Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שרגאמן - תיקח כמה דברים בחשבון.

א. שמעון קוסטיק - עבודות שלו התפרסמו ברוסיה - לא יודע עד כמה את מכיר את הרוסים - אבל הם לא פחות מטורפים מהאמריקאים ומהאנגלים בתחום הזה - מה שהולך במוסקבה כל שנה זה מטורף.

העבודות שלו התפרסמו שם בכמה מגזיני אודיו מאוד נחשבים - יש קישורים גם באתר שלו.

ב. שמעון קוסטיק הוא בן אדם שיש לי איתו היכרות - הוא כל כך חי את המוזיקה שאתה לא מסוגל לדמיין לעצמך - בעיניי הוא נחשב למתקין על, אחד הטובים בארץ ללא ספק. כמה טיפים קטנים שקיבלתי ממנו שמו אותי בפרספקטיבה שבלעדי העצות האלו היה לוקח לי אולי עוד כמה שנים להבין מה לא בסדר במערכת שלי.

ג. 3000 שקל לפודים זה אכן מחיר מאוד יקר - יקר מידי בשבילי, סביר מאוד להניח שיקר מידי בשבילך - אבל זה המחיר שהוא רוצה ונראה שיש לא מעט אנשים שמוכנים לשלם את המחיר הזה, כנראה שיש לזה צידוק. על עבודה טובה משלמים, על אומנות אין מחיר מוגדר וזאת אומנות איך שלא תביט על זה. תזכור שמה שזול מתחיל ב"ז'" או כמו שגל אוהב לאמר "איש אחד פעם אמר לי, אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול" כמה שזה נכון.

ד. ראית את ההתקנה במציאות? ישבת ברכב? - כמו שאני מכיר עבודות של שמעון - הוא לא היה לוקח 3000 שקל על פוד שלא מתאים על המילימטר - אני בטוח שאם תיגש ותראה את הרכב אתה תבין באיזה רמה הוא עובד.

ה. MOSHO - אני מצטער לאמר, אבל עם כל ההשקעה שהוא שם ברכב, הדבר היחיד שאהבתי זה את הפודים ואת איכות הבניה שלהם. אני לא יודע איך הרכב שלו נשמע היום ואם נעשו כיוונים (בייחוד מיקום של הטוויטרים) אבל הרינבואו המדהים שלו - נשמעו כמו פיוניר פשוטים כשהייתי ברכב שלו - הרבה פוטניאל לא מנוצל - אני מקווה שזה השתנה ככה שאני אבלע את הלשון שלי בפעם הבא שאשב ברכב הזה - אחרת - חבל!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חייב להגיב

ג. 3000 שקל לפודים זה אכן מחיר מאוד יקר - יקר מידי בשבילי, סביר מאוד להניח שיקר מידי בשבילך - אבל זה המחיר שהוא רוצה ונראה שיש לא מעט אנשים שמוכנים לשלם את המחיר הזה, כנראה שיש לזה צידוק. על עבודה טובה משלמים, על אומנות אין מחיר מוגדר וזאת אומנות איך שלא תביט על זה. תזכור שמה שזול מתחיל ב"ז'" או כמו שגל אוהב לאמר "איש אחד פעם אמר לי, אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול" כמה שזה נכון.

תאמין לי שמצב העו"ש שלי מאפשר לי בהחלט לעשות עבודה כזאת , לי אין מקום אפילו של מילימטר לבנייה בדלת (בן אדם גדול) וזה לא ממש מטריד אותי(מראה מקורי חשוב לי נגד גנבות) , אבל אם כבר בנית?

וגם אני פשוט לא מאמין בתשלום לא מוצדק (אומנות או לא) בסאונד מי כמוך יודע שמראה שווה פחות מחצי, המראה מדהים ללא ספק וגם אצל מושו

אבל

חצי עבודה?

