Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבלי RCA

jenia
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חבר וקורא בפורום אודיו וקולנוע ביתי בתפוז ולפני כן ב-iol מיום הקמתו (מעל-4 שנים) והנושא הזה של כבלים ,כן משפיע או לא משפיע עלה עשרות פעמים אם לא מאות,ובכן יש הרבה הרבה מאוד שטוענים שזה כן משפיע,ויש הרבה מאוד שהשקיעו בכבלים של מאות ש"ח למטר וטוענים שזה לא משפיע,

לי קשה להחליט בנושא לי בבית יש כבלים למערכת סטיראו וקולנוע ביתי בשווי של כ-1000 שח ,האם זה משפר אני לא בטוח.....

מה שכן אחד הסודות השמורים בתעשייה הזו הוא אחוזי הרווח הגדולים על כבלים (לעיתים מאות אחוזים) והתעשייה הזו מפרנסת המון אנשים שיש להם אינטרסים בתחום,

מי שרוצה להיות שלם עם עצמו שישקיע,אני לא בטוח שזה שווה את ההשקעה

ודרך אגב- יש גם קונקטורים שעולים כ-100 דולר ליחידה בודדת שווה?

פורסם

צריך להסתכל על זה מנקודה אחרת.

rca שקונים בחנות חשמל בכמה שקלים (ומאד נפוצים) יישמעו פחות טוב מRCA נורמלי, חד משמעית. :lol:

לעומת זאת ככל שעולים בסקלת המחירים, ההבדלים מאבדים חשיבות, שכן "רוב" האנשים אינם מסוגלים לשים לב להבדלים, והמחירים אינם שווים את ההבדל המזערי, אם הוא בכלל קיים. :?

פורסם
צריך להסתכל על זה מנקודה אחרת.

rca שקונים בחנות חשמל בכמה שקלים (ומאד נפוצים) יישמעו פחות טוב מRCA נורמלי, חד משמעית.

איך אתה כל כך חד משמעי? עשית ניסויים בתחום?

אנחנו לא מדברים פה על הרוב או על המיעוט, אנחנו דברים אם ניתן לשמוע הבדל. אם שאתה מחליף כבל אתה יכול לשמוע שהוא אוורירי יותר, בס הדוק או מרוח, גבוהים בהירים וכל שאר התיאורים ששומעים כל הזמן.

במבחן עיוור ומבלי שנערך כל שינוי בכבל, עוד לא היה אדם אחד שהצליח להבדיל בין כבלים תקינים פשוטים לבין יקרים.

למרות זאת כמו שאני אומר תמיד, אם אתה שומע הבדל אז תקנה את הכבל (כמובן מבלי להשתגע ולהשקיע אלפי שקלים בכבלים) כי לא משנה מאיזו סיבה (פסיכולוגית או לא) ההבדל הזה קיים בשבילך.

פורסם

במערכת סטריאו (לא שלי) בבית, יצא לי לעשות ניסוי ולהחליף בין הקומפקט למגבר את הכבל RCA מכזה שחור עם ראשים אדום ולבן (שבא עם הקופסא של הקומפקט) לRCA של חבר (לא זוכר איזו פירמה), שנקנה בזמנו בכ 200 ש"ח שנועד בכלל לחיבור של דיסקמן :? . בכל מקרה, לאחר ההחלפה, הספיקו לי בדיוק 2 שניות כדי להבחין בצליל שונה לחלוטין, ולטובה :!::D , כל תחום התדרים קיבל שיפור כזה או אחר.

אני בטוח שגם עם כבל שעולה אפילו חצי מזה שהשתמשתי בו יהיה אפשר להרגיש הבדל לטובה. 8)

פורסם

המבחן היה עיוור? כלומר הוא החליף את הכבלים כשלא ידעת איזה כבל מחובר?

גם אני בעבר ביצעתי כאלו השוואות והרגשתי בהבדלים. ככל שהעמקתי בתחום הבנתי שהתאוריה והעובדות אומרות אחרת אז בדקתי שוב ונוכחתי שהם צודקות, או זה או שהאוזניים שלי דפוקות.

דרך אגב למרות זאת אני בכל זאת מתכוון "לפנק" את המערכת שלי בכבלים טובים.

פורסם

איך אתה יכול לשפוט אם ההבדל היה הרבה יותר מפסיכולוגי? אתה לא.

כשתעשה מבחן עיוור ותעבור אותו אז נדבר :wink:

אתה בוודאי מכיר איך הולך ניסוי בתרופה חדשה כאשר לקבוצה אחת לא נותנים כלל את התרופה ולמרות זאת רבים מהם מדווחים על שיפור שחל בעקבות נטילת התרופה.

פורסם

על כבלי אודיו - בעיקר למערכת הביתית שלי..

בכל מקרה, אני מאמין שיש הבדל, ההבדל הוא לרוב בניואנסים, אבל קיים.

בכל מקרה, במערכות ברכב יש פחות השפעה לאיכות הכבל עצמו - הרכב המתכת, כיוון המתיחה ועוד, ויש הרבה יותר השפעה לסיכוך שיש עליו.

הרכב הוא מקום עמוס ברעשים והפרעות מגנטיות וחשמליות.... והסיכוך עושה את רוב ההבדל.

לרוב כבל יקר יותר יהנה גם מסיכוך עדיף. ולעיתים זה היהי מה שעושה את ההבדל ולאוו דווקא ההבדלים בכבל עצמו.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

דעתי בנושא היא אם מישהו באמת בדק את הנושא ושם לב להבדל אז שייקנה כבליים איכותיים כמו שנראה לו. כי אם לא זה יטריד אותו פסיכולוגית שבגלל הכבלים הוא שומע פחות טוב....

אם מישהו בדק את הנושא ולא שם לב אז שייקנה כבלים רגילים לא חובה להוציא אלפי שקלים אבל שגם לא ייקנה כבלים בשקל וחצי....

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

לטעמי הבדלים קיימים אולם הם באמת מינוריים מתוך נקודת הנחה שהכבל הפשוט גם לו בידוד סביר.

אף על פי כל הוויכוחים והדיונים , כל מי שקנה מערכת רצינית בפורום קנה גם כבלים איכותיים איתה , מה שאומר שתאוריה או לא , במציאות כולנו מייחסים לזה קצת חשיבות הן מבחינת שמיעה , הן מבחינה קוסמטית והן מבחינת איכות כוללת של המערכת.

Leon Cupra 2009

פורסם
הכל פוזה ... :(

לא הכל פוזה, ראית למשל את הכבלים שהיו לי בוולבו שהיו משהו שאמור להיות סביר ואיך הראש נתלש (טוב אולי זה כי אלדד היה קצת ברוטאלי איתם :roll: ).

"קצת" ???? :roll:

• תוכן חדש...