Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני חוזר עם שאלה שבערך שאלתי בעבר..

יש ברשותינו כמעט שנה, דייהטסו שרייד ידנית, שנת 97, מנוע 1.3.

כאן, מצאתי פרטים אודות הרכב (האתר היחיד שמספק אותם באינטרנט ככל הנראה...)

http://www.cars-directory.net/specs/daihatsu/charade/1997_9/9790/

הרכב נקנה עם 133K ק"מ וכעת באזור ה 150K.

לפי האתר, צריכת הדלק צריכה להיות 5.5 ליטר ל100 ק"מ שזה בערך 18 ק"מ לליטר... ממש הזוי... אבל נתוני יצרן משקרים אז נגיד ש 14 ק"מ לליטר היה לא רע, במיוחד בהתחשב בכך שהנסיעה העיקרית היא מראשל"צ לכפר מזור, נסיעה בינעירונית רגועה, הלוך וחזור מידי יום.

לפי מדידות רבות.. צריכת הדלק שלי נעה בין 11 ל 11.5 ק"מ לליטר לכל היותר. היו מקרים שזה ירד עד 9.5 ומבזוג או שלושה מקרים בודדים הגיע ל 12.

זו הדרך בה אני מודד:

ממלא טנק מלא ומאפס את מד הק"מ. נוסע, עד שמחוג הדלק מראה באזור הרבע, בשעה זו מד הק"מ מראה בד"כ באזור ה 330 ק"מ. ממלא שוב טנק מלא באותה המשאבה, באותה התחנה, ומחלק את מספר הליטרים, בק"מ. מאפס שוב וחוזר חלילה.

לעתים, אני ממלא מספר פעמים טנק מלא ללא לאפס ואז מחבר את סה"כ הליטרים, כדי לבדוק צריכת דלק המתפשרת לא על 300 ק"מ עלע על 700 לדוגמא.

בהנחה שהמדידה שלי נכונה... מה יכול לגרום לפער כה גדול בין הנתון שאמור להיות (בין אם מהאתר ההוא ובין אם מבעלי שרייד אחרים שטוענים לצריכה של 13-14 לליטר) לנתון הנוכחי ?

ברצוני לציין שאין לי רגל כבדה על הגז, בכלל לא. ובתקופה האחרונה אף הקפדתי על נסיעה חסכונית לפי כל הקווים המנחים מדיונים כאן ובאתרים אחרים, ואין שינוי כלל וכלל.

הנתונים שאני יכול לספק אודות הרכב הם:

בוודאות הקלאץ' שחוק מידה מסוימת, הוא מפריד מאוד גבוה ויש הרבה שטח מת בתחתית הפדאל. אני מניח שהקלאץ' מחליק מה שמוביל לסלד גבוה יותר ובזבוז דלק.. אבל עד כדי כך ??

הרכב עומד בסרק על כ 1K סל"ד באופן קבוע. כשקנינו אותו הוא היה יותר באזור ה 900 ועלה בהדרגה מאז.

ספר הטיפול היחיד שמצאתי לשרייד, שמטפל בדגמים משנות ה80, מצויין שסלד באזור ה 950 הוא זה שאמור להיות.. אבל ז=מצד שני זה מנוע 3 ציל עם קרבורטור משנות ה 80 והנתון הזה לא תקף לגבי הדגם הנוכחי.

מה אמור להיות הסלד ברכב שלי ? (לא, לא מצאתי בגוגל וכבר מספר חודשים שאני מחפש בנרות כל מידע אודות הרכב !!)

האם יש לכם רעיונות בנוגע למקור הבעיה ?

אילו צעדים אני יכול לנקוט בעצמי, בתור התחלה, בנסיון לתקן את הבעיה ?

בתודה מראש, מוטי

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

לפי AutodataCD סל"ד הסרק אמור להיות בסביבות ה-800. לדעתי יש להחיל לבדוק את הבעיה מכאן, מדוע סל"ד הסרק גבוה מידיי?! בנוסף כדאי לבדוק מה המצב בעזרת מכשיר 4 גזים. זה יתן תמונה טובה מאד לגבי כיווני בעיה אפשריים.

