Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים איתך לחלוטין.

בעיות מיוחדות של 106 ?

אין לה דברים חמורים והדור השני לדעתי נחשבת למכונית אמינה.

כמה דגשים שתשים לב אליהם, זה כפי שציינת נוזל הקירור, חשוב מאוד ויכול להשליך גם על חיפוף בשאר אחזקת המכונית.

מכונית עם מי ברז לא הייתי קונה.

רדיאטור החימום הפנימי עלול לנזול ואז מצריך החלפה (פירוק הדש).

המנועים לעיתים סובלים מהזעות שמן.

צבעים מטאלים לקבל אבעבועות לבנות.

יש עוד כמה דברים שצריך לשים לב אליהם, תעשה חיפוש תמצא הכל.

ממליץ מאוד על המכונית, וב-5 השנים האחרונות אני נוהג על 106 8)

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, לגבי פירוק הדש :) אצלי פירקו לי את הדש, חשמלאי ממורשה והוא עשה את זה ממש בעדינות, אמר שיש לו נסיון עם ה205

כמובן שמיד התחילו להתפורר חלקים (הוא החליף לי את כל הנורות בלוח שעונים כי אף אחת לא ממש פעלה ונוריות שמורות על הדלקת אורות מעבר ודרך) בכל אופן מאז לא יודע אם זה קשור או לא הדש שלי מתפורר בצורה מבהילה :(

שאלתי היא, האם הדש של ה106 חזק משמעותית ואם יהיה צורך לפרק אותו למשל לשם החלפת רדיאטור חימום, כי כמו שהבנתי גם בשימוש עם נוזל קירור יעודי יש לו אורך חיים מוגבל (שלי החזיר את נשמתו לבורא אצל היד הקודמת), אז האם לאחר החזרתו למקום לא תקרה תופעה כמו שקראתה אצלי ב205. כי זה עולה לי בבריאות לראות את הדש שלי מתפרק לו :(

המון תודה על ההתיחסות ועל התשובות המהירות!

פורסם
שאלתי היא, האם הדש של ה106 חזק משמעותית ואם יהיה צורך לפרק אותו למשל לשם החלפת רדיאטור חימום, כי כמו שהבנתי גם בשימוש עם נוזל קירור יעודי יש לו אורך חיים מוגבל (שלי החזיר את נשמתו לבורא אצל היד הקודמת),

הדש של ה-106 דור שני שונה לחלוטין מזה של ה-205.

הוא עמיד הרבה יותר בזכות כך שהוא עשוי מקשה אחת (פרט לפלסטיק מסביב ללוח השעונים שנוטה להיסדק שם בגלל החום.)

אין סיכוי שהוא יתחיל להתפרק ולקרקש כמו -205.

בשמחה, מקווה שתמצא אחת במהרה.

ואתה צודק, גם בשימוש בנוזל קירור יעודי יש לרדיאטור החימום אורך חיים מוגבל.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אוסיף לדבריו של לירן בהקשר לנטיותיו הזדוניות של הפלסטיק להתפורר,אז כמו שכבר לירן אמר -מסביב ללוח שעונים,ובאיזור הקונסוליית מזגת וכפתורי השליטה[המיסגרת מסביב[בעיקר בחלקה התחתון].

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
יש 205 עד שנת 99, אם זה מעניין אותך.

הן זולות, יש להן כרית אוויר והן יותר מאובזרות בכלליות מן הדגמים שלפני 95 (הלא פוראבר).

איו להם כרית אוויר.

פורסם

ה-306 יכולה להיות אופציה מעולה אם ה-106 תיראה לך קטנה מידי , בכל מיקרה בתקציב שלך שנת 96-97 נכנסת לך בדיוק , מנוע 1600 דגם דייאמונד המאובזר כולל גם כרית אויר . נחשבת לדיי אמינה עם מנוע ה-1600.

פורסם

לגל: ממה שאני יודע דווקא ב205 לפחות לקראת סוף חייה זכתה בכרית אוויר. אולי אני טועה.

פורשה: ל306 שנת 96-97 ול106 בתקציב הזה אני חושב שאני יוכל לרכוש משנתונים 99-00 לא?

פורסם

אני חושב שבגדול הוספת כרית האוויר לא הוסיפה הרבה לבטיחות עקב המרכב המיושן של ה205 תוכן אי שם בשנות ה80 המוקדומות. אותו אפקט יתקבל אם אני אצמיד כרית להגה. אבל זה כל היופי ברכבים האלה, היום כבר לא מייצרים כאלה.

פורסם

אין כרית אויר משנת 96 (הייתה לי 97 ולא היה לה כרית אויר)

בכל מקרה ה 106 לא קטנה מה205 בהרבה אם בכלל, לפחות היא לא מרגישה כזו. במנוע ה 1400 היא תהיה זריזה כמוהה, הדש בורד ב 106 עמיד פי כמה, הרבה פחות רועשת מבחינת פלסטיקה פנימית והרגשה כללית הרבה יותר טובה וחדישה ביחס ל205..

בתור אחד שעשה את המעבר הזה, אני מאוד ממליץ לך.

לאחי הייתה 306 1.4 המנוע היה קצת חלש ביחס לרכב אבל סיפק את הסחורה, היא יותר מרווחת, זה הכל. אלו לא דגמים ספורטיביים ככה שאין טעם להכניס למשווואה את סעיף ה"ביצועים" .

אפשר למצוא 106 דור שני שמורה (מנסיון)

בהצלחה.

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

בכל מקרה ה 106 לא קטנה מה205 בהרבה אם בכלל, לפחות היא לא מרגישה כזו.

.

בתור אחד שעשה מעבר חד מה205 ל106,אני מוכרח לציין ש"אפקט הגודל" אכן מורגש בין ה2 [אבל ניסבל].

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תוכן חדש...