור, ולא במגורים).

העניין הוא שאבא שלי קצת פרנואיד בעניין, והצליח להשחיל בי חשש קל בנושא... ככה שאני כבר לא יודע מה לעשות. ולהגיד את האמת, רק המחשבה של למצוא את עצמי בשירות צבאי באיזה צ'צנה מעורר בי חלחלה...

לצורך העניין אני עומד כרגע לפני גיוס לצה"ל (אני עתודאי, בן 21), ולא חושב שהם יוותרו עלי בכזאת קלות, אבל בכל זאת הייתי רוצה לוודא:

אז השאלה המתבקשת היא: האם יש כאן חבר'ה רוסים, עם אזרחות רוסית, בני 18-22 שנסעו בשנתיים האחרונות לרוסיה? והאם עשו לכם בעיות כלשהן בנוגע לגיוס שם? והאם יש דרך למנוע כל שאלה/הטרדה בנושא לחלוטין?

אשמח לתשובות כמה שיותר זריזות (תכנון הנסיעה לשבוע הבא)

בברכה!

יונתן.

פורסם

בתור חייל שמשרת בבקו"ם, אני יכול לספר לך על מקרים של אנשים שנסעו לרוסיה קצת לפני הצבא, וגוייסו למרות אי-רצון וכשחזרו לארץ נעצרו בגלל "השתמטות" "עריקות" וכו'..

הכי פשוט זה להוציא מסמך, בעברית ובאנגלית, שמאשר שהנך חייל בצבא הישראלי. אני יודע שזה מה שבחור מהמדור שלי עשה כשהוא טס לשם לפני שנתיים בערך..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

תלך לקצין העיר באיזור מגוריך ותסדר את זה.

החשש שלך מוצדק, כרגע אתה נחשב שם עריק (מנסיון של חבר עם אזרחות גרמנית

אל תיסע ללא אישור שאתה חייל בצה"ל.

פורסם

העניין הוא שאני לא נחשב עריק, כי מבחינת הקונסוליה הרוסית (=מדינת רוסיה), אני חתום ורשום כתושב ישראל, ולא כתושב רוסיה. (כלומר יש הבדל בין אזרח לתושב מן המניין).

לצורך העניין אמא שלי ביררה את זה בקונסוליה, ואמרו לה שאם אני לא רשום כאזרח מתגורר בתחום רוסיה, אין שום בעיה ואף אחד לא יגייס אותי שם. אבל החלטתי לבדוק את זה ליתר בטחון שוב.

ובלי קשר לזה - איך האישור שאני חייל בצה"ל יכול לעזור לי להימנע מגיוס שם?

אני יודע שכל ההתעסקות הזאת נשמעת ממש מפגר, אבל אני מצד אחד מת לנסוע לשם ולראות איך הכל השתנה ב13 שנים שלא הייתי שם, ומצד שני אני מת מפחד שאיזה מקרה כזה לא נעים בעליל יקרה לי פתאום.

עוד חבר שהתייעצתי איתו - סיפר לי שלו לא עשו שום בעיות, אבל חבר שלו שהיה רשום שם (ברוסיה), לא עשו לו שום בעיות בנמל תעופה עצמו, אבל כשהוא הגיע לדירה שבה הוא היה רשום - באו לגייס אותו. אבל שוב - כאן מדובר במקרה של אדם שהיה רשום במפורש כתושב רוסיה עם כתובת (והוא יצא דיי דביל שהוא הגיע לאותה הכתובת).

מה שאני מחפש כאן זה לא השערות/דאגות/הצעות של "תיסע"/"אל תיסע" - אלא מקרים של אנשים שנסעו וחזרו כשהם היו בגילאי הגיוס (18-22) והאם היו להם בעיות כלשהן?

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני יכול להרגיע אותך, חוץ ממרכז העיר דבר שם לא השתנה ולא ישתנה זה לא מרכז אירופה או מערב היבשת.