לגבי חיבור למחשב יש בעיה- מעטים הם המוסכים שמחזיקים סקנר שיודע להתחבר לרכב הזה.

מלבד מוסך מורשה מרכזי אני יודע בנוסף רק על דני זומרשטיין (חבר הפורום ומומחה לדיאגנוסטיקה) שיש לו אפשרות להתחבר.

פורסם

אם אתה חושב שהקלאץ' מחליק , יש אפשרות לבדוק זאת-

תשלב לשלישי ו"תזרוק קלאץ'" , האם המנוע כבה? האם המנוע גימגם ואז נכבה?

אם נכבה הקלאץ' תקין , אם גימגם הקלאץ' בדרך לסוף שלו.

עדכן בתוצאות!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

תשמע, 150K זה לא מעט, ורכב שלא טיפלו בו כראוי בידיים הקודמות, יבוא לידי ביטוי גם בצריכת דלק גבוהה. זה יכול להיות קלאץ', זה יכול להיות בריחות לחץ בבוכנות, ועוד אלף ואחת סיבות אפשריות.

אבל מעבר לכך, סגנון ואף מהירות הנהיגה מאוד משפיעות על הצריכה, ובטח שבטווח בין 11 ל14 ק"מ לליטר.

אני יכול להגיד לך מנסיון אישי, של אינספור נסיעות מירושלים לחיפה (כמעט כל שבוע), שבנסיעה רגועה של 90-95 קמ"ש, הרכב שלי צורך ליטר אחד ל17-19 ק"מ (מנוע 1.6, הזרקה!), וזאת עם הקפדה לא ללחוץ בפתאומיות על הגז ועוד כל מיני טריקים קטנים לחיסכון.

לעומת זאת, אותו אוטו, עם אותו מנוע, בנסיעות דיי "לחוצות" בעיר, בחיפה, עם העליות והירידות, אני מגיע לפעמים לצריכה שעולה ל10 ק"מ לליטר!!

ואילו בנסיעה קצת יותר מהירה בכביש בינעירוני במישור (110-120), הצריכה מתייצבת איפשהו באמצע, על 14-15 ק"מ לליטר.

אז הנה לך דוגמא חייה לכך שיש הבדלים עצומים רק בסגנון הנהיגה! ובשביל נהג אחד "רגל כבדה" זה "התנהלות עצלה"... ככה שכדאי שתפרט מה בדיוק עשית כדי לחסוך דלק, ובאיזה מהירות אתה מתנהל בכביש?

(אגב, את בדיקת הצריכה אני עושה בדיוק כמוך).

בברכה!

יונתן.

פורסם

תראה, באמת שיניתי את סגנון הנהיגה בשביך לבדוק כמה זה ישפיע.

בחודשים האחרונים אני מקפיד: לא למשוך הילוכים, רגל קלילה על הגז לפעמים אפילו בלי גז, לבלום בעדינות ומראש ולא בפתאומיות, לא ללחוץ בהאצה, לתכנן את הנסיעה ככה שאהיה במהירות הנכונה לדרך לפני מראש (לעומת בלימה ואז האצה)

כיבוי הרכב בעמידות (לא ברמזור אבל כשמחכה לאמא שתרד למטה וכאלה).

נסיעה עוד יותר רגועה ועדינה כשהרכב מתחמם.

מהירויות ? בעיר ממש בין 40 ל 60... בכבישים קצת יורת גדולים בד"כ כ 80... בין עירוני 110 בערך (3K סלד כמעט בלי גז)

פורסם

סל"ד הסרק גבוה במקצת. האם זה הסל"ד כאשר כל צרכני החשמל ברכב כבויים?

מתי הרכב טופל לאחרונה? יוני, אני לא מסכים עם הקביעה ש 150K זה הרבה.

יש לבחור בעייה. בהנחה שהמשאבה בתחנת הדלק לא מזייפת (קרה לי בעבר) יש להתחיל לבדוק סיבות אפשריות לתקלה. הייתי מתחיל מפלאגים ופילטרים ואח"כ מתקדם לדברים יותר מורכבים כמו סקאנר ובדיקות גזים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לבצע ניקוי בית מצערת וכוון סל"ד סרק, עקב קלומטראז' הגבוה, מומלץ לבצע ניקוי פיח יסודי לסעפת היניקה.

