Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ובוקר/לילה טוב,

אני מתכנן החלפת נוזלים בחיפושית שלי, ואני זקוק לשמן מנוע בצמיגות של 40 (חד דרגתי). רבים בארץ משתמשים ברב-דרגתי של 20w50, אך אינני רוצה לסלוד מהמלצות היצרן ולכן שולל אפשרות זו.

עד כה, הבעלים הקודם מילא שמן כזה של חברת "סונול".

האם יש חברה רצינית שמשווקת שמן בצמיגות כזו, בארץ? מכיוון שההחלפות אינן תכופות מדי, ואני מעדיף משהו יותר טוב משמן של חברות הדלק בארץ (דלק, פז וסונול). אני מאמין גם שהמחיר לא יהיה כה מרתיע.

כמובן יהיה טוב לדעת גם איפה ניתן להשיג אותו, במיוחד באיזור הצפון.

אודה מקרב לב לעוזרים,

משכנתא זה קל

פורסם

שלום וחג שמח!

אם אני לא טועה השמן הנ"ל משווק ברשת דור אלון

לא בכל התחנות, תנסה בתחנות שעדיין לא הפכו לאלונית

תודה,

ישראל

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

1. בחיפושית ההחלפות די צמודות.

2. אם אתה שואל אותי - 15W40 לא משהו אחר.

הגיע הזמן להשתדרג - השמן יהיה פחות או יותר באותה צמיגות בטמפרטורת עבודה אבל צמיגי מספיק.

אם 20W50 עובד אז זה בטח יעבוד.

יש לך שמן מעולה של VALVOLINE מינרלי בצמיגות הזאת , עם כל האישורים ועומד באחלה של תקנים , 70-80 שקל.

פורסם

שלום,

בחיפושית בכלל לא מומלץ 15-40W (אולי למנוע לאחר אוברול כן),אני אישית משתמש ב20-50W (יש המון חברות איכותיות שמוכרות את השמן הזה!),לא מומלץ לקנות את שמן של אמריקן איגל!!

חג שמח וכשר ,

שי

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אני תומך ב-20\50, אבל אם אתה בדודא של המלצת יצרן(חד-40) אז מחר אני אבדוק ואגיב פה(אני עובד בחלקי חילוף).

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אני גם משתמש בשמן חד- דרגתי 40, מחליף כל 3 חודשים, לפי המלצות היצרן.

אני קונה בצנטרל בת"א, שמן של "דלקול", תמיד יש להם, גלון עולה בדיוק 40 ש"ח :-D . לא יודע, עד כמה זה רלוונטי לך.

גם חיפשתי שמן של חברות BRAND -NAME, לא מצאתי שמן של שום יצרן מוביל בצמיגות זו.

לדעתי האישית בלבד, שמן של דלקול זה מעל ומבער למה, שצריך מנוע של חיפושית.

פורסם

יש לי בבית ספר מקורי של חיפושית אמריקאית מודל 77. ההמלצות שם קצת שונות, ממה שמופיע במסמך שמרק העלה.

שמן 40 בטמפרטורות מעל 25 מעלות (אצל מרק מעל 15 מעלות ). בנוסף מצויין שם, ששימוש בשמן 20W50 ו 15W40 מומלץ בטמפרטורות מ-10- עד 25+ , לא יותר מזה, כלומר מעל 25 מעלות יש להשתמש בשמן 40 חד דרגתי. המלצת ההחלפה - כל 3000 מייל (כ 5000 ק"מ) או 3 חודשים, לפי הקודם.

פורסם

תודה על התגובות, אחרי חקירה ארוכה של הנושא (גם לפני שהייתה לי חיפו'), יש שתי אפשרויות:

• 15w40 בחורף ו20w50 בקיץ.
  • SAE30 בחורף וSAE40 בקיץ.

שתיהן טובות באותה מידה, פשוט יש את המהדרין שהולכים לפי המלצות יצרן ויש את אלו שהולכים לפי תורה אחרת.

הנה גרסא שלי, היינס של חיפושית וכרמן של 1954-1979:

2 001.jpg

2 002.jpg

משכנתא זה קל

פורסם
שלום,

בחיפושית בכלל לא מומלץ 15-40W (אולי למנוע לאחר אוברול כן),אני אישית משתמש ב20-50W (יש המון חברות איכותיות שמוכרות את השמן הזה!),לא מומלץ לקנות את שמן של אמריקן איגל!!

חג שמח וכשר ,

שי

מחזק את דבריו! השמן הזה טוב להדליק גחלים למנגל כי הוא דליק כמו דלק כמעט =) וגם זול יותר מכל חומר אחר =)

• תוכן חדש...