Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
..............

ראשית, המגבר הגורם את שריפת הסאבים הוא GARTIA , שאלתי עליו לפני חודש בפורום אודיו ואף אחד לא ידע את המיפרט, המפרט אמור להיות אצלי מחר בעזרת ה' ככה שלאחר הפרטים דברים יתבהרו מהר וברור יותר, בכל נושא שבסיפור.

נכון לעכשיו ולפי הדברים שאמרת "שרגאמן", המתקין לא הסביר לי על המגברים ועוצמתם, למען האמת לא רק שלא נגעתי באיזור המגברים גם אפילו לא הסתכלתי עליהם עד שריפת הסאב הראשון.

המתקין הסביר לי רק על הHU בכללי, איזה כפתורים מדליקים מה, הגדרות ושליטה על הסאב למינהם (בחיים אבל בחיים לא נגעתי שם!).

מחר אוכל לתת יותר פרטיים על כל הנושא שאלות לגבי הסיפור יתקבלו בברכה והתעניינות התקבלו בברכה גם עוד דעות, זה טוב מבחינתי לדעת מה אנשים חושבים והדעות שלכם מראות לי זויות שונות שלא התסכלתי עליהם בסיפור.

לגבי העניין של שם המקום/חברה מעדיף לא לנקוט בשמות, עדיף לצמצם בשמות ולהשאר אובייקטיבים לנושא ואולי שם המקום יכול לעורר רגשי חמלה,עצבים ושאר ירקות.

"With great power comes great responsibility"

למכירה המערכת של האוטו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186935

פורסם

זה לא סותר את העובדה שמשתמש רשלן יכול להרוס הכל בכמה דקות של התפרעות עם המערכת.

גם מוטעה

"התפרעות" צריכה להיות נצפת על ידי המתקין זה סביר שאדם יגביר "עד הסוף"

מתקינים מנסים ללכת על גבול ההגברה האפשרית שיכול לקבל הרמקול, ואז קוראים על טוויטרים שרופים ורמקולים וסאבים מחרחרים ומגברים בפרוטקשן

משתמש לא מבין את משמעות החירחורים והצרימות את זה המתקין גם צריך לצפות, מתקין צריך להתקין כך שגם בהגברה מקסימלית לא יהיה עיוות

נ.ב

מידן

"או שהציוד מקולקל , או שההתקנה/ כיוונים בוצעו בצורה לא מקצועית". זה רשלנות

פורסם
חשבת שאולי המגבר דפוק?

לא הגיוני שיישרפו לך 2 סאבים בתקופה כה קצרה.

או שהציוד מקולקל , או שההתקנה/ כיוונים בוצעו בצורה לא מקצועית.

הטענה הראשונה שלי היא בעצם שהמגבר הוא זה ששורף את הסאבים, ולכן על מנת להוכיח את העניין המגבר נמצא כרגע במעבדה אצל מתקין וחברה ארת שאני סומך עליהם בעיניים עצומות וחבר וותיק, שאני אמור לקבל תשובות מחר שכוללת את המיפרט הטכני ובעיות במגבר במידה והיו.

כך ניתן יהיה לבצע השוואה בין המגבר לסאב ולראות האם ההספקים שונים ולא מותאמים ולכן הסאבים נשרפו.

זה לא סותר את העובדה שמשתמש רשלן יכול להרוס הכל בכמה דקות של התפרעות עם המערכת.

גם מוטעה

"התפרעות" צריכה להיות נצפת על ידי המתקין זה סביר שאדם יגביר "עד הסוף"

מתקינים מנסים ללכת על גבול ההגברה האפשרית שיכול לקבל הרמקול, ואז קוראים על טוויטרים שרופים ורמקולים וסאבים מחרחרים ומגברים בפרוטקשן

משתמש לא מבין את משמעות החירחורים והצרימות את זה המתקין גם צריך לצפות, מתקין צריך להתקין כך שגם בהגברה מקסימלית לא יהיה עיוות

נ.ב

מידן

"או שהציוד מקולקל , או שההתקנה/ כיוונים בוצעו בצורה לא מקצועית". זה רשלנות

אני בנאדם שממש אבל ממש לא מתפרע, אני ממש לא מגביר "עד הסוף" וממש לא ערס שישים במערכת פול ווליום שריף טרבוקות שירעידו את כל המערכת.