מושו-

ישבתי אצלו באוטו, ההסבר שלו לכיוון הזוויות אצלו לידית הילוכים נראה לי כבר אז תמוהה (הוא טען ששמעון בנה אז הוא יודע)

בנוסף הכיוונים, ברכב הזה לאחר שעליתי על זה שהרמקול חתוך ב 500HZ והורדתי אותו למקומו הראוי באזור ה63HZ זה הסתדר יופי,

התגובה שלו הייתה "עכשיו זה לא טוב כי לא שומעים את הסאב ולא צריך אותו"

בן אדם שיוצא מהמתקין עם רמקול חתוך ב 500HZ ( גם אם הוא היה בסדרת כיוונים) זה לא תקין

הוא בונה בחסד עליון, אבל יש המשך לבנייה ויופי לא בא על חשבון אופי

נ.ב

שאני מסתכל על עבודה אני לא אומר "וואי אם הוא בנה אז זה מעולה" אני מעדיף מבט ביקורתי כמו שמיעה ביקורתית, וזה מה שאיפשר לי להבין שזה שהם נשמעים כמו פיוניר זה רק כי מישהו לא כיוון כמו שצריך, ולא כי הם נשמעים כמו פיוניר

אני לא אומר הם נשמעים כמו פיוניר,

אני שואל: למה הם נשמעים ככה? ומנסה לתקן ולעזור עד כמה שאני יכול

נ.ב

אני מקווה שההודעה שלי הובנה כפי שכתבתי ( בדוגמאת הפיוניר לא השתמשתי כדי להשפיל חס וחלילה אלא כדי להבהיר עמדה עם דוגמא שנתת)

נ.נ.ב

שאתה לא מבין במשהו המשפט הזה מאוד נכון

"תזכור שמה שזול מתחיל ב"ז'" או כמו שגל אוהב לאמר "איש אחד פעם אמר לי, אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול" כמה שזה נכון. "

אני בהתקנה הראשונה שלי נפלתי בגדול מחוסר הבנה בסיסי וחיפוש ה"זול"

היום הייתי מפסיד מגבר ג'נסיס במחיר מטורף שהוא מקולקל , רק כי הוא זול

אמרו לי הרבה דברים, כמו שאני לא אצליח לתקן (דבר שעשיתי בסוף בעצמי אחרי שכמה טכנאים מאוד רציניים לא הצליחו)

הייתי מפסיד סאב, רמקולים, מגברים וכו'

לדעתי המשפט הוא, "אני לא מספיק מבין כדי לקנות בזול ולהסתכן"

שיש לך את הידע שווה ללכת על זול אם אתה מבין את הסיכונים

פורסם

אני לא מבין על מה כולם מתרעמים.

שמעון עשה עבודה יפה , זה נראה כמעט כמו מקורי (אפילו טוב יותר).

כמות הזמן שהושקעה (על פי מה שנכתב) היא אסטרונומית.

והמחיר נראה לי סביר.

נ.ב.

מניסיון אישי,

אם אתה רוצה לכוון 4 קרבורטורים באופנוע - (קרבורטור אחד לכל בוכנה),

גם אם תשלם 3 פעמים - כל פעם 500 ש"ח , ל-3 מכונאים שונים,

כשכל אחד מבטיח שהוא מסוגל לבצע את התיאום הנדרש,

התוצאה היא שבסוף תשלם למישהו מקצועי , הוא יקרע לך את הכיס , אבל בסוף תצא עם מנוע מכוון .

אז מה עדיף?

3 מכונאים של 500 ש"ח , או אחד של 1200 ש"ח?

ZZR

פורסם

אם היית קורא כמו שצריך את ההודעה שלי היית מבין מה הטענה המרכזית כנגד העבודה

היית משלם למקצוען סכום גבוהה אם הוא לא היה עושה את זה נכון, רק כי הוא מקצוען?

פורסם

אני הבנתי מה טענת ,

אני לא חושב שבגלל שרכב יוצא עם HP ב-500 , זו סיבה להחליט שהוא מתקין גרוע.

יכול להיות שמדובר בטעות אנוש .

