Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ...

בהמשך לבעיית ההתחממות שלי ..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=164058

לפני ששאלתי כל שאלה הרצתי חיפוש ולא כל כך מצאתי תשובות מספקות אז לכן אני שואל

ירדתי לצלם כמה תמונות ברכב ורציתי לדעת כמה דברים ...

א.אין לי מיכל עודפים ... פשוט מתוך הרדיאטור ליד הפקק שממלאים ממנו מים יוצא צינור צהוב-שחור שפשוט מוציא את המים החוצה

בעיקרון מה שנראה לי זה שבעקבות כך כל פעם שמתחממים המים ונוצרים אדים זה פשוט יוצא החוצה (אני רק משער)

השאלה שלי כאן היא

1.האם זה סטנדרטי לטנדר סוברארו .. (זה שאין מיכל עודפים)

2.האם אני צודק בתאוריה שלי .. שכל פעם שיש אדים אז המים פשוט יוצאים החוצה

3.יש ליד היציאה של הצינור חוטי חשמל יכול לקרות מצב של קצר כשיוצאים משם עודפים ?

תמונה :dsc00029uu7.jpg

הכוונה ל:

dsc00029zk6.jpg

ב. יש לי תיבה גדולה וכחולה במכסה מנוע ... מה שנראה לי כמו מה שיונק אוויר לקרבורטור

בכל מיקרה יש עליה מתג שבוחרים winter או summer

1.מה זה אומר ...

2.הקופסא הזאת זה מה שמקבל את האוויר למנוע ? כלומר אם אני מתקין פילטר אוויר פתוח ברכב אז זה יבוא במקום הקופסא הגדולה הזאת? , ואם כן באיזה טווח מחירים עולה פילטר אוויר ששווה להשקיע בו (הכוונה שהוא יותר טוב מפילטר של היצרן), אני רוצה להחליף פילטר כדי שיהיה לי קצת יותר רגישות בגז... הוא ממש קשה

.. יכול ליהיות הגז קשה בגלל שהפילטר סתום בלכלוכים ? כגון אפר זבובים וכו' ושאם אני יפתח את הקופסא הכחולה (בהנחה שאני ימצא שם איזה משו שמסנן את האוויר) וינקה אותו זה יסדר לי את הבעיה ?

אל תצחקו עלי ... אני חדש בקטע של מכונאות רכב :wink: וכל הידע שלי זה מהפורום פה

תמונה ב :

dsc00028zs3.jpg

תמונה שניה:

תודה רבה לעוזריםםםם

שבוע טוב

דביר

פורסם

בשלב ראשון תחליף את פילטר האויר אם זה לא הוחלף בזמן האחרון,תפתח את 3 הפרפרים שעל המכסה הכחול (בית הפילטר),משם תשלוף את הפילטר בצורה אליפסה,שים חדש במקומו וסגור.

אם יש אבק או ליכלוך בבית הפילטר אחרי שפתחת אותו נקה עם סמרטוט רק היזהר שלא יפלו דברים ללוע הקרבורטור שיהיה חשוף ברגע שתפתח את מכסה הפילטר.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

היי

ראשית, הצינור "הצהוב" הוא צינור עודפים והוא אמור להיות כך,משוחרר לתחתית הרכב.

אם הרכב מתחמם לך כמו שאתה מתאר ומאבד מים = תחליף רדיאטור , הוא כנראה סתום, בדגם שלך ספציפית, הרדיאטור , הרשת שלו צפופה מאוד ולכן הוא נסתם בקלות במיוחד אם משתמשים במים רגילים.

שנית,בעניין הפילטר אויר, כעיקרון זה לא משנה אצלך אם הוא WINTER או SUMMR זה מיועד לארצות קרות, ששם מחובר צינור נוסף לכיוון האגזוז ואז בחורף קשה הרכב מתחמם יותר מהר אם זה מכוון על WINTER = לוקח אויר חם מהאגזוז.

לא משנה, בקיצור, אם תרצה לשים פילטר פתוח , אני ממליץ לך על אינבוקס של KN, ניתן להשיגו אך ורק בחו"ל (או דרך איביי).

