Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי אתר מוטוקאר

טויוטה פריוס שנת 2005 ,מנוע 1.5 ,5 דלתות,תיבה רציפה מחיר 108500

טויוטה פריוס שנת 2007 (דגם חדש) ,מנוע 1.5 ,5 דלתות,תיבה רציפה מחיר 151000

מה השוני בין שני הדגמים?

תודה למגיבים

פורסם

או שאני לא מבין את השאלה, או שפספסת את העובדה שיש הבדל של שנתיים בין שני המחירים שציינת.

ירידת ערך סבירה לאור העובדה שזה רכב שמשתמש בטכנולוגיה חדישה יחסית.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

לא ניסחתי נכון את השאלה,

האם מדובר בירידת ערך בלבד או שישנם הבדלים כלשהם(מכניים ואחרים) בין הדגמים?

שאלה נוספת ,האם קיימת אפשרות לרכוש כיום את דגם 2005 מן החברה או עם "0" ק"מ ואחריות?

פורסם

שאלה נוספת ,האם קיימת אפשרות לרכוש כיום את דגם 2005 מן החברה או עם "0" ק"מ ואחריות?

לא ,לא ניתן. למה שיהיה ניתן? אנחנו ב2007 .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

נתחיל בכך שהנתונים מגיעים מהמחירון של מוטוקאר, לא ממחירון לוי יצחק. אצל לוי יצחק פריוס 2005 שווה דווקא קרוב ל-120000, ואם אתם שואלים אותי - זה דווקא המחירון המופרז מבין השניים.

אצל לוי יצחק הפריוס מאבדת כ-12% ממחירה כחדשה בכל שנה מהשנתיים הראשונות - סכום קטן בצורה מפתיעה מאוד. מרבית המכוניות בסדר המחיר הזה מאבדות קרוב יותר ל-15% לשנה בשנתיים הראשונות, בממוצע. תחושה שלי - מדובר ב"תיקון" בשביל אלו שקנו את הפריוס כשרק הגיעה לארץ ועלתה קרוב ל-180000, בשנת 2005.

בכל מקרה, לא ידוע לי על הבדלים בין הדגמים, וגם לא נראה לי שיש עוד פריוס 2005 "מהחברה". בטח שלא במחיר הזה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם בעניי זה לא הגיוני ,רכב שנמצא כשנתיים על הכביש שיירד כ42.5 אלף במחיר :shock:

תודה על התשובות

פורסם

יופי שבעיניך זה לא הגיוני, אבל זו המציאות.

מאזדה 6 מודל 2007 - 151000.

מאזדה 6 מודל 2005 - 108000.

וזו רק דוגמה אחת מני רבות.

בקיצור - זו ירידת המחיר, תתאפסו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני,

מאזדה 6 היא דוגמה לא רלוונטית, מאחר ודגם 2005 הוא הדגם שלפני מתיחת הפנים, מה שמוסיף להפרש המחיר בין דגם זה לבין דגם משנת 2007.

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אפרים, אני כרגע לא ליד מחירון, אבל כשאחזור בעוד מספר שעות הביתה אשמח להדגים לך עוד דגמים רבים שעלותם כחדשים כ-150000 שקלים ומחירם אחרי שנתיים עומד על סביב ה-110000 שקלים. עם מתיחת פנים ובלי. אני גם לא מבין מה ההתרעמות - זוהי ירידת הערך! מכונית בסדר מחיר כזה מאבדת בשנתיים הראשונות כ-15% מערכה בכל שנה. חישוב קליל יראה לך שזוהי בדיוק הירידה בשקלים.

אם היה מדובר ברכב שעולה 120000 כחדש והמחיר שלו היה יורד ל-90000 שקלים אחרי שנתיים, היית מתרעם פחות? אני מניח שכן - אבל זוהי אותה ירידה באחוזים (למרות שאצל מכוניות במחיר כזה הירידה הראשונית היא לרוב מעט קטנה יותר).

ד"א, הבדלי מתיחת פנים אולי משפיעים על הירידה, אבל באחוזים בודדים. 2-3% פחות ממה שהיה צריך להיות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

והמסקנה המתבקשת מכל הדיון הנ"ל היא :

שבמדינת ישראל אין שום סיבה שבעולם לקנות רכב חדש.

עדיף רכב בן שנתיים , שלוש עם ק"מ נמוך ורווח גדול בכיס.

בברכה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

זה נכון בכל מדינה...

בלי ירידת ערך למה לי לקנות 2005 אם בתוספת קטנה אני קונה 2007.

הדיון לא צריך להיות עם כל כך הרבה דרמה!

פורסם
נ מרבית המכוניות בסדר המחיר הזה מאבדות קרוב יותר ל-15% לשנה בשנתיים הראשונות, בממוצע. תחושה שלי - מדובר ב"תיקון" בשביל אלו שקנו את הפריוס כשרק הגיעה לארץ ועלתה קרוב ל-180000, בשנת 2005.

מחזק את רוני, רוב המכוניות יורדות בערך ב 15% רכבי יוקרה יותר, רכבי סופר מיני קצת פחות אבל עקרונית זו רק ירידת ערך.

אז מה אם אתה קונה בימר סדרה 7 חדשה תעלה לך 800 אלף שקל , אחת מודל 2000 תעלה לך 140 אלף שקל !

ויי ויי 660 אלף שקל הפסד ב 7 שנים שזה אומר בערך 100 אלף שקל כל שנה! נראה לא הגיוני ? זו היא ירידת ערך ברכבי יוקרה, עלות טיפולים לעומת זאת לא ממש יורדים .

נ.ב. אכן לדעתי לא כדאי לקנות רכבים מהחברה אלא למצוא אחת כחדשה אחרי שעברה את ירידת הערך המסיבית (סתם דעה אישית )

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

מעבר לזה שירידת הערך היא ממוצעת אל תשכח שמדובר ברכב בעל מערכות מאוד מתוחכמות ויקרות. למיטב זכרוני האחריות על המצברים היא ל 8 שנים אבל עלות החלפתם עצומה כך שמי שיקנה רכב כזה בן 7 למשל יקח בחשבון המחיר שהוא מוכן לשלם בעבורו גם את עלות החלפת המצברים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ושוב למכונית ככל הנראה יש אורך חיים של 10 שנים בלבד. אלא אם אתם מקרים מישהו שמוכן לשלם 17 אלף על סוללה חדשה למכונית בת 10...

• תוכן חדש...