אם היה מדובר על טעויות חוזרות ונשנות שנובעות מידע לקוי - אז אתה צודק,

כי במקרה של ידע לקוי - כבר לא מדובר במקצוען (אולי בשרלטן) .

מבחינתי , גם אם תיקח את הרכב ל-3 מתקינים שונים , וכל אחד יתרום את חלקו,

עדיין ביקור בודד אצל מקצוען ייתן תפוקה טובה יותר מ-3 בעלי מקצוע רגילים.

ועדיין ,

אתה דיברת על חנות עם רמה מקצועית נחותה ביחס לכל חובב אודיו, (תבין - מדובר על בית עסק שזה המקצוע שלו ).

נראה לך הגיוני ש"סאונדסטורם" לא מסוגלים להוציא רכב עם מערכת ששומעים בה טוב ?!

ZZR

פורסם

שרגאמן - מקבל את הטענה שלך ומבין אותך בקשר לזה אבל יש משהו אחד - זה לא הכיס שלי וזה גם לא הכיס שלך, אם הוא יכול להרשות לעצמו וגם רואה לנכון להשקיע כזה סכום בכזאת עבודה - לדעתי רק צריך ולברך ולשבח כי אין מספיק רכבים כאלה בפורום - עדיין.

לגבי רמת העבודה ששמעון עשה, קשה לי מאוד להאמין שהוא חיפף שם בגלל ידיעה שהבן אדם הזה פרפקציוניסט אטומי.

לגבי MOSHO - גם לי לא היתה שום כוונה להשפיל ואמרתי לו בפנים שהמערכת נשמעת לא טוב והוא יודע את זה - לעזור לו בכיוונים אפילו לא ניסיתי בגלל שלא ראיתי מה הטעם בזה כשהטוויטרים שמוטים, היה ברור לי שזה עדיין בתהליכי התקנה.

לגביי - מראה העיניים חשוב לי, אבל לבינתיים הרכב נראה ג'יפה בגלל שאין לי את הזמן והתנאים לעבוד עליו בסבלנות וביעילות.

אני מקווה שבעתיד הקרוב יהיו לי תנאים יותר טובים לעשות את השטויות שלי בקצב שישרה עליי נחת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שרגאמן היקר,

אני שמח שאתה לוקח ברצינות את הנושא.

הסאונד חשוב לי הרבה יותר מהיופי (סך הכל ההתקנה לא מוציאה עיניים) אבל לא בכל מחיר.

אתה חייב להבין שהבניה נעשתה כי אחרת הרמקול לא נכנס בדלת, או יותר נכון נכנס מאד מאד גרוע (ראה תמונות בהתחלה).

בקשר למחיר, בתור אחד שהיה עם שמעון כמעט שבוע יום ולילה אני אומר לך חד משמעית המחיר הוגן (זמן לכסף), לגבי הכדאיות של הבניה לעומת המחיר זאת שאלה אישית של כל אחד ואחד בהתאם לכיס, אין ספק שבגיל 25 לא הייתי משקיע סכום כזה על פוד (אין לי מושג מה הגיל שלך או של כל אחד אחר).

בקשר לזווית, אני חושב שהתמונה קצת מטעה, כשיושבים ברכב רואים ומרגישים את הזווית, אני מקווה להגיע לאחד המפגשים כדי שתוכל להווכח בעצמך. מה שבטוח שזה לא קרוב לזווית המקורית של הרכב.

אני ושמעון התווכחנו לא מעט על הזווית והוא רצה לתת אפילו יותר זווית ממה שיש, אני רציתי לתת זווית ועדיין לשמור על מראה מקורי של הרכב נגד גניבות, לא משהו שמוציא עיניים ויפריע במעמד מכירת הרכב.