במידה ותקנה אחד(עולה 90$), אתה את שלך המקורי מעיף, חותך עם משורית את הקופסא הכחולה ומשאיר רק את העיגול, חותך את השנורקל שיוצא, עושה חורים בחלק האחורי של קופסת הפילטר שלך - מסביב שלה מאחור(לא מקדימה כי יש שם אויר חם שמגיע מכיוון הרדיאטור), בנוסף מנתק את כל הצינורות הנכנסים אליה , חלק מבטל, וחלק מחבר אותם למיכל איסוף שמן, נקרא OIL CATCH CAN, אחרי שתעשה כן, הבית פילטר יישאר נקי מתמיד, ולא תצטרך יותר בחיים להחליף את הפילטר אויר אלה רק לנקות אותו,כמו כן, הקרבורטור יישאר מבריק ונקי תמיד מאדיי שמן, תהיה לך תגובת דוושה טובה יותר בכל מצב וצליל קרבי יותר מכיוון המנוע, כמו כן מומלץ להעביר גלגל ספאר מתא המנוע כדיי לגרום לזרימת אויר טובה יותר.

בסובארו מדגמים אלו , המנוע דיי מועט בכ"ס שהוא מפיק ולכן כל שיפור אפשרי = מבורך,וגם פילטר פתוח עם טיפה שינויים , יורגש טוב מאוד.

דרך שנייה לשים פילטר פתוח היא להשאיר הכל כמו שהוא ,להעיף את הפילטר הקיים מהקופסא שלו , לרתך צינור עגול באורך 5 ס"מ בקצה של השנורקל, ואליו לחבר פילטר פתוח חיצוני, אבל קח בחשבון שזה יהיה גלוי לעיין עם כל מה ששתמע מכך (יעשו בעיות בטסטים), והאויר שיגיע לפילטר הוא ברובו יהיה אויר חם מכיוון הרדיאטור.

בהצלחה.

זה אמור להראות פחות או יותר כך בסופו של דבר:

Magnecore wires_3.jpg

פורסם
היי

ראשית, הצינור "הצהוב" הוא צינור עודפים והוא אמור להיות כך,משוחרר לתחתית הרכב.

אם הרכב מתחמם לך כמו שאתה מתאר ומאבד מים = תחליף רדיאטור , הוא כנראה סתום, בדגם שלך ספציפית, הרדיאטור , הרשת שלו צפופה מאוד ולכן הוא נסתם בקלות במיוחד אם משתמשים במים רגילים.

שנית,בעניין הפילטר אויר, כעיקרון זה לא משנה אצלך אם הוא WINTER או SUMMR זה מיועד לארצות קרות, ששם מחובר צינור נוסף לכיוון האגזוז ואז בחורף קשה הרכב מתחמם יותר מהר אם זה מכוון על WINTER = לוקח אויר חם מהאגזוז.

לא משנה, בקיצור, אם תרצה לשים פילטר פתוח , אני ממליץ לך על אינבוקס של KN, ניתן להשיגו אך ורק בחו"ל (או דרך איביי).

במידה ותקנה אחד(עולה 90$), אתה את שלך המקורי מעיף, חותך עם משורית את הקופסא הכחולה ומשאיר רק את העיגול, חותך את השנורקל שיוצא, עושה חורים בחלק האחורי של קופסת הפילטר שלך - מסביב שלה מאחור(לא מקדימה כי יש שם אויר חם שמגיע מכיוון הרדיאטור), בנוסף מנתק את כל הצינורות הנכנסים אליה , חלק מבטל, וחלק מחבר אותם למיכל איסוף שמן, נקרא OIL CATCH CAN, אחרי שתעשה כן, הבית פילטר יישאר נקי מתמיד, ולא תצטרך יותר בחיים להחליף את הפילטר אויר אלה רק לנקות אותו,כמו כן, הקרבורטור יישאר מבריק ונקי תמיד מאדיי שמן, תהיה לך תגובת דוושה טובה יותר בכל מצב וצליל קרבי יותר מכיוון המנוע, כמו כן מומלץ להעביר גלגל ספאר מתא המנוע כדיי לגרום לזרימת אויר טובה יותר.

בסובארו מדגמים אלו , המנוע דיי מועט בכ"ס שהוא מפיק ולכן כל שיפור אפשרי = מבורך,וגם פילטר פתוח עם טיפה שינויים , יורגש טוב מאוד.

דרך שנייה לשים פילטר פתוח היא להשאיר הכל כמו שהוא ,להעיף את הפילטר הקיים מהקופסא שלו , לרתך צינור עגול באורך 5 ס"מ בקצה של השנורקל, ואליו לחבר פילטר פתוח חיצוני, אבל קח בחשבון שזה יהיה גלוי לעיין עם כל מה ששתמע מכך (יעשו בעיות בטסטים), והאויר שיגיע לפילטר הוא ברובו יהיה אויר חם מכיוון הרדיאטור.

