Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיזוקי שלדה לחיפושית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מנוע מיבוא אישי 2100 סמ"ק 120 כ"ס

ובעל מקצוע הסביר לי שחבל על הרכב בגלל שהיא קבריו :lol: היא לא תעמוד בכוח וצריך לחזק את השאסי

איפה יש מישהוא מקצועי שיודע מה הוא עושה (לא מסגר)

תודה מראש אסף

סרוליק השם בלי האגדה

פורסם

במילה אחת-בולשיט.השאסי של החיפושית מחזיק מנועים עם הרבה יותר כח מ120.תלך,תרכיב,תהנה ותיסע על הצד.אין לך מה לדאוג.

פורסם

אכן, כנס לסמבה ותראה כמה חיפושיות קבריולט יש להן מנועים כמו 2180 סמ"ק עם ממתקים (שלך כנראה לא יהיו) ולא ביצעו שום חיזוקים.

גם מבחינה הנדסית, לא הגיוני שיידרש משהו.

משכנתא זה קל

פורסם

הלו, רגע, לפני כל עצות אחיטופל....אם מדובר בקביריולט מקורית כפי שיצאה מהמפעל, הרי שיש לך ביד אוצר, ועדיף לשמר אותו במצבו המקורי בארץ ובחו"ל חפושיות קבריולט מקוריות נמכרות בהמון כסף, וערכן עולה ומשתבח עם השנים והן נחשבות בעלות ערך אספנות רב כמקוריות!

אם מדובר ברכב שהוסב לכזו, הרי המצב מסוכן מאוד וכבר ראיתי מס' תאונות קשות ברכב כזה כשהנהג והנוסעים ספגו פגיעות קשות מאוד!

דווקא מנוע כזה שווה לשים בחיפושית סגורה, כך ניתן לנצלו בצורה מיטבית, יש גם חיפושיות עם מנוע פורש.....ששששש!

בעוונתי נהגתי בכמה גרסאות כבדות של החפושיות: חיפושית באחה מוסבת למרוצים, באחה לשטח וחיפושית פורשה! כולם מהנות לנהיגה ומסוכנות באותה מידה! דרוש נהג מיומן מאחורי ההגה ואסור לתת אותה לידיים לא נכונות!

שיפור חיפושית (וכל רכב אחר לצורך העניין) דורש יד מקצועית ידע נרחב, ושיפור כולל שמחייב תשומת לב לכל הרכב ולא רק למנוע עצמו! מנוע חזק בלבד על בסיס חיפושית קיימת מרשם בטוח להכרה אינטימית של חדר טיפול הנימרץ ויח' הטראומה מבפנים!

* מיותר להזכיר שכל שינוי במבנה הרכב ובמנוע אסורים על פי החוק, ובעליהם צפוי לעונשים הקבועים בחוק!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני לא יודע לגבי חיפושיות, אבל ברכבים אמריקאיים קלאסיים שעבדתי עליהם ראו בברור מה קורה לשילדות החלשות של הקבריולטים. חיזוקי שילדה זה דבר חשוב אם יש בו צורך.

כבר ראיתי שלדות שנסדקו וחלונות שהתנפצו במכוניות אחרי השתלת מנועים חזקים בגלל עיוותים בשילדה תחת האצה. שוב, מדובר באמריקאיות עם "קצת" יותר מ-120 כ"ס...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

מאוד תלוי איפה המנוע נמצא ואיזה הנעה יש לו.

מנוע(קדמי) הנעה קדמית\מנוע אחורי הנעה אחורית(חיפושית)ייצר פחות מאמצים ממנוע קדמי עם הנעה אחורית(כמו באמרקאיות).

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

וברצינות,בקשר לחיזוקי השלדה בהתאם לרכבי קבריולט-חיפושית קבריולט מגיעה עם שאסי מחוזק כבר מהחברה.ויש הרבה מאד פרויקטים של חיפושיות קבריולט,עם מנועים הרבה יותר חזקים מ120 כ"ס,שעומדות יפה ונוסעות ביום יום.יש לי הרבה כתבות בבית על פרויקים כאלה,ובאמת שאין מה לדאוג בלהרכיב מנוע כזה על חיפוקבריולט.מחר אני אעלה איזה שניים שלושה לינקים של פרויקטים מהסוג הזה,שלא עברו חיזוקי שלדה.