בקשר לשמעון:

גם אני שמעתי עליו הרבה לפני שהגעתי אליו אבל זה לא עושה עליי רושם, אני בתחום לא מעט שנים, למדתי, ראיתי והתקנתי לא מעט מערכות ברמה גבוהה אני מתייעץ איתו בכל דבר, בשורה התחתונה בכל התקנה יש מגוון שיקולים שחלקם קשורים לסאונד וחלקם לא, שמעון לוחץ לעשות דברים בדרך שלו אבל בסופו של דבר הלקוח קובע!

אני חייב לציין שיש מצבים ששמעון עומד על הרגליים האחוריות ולא מוכן לעשות משהו כי זה פוגע בשמו הטוב, אני מדבר על דעות חלוקות בנושאים קטנים יחסית.

מהכרות עם שמעון בשבוע האינטנסיבי המדובר אני יכול להגיד שמדובר במקצוען לא קטן וללא ספק אחד הטובים בארץ.

לא הייתי בזמן ההתקנה של "מושו" ולא יודע מה היה ומי כיוון. מהכרות עם שמעון נשמע לי מאד לא הגיוני שהוא חתך רמקול על 500 הרץ.

בסך הכל אני מאד אוהב לקבל ביקורת, אני מאלה שלומדים, לא מאלה שלוקחים ללב. תמשיך לתת ביקורת עניינית בשביל זה הפורום קיים.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

קודם כל נראה מעולה !!

עכשיו יש לי שאלה בקשר לחיוט , איזה חיוט עובר שמה (עובי) ,RCA ,גיי'ג ? וכל מידע שאתה יכול לתרום .

פורסם

אני חיב להגיב באמת אבל באמת עבודה יפה ומדהימה לשמעון יש ידי אומן אבל וזה אבל גדול גם אני באופן אישי ראיתי עבודות של שמעון ולא אחת שאין בהם זוית און אקסיס וחבל אם כבר בניה אז עד הסוף לא?

נ"ב וזה אומר שאני מחזק את דברי שראגמן.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....
פורסם

לא כל בנייה צריכה להיות on-axis ,

כל ה"מבינים" צריכים להבין ששמעון עושה בניות שמטרתם אחרת מלבד להפנות את הרמקול לשמיים.

לדעתי , גם אם מדובר בבנייה עם זוית קלה - עדיין זה משפר את הרמקול מול המיקום מקורי ,

בדיוק כמו במקרה הנ"ל:

אתה חייב להבין שהבניה נעשתה כי אחרת הרמקול לא נכנס בדלת, או יותר נכון נכנס מאד מאד גרוע (ראה תמונות בהתחלה).

יכול להיות שהסכום הגבוה על הבנייה מפריעה לכמה אנשים, אבל על עבודה יפה משלמים,

אם שמעון היה רוצה לייצר זוית - אני חושב שהוא היה עושה זאת,

כנראה שזה לא היה בראש מעייניו.

הדבר היחידי שבאמת מפריע לי- ותקנו אותי אם אני טועה ,

בנייה ב-3K ש"ח - ואין יריעת בידוד אחת ברכב.

ZZR

פורסם

ברכב עובר כבל 2 גייג', חיווט לרמקולים 2.5, לגבי ה-RCA מכיוון שאין HU, מדובר בכבלים קצרים מאד (בננה 3.5מ"מ) מהמחשב למגברים, קניתי את הכי טובים שמצאתי שזה בערך 50ש"ח לכבל בשקם אלקטריק.

לגבי בידוד, הכל שאלה של תקציב, הבניה היתה כמעט בלתי נמנעת ולא נשאר לי כסף לבידוד.

בידוד אני מתכוון לבצע בשלב הבא.

אני מעדיף לעשות כל שלב כמו שצריך מאשר להשקיע פחות בבניה ולעשות חצי עבודה כדי שישאר כסף לבידוד.

בסופו של דבר אני מתכוון לבודד את כל הרכב.

חוץ מזה שברכב הזה הפודים נותנים תמורה יותר גבוהה לסאונד מבידוד בשלב זה.