דברים שם לא משתנים כלכך מהר אם בכלל.

נהפוכו הם מאמצים יותר ויותר דברים שכבר ויתרו עליהם.

הכי טוב שתברר את זה אתה בעצמך ותיצור קשר עם שגרירות רוסיה בישראל ותבדוק שוב את העניין כדי להיות רגוע.

פורסם

אני ממליץ שתיסע

אתה עתודאי וחתום עד סוף החיים שלך

לך תהיה חייל שנתיים, תחזור ואתה פטור משרות , אז שנתיים לא תצא הבייתה, מה קרה?

ברצינות,

אתה צריך ללכת לקצין העיר שינפיק תעודה ברוסית שאתה חייל בישראל

או שתסתובב עם 100 דולר בכיס לשוחד

פורסם

אני חושב שאתה טועה ובגדול! העיר היקרה בעולם אך עם משכורת ממוצעת נמוכה ביותר באיזור ה500$ אם לא פחות.

לכן אם תציע שם למישהו 100$ הוא יותר מישמח ואם תצרף לזה בקבוק וודקה תוצרת חוץ הוא בכלל יתלהב.

לכן, יהיה בסדר אל תדאג.

נ.ב

ככה אגב הרוסים "המסודרים" מנפנפים שוטרים מטרידנים שעוצרים אותם על מהירות, אני אישית בחורף האחרון ראיתי מקרה כזה.

איזה רוסי "מרופד" נסע לו, לא במהירות הכי חוקית בכביש מהיר, ולאחר שנעצר על ידי שוטר הוא פתח את החלון הגיש לשוטר שטר ירוק שלא ראיתי את סכומו והשוטר שיחרר אותו. לכן לפני שאנשים כותבים כאן, יקרה לא יקרה. תבדקו.

פורסם

ככה אגב הרוסים "המסודרים" מנפנפים שוטרים מטרידנים שעוצרים אותם על מהירות, אני אישית בחורף האחרון ראיתי מקרה כזה.

איזה רוסי "מרופד" נסע לו, לא במהירות הכי חוקית בכביש מהיר, ולאחר שנעצר על ידי שוטר הוא פתח את החלון הגיש לשוטר שטר ירוק שלא ראיתי את סכומו והשוטר שיחרר אותו. לכן לפני שאנשים כותבים כאן, יקרה לא יקרה. תבדקו.

בוקר טוב אליהו :lol:

אם השחיתות פה איך שהוא סמויה, שם היא גועשת וצועקת. אנשים לא רק יקבלו שוחד אם תציע להם, הם ידרשו ממך להציע להם ו"יאנסו" אותך לשלם להם כסף לכיסם הפרטי.

מקרה שהיה להורים שלי במהלך נסיעתם לרוסיה:

טיסת המשך ממסקבה לעיר צ'ילבינסק - בצ'ק אין למטוס לצ'ילבינסק פתאום מודיעים להורים שלי שהמזוודות שלהן שוקלות יותר מידי וצריך לשלם תוספת. כאשר אבי שואל "איפה משלמים?" מגיש לו הבחור בדלפק טופס ארוך יותר ממגילת העצמאות ושולח אותו לתור אחר לשלם בו, ואח"כ לחזור לתור של שליחת המזוודות. אבי מסתכל עליו במבט מוזר של "Nigga is you crazy?" ופתאום הפקיד הנחמד נזכר "או שאתה יכול לשלם ישר לי.....". המקרה הזה נסגר ב 10$ בתוך הדרכונים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
יש המון נהגים שמסיעים את המתעשרים החדשים ברכבי הפאר שלהם ברחבי הבירה אם זה מתאים לך.

רק שתדע ששם חוקי התנועה הם פחות מהמלצה. רוב הסיכויים שתוך שעה כבר תעשה תאונה, הבוס יתעצבן ותאלץ לישון עם הדגים :lol:

I Ride Because I Really Like Dessert

• תוכן חדש...