Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משאבת איזון ל C5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני זקוק למשאבת איזון ל C5 1800 2003.עדיף מפירוק. אם מישהו יודע אפילו על C5 קומפלט לפירוק זה יהיה אחלה..

תודה רבה

פורסם

אכן כן ידידי הנכבד אני מתכוון לחיישן במערכת ההידרופנאומטית שמעלה ומורידה את הרכב לפי משקל הנוסעים... יש לך כיוון אולי איפה לחפש?

אגב יש לי BX16GTI תקינה אם אתה מעוניין...

פורסם

כן, אני עשוי להיות מעוניין ב- BX, אך לשם כך יש מערכת הודעות פרטיות.

לענייננו המקורי, אתה צריך לדייק, כי כרגע אינך מובן.

יש את היחידה המרכזית, שמורכבת בתא המנוע בצד הנוסע. יש שם משאבה חשמלית ואקומולטור ("בומבה" בלשון העם). היחידה הזו יוצרת את הלחץ שמועבר אחר כך אל ארבע פינות הרכב.

מלבדה, יש את חיישני הגובה. אלה יחידות אלקטרוניות שאין להן שום קשר לשמן הידראולי. יש להן זרוע שמתחברת למוט המייצב וחשה את גובה המכונית, וחיבור חשמלי שדרכו הן מדווחות למחשב על גובה המכונית.

ומלבד שני אלה, יש כמובן עוד מספר חלקים במערכת. עכשיו שוב, איזה חלק אתה מחפש ? את היחידה המרכזית שבונה את הלחץ ומפזרת אותו לפינות הרכב, או את החיישן האלקטרוני שמדווח למחשב על גובה המכונית (יש שניים כאלה, אחד מלפנים ואחד מאחור).

פורסם
שלום ארנון, נאמר לי במוסך שמדובר בבלוק הידראולי

למה להחליף אותו ? מה התקלה בדיוק ?

איפה קיבלת אבחנה ?

מדובר בחלק שנדיר מאוד שמתקלקל (ועד כמה שתופתע, המערכת ההידראולית ב C5 דיי אמינה. אומנם לא ברמה של מתלה קונבנציונאלי אבל יחסית למערכת הידראולית היא מפגינה אמינות נאה ביותר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

את האבחנה קבלתי במוסך מורשה בת"א, וזאת לאחר שהרכב היה "למטה" ולא התרומם.. החלק הוחלף היום במוסך אבל הכפתור שמעלה ומוריד את המתלים לא עובד הרכב פשוט לא רוצה להתרומם. נאמר לי שזאת ה C-5 הראשונה עם בעיה כזאת בחיישן. אחח דוקא לי...

פורסם

או שהמוסך מדבר שטויות, או שאתה לא מצליח להבין אותו עד תום.

"בלוק הידראולי" ו "חיישן גובה" הם שני חלקים נפרדים.

אם הוחלף "בלוק הידראולי", למה המוסך מדבר על "תקלה בחיישן" ? ואם התקלה אכן בחיישן, מדוע הוחלף בלוק הידראולי?

בכל מקרה, אני מניח שההחלפה לא היתה זולה. אם זה לא פתר את הבעיה, דרוש להשיב את החלק הישן ואת הכסף עבור התיקון.

את המכונית הזו לא מתקנים בשיטת "מצליח". קודם כל מאבחנים בעזרת מחשב את הבעיה, ואז מחליפים את מה שצריך. יכול להיות שבגלל בעיית מגעי חשמל בין החיישן לבין המשאבה, יחליפו את שניהם לחינם.

שאלות: כשאתה לוחץ על כפתור שינוי הגובה, יש איזה חיווי על המסך ? יש אינדיקציה שהמכונית מנסה להגיע לגובה תקין (ציור של מכונית עם חץ קדימה) ? או שלא קורה כלום?

פורסם

ארנון תודה רבה אך אבא שלי שילם בסופו של דבר 10000 שח עבור התיקון... :-( מחיר אסטרונומי בשביל רכב שנמכר בשוק בסביבות 40000

מהי דעתך ?

• תוכן חדש...