לאחר שריפת הסאב הראשון לא הגברתי יותר מ35 שזה טעם הגבול הטוב (מעל זה כבר קצת יותר רועש) מוזיקה שקטה, בסבבה ובשאנטי, אין מצב שבו הסאב השני ישרף לי בגלל שהגברתי יותר מדי, כי פשוט אין מצב, באותו זמן שהסאב נשרף והרחתי ריח מוזר זה היה על 20 שזה מתחת לגבול הטעם הטוב עד חלש לגמרי. וישלי אנשים וחברים שיכולים להכויח את זה במצב נחושה.

ככה שלהשתגע עם המערכת - ממש לא אני.

ה"פאק" היחידי שיש כאן זה שאני לא יכול להוכיח את זה ויזואלית ומוחשית.

פורסם
מתקין צריך להתקין כך שגם בהגברה מקסימלית לא יהיה עיוות

אין מצב כזה.

גם אם המגבר יהיה בGAIN נמוך מאוד ולא קרוב לעיוותים,

אך אתה תחליט לפוצץ ווליום ב-H.U ,

המערכת תעוות , כי המגבר יגביר אות מלוכלך שמגיע מה-H.U.

נ.ב.

במקרה הזה, אני חושב שמשהו לא תקין במגבר/בהתקנה/כיוונים.

אם המתקין נתן אחריות לסאב , שיעמוד בה , ויסדר אח"כ את הבעייה ברכב.

במקום אחריות הוא נותן לו הנחה של 40% על סאבים ,

ובסוף מתברר שזה מחיר מטורף אחרי ההנחה הוירטואלית , זה ממש לא לעניין.

ZZR

פורסם

שראגמן, אני לא יודע אם אתה סטודנט למשפטים או עו"ד, אבל במציאות: הוא יצטרך להוכיח שהמוכר היה זה שבחר עבורו את הרכיבים או שהמליץ עליהם (לא סביר להניח שהוא יוכל להוכיח את זה) והוא יצטרך להביא חוות דעת מומחה שתצביע על הסיבה לנזקים שנגרמו לו ועל הקשר הסיבתי בין ההמלצות שניתנו לו לבין הנזק שנגרם.

חוות כזו תעלה לו ככל הנראה מספר אלפי שקלים. לזה צריך להוסיף אגרת בימ"ש ושכ"ט עו"ד, ובסופו של דבר הוא יגיע לבית המשפט ויופיע מול שופט שהדבר האחרון שמתחשק לו לעשות זה לשמוע תיק של 20 אלף ש"ח (וזה במקרה הטוב אם מדובר בבימ"ש שלום) או יותר גרוע - בבימ"ש לתביעות קטנות - ויציע לו להתפשר על 10% מסכום התביעה.

אז זה יפה שדוד שלו עוה"ד נותן לו עצות (לטעמי - עצות אחיתופל), אבל במציאות הדברים נראים קצת אחרת.

במקרה כזה סביר להניח שמכתב מעו"ד ישכנע את המתקין לפצות אותו בדרך כלשהיא, ואם יצליח גם להקליט את המתקין מודה בכך שהמליץ על הרכיבים הבעיתיים, אז יהיה לו עוד אמצעי לחץ ביד.

עילה אולי יש לו (וגם כאן אני בספק גדול. לא יודע מנין הגעת למסקנה שיש למתקין חובת זהירות כלשהי לגבי התאמה בין רכיבים שהלקוח בוחר להתקין). אבל מכאן ועד לקייס שניתן לנצח איתו בבית משפט - המרחק גדול מאד.

