Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליגת קרוס-קאנטרי :- מחזור 3 + 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז לכל מי שלא יודע מיקי יוחאי מקיים את ליגת הקרוס-קאנטרי , מחזורים 3+4 היום , כאשר בשעת כתיבת שורות אלו אנחנו כבר אחרי המקצה הראשון ובלילה יוזנק המקצה השני , דבר יחודי עד כמה שאני יודע , מקצה של ניווט ועבירות בלילה .

הזינוק בחצות ממושב חגור ויעבור באזור הבית שלי ככה שאני מתכנן לילה לבן, רטוב ובוצי יחד עם אחי והבנים שלי בצפייה בארוע .

עדכונים בהמשך ...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

שתיים עשרה בלילה ואנחנו בסיטרואן של האישה לכיוון הגדר של ניצני-עוז , מושב ממש קרוב לבית שלי ולא כל כך יודעים למה לצפות, מה מסע היסורים שמיקי הכין לחבר'ה ומה אנחנו הולכים לראות.

מחפשים את המיקום המדוייק אבל חוץ מחושך לא מוצאים כלום , טלפון למיקי באמצע הלילה ווהא בשיא האקשן מסביר לי בדיוק לאן להגיע, מסתבר שעמדנו בדיוק במקום רק שהמרשל עדיין לא הגיע. גם הוא מגיע אחרי 2 דקות.

על פי ההסבר של המרשל הצוותים אמורים להגיע מכיוון שער-אפרים על שביל , לרדת למים ולצאת מגדת הנחל השנייה לאחר טיפוס , להמשיך בנסיעה קצרה ואז שוב על פי מצב רוחו הסדיסטי של מיקי לרדת שוב למים ולצאת לכיוון המרשל, יופי של מכשול מים ובוץ.

לא עובר הרבה זמן והאקשן מתחיל . הצוותים מגיעים בזה אחר זה , אנחנו לא מכירים כל כך אבל את שי שמעוני קשה לפספס וגם את עידו עם איזו מפלצת שעושה רושם שלא מתרגשת כלל מהמכשול.

דיפנדר אחד גורם לפקק תנועה ולאחר ספורטיביות מצידו הוא זז הצידה בתוך הנחל , כולו מים ובוץ ונותן לאיזה CJ או סופה כתומה לעבור אותו . צוות ה-CJ בתמורה מסייע לו עם כבל לצאת מהבוץ , יופי של אחוות בוצאים.

אחרי שעתיים וחצי של פול אקשן הכל נגמר ועכשיו הזמן לנסוע הביתה .

מה להגיד , יש ספורט מוטורי בארץ , חוויה .

התמכרנו .

דובי

1 008.jpg

1 004.jpg

m_1 003.jpg

m_1 002.jpg

m_1 013.jpg

m_1 023.jpg

פורסם

טוב , אז אחרי השלמת שעות שינה וגם זמן איכות משפחתי הנה עוד כמה רשמים מהלילה היפה הזה ומי שלא בא הפסיד.

הנקודה שבה התמקמנו דרשה מהצוותים להיכנס לשדה חשוך , לרדת מדרגה, גדה של נחל לתוך המים ומשם לעלות לצד השני בגדה תלולה יותר , בתוך סבך ועצים ולאחר מכן להמשיך ולרדת שוב.

מעניין מאד היה לראות את כלי הרכב הראשונים שהגיעו , עצירה והנווט-נהג משנה או איך שתקראו לזה יורד מהרכב ונכנס עם פנס לתוך הבוץ/מים בכדי לבדוק מה רמת העבירות , לסמן לנהג , לבחור מסלול נסיעה וקדימה לדרך בפול גז.

עבודת הצוות נראית מדהים כשעומדים מבחוץ, ממש קרוב ואנחנו עמדנו ממש קרוב, למעשה באם היינו מתקרבים יותר היינו יושבים בתוך איזו סופה או דיפנדר או השד יודע מה עוד היה שם .

ככל שהזמן הלך ועבר כלי הרכב שהגיעו קיבלו מסלול "מסומן" בעצם ולא היו צריכים "להתאמץ" יותר מדי , הם ידעו היכן לגשת בדיוק ובכל זאת האדרנלין עבד שם שעות נוספות.

דובי

m_1 001.jpg

m_1 011.jpg

m_1 025.jpg

פורסם

מנקודת מבט של נווט בראלי מכוניות היה לי מעניין לשים לב לספר הדרך שעל פיו ניווטו הצוותים את דרכם בחושך הנורא הזה ובכל זאת להגיע לאן שצריך.

דיפנדר שעצר לידנו לתקן תקלה איפשר לי לראות כי בשונה מראלי המכוניות , בקרוס-קאנטרי משתמשים בספר דרך שמתאר מרחקים וצמתים ולא ירידה לרמת סוג הפנייה ודיוק ברמה שאנחנו מחפשים, כלומר יותר מתן דגש על הניווט אל המקום הנכון ופחות על טכניקת הנהיגה בפנייה כזו או אחרת. מעניין.

