Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
maier,החלק הזה קיים במוסכים?

למוסכים יש פתרון כזה או אחר. או שהם ממש חאפרים והם מכוונים לפי העיין ואז כשהאוטו על ליפט שני אנשים מרימים את הגיר למקומו ומשחקים איתו עד שהוא נכנס או שהם יותר מסודרים ויש להם פתרון כלשהו. בדר"כ מוסכים משתמשים בהילוך ישיר שהוציאו מתוך גיר ישן.

בכל מקרה אתה יכול גם למדוד את קוטר החור בגלגל תנופה (Pilot bearing) ואת קוטר הבוקסה בדיסקת החיכוך של הקלאץ ולגשת לנגר שיש לו מחרטת עץ והוא יחרוט לך משהו דומה ממקל של מטאטא.

פורסם

אביב,ההילוך הישיר אצלי הוא לא כמו שהצגת אותו מכיוון שאין לו חלק חלק בסוף ההילוך אלא שיניים לכל אורכו.

יש סיכוי שאם זה 2 ס"מ מהצמדת הגיר למנוע זה בגלל שנתנו לי קלאץ' לא מתאים ולא המירכוז?

מה שאתה אומר זה אם אני אלך לאיזה פירוקיה אז שם אמור להיות הילוך ישר שיעזור לי למרכז כמו שצריך?ההילוך הישיר נכנס ממש צמוד לשיניים של הפלטה הזאת(שמש)?

כל רכב עם הילוך ישיר זהה או שכל הילוך ישיר בכל רכב שונה?

פורסם
אביב,ההילוך הישיר אצלי הוא לא כמו שהצגת אותו מכיוון שאין לו חלק חלק בסוף ההילוך אלא שיניים לכל אורכו.

יש סיכוי שאם זה 2 ס"מ מהצמדת הגיר למנוע זה בגלל שנתנו לי קלאץ' לא מתאים ולא המירכוז?

מה שאתה אומר זה אם אני אלך לאיזה פירוקיה אז שם אמור להיות הילוך ישר שיעזור לי למרכז כמו שצריך?ההילוך הישיר נכנס ממש צמוד לשיניים של הפלטה הזאת(שמש)?

כל רכב הוא בעל הילוך ישיר שונה.

האפשרויות הסבירות ביותר הם , דיסקת מצמד לא ממורכזת, ו/או דיסקת מצמד מורכבת הפוך, החלק הקמור אמור להיות החוצה כלפי השמש.

במוסכים היו קימים הילוכים ישירים שפורקו מתיבת ההלוכים, עם ריבוי כל הרכב בשנים האחרונות, הומצא הילוך ישיר אונברסלי, אשר משנה את קוטרו לפי סוג המצמד(הקלאץ}

ויתקנו אותי בעלי המוסכים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לחבר שלום

אם יש לך סט בוקסות ארוכות או סט של שלוש שמיניות קח את המאריך הארוך ובוקסה אשר נכנסת בקוטר בתותב ומרכז את הדיסק, קח פנס, שב על הריצפה כשפניך לכיוון המנוע מרכז וסגור ,לא לשכוח גריז מוליבנדום סולפייט (גריז גרפית)על שרוול מיסב הלחץ ועל קצה ההילוך הישיר בגיר ומעט על השיניים ,שים את הגיר על ג'ק גלגלים שיהיה אתך עוד מישהו להשגיח על הג'ק ,הרם את הגק לגובה טבור הקלאץ והכנס ,החזק בטרנספר (אם הוא מורכב) דחוף כלפי המנוע ושחק עם ונגד כיוון השעון ולמעלה ומטה ימינה ושמאלה,נכנס תפוס בורג ראשון תפוס את השני והיידה סגור הכל.

יגאל

צביקה דבריך נכונים, אכן יש הילוך ישיר אוניברסלי זול מאוד מגיע מוט אלומיניום עם קונוס מולבש עליו וקצה אשר מתחלף .

פורסם

פעם היה בהילוך הישיר את ההיצרות שנכנסת לתוך החור. היום למיטב ידיעתי כבר אין ולכן כמו שאמרו ישנם סטים קוניים של הילוך ישיר אוניברסלי, אותם ניתן להשיג בחנויות כלי העבודה שמחזיקות ציוד למוסכים.

פתרון אחר הוא כמו שהצעתי לייצר לעצמך אחד.

פורסם
לא לשכוח גריז מוליבנדום סולפייט (גריז גרפית)על שרוול מיסב הלחץ

תקנו אותי אם אני שווה, אבל מוליבנדום דיסולפיט (MOS2, בשמו הידוע יותר, כאן בפורום בעיקר מהשמן המתוסף של ליקי מולי) הוא ממש, אבל ממש לא גריז גרפיט.

המולי הינו יותר משחה, שתפקידה למנוע שחיקה (וגם הידבקות של שני חומרים (למשל - על בורג ראש מנוע מפלדה בתוך בלוק אלומיניום)), בעוד גריז הגרפיט משמש לסיכוך ושימון חלקים נעים, אבל מכיל מעין חתיכות קטנות של גרפיט, ולכן אסור לשימוש על מיסבים עדינים וכו'.

פורסם

שמר אתה שווה:wink:

הכוונה היתה לשימוש במינוחי היום יום כי אם הוא יבוא לחנות ויבקש גריז מוליבנדום סולפייט ,הוא יגמור עם פנס בעין ,גריז גרפית אכן אותו גריז אשר נמצא במפרקים כדוריים ,ומוטות משוננים בגל ההינע מתאים גם למוט ההילוך הישיר וגם לשרוול של מיסב הלחץ,ולא למיסב עצמו

יגאל

פורסם

מנסיון עגום, אתה צודק.

אני לא מוצא מספיק מילים לתאר את הפרצוף של הפרסים ביצחק שדה (גם פרוחזאד וגם ההוא שנראה כמו שאול מופז, נמצא לידו) כשביקשתי גריז מולי דיסולפיט. באותו רגע הם נראו לי כמו אחמידינג'ד ("אח שילנו , אל תיבלבל במוח, תין לעבוד !") :-D

בסוף ארגנתי לי טיובה של מוליקוט, עולה כמעט כמו זהב.

פורסם

MOS2 הוא נוסחא משופרת של הגרפיט הפשוט( התשובה בעצם בנוסחא ).

גרפיט הוא חומר סיכה יבש כמו MOS2.

אבל הMOS2 עליון לו בכל דבר.

מותר ואף רצוי להשתמש בגריז גרפיט בכל מקום.

בגלל שהחומר צריך לחות בכדי לפעול הוא בדרך כלל לא נכנס לקייסים סגורים לגמרי שלא נושמים

( מנוע למשל כן נושם ).

גריז עם MOS2 לא עולה הרבה יותר מאחד רגיל איכותי.

מהנסיון שלי במוסכים משתמשים כמעט תמיד בסופרפלוצטרוניק ( משהו כזה ) של סונול המגיע בצבע לימון כזה לכל עבודה.

לצערי מפוצצים בגריז כל מקום וזה לא טוב, אם מפוצצים מיסבים בגריזה אין לו לאן לברוח.

כאשר הוא מתחמם ואין לו לאן לצאת הוא ממשיך להתחמם ונשאר במקומו ללא חידוש הגריז.

חימום נקודתי זה גורם להרס המיסב טרם זמנו או אפילו לתפיסתו.

• תוכן חדש...