פורסם

המערכת תעוות , כי המגבר יגביר אות מלוכלך שמגיע מה-H.U.(אני משתדל לא להכניס מושגי אודיו כי אז זה יהפוך לסינית

כרגע הסוגייה היא בנוגע לתביעה לא לאותות ומכשירים, ולדעתי אתה טועה כאן אבל את זה נעביר לפורום אודיו)

לדעתי יש לך עילת תביעה והמתקין מתחמק כמו שמידן אומר וצודק

כמו כן המחיר ששילמת הוא לא חריג בצורה בידיונית (הרבה אבל ניחא)

נסה פשרה, החזר כספי על כל שקל ששילמת על הסאב והמגבר (אתה כמובן מחזיר לו הכל)

החזר על בדיקות מעבדה

על התקנה זה נושא טיפה סבוך ( לשלב אולי בנזקים על עוגמת נפש, אולי,זה דבר שתלוי במידת ההרתעה שביהמ"ש ירצה לשדר) שהרי התקינו לך חיווט וזה שעות עבודה (אני טועה?) אם ירצה בית המשפט ל"העניש" הוא יפצה אותך גם כאן

הסאב השני הוא של בן דוד שלך אם אני לא טועה? כאן יכול להיות תהיה בעיה

המגבר הוא מגבר מדבקה סיני אני משער ששילמת משהו כמו 800

נ.ב

מידן, תן לי 10 דקות לכוון ותראה איך אתה יכול להגביר עד הסוף בלי לעוות

אבנר

פורסם

סטודנט, סטודנט שנה א

שראגמן, אני לא יודע אם אתה סטודנט למשפטים או עו"ד, אבל במציאות: הוא יצטרך להוכיח שהמוכר היה זה שבחר עבורו את הרכיבים או שהמליץ עליהם (לא סביר להניח שהוא יוכל להוכיח את זה) לא בטוח דווקא דיי סביר שיהיה ניתן להוכיח סובייקטיבית שהוא לא היה מסוגל מפני שאין לו את הידע, הקלטה כאן היא דבר נפלא עדויות? והוא יצטרך להביא חוות דעת מומחה שתצביע על הסיבה לנזקים שנגרמו לו ועל הקשר הסיבתי בין ההמלצות שניתנו לו לבין הנזק שנגרם. חוות דעת מומחה מטעם בית משפט? בתביעות קטנות גם מעבדה יכולה לחתום לו על חוות דעת (יש מעבדות שמוסמכות)

חוות כזו תעלה לו ככל הנראה מספר אלפי שקלים.(לא ממש, בדיקת מעבדה) לזה צריך להוסיף אגרת בימ"ש ושכ"ט עו"ד,(דוד עורך דין ועוד כמה מאות שקלים שיוחזרו אם יזכה) ובסופו של דבר הוא יגיע לבית המשפט ויופיע מול שופט שהדבר האחרון שמתחשק לו לעשות זה לשמוע תיק של 20 אלף ש"ח (וזה במקרה הטוב אם מדובר בבימ"ש שלום) או יותר גרוע - בבימ"ש לתביעות קטנות - ויציע לו להתפשר על 10% מסכום התביעה.( איזה 20 נסה חצי ) יהיה לא הרבה יותר קל להוכיח מול שופט לתביעות קטנות

אז זה יפה שדוד שלו עוה"ד נותן לו עצות (לטעמי - עצות אחיתופל), אבל במציאות הדברים נראים קצת אחרת.

במקרה כזה סביר להניח שמכתב מעו"ד ישכנע את המתקין לפצות אותו בדרך כלשהיא, ואם יצליח גם להקליט את המתקין מודה בכך שהמליץ על הרכיבים הבעיתיים, אז יהיה לו עוד אמצעי לחץ ביד. נכון מאוד, אבל תדע כי רוב הסיכויים קורא ברגע זה את מה שאנחנו כותבים)

עילה אולי יש לו (וגם כאן אני בספק גדול. לא יודע מנין הגעת למסקנה שיש למתקין חובת זהירות כלשהי לגבי התאמה בין רכיבים שהלקוח בוחר להתקין) אין לו חובת זהירות כלפי רכיבים יש לו כלפי הלקוח כאשר הוא ממליץ לא נכון וגורם לו לנזק כספי. אבל מכאן ועד לקייס שניתן לנצח איתו בבית משפט - המרחק גדול מאד. לא בהכרח, לפי גישתך אולי כן (באמת חיפשתי מישהו שיתן צד שכנגד, דבר מצויין שמעלה נקודות )

בכבוד רב אבנר

פורסם

כשאני ואבי הלכנו אליו הקלטנו אותו, עדיין לא עברתי על הקלטה על מנת לראות האם ישנה הודאה בבירור ואם שומעי באמת נכון וטוב. - מחר אחזיר תשובה לגבי זה.