פורסם

אם הגוף קבריולט מקורי אין סיבה לדאגה! 120כ"ס אינם רבים כלל לשילדה היא תעמוד ללא שום בעיה. הייתי ממליץ להחליף את תושבות הגיר לחזקות יותר! הייתי ממליץ כמו כן לשדרג את הברקסים לדיסק , הגדלת הזאנטים והצמיגים !

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

פורסם

זה הכל? לידעתך:

תושבות מנוע מחוזקות, חייבים, קלאץ' מחוזק חייב, שידרוג מערכת הבלימה חייבים, מתלים מחוזקים+מוט מייצב, בולמים מחוזקים, כולל חיזוק התושבות של הבולם והחלפת הגומי למשהו עמיד יותר חובה, גיר מחוזק ויחסי העברה שונים חייב, עדיפת לגיר חמישה הילוכים או יותר! ציריות מנוע מחוסמות או מיוצרת מיוחד למרוצים רצוי מאוד, צמיגים חדשים למהירות גבוהה יותר רצוי, חתך נמוך חובה, מערכת אגזוז פתוח וקל חובה! חגורת בטיחות משודרגת חובה! כיסא מיוחד לעומס החדש חובה? מיכל דלק קל יותר ופתחי יציאה מוגדלים חייב! שדרוג מערכות החשמל, התאורה, חובה! מערכת ההגוי תעמוד בעומס נוסף לכן: חיזוק מסרק ההגה קיצור יחס העברה בסיבובי ההגה, תושבות המסרק וחיזוקים לבסיס הגלגלים! מערכת קירור נוספת אם אינה מגיעה ביחד עם המנוע, רדאטור שמן כפול מאווררים, ורדיאטור צינון נוסף, תא מטען: קיבוע בעזרת רצועות כל דבר שאינו מקובע כולל גלגל רזרבי, חובה! עץ ריח לא חובה-רן

פורסם

איך אני אוהב את כל אלה שבחיים שלהם לא שיפרו חיפושית וממליצים המלצות לאויר..

דבר ראשון לחיפושית בכלל אין שלדה , יש ריצפה ויש בודי וזהו!

דבר שני , הדבר היחידי שיכול לקרות לך זה שמהמומנט סיבוב הגיר יעקם לך את המזלג שהוא יושב עליו(סיפור מהתחת).

מה שעושים זה שתופסים את המזלג לתושבות בולמים , ושמים תושבות גיר מסיביות יותר מהמקוריות, עכשיו המומנט הזה ישאף ללכת לגלגלים , 120 סוסים זה בדיוק הגבול בין שבירה לבין נסיעה ,יש מצב שיגזרו לך שיניים בגיר או ישברו לך ציריות, אז אל תעשה פירפורים ואל תצא חזק מהמקום ואתה מסודר .

בקשר לכל שאר ההמלצות ,ברקסים וכו' אתה צריך להיות אדיוט אם אתה משאיר את האוטו שלך מקורי ורק שם לו מנוע חזק!

פורסם
זה הכל? לידעתך:

תושבות מנוע מחוזקות, חייבים, קלאץ' מחוזק חייב, שידרוג מערכת הבלימה חייבים, מתלים מחוזקים+מוט מייצב, בולמים מחוזקים, כולל חיזוק התושבות של הבולם והחלפת הגומי למשהו עמיד יותר חובה, גיר מחוזק ויחסי העברה שונים חייב, עדיפת לגיר חמישה הילוכים או יותר! ציריות מנוע מחוסמות או מיוצרת מיוחד למרוצים רצוי מאוד, צמיגים חדשים למהירות גבוהה יותר רצוי, חתך נמוך חובה, מערכת אגזוז פתוח וקל חובה! חגורת בטיחות משודרגת חובה! כיסא מיוחד לעומס החדש חובה? מיכל דלק קל יותר ופתחי יציאה מוגדלים חייב! שדרוג מערכות החשמל, התאורה, חובה! מערכת ההגוי תעמוד בעומס נוסף לכן: חיזוק מסרק ההגה קיצור יחס העברה בסיבובי ההגה, תושבות המסרק וחיזוקים לבסיס הגלגלים! מערכת קירור נוספת אם אינה מגיעה ביחד עם המנוע, רדאטור שמן כפול מאווררים, ורדיאטור צינון נוסף, תא מטען: קיבוע בעזרת רצועות כל דבר שאינו מקובע כולל גלגל רזרבי, חובה! עץ ריח לא חובה-רן