קיימים מספר מוצרים אכותים בשוק לניקוי הסעפת ומעברי האויר.

שיפור בסחיבה ותצרוכת הדלק מובטח.

פורסם
בהנחה שהמשאבה בתחנת הדלק לא מזייפת (קרה לי בעבר)

איתמר.

עשיתי את הבדיוקה ביורת מתחנה אחת, ביותר ממשאבה אחת בתחנה "שלי" וכו'. באמת שבדקתי את האופציות הבנאליות האלה כמו "משאבה מזייפת" ו "לא ללחוץ"... עכשיו אני תקוע עם המכניקה. באוטו הזה מערכת הזרקה ואני לא מבין בזה. קרבורטור ישן וטוב כמו בכב הקודם הייתי תכוון לבד את הסל"ד, בהתאם לצורך.. פה זה לא כ"כ פשוט ועם כל המחשבים והאלקטרוניקה אין לי מושג מה בדיוק עובר עליו.

אז מה שאתם ממליצים זה בתור התחלה, ניקוי מצערת (הפרפר הזה שכבל המצערת פותח נכון?), החלפת פילטרים ופלאגים (או בקיצור טיפול סדרתי מלא)... אם זה לא יעזור, לבדוק גזים ולהסיק משם מסקנות - בדיקה של חיישנים וכאלה ?

כל טיפים בנוגע לביצוע פעולות כאלו ואחרות, בדיקות, חומרים וכו' הכל יתקבל בברכה.. יש לי היכולת אני מאמין רק לא את הידע במקרה הנ"ל...

עריכה: לשאלתו של איתמר, ב 137K לפני כחצי שנה הרכב נכנס למוסך להחלפת אלטרנטור (היה לי פה שרשור על זה) ועל הדרך עבר טיפול עשרת.. לפני כחודש, היה במוסך אחרי תאונה... ועכשיו רציתי להעביר אותו שוב טיפול 10K אבל אבא שלי דוחה את זה, כמו כל דבר אחר, כי במאי יש טסט... אני רוצה לגשת לעניין הזה כי אם צריכת הדלק גבוהה רוב הסיכויים גם הגזים יהיו גבוהים ואני רוצה לוודא שהרכב עובר ! אז בקיצור זה בדיוק הזמן לטיפול.

פורסם
סל"ד הסרק גבוה במקצת. האם זה הסל"ד כאשר כל צרכני החשמל ברכב כבויים?

מתי הרכב טופל לאחרונה? יוני, אני לא מסכים עם הקביעה ש 150K זה הרבה.

יש לבחור בעייה. בהנחה שהמשאבה בתחנת הדלק לא מזייפת (קרה לי בעבר) יש להתחיל לבדוק סיבות אפשריות לתקלה. הייתי מתחיל מפלאגים ופילטרים ואח"כ מתקדם לדברים יותר מורכבים כמו סקאנר ובדיקות גזים.

איתמר.

בעקרון, גם הרכב שלי כבר עבר את מחסום ה270 אלף! ואני עדיין נוסע על 1/17 - 1/19 בדרך בינעירונית. אבל האוטו שלי עבר את כל הטיפולים מק"מ 0 עד היום במוסכים מורשים בלבד, עם תיקונים קלים פה ושם אצל מוסכניק חבר משפחה (הכוונה לתיקונים שלא קשורים במכלולים המכאניים של הרכב, כמו משאבות שפריצרים וכאלה).

ההיסטוריה של הרכב המדובר כאן לא מוכרת לי, ולהגיד את האמת אני נתקלתי בשרייד שגם התאפיינה בזלילת דלק...

לגבי הרכב הספציפי - נשמע שבאמת הבדיקות מדוייקות, והנסיעות הן רגועות יחסית. ככה שכנראה באמת נשארו דיאגנוזות מכאניות בלבד, שאותן יהיה קשה לבצע על גבי דפי הפורום.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...