הסאב השני נקנה על ידי, (קיקר קומפ 12 אינץ') בסה"כ 600 ש"ח, לפי מה שאני הבנתי מדוד שלי, על החזר כספי לגבי הסאב הזה או פיצוי כולשהו תיהיה לי בעיה, כי אני הלכתי בעצמי קניתי ושמי על המגבר.

משמע שהמתקין בעצם לא אחראי על זה לא שאלתי את חוות דעתו לגבי הכנסת החומרה והגישור בניהם, כאן תיהיה לי בעיה. ועדיין לא חשבנו על דרך כולשהי להוציא את הכסף.

אנו מתרכזים כרגע בניסיון להחליף את המגבר בדגם מונו של בולט (לייטניג אודיו) וסאב מתאים של קיקר (לא אכפת יד שניה או שלישית או חדש בתוספת כסף למרות שאני לא מוכן להוציא עוד אגורה על הוספת חומרה למערכת.)

במידה וכאן לא יהיה הישג נשלח מכתב דרך עורך-דין בו נציין כי אנו מתכננים לתבוע אותו בתביעות קטנות מסיבות רשלנות נזיקין ניצול תמימות לשם עשיית רווח ועוד כמה וכמה דברים שיגיעו לסכום נכבד.

האסטרטגיה אמורה להיות להפחיד אותו עם המכתב שבמקום שהוא יוציא כסף על המשפט הוא יעדיף לוותר על כ300-500 ש"ח ויחזיר לי החזר, יסדר את המערכת שתיהיה תקינה ומושלמת.

פורסם

אוקיי, בשעה טובה, ולא כל כך מוצלחת הגענו להסדר כולשהו.

מגבר חדש וסאב וופר חדש ב400 ש"ח עם אחריות לשנה המידה ותיהיה תקלה במסגרת השנה, הוא יחליף את המוצר בחדש.

לגבי הסאב השני והאחריות מהמקום השני, אני יקבל סאב חדש קיקר 12 אינץ' ב250 ש"ח.

כל הסיפור הזה לא יסתיים בסוף בתביעה, אני יכול להגיד תודה לכל אלה שהשתתפו בדיון ועזרו לי להגיע ולראות את הסיפור מהיבטים שונים ולהביא הוכחות לסיום הפרשה.

בתודה 991.

פורסם
בכיף

נשמע כמו פשרה יפה

מה הרכיבים החדשים?

נ.ב

לא תאמין כמה כוח יש לפורום הזה במיוחד בתחום אודיו

אני מקווה שכן.

הרכיבים שהוא הציע הם מגבר של דראגסטר וסאב חדש של JBL (וזה נתון לשיקול דעתי במידה וארצה אחר בחנות בסכום הכולל של הסאב הזה).

ניתן לראות יותר פרטים ושאלה חדשה לגבי הרכיבים בפורום אודיו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1272054#post1272054

ואכן כן, כוח רב לפורום בהרבה מן המקרים, אני בטוח שאחזור לכאן לעוד עצות ושאלות (נקווה שלא בתחום המשפטי :? )

פורסם

יופי. אני שמח שנגמר בסדר בסה"כ.

ושראגאמן - האמן לי שאחרי 11 שנים כעו"ד, אני יודע שהדברים שכתבתי למעלה די משקפים את המציאות בבתי המשפט.

פורסם
יופי. אני שמח שנגמר בסדר בסה"כ.

ושראגאמן - האמן לי שאחרי 11 שנים כעו"ד, אני יודע שהדברים שכתבתי למעלה די משקפים את המציאות בבתי המשפט.

לדעתי, דבריך אפילו אופטימיים במעט...

יש בדיון הזה החמצה עיקרית.