פורסם

יכול להיות שהסכום הגבוה על הבנייה מפריעה לכמה אנשים, אבל על עבודה יפה משלמים,

יופי באודיו לרכב לא כזה חשוב כמו האופי. ומי כמוך יודע את זה. אז לנו לא מפריע כמה הוא שילם, לנו מפריע (בשבילו, כי באמת מה אכפת לי הוא שילם שהוא ישבור את הראש) שאם הוא כבר שילם שיקבל את הבניה הכי טובה שהוא יכל לקבל, ולדעתי לפחות, הוא יכל לקבל בניה יותר טובה (ושוב, לא מבחינת יופי).

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני ישבתי בשקט כול הוויכוח הזה , אבל אני שואל את עצמי שאלה אחת פשוטה , ואני לא יודע את התשובה . האם באמת לסאונד מיטבי היה צריך לעשות פודים בדלת ? ובמחיר הזה ? מדוע אם כבר עושים בניה אז למה לא עושים קיקפאנל ? אלא אם כן תעלת ההילוכים כזו גבוהה שתחסום את הסאונד ?

אני כידוע חשבתי כול הזמן ללכת אליו , אין לי בעיה לשלם , אבל אני חושב שאסתטיקה זה חשוב , אבל חשוב עוד יותר שיהיה סאונד יותר טוב (בשביל זה הולכים למקצוען ) . כי לעשות פודים ,יש מספיק מתקינים ללא התמחור שלו ,שיכולים לעשות . ואולי הם יעשו את זה פחות יפה , אבל גם לא בתמחור הזה .

אני מבין שפוקאליסט אמר שלא היו יכולים לעשות זווית יותר טובה . אבל השאלה היא מדוע לא עשו פוד לרכיב ושמו אותו (בלי קיבוע לאזורים שונים , ובדקו היכן יהיה סאונד מיטבי ? (או שאולי עשו וזה לא נכתב פה ? יכול להיות)

בברכה יהודה

פורסם

מתחילים להסחף פה (כרגיל)

למה לא לקחו ת'אלמנט, ובדקו בכל איזור ברכב?

למה לא זווית גבוהה יותר?

למה לא איטום?

יאללה, שם לכם תמונות, אמר לכם תיהנו, אז תיהנו.

כל אחד מחפש את הלמה לא ולמה כן.

מילא, היה מדובר בעבודה כה זוועתית שחייבת "קטילה" מסוג כזה או אחר, אבל השקיע הרבה כסף (יותר מאיתנו)

ותכל'ס זה מה שהכסף אפשר לו - לא פחות ולא יותר.

למה לא איטום? היה עולה יותר - כנראה שאין לו כרגע.

למה לא קיקפאנל? היה עולה יותר+סביר כי אין מקום באיזור הרגליים - כנראה שאין לו לא זה ולא זה.

הוא מרוצה - זה מה שחשוב.

זה לא ברור לכם שאת הנעשה אין להשיב גם כך?

פורסם

בקשר לקיק פאנל, יש בעיה ברכב הזה לעשות קיק-פאנל בצד של הנהג בגלל תושבת גדולה לרגל שמאל וקופסאת פיוזים.

ברור שאפשר אבל זה יהיה לא פשוט.

בקשר למיקום, הנושא כבר נטחן פה קצת יותר מידיי, הזווית בסדר גמור לטעמי, זה המקסימום זווית שהייתי מוכן ששמעון יעשה ולא רק משיקולי סאונד! לכן אני לא מבין על מה הוויכוח.

בכל מקרה אם הזווית מספיק טובה או לא אני מניח שקשה להגיד מהתמונות, בשביל זה צריך לשבת ברכב (אולי באחד המפגשים הקרובים).

יהודה, אני מסכים שבעקרון הכי טוב לנסות אומנם בפוד כזה קשה מאד לבצע בדיקות של זווית, אפשר, אבל זה היה לוקח הרבה מאד זמן והשקעה שלא רציתי להשקיע כרגע.

בקרוב אני יעלה תמונות של התקנת מסך המחשב והתוכנה החדשה (centrafuse 1.2).

• תוכן חדש...