דובי

m_1 015.jpg

m_1 002.jpg

m_1 026.jpg

פורסם

מעניין מאוד :)

דובי, הייתי שמח לבוא כצופה אך אני שומר שבת. יוצא שאירועים כאלה מתקיימים בימי שישי/חוה"מ?

אביעד

פורסם

דובי וכולם אהלן, מצ"ב גלרית תמונות, סיכום והתוצאות הסופיות של ליגת העבירות של 2007.

http://www.jeepolog.com/381.html

מקצה הלילה של שבת היה הרביעי והאחרון לעונה. ביום שישי נערך באמת מקצה בוקר, ובכלל הארועים של קרוס קאונטרי מתאימים לצפייה על ידי קהל גם בלי רכב שטח, רבים מהמכשולים המעניינים חוצים תעלות וגשרים קרוב מאד לכבישים, והשואו לקהל נהדר. התאריכים ידועים זמן רב מראש, באתר הרשמי של הליגה - http://www.cross-country.co.il שמתארח באתר ג'יפולוג. טוב זה לא יעזור עכשיו כי העונה הסתיימה... אבל תזכרו את זה לחורף הבא!

Jeepolog.com

פורסם

לגבי הניווט- שלא כמו בראלי מכוניות, הניווט אמנם נראה קל, ומתמצה בלהגיע לנקודה. אבל לנווט חשיבות גדולה במעבר נכון של המכשול לפי סיפור הדרך. מעבר מסביב או ליד, לא לפי ההוראות (כי לא נראה הגיוני שצריך לעבור בתוך נחל זורם עם קנים, נכון? ) יגרור "קנס". פרט לזה, הנווט הוא זה שמתפעל את ציוד החילוץ- כננות, עיגונים, רצועות ועוד- על המכשולים. הוא זה שרץ הלוך ושוב, בבוץ עד השיניים, ובסוף היום, גם מאשימים אותו בהכל (אבל זה התפקיד של הנווט גם בראלי מכוניות... :roll: )

אסף.

פורסם

דובי.

ספר הדרך לקוח מעולם הראלי רייד, במרוצי בהחה משתמשים בדיוק באותו הפורמט.

דרך אגב, במרוצי ראלי אתה נוסע להכין את הנוטס לפי ספר דרך בדיוק באותו הסגנון.

היתרון בספר דרך (למרות הקושי והמרכבות שבהכנתו) לעומת נ"צ. הוא גורם למתחרה

לנסוע בדיוק בתואי אותו רצה המארגן, כל סטיה ממנו אינה מאפשרת להמשיך במסלול.

יתרון עצום בליגת עבירות שהנסיעה לא תמיד בתואי ברור חציית נחל וכו'.

נווט זה הוא יחודי לליגת קרוס קאונטרי אין שום מרוץ עבירות בעולם שמנווטים בו בשיטה זו.

ואם מישהוא חושב שקל לנווט במרוצים אלו הוא טועה מכמה סיבות עקריות .

1. לצאת מהרכב לחלץ רכב במכשול מים ובוץ ולחזור לנווט לא קל.

2. חוסר הודאות, הצוות אינו יודע את כוון הנסיעה ובעצם מתקדם עם הספר ללא ציר על מפה.

3. כל סטיה מהספר אינה מאפשרת המשך התקדמות.

אני מקווה שכך על קצה המזלג הצלחתי להעביר את הרעיון.

פורסם

בוקר טוב

חייבים להעריך את עבודת הצוות והנווטים בפרט.

בנקודה בה צפינו , ואקח לדוגמא את הדיפנדר האדום.

מגיע למכשול והנווט מזנק מהרכב החוצה בחושך לתוך המים, הבוץ והצפרדעים , מסיים לעבור את המכשול למרות התקלה הטכנית ולאחר מכן כשכולו רטוב ומטונף מבוץ עם חיוך על הפנים ממשיכים הלאה.

ניסיתי לחשוב רק על רמת המחויבות והריכוז - מדהים.

הספקתי לראות את ספר הדרך והוא אכן לא מאפשר מרווח לטעויות .

דובי

פורסם

דובי אתה ראית מקצה שנחשב לאחד "הקלים" ביותר מבחינת עבירות... השם "נווט" מטעה, וזה גם לא רק codriver - השם הנכון הוא פועל שחור, חופר בוץ, כלבויניק... הנה כמה פוזות אופייניות של נווטי קרוס קאונטרי מארועים קודמים - מהמסע השני שהיה השנה בנחל סורק וגרם לכמה נהגים לפרוש בטענה שהם לא התכוננו למרוץ צוללות, ומהמסע השלישי של העונה שעברה בחולות פלמחים, אחד היותר מרהיבים שזכורים...

with1.jpg

with2.jpg

with3.jpg

Jeepolog.com

• תוכן חדש...