רשמתי בהודעה שלי כי כל מערכת תקינה כיום היא כזו שעוצמת המגבר מסוגלת לשרוף את הסאב (לא מקליפינג, אלא מעוצמת - יתר). זו השאיפה אליה אנו, כחובבי סאונד ובאס, מנסים להגיע. אני מתכוון לשאיפה להגברה חזקה ככל האפשר (כמובן מבלי להתפשר על האיכות). למשל, הINFINITY שלי מסוגל, בתוך מאית השניה, לשרוף ל CVR את הצורה. משמע, צורת השימוש שלי בציוד שעומד לרשותי, משפיעה על אורך חיי המוצרים, וביכולתי, בין ביודעין ובין אם לאו, להרוס אותם. כיוונים טובים ואיזון בין רכיבי המערכת הוא דבר הכרחי, וסביר להניח שהמתקין אכן ביצע את אלו (לדבריו של התובע - "בהתחלה הכל היה בסדר", מניין לך שלא היה מעורב גורם שלישי בסיפור, אשר שיחק בכיוונים ושינה את האיזון בין הרכיבים, ולכן נשרף הסאב?). הרי מגבר חזק יותר מהסאב זו הגברה אידיאלית ואני חושב שאין צורך להכביר במילים בנושא הזה.

מה שאני לא מצליח להבין זה את האשמת המתקין ברשלנות. אם הוא מתקין מגבר שחזק יותר, ומסוגל לשרוף את הסאב (שהינו סאב חלש מאוד של 150RMS, שמסוגל להישרף מכל מגבר ממוצע ומטה כיום), למה בדיוק הוא רשלן?! איפה פה הרשלנות? למי מחובבי הסאונד יש כאן מגבר שהספקו זהה בדיוק להספק שבו מסוגל הסאב לעמוד???? (אם יש מישהו כזה, אני מציע לו לשדרג את המגבר...) שרגאמן, אתה מדבר על מבחנים תיאורטיים שאינם עולים בקנה אחד עם מבחני בית המשפט בחיי היום יום... מלבד זאת, שכחת לציין לא מעט פרטי מקרה, כמו עוצמת הזרם החלשה בה היו מסוגלים שני הסאבים לעמוד לפני שהם נשרפים. עקרון הצפיות, ואף עקרון "גולגולת דקה" יפים מאוד בתיאוריה, אך הם רק הבסיס של הבסיס לזכייה בתביעה. אלו הם רק הבסיסים בבניין שנקרא זכייה בתביעה, וחלק עיקרי וחשוב מהם במציאות בתי המשפט הוא דיני ראיות. ובמקרה הזה, הראיות, אם בכלל לא מצביעות על קש"ס בין מעשיו של המתקין לבין התוצאה, שנגרמה באופן ישיר בשל מעשיו ו/או מחדליו של התובע!

יש להבחין בין דבריי לעיל לבין דעתי על המתקין. אגב, אני מאמין שאני יודע במי מדובר. אין ספק כי הרושם הוא כי המתקין מנסה "לעשות קופה" על גבו של אדם חסר ידע, וצרכן גרוע. אך המרחק בין התנהגות ישראלית מצויה שכזו, לבין זכייה בתביעה, הוא, לצערי, גדול.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

במשפטים כמו במשפטים

יש אלף דרכים למטרה אחת

אין לי ניסיון של 11 שנים במשפטים

ואני לא מתיימר להציג את עצמי ככזה

אתה יכול להציג משהו בצורה אחת ואני בוחר בדרך אחרת

דבר שני סיימון, אתה לא מצפה שאני גם אכין לו את האגרה לבית משפט ואת כתב התביעה

בסך הכל נתתי לבחור קצת יעוץ ממה שאני יודע, את היעוץ האמיתי הוא יקבל מעורך דין

"הראיות, אם בכלל לא מצביעות על קש"ס בין מעשיו של המתקין לבין התוצאה" לא בהכרח , אם המתקין המליץ התקין וכיוון אז יש קש"ס ואין גורם מנתק (להגביר לא נקרא לנתק את הקשר, זוהי פעולה טבעית של אדם המשתמש במערכת)

אבל בוא נעזוב את המושגים ודרכי הוכחה, יש פשרה הכל טוב

• תוכן חדש...