בהצלחה.

זה אמור להראות פחות או יותר כך בסופו של דבר:

תודה רבה קודם כל על העזרה

בעיקרון הידע שלי הוא ממש בסיסי ... בקטע של ריתוח וכל זה גם אין לי את הכלים וגם בחיים לא עשיתי דברים כאלה אז די נראה לי שאני יהרוס את האוטו .. אני יותר בקטע של לשים את האוטו במוסך ולתת למוסכניק לעשות את זה

השאלה אם בסיבות ה 500 -600 שקל (כולל עבודה) הוא יוכל לשים לי משו שיותר טוב מהפילטר של היצרן שגם עובר טסטים וגם אני ירגיש איזהוא שינוי בגז וגם יהיה איזה רעש חביב

ולגבי הרדיאטור ... רציתי לדעת אם כדאי לנתק את שתי הצינורות השחורים הגדולים שמחוברים לרדיאטור (זה שמכניס מים חמים והתחתון שמוציא מים קרים)

ולנסות לנקות את הרדיאטור מבפנים עם מים ומסיר אבנית ולכלוכים ולשטוף היטב .... (הכוונה להפריץ קצת לבפנים מסיר אבנית ולכלוכים ולשטוף היטב)

יעשה את עבודת הניקוי ?

ולגבי הניקוי הידני של הפילטר .. נשמע לי רעיון מצויין אני ינסה את זה

תודה רבה

דביר

פורסם

ניקוי כמו שאתה מתאר, לא יעזור לך.

חבל לך להתעסק.

לשלוח לניקוי גם לא שווה.

רדיאטור חדש יעלה לך מהיבואן 400-500 ש"ח אינני זוכר בוודאות, עבודה זה עוד 200 שקל, מים איכותיים , זה עוד 50.

על הדרך בדוק גם פלאנץ ,טרמוסטט,צינור תחתון ועליון, העסק לא נראה הכי מזהיר אצלך.

קיצר, כל העניין של רדיאטור חדש ועבודה וכל מה שמסביב, במקרה הכי הכי גרוע אתה מגיע ל 1000 ש"ח, אבל עבודה יסודית ומקצועית.

כמובן אתה יכול ללכת גם לכפאר יאסיף ולקנות רדיאטור מפירוק ב 100 שקל כמו שחבר שלי עשה ולנסוע איתו עד שיבור יומו...ויכול להיות שהוא יחזיק לך...או שלא, בכל אופן אם לא, אז יש אחריות ואתה יכול להחליף אותו באחד אחר, ואז כל העסק יעלה לך רבע מחיר(כולל עבודה).

שיקול שלך.

בעניין הפילטר אויר,רק פילטר אינבוקס(כמו שלך,רק פתוח), הפילטר עצמו עולה 400 שקל נניח, וכל השאר, זה התעסקות.

פורסם
ניקוי כמו שאתה מתאר, לא יעזור לך.

חבל לך להתעסק.

לשלוח לניקוי גם לא שווה.

רדיאטור חדש יעלה לך מהיבואן 400-500 ש"ח אינני זוכר בוודאות, עבודה זה עוד 200 שקל, מים איכותיים , זה עוד 50.

על הדרך בדוק גם פלאנץ ,טרמוסטט,צינור תחתון ועליון, העסק לא נראה הכי מזהיר אצלך.

קיצר, כל העניין של רדיאטור חדש ועבודה וכל מה שמסביב, במקרה הכי הכי גרוע אתה מגיע ל 1000 ש"ח, אבל עבודה יסודית ומקצועית.

כמובן אתה יכול ללכת גם לכפאר יאסיף ולקנות רדיאטור מפירוק ב 100 שקל כמו שחבר שלי עשה ולנסוע איתו עד שיבור יומו...ויכול להיות שהוא יחזיק לך...או שלא, בכל אופן אם לא, אז יש אחריות ואתה יכול להחליף אותו באחד אחר, ואז כל העסק יעלה לך רבע מחיר(כולל עבודה).

שיקול שלך.

בעניין הפילטר אויר,רק פילטר אינבוקס(כמו שלך,רק פתוח), הפילטר עצמו עולה 400 שקל נניח, וכל השאר, זה התעסקות.

עזרתה לי מאוד .. תודה רבה אחי

• תוכן חדש...