כל זאת ועוד במידה והוא בונה רכב מירוץ.. השמיים הם הגבול.. אם האיש יסע כמו שצריך לא יעשה שום נזק.

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

פורסם

אז זהו שלא, 120 כ"ס זה בערך פי ארבע ממה שהחיפושית תוכננה לה לראשונה, הוסף את השנים שחלפו עליה והאחזקה שלה ותקבל מרכב רגיש יותר ופריך יותר, מהמרכב ביום שיוצרה, מה לעשות וכבר ראיתי רכבים משופרים בחיי וגם ראית רכבים משופרים רע! ראיתי כיסא נהג קורס לאחור בעת האצה חזקה ראית ציריות ודיפרנציל הופכים לפירורים, קלאץ שמפסיק לתפקד אחרי מס' שימושים, הגה קורס בסיבוב החד הראשון כי הוא פשוט נתלש, מתלים שלא עמדו בעומס הנדרש ושלחו את הנהג לחפש...

צמיגים שהתפוצצו, בלמים שלא עבדו ברגיעים קריטיים וזנב שבורח ולא ניתן לשליטה כימעט, מהנה מאוד אבל גם מסוכן לסביבה! בקיצור טיוניג של רכב או כיוון לביצועים, ראוי שיעשה ע"י מבין עיניין מומחה, נכנס לתמונה כל נושא חיזוק החלקים הנושאים בנטל העומס החדש, החלפת חלקים רבים למשופרים ומודרניים, חלוקת משקל של הרכב בצורה יותר טובה, אפילו המתחרים בתחרויות הבודי בילדינג יודעים שאסור לפתח חלק אחד בגוף בלבד אלה את הגוף כולו, הפרופוציות חיבות להישמר! שלש דברים חייבים להילקח בחשבון בשיפור רכב:

1. בטיחות - הנהג.

2. בטיחות- הסביבה.

3. בטיחות - הרכב.

הנהג חייב להשתפר בנהיגה עם המנוע החדש, חייב להיות מוגן היטב, חגורות בטיחות, מצויינות למשל! אבטחת חפצים נעים בתוך הרכב ובתא המטען, משרד הרישוי והתחבורה אינם מאשרים הגדלת נפח ושינויים במנוע בדיוק מהסיבה הזו, להגדיל מנוע כל אחד יכול לעשות לבד, להכין רכב שגם יוכל להתמודד בבטחה עם התוספות כולם, נדרש כבר מומחה ונדרשת בקרה על טיב העבודה-סעו בזהירות -רן

פורסם
יש לי מנוע מיבוא אישי 2100 סמ"ק 120 כ"ס

ובעל מקצוע הסביר לי שחבל על הרכב בגלל שהיא קבריו :lol: היא לא תעמוד בכוח וצריך לחזק את השאסי

איפה יש מישהוא מקצועי שיודע מה הוא עושה (לא מסגר)

תודה מראש אסף

השאסי של הרכב שלך בא מחוזק מהמפעל בגלל שהוא קבריו. ובכל מקרה אין לך מה לחזק את השאסי הוא חזק מספיק.

מה שכן אתה צריך לחזק את מערכת התמסורת, ולא יזיק לשפר גם את מערכת הבלימה.

מי זה בדיוק "בעל המקצוע" וכמה חיפושיות קבריו משופרות הוא כבר עשה ?

לא רוצה הגא כח, לא רוצה ABS

רוצה הגא עץ והרבה ניקל מסביב 8)

• תוכן חדש...