Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחובבי הפורמולה-1 שביננו השבועיים האחרונים היו ממש לא משעממים.

מי שעוקב אחרי פרשיית סטאפני או פרארי-מקלארן, לא משנה איך תקראו לזה מקבל עדכונים כמעט מחדר

המיטות של ה-FIA לגבי כל התפתחות ועוד מעט יתחילו לכתוב גם מתי כל אחד ואחד מהם הלך לשרותים.

אבל הנה חלפו שבועיים מאז המרוץ באנגליה, מישהו עוד זוכר שרייקונן ניצח שם ?

בשבועיים שחלפו ביטלו לנו את המרוץ בארה"ב בשנה הבאה, ספייקר ההולנדים זרקו את כריסטיאן אלברס

לטובת מרקוס ווינקלהוק והכי חשוב הוא שהקבוצות הגיעו לראשונה להתאמן במסלול המחודש של ספא וכרגיל

הנהגים מצאו גם על מה לקטר.

הכניסה לפיטס צרה להם מדי...שישימו וזלין והכל יכנס חלק, נו באמת .

בנוסף לכך קבוצת הונדה ממשיכה בשינויים השונים של אנשי הצוות וג'ף וויליס , אחד מהמכונאים הבכירים בקבוצה עזב,

הוא לא נשאר מובטל לאורך זמן וחתם בקבוצת רד-בול.

גם ז'יל דה-פארן הברזילאי, אקס-אלוף האינדי בארה"ב ששימש כיועץ מיוחד לנהגים בקבוצה ועבד בשיתוף עם

הונדה במשך שנים רבות סיים את תפקידו בקבוצה .

סבסטיאן בורדיי מגביר קצב במבחני הפורמולה-1 שלו במדי טורו-רוסו ואולי יעשה את המעבר לכיוון הנכון הרבה יותר

מהר ממה שחושבים.

בשנה שעברה היו לנו כזכור שני מרוצים בגרמניה ולאחר מכן הוחלט כי יקוצץ מרוץ אחד מהסבב והמרוץ הגרמני

יערך לסרוגין בין הוקנהיים ונורבורגרינג, התוכנית לא בדיוק יצאהלפועל עם השם - הגראן פרי הגרמני-ולכן אנו

מקבלים את הגראן פרי של אירופה, לא משנה השם מה שחשוב זה מה יהיה שם בסופ"ש.

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם אנו צפויים לעוד מרוץ טקטי של עקיפות תוך ניצול חניות התדלוק או שמא קצת שינוי במזג האויר יגרום לנהגים

לעשות את הבלתי יאומן ולהצליח להילחם על מיקום על רצועת האספלט השחורה ?

המסלול בנורבורגרינג הוא לא זה שהיינו רוצים באמת לראות את הפורמולה-1 עליו אבל נסתפק במה שיש ומה שיש

זה מסלול גרמני רחב מאד .

הקבוצות הגיעו למסלול במצב רוח מרומם .

מקלארן-מרצדס שלחו את אלונסו והמילטון לנורדשלייף עם חתיכת היסטוריה להתגלגל איתה, שירגישו קצת איך קרקיולה

הרגיש ורנו שלחו את פיסיקו עם המגאן המדהימה .

רד-בול עשו תצוגה של כלל כלי הרכב בספורט המוטורי שבהם יש להם מימון או שייכות מסויימת.

פרארי היא בעלת המומנטום כרגע אבל אסור להספיד את מקלארן-מרצדס מוקדם מהצפוי כי הם לא יכנעו ללא קרב.

כנראה שסוף סוף נזכה למרוץ רטוב השנה ונקבל את אחת התשובות שאני לפחות מחכה להן מתחילת השנה - האם

הימלטון הוא נהג "גשם" או לא ? האם יש לו את היכולת והכשרון להפגין את יכולות הנהיגה שלו גם במסלול רטוב עם

כל הלחץ מסביב או שהכל נהיה חלק הביצועים יורדים ? נראה לי שלא תהיה לו בעיה להתמודד גם בגשם.

מבחינת הקבוצות והכנת המכונית כנראה שנראה אסטרטגיה רגילה של 2 עצירות אצל רוב הקבוצות .

