Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה זמן הליכה זה מהתחנת-רכבת לפקולטה?

איך הרכבות בכללי? (בתור חייל אני לא נוסע בכלל ברכבות). האיחורים המדוברים בתקשורת קריטיים?

אביעד

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שכ-10-15 דקות ואולי יותר - חלקן בעלייה.

גם אני לא נוסע ברכבת הרבה, אבל הזכרונות שלי מהנסיעה ברכבת הם לרוב שליליים - המון איחורים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני סטודנט באו"פ. אחד ממרכזי הלימוד שלנו הוא מול את"א (בקלאוזנר). אמנם לא נסעתי לשם ברכבת אבל בהנחיות שקיבלנו היה רשום שיש הסעות של אגודת הסטודנטים של את"א מהרכבת אל האוניברסיטה:

כמו כן מקיימת אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב הסעה סיבובית ללא תשלום

מחניון תחנת האוניברסיטה (מרכז הירידים) של רכבת ישראל. פרטים אפשר לקבל באתר

אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב http://www.student.co.il

פורסם

קח בחשבון שבימים גשומים - תגיע רטוב. בימים חמים - תגיע רטוב. וגם מסריח.

הליכה של כ-10 דקות בעלייה (ולפעמים היא לא תלולה כ"כ - הכל לטובת הסטודנט).

אכן יש הסעות של האגודה מהתחנה לאוני', אבל צריך לברר את השעות.

כמו כן, אם אתה עולה בתחנת ראשונים, כך בחשבון שהרכבת איננה מסונכרנת עם תחילת השיעורים של האוני' ולכן צריך לצאת ברכבת אחת מוקדמת מהרכבת הרצוייה.

פורסם

במצב של לפני שנתיים כשלמדתי:

האוטובוסים לא ממצים במיוחד

ברגל זה 15 דקות (עד לאזור של מדעימחשב ... 10 להנדסה)

ההליכה מעייפת כי הכל בעלייה ודי מייאשת (לטעמי)

ואף פעם אי אפשר להגיע בזמן - או מוקדם מדי או מאוחר מדי.

החלק העצוב הוא כשעשיתי תחשיב כלכלי - מחיר של רכב + אוטובוס לעומת דלק + חניה - הדלק + חניה יצא יותר זול + מגיעים בזמן + חוזרים הביתה מהר יותר ...

או בקיצור - לא היתה שום סיבה בשבילי לקחת רכבת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה לעונים.

לגבי הליכה של 10 דקות בעלייה מתונה - אני רגיל לזה. בטכניון הייתי עושה את זה כל יום פעמיים-שלוש, והעלייה בכלל לא הייתה מתונה.

אגב, כדי להחנות בסביבה צריך תו חנייה? מה העלויות ליום שלם? יש אישור כניסה לסטודנטים לשטח הקמפוס?

פורסם

חנייה באוני' ת"א, מדריך ממצה:

1. רוב החניות מסביב לאוני' הן כחול-לבן, כלומר צריך תו. יש גם חניות רגילות (אפור) אבל הן מתמלאות עוד לפני 7:30 בבוקר.

2. יש המון חניונים וכלל אצבע אחד - ככל שהחניון קרוב יותר למרכז האוני', כך הוא יקר יותר.

3. בצד הדרומי של האוני', מעבר לכביש יש חניון גדול שנקרא חניון דרום. הוא עולה 5 שקלים ליום לסטודנטים, כאשר ניתן לקנות כרטיסיות בקמפוס שמורידות את המחיר הזה ל-3 שקלים בלבד - מאוד משתלם.

4. רוב החניונים האחרים יעלו לך לפחות 8 שקלים ביום, לפעמים יותר.

5. תוי כניסה לקמפוס אי אפשר להשיג, אפשר רק לזכות בהגרלה שנתית שבה זוכים כמה מאות סטודנטים (אני לא זכיתי, אבל מכיר כמה &$#@* שזכו :wink:

בגדול, אם אתה לומד הנדסה/מדעים מדוייקים/עבודה סוציאלית ויש לך רכב - עדיף לבוא איתו. אני מגיע כל יום מהרצליה, נוסע 15 דקות לאורך נניח 15 ק"מ ומשלם 3 שקלים לחנייה. סה"כ ליום דלק+חנייה בערך 18 שקלים, ומגיעים הרבה יותר מהר. עדיף משמעותית מכל שילוב של רכבת ואוטובוס.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תודה לכולם. לצערי אצטרך להגיע ברכבת כל יום מאשקלון (שעה וטיפה נסיעה).

יש לי רכב, אך לרוב הוא ישאר בתחנת רכבת אשקלון, למעט מקרים מיוחדים. 3 שקלים ליום זה מצויין לחניה.

פורסם

אם אתה מגיע מאשקלון אז רכבת היא כנראה האופציה העדיפה כיוון שעלויות הנסיעה הלוך חזור כל יום ברכב תהיינה יקרות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

צודק. שלא לדבר על זה שיש מלא פקקים ממחלף ראשון ושהזמן מבוזבז.

מה שכן, לחזור בלילה ברכב זה תענוג. (45 דקות אני בבית [140 +- ממחלף ראשון ודרומה בקטעים המוארים]).

פורסם

יש חניון חינמי ליד הפקולטה לגאוגרפיה - 5 דקות הליכה משם למדוייקים. הוא מתמלא רק ב-10 בבוקר.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

הפקולטה לגיאוגרפיה לא נמצאת בחלק הכי צפוני של האוניברסיטה? איך זה שהמרחק משם למדוייקים הוא 5 דקות?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תלוי אם אתה הולך בקצב של צב או בקצב של אדם נורמלי...

לוקח לי 20 דקות גג להגיע מהפקולטה לגאוגרפיה לרכבת - תעשה חישוב כמה מהר אני הולכת.

אגב - גאוגרפיה נמצאת מחוץ לקמפוס

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

חניון דרום נראה כמו הצרות ולרוב עמוס למדי - עדיף להשקיע עוד תרי זוזי ולחנות בשקט.

זו היתה דעתי בזמנו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חניון דרום עבר שיפוץ (וכנראה שעובר כל שנה) וכשהוא עמוס, יש בונוס - חנייה ב-3 שקלים בבית המגנט (או החניון שצמוד לו - אף פעם לא הבדלתי בינהם).

• תוכן חדש...