Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא כבר יושב כמעט במקומו.

לקח לי שעתיים עד שהצלחתי לשים אותו במקום עם התנאים שיש לי.

אין שום דבר מלבד הורדת הגיר?

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תוריד אותו. ברגע שאתה קולט את הטכניקה והפוזיציה, זה עניין של 20 שניות להוריד/להרכיב.

זה בהנחה שניסית להשחיל אותו אל המנוע כשהוא יושב בצורה מדויקת מול המנוע, ולא באופסייד, ועדיין לא הצלחת. בהנחה שהתעקשת ועדיין לא הצלחת, ובהנחה שלא ביצעת את המירכוז עם כלים ייעודיים, אלא על בערך.

פורסם

אז אני יעשה את זה מחר אין לי ברירה.

איך אני ממרכז אפשר הסבר?

את הדיסקיט של הקלאץ' אני שם את הצד עם הבליטה לכיוון הגיר או לכיוון המנוע?

מקווה שהשאלה מובנת.

פורסם

את הצד "המוגבה" שבו נמצאים הקפיצים, מרכיבים לכוון תיבת ההילוכים.

האם בדקת שדיסקת החיכוך מתיישבת באופן תקין על ההילוך הישיר לפני הרכבתה?

פורסם

אליבאבא,הדיסקית נכנסה בלי שום בעיה וסגרתי את הקלאץ'

דניאל,בגלל הבורות שלי לא בדקתי שום דבר.

אבל איך אני יכול לבדוק את ההילוך הישיר אם ניתקתי את השטנגה?

אשמח להסבר אם עדיין יש לכם סובלנות

פורסם

שתיבת ההילוכים מפורקת ממהמנוע, מרכיבים את המצמד על גל המצמד לבדיקת התאמה וחופש תנועה.

הנה דוגמא:

clutch.jpg

הנחיות אלו אינן כתובות בספרות הטכנית, וכל מכונאי שאני מכיר יודע ומבצע פעולה בסיסית וחשובה זו.

פורסם
שתיבת ההילוכים מפורקת ממהמנוע, מרכיבים את המצמד על גל המצמד לבדיקת התאמה וחופש תנועה.

הנה דוגמא:

clutch.jpg

הנחיות אלו אינן כתובות בספרות הטכנית, וכל מכונאי שאני מכיר יודע ומבצע פעולה בסיסית וחשובה זו.

זה גם מה שעשיתי אבל השאלה שלי היא על ההילוך הישיר.

פורסם

נסה למרכז את המצמד עם חתיכת מקל של מטאטא (לעיתים זה אותו הקוטר).

הכנסת הגיר צריכה להיתבצע תוך כדי היתיחסות לשיפוע הגיר מול המנוע כלומר ששפתות האואזינג (הגיר והמנוע) יהיו מקבילות של הזמן שפת האוזינג של המנוע מקביל לשפה האוזינג של הגיר.

כאשר הגיר יכנס מעט למנוע נסה לסובב את המנוע על מנת ששיני ההילוך הישיר לא יגעו בשיניים הפנימיות של המנוע.

בהצלחה

ירון מאיר

פורסם
[/b]

מוביל המיסב שלא נע על הציר של ההילוך ישיר, הוא מתכון בטוח לטחינת השינים של הפרישפלט,

בעל אצבעות השמש, ושריפה מהירה של דיסקת הלחץ, ושחיקת מיסב הלחץ שיתחממם עד שיתפס המיסב אמור לנוע בקלות על הציר עם תנועת המזלג, יש לבדוק האם

הציר, עליו אמור להחליק המיסב לא יבש , ולא זקוק לגירוז/ שימון מידי.

בברכה

צביקה

מוביל המיסב לא נע על הציר של ההילוך הישיר.אלא על צינורית שבתוכה מסתובב ההילוך הישיר.

כאשר הגיר מפורק,יש לבדוק את תנועת מוביל המיסב עם שתי ידיים.

האחת לוחצת על המיסב ,השניה מוזיזה את מנוף המזלג קדימה אחורה,ולא איך שבדקת.למה?,המיסב מתמרכז ונע בחופשיות כאשר הוא נלחץ ע"י השמש.

את מירכוז הקלאצ' אפשר לבצע בשתי דרכים.האחת ע"י הכנסת מהלך ישיר והשניה ע"י התאמת מקל של מטאטא, או כל צינורית אפילו פלסטיק קשה

של חשמלאי בניין.המקל או הצינורית לא חייבים להיכנס לתוך גלגל התנופה,מספיק שבודקים בעין את היקף הצינורית ביחס לקצות השיניים של השמש.אם אתה מאזור רחובות צור קשר ותקבל מהלך ישיר של סקודה בהשאלה.או נסה את "שיטת המקל".

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יש לציין דוד, שאת העצות למרכוז הקלאץ, ואת שיטת המקל המטאטא, קוקאין כבר קיבל ממני

בה.פ, עוד בתחילת השרשור, בדיעבד, מתברר שהקלאץ לא מורכז מתחילה, לא הוכן הילוך ישיר מלכתחילה , לא נבדק תנועת המיסב לחץ כשהוא מורכב על המוביל,ןלא נבדקה האפשרות

שהחלק הטבורי הקמור של הקלאץ, לאן הוא צריך להיות מופנה, טעות של טירונים לא,

הסתמכות על המזל כן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

פרקתי עכשיו את הגיר שוב,ויש תותב מירכוז שזה למעשה בין 4 הברגים של הגלגל תנופה ובניהם יש חור,האם זה התותב מירכוז?

איך אני ממרכז לפי התות מירכוז שיהיה מדוייק ושאני לא אצטרך שוב להוריד את הגיר?

תודה

• תוכן חדש...