דובי

1.jpg

XPB_0SHVOJK0YQF0XS0PV0J5S-3.jpg

2.jpg

פורסם

הנה כמה נקודות מעניינות על המסלול ומה היה או שיהיה :-

המסלול בנורבורגרינג הוא ההזדמנות היחידה שיש העונה לניק היידפלד ורוברט קוביצה ולשאר חברי

קבוצת BMW-סאובר להופיע מול הקהל הביתי שלהם בגרמניה.

בפעם הראשונה מאז שנת 1960 אין מרוץ גראן-פרי גרמני רשמי באליפות, כזכור המרוץ בגרמניה

השנה קרוי הגראן-פרי האירופי.

המסלול החדש, שעליו יערך המרוץ גם השנה נחנך לראשונה במאי 1984 וכמובן שעבר גם מספר שינויים

וחידושיםבמהלך השנים מאז.

המרוצים בנורדשלייף החלו עוד ב-1927 והופסקו, לפחות בכל הקשור למרוצי גראן-פרי עם התאונה

של ניקי לאודה ב-1976.

ואם יש לכם נקודות מעניינות תרגישו חופשי להוסיף

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

דובי,

יש בינינו איזה טלפטיה מוזרה:

לפני כמה ימים, בדיוק מצאתי קטע ב-YTUBE ובו רואים את ה-SSKL נוסעת בדיוק באותו מסלול.

הקטע לקוח מתוך תכנית בריטית ששודרה לפני מספר שנים גם בערוץ 8 'שלנו'. שם התכנית: COLTRANE'S PLANES, TRAINS AND AUTOMOBILES. מנחה התכנית הדוקומנטרית הזו הוא שחקן הקולנוע והטלויזיה הבריטי רובי קולטריין, שמוכר, לחלקינו, בתור 'פיץ' מהסדרה הבריטית "המפצח". לתכנית מספר פרקים (6-7), בני כחצי שעה כ"א. כל תכנית עוסקת בהמצאה מכנית אחרת מעולם הרכב והתחבורה: מנוע הדיזל, מנוע ה-2 פעימות, מנוע ה-V8 והפרק בו הופיעה ה-SSKL הזו- מגדש הטורבו. הסדרה עשויה היטב ולמרות גילה (משנת 962), אקטואלית גם כיום. ההומור הבריטי והציניות של קולטריין רק מוסיפים להנאה, שקיימת גם ככה, מעצם העיסוק בנושאים מעניינים אלו.

לינק לחלק מהפרקים שהועלו ל-YTUBE:

http://www.youtube.com/results?search_query=coltrane+planes&search=Search

שריקת הטורבו של המנוע הזה יכולה לחולל רעידת אדמה חזקה...

בעונת 99' ו-2000 היו ברינג מירוצי גשם מעניינים מאוד. ב-99' היה "סתם" מירוץ מבולגן והמנצח היה מפתיע במיוחד-ג'וני הרברט ב"סטיוארט-פורד", אשר זכה בניצחונו ה-3 בקריירה והביא נצחון ראשון ויחיד לקבוצה הצעירה (בת 3 שנים!) של ג'קי ו(בנו) פול סטיוארט. ב-00' שומאכר הראה לעולם מה היה קורה ב-99' אלמלא היה מחלים, בביתו, מהפציעות אותן ספג כמה חודשים קודם לכן, בגרנד פרי הבריטי בסילברסטון: בדרך לניצחון משכנע ומוחץ, הוא עקף, בכדי להוביל, את מיקה האקינן, יריבו העיקרי, ב-VEEDOL שיקיין, הגדיל את הפער באופן ניכר ועקבי, בתנאי מזג אוויר קרים ורטובים למדיי. אחד ממירוציו הטובים בהיסטוריה.

מידע מעניין נוסף על מירוץ ה"RE-OPENING" שהיה ב-84', ניתן למצוא כאן:

http://formula-1.co.il/forum/viewtopic.php?p=5166#5166

חיפוש בפורומים של ATLAS-AUTOSPORT יניב תוצאות נוספות.

שבת שלום,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

קשה להאמין שהמליטון לא יהיה נהג של גשם. הוא גדל באנגליה ובאנגליה לפחות חצי מהמירוצים בשנה נערכים בגשם.

to finish first first you have to finish

פורסם

נהג של גשם לא צריך להיות אחד שנולד במדינה שיש בה גשם אלא אחד שפשוט יש לו את זה , את היכולת לשלוט ברכב בצורה אבסולוטית גם בגשם.

בביוגרפיה של איירטון סנה, שכתב כ.הילטון מוזכר שכבר בזמן שהתחרה במרוצי קרטינג הוא דאג לצאת ולהתאמן במסלול רטוב.

כאשר היה רואה שיש גשם היה יוצא למסלול ולעיתים כאשר היה יבש ביקש שירטיבו את המסלול בכדי שיוכל להתאמן בתנאים הללו.

דובי

פורסם

בין קריאה על ג'ורג' אורוול וארתור קסטלר הנה מה שהולך להיות לנו היום בצהריים במקצי הדרוג ומחר ב-15:00 במרוץ עצמו.

הקפה סביב מסלול הנורבורגרינג הינה בת כ-5 ק"מ והנהג שמחזיק את שיא המסלול, למרות שיהיה כנראה נוכח במקום, לא יישב בשום מכונית חד-מושבית, בטח שלא פרארי ואני מתכוון כמובן למיכאל שומאכר.

60 הקפות שהן כ-305 ק"מ(כן, אני יודע ש-5 כפול 60 זה 300 אבל יש קצת יותר )יעשו 22 הנהגים עד שיגיעו לקו הסיום לאחר כשעה וחצי, כמובן באם לא ירד גשם שיאט מעט את הקצב.

הפנייה הראשונה שלאחר ישורת הזינוק היא ימנית הדוקה ולמרות הרוחב שלה בהחלט יתכנו כאן מגעים שונים שיעשו רק טוב כנראה.

שאר המסלול הינו רחב מאד ומאופיין בשילוב מעניין של כלל סוגי הפניות שידרשו מהקבוצות מאמץ בסט-אפ המתאים ואיזון נכון בין יעילות אוירודינמית ומהירות מתאימה .

עכשיו תתרווחו בכסאות ותנו לאלקס וורץ לקחת אתכם להקפה סביב המסלול -

Powering along the start-finish straight at the Nürburgring you reach 290km/h in sixth gear, before braking hard for the entrance to the Mercedes Arena, which is a tight right hand hairpin that sees you drop into 1st gear. This is immediately followed by a long 180-degree left hander and a 90-degree right hander, which swings you back round onto the straight. Powering up through the gears on the approach to the fast left of Valvoline Kurve, you brake from speeds of 265km/h in fifth gear to 177km/h in third gear to negotiate the sweeping bend. A short burst on the throttle takes you to the second gear Ford Kurve, this bumpy right hander is taken at 104km/h. On the exit you accelerate downhill up to 297km/h in sixth gear as you approach the hairpin, which is taken at 96km/h in second. It is crucial to take a good line through the hairpin so that you can push hard and early on the throttle on the exit.

Up the hill towards the Michelin Kurve you reach speeds of 281km/h, lifting slightly for the left-right flick of the chicane, before braking hard for Michelin, dropping down to 136km/h in third for the 90-degree left-hander. A similar right-hander, which is one of the most crucial corners on the circuit, follows and takes you onto the back straight.

Taken flat-out, the fast, sweeping straight, with a slight right kink, sees you reach 300km/h in seventh gear as you approach the Veedol-S chicane, the main overtaking opportunity at the circuit. This is another tough braking point as you drop from the highest speed at the Nürburgring to 96km/h in second to negotiate the chicane where you have to drive aggressively over the curbs in order to carry the speed through the corner. Accelerating out, a short burst on the throttle sees you reach 225km/h in fourth before dabbing the brakes for the final corner. Taken at 120km/h and using the whole curb as you exit, the right-hander flicks you back onto the start-finish straight to begin another lap.

דובי

1.jpg

פורסם

לדעתי היה מקצה דירוג מעניין עם לא מעט שניות מתח למצבו של המילטון.

לכאורה, התאונה לא נראתה כל כך קשה ביחס לתאונה של קוביצה למשל אבל אותי אישית הפחיד הצילום של הרגליים הרועדות שלו.

אלונסו כנראה היה לוקח את הפול פוזישין אם לא היה מחליק בפנייה.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

יש אולי את התאונה באינטרנט?

ודובי לא התכוונתי שבגלל שהוא נולד באנגליה הוא נהג של גשם אלא לזה שאם בילדות שלו הוא היה אלוף בכל הרמות בקרטינג ובאנגליה חצי מהמרוצים בגשם אז סביר להניח שהוא ינהג טוב בגשם.

to finish first first you have to finish

פורסם

אני מסכים עם יואב למרות שגיבור ילדותי (אלן פרוסט) בא מארץ לא פחות גשומה (צרפת), לא היה מצטיין (בלשון המעטה) על מסלולים רטובים!

פורסם

לא היה משעמם.

מצטער על התאונה. מקווה שהמילטון יתייצב למירוץ מחר - מש באל לי לראות את ביצועיו בלהלחם מהמקום האחורי.

מה שסביר ביותר הוא שמצב הניקוד בצמרת ייתאזן והפער יוקטן משמעותית - וזה טוב לאוהדי פרארי :wink:

אבל העיקר שיהיה בריא ושלם.

שוב ראינו את וובר מקדים את שותפו DC. ובהרבה.

שתי טויוטות בפנים. פיזיקלה הרחק מאחור.

הזינוק מחר יהיה צפוף ומכריע.

אני מקווה שמפניה ראשונה הסדר יהיה קימי, מאסה, היידפלד ורק אז אלונסו.

אבל נראה לי אני חולם יותר מדיי :lol:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

דקות של מתח וחרדה בתאונה של כמעט חזית בקיר הצמיגים, משהו שמאד מזכיר את התאונה של מיכאל שומאכר בסילברסטון לפני מספר שנים אבל לשמחתנו התוצאות הרבה יותר טובות (שומאכר שבר אז רגל).

על פי הדיווחים ממקלארן-מרצדס נכון לעכשיו הם כנראה מייחסים את התאונה לצמיג הקדמי ימני שלא הורכב היטב למקום וכתוצאה מכך קרס בפנייה השמאלית המהירה.

הצלחנו לראות את המגע הראשוני של הצמיג עם הכנפון ולאחר מכן המילטון היה בעצם טייס ללא הגה וללא שום יכולת להחליט בשביל החץ הכסוף לאן לטוס.

מפגש חזק עם קיר הצמיגים ששוב הוכיח עד כמה הבטיחות בפורמולה-1 גבוהה ולא רק במכוניות אלא גם בקירות הצמיגים שעוטפם את המסלול.

המילטון כנראה סובל מזעזוע חזק שנגרם מעוצמת התאונה ותוך מספר שעות יוחלט באם ישתתף מחר במרות או לא, בכל מקרה הוא יזנק רק מהמקום העשירי.

לגבי שאר המקצה - רייקונן ממשיך להראות יציבות בכסא הפרארי ואני בטוח שגם על אלונסו עברו דקות של מתח, בטח כאשר הוא ראה את המכונאים שלו בודקים שוב ושוב את הפינה הקדמית ימנית של המקלארן שלו.

BMW-סאובר ממשיכים להראות מהירות ויציבות ואולי מחר, מול קהל ביתי יטפס אחד מהשניים על הפודיום (ורק שלא יטפסו אחד על השני...) .

דובי

1.jpg

2.jpg

פורסם

באחד השירשורים הקודמים (איני זוכר מי זה היה) נכתב שהמילטון עדיין לא עבר תאונה וכשזה יגיע נראה איך זה ישפיע על הביטחון העצמי והנועזות לקחת סיכונים. אז היום זה קרה ובמזל לא היו פגיעות גוף רציניות. עכשיו נראה אם המילטון ייצא מזה מחוזק או עם ביטחון נמוך שאולי ישפיע גם על ביצועיו.

אני מקוה שהוא כן יזנק מחר ונראה מה הוא יודע לעשות מהמקום העשירי

ומילה על קימי שחוזר בגדול - אני אישית מקוה שהוא ינצח גם מחר והכל ייפתח כאילו לא עברנו 10 (כולל מחר) מירוצים

פורסם

יובל, אתה מבולבל :lol:

יש הבדל בין הטעות הראשונה שלו, שכולם דיברו עליה, לתאונה שנגרמה שלא באשמתו.

במקרה הזה זה לא היה באשמתו, אלא באשמת "הדיפרנציאל הקידמי ימני" ברכב שלו :screwy:

(לא האמנתי שקורפל יכול לרדת לרמה כזאת)

אני מאוד מקווה לראות את המילטון מזנק מחר מאחורה ומראה מה הוא שווה.

מנהל אתר LFS הישראלי.

סימולטור הנהיגה הטוב בעולם.

http://www.lfsisrael.com

